Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 8x09 - Áldozatok

2010. január 03. 12:00 - the black ball

Daniel magyarázza Jacknek, hogy Teal’c és Bra’tac úgy vélik, hogy a sok jaffa disznót győz elven kell leszámolni a rendszerurakkal. Azonban így is ott vannak a cool harcosok, akiket nem lehet észhez téríteni. Szóval ha valaha is sikerülne a jaffáknak legyőzni a rendszerurakat, az annyira epic lenne, hogy egy évadon át tartana. De Ishta nem igazán akar várni, mert Moloc még mindig megöleti a jaffalányokat. Fel akar lázadni Moloc ellen, amint lehet, ezért ment oda Teal’c és Bra’tac, hogy felnyissák a szemét. Jack eszméletlenül örül a röpke a felzárkóztatónak, pedig csak azt kérdezte Danieltől, hogy mi újság.

Bra’tacék megjönnek, és Teal’c kissé morcos, mert állítólag az árulta el, akiben a legjobban bízott. Nem Ishta, hanem Rya’c. Azt vette a fejébe, hogy ő biza szerelmes, és meg fog házasodni. Teal’c egy kis pingpongozással vezeti le a feszültséget, amit Jack szenved meg. Az esküvő már három nap múlva esedékes, ráadásul Rya’c nem konzultált az apjával, és Ishta szerint is folytatni kell a tradíciókat. Teal’c szerint viszont Rya’cnek fogalma sincs az igaz szerelemről, én meg gyorsan megnézem a dvd-t, hogy tényleg Csillagkaput nézek-e.

Igen, szóval menjünk tovább. Jacknek van egy hatásos módszere, amivel a legtöbb konfliktus megoldható: befogod a füled és dúdolsz. Ishta érkezik, és elmondja, hogy valószínűleg a Hak’tyl lebukott. Találkozniuk kellett volna Moloc egyik papnőjével, aki azonban nem jelent meg. Le kell lépniük a bolygóról, de csak lakatlanra mehetnek, egy lakott bolygón ugyanis eléggé feltűnő lehet egy rakás nő és gyerek homloktetkóval. Carter szerint találhatnak nekik megfelelő bolygót, de előbb jobban fel kell fedezni. (Ne már, nem igaz, hogy nincs olyan lakatlan bolygó, amit már feltérképeztünk. Elég csak a kismillió Alfa-bázis helyszínre gondolni.) Ishta szerint most kell evakuálni, így ideiglenesen a bázison szállhatnak meg.

Jön mindenki, a lótól kezdve a fonott kosárig. Rya’c is jön szíve hölgyével, akit be is mutat Danielnek és Samnek. A csajt Kar’ynnak hívják, biztos az aposztróf igézte meg Rya’cot, aki el is dicsekszik nejével, hogy milyen jó bőr. Az asszonynak ez nem tetszik, ő nem egy imádnivaló tárgy, aztán eliszkolnak tervezni az esküvőt, amit itt akarnak megtartani. Bra’tac meglátogatja Jacket, avagy O’Neillt Minnesotából, és tudatja ezt vele is. Ishta erőlteti az időpontot, szerinte az esküvő egy újabb középső ujj Moloc arcába. Teal’c beszél is vele. Ishta meg van sértődve, amiért Teal’c nem adta áldását az esküvőre. Ez sértés Kar’ynra és rá nézve is, aztán még egy ideig folytatja a blablát.

Teal’c szerint ez nem Ishtáról szól, úgyhogy pofabe. Hamarosan döntenie kell a srácnak, hogy család vagy háború, ő meg nem szeretné ennek ilyen fiatalon kitenni. Ishta szerint ebbe Teal’cnek ugyanúgy nincs beleszólása, mint ahogy Rya’cnak sem volt, amikor Teal’c a harc mellett döntött. Na most ezért képzeletben nagy jaffa jobbost kaptál anyukám. Ishta úgy véli, hogy a nagy háborúsdi mellett nem szabad megfeledkezniük azokról a dolgokról, amik jaffává teszik őket. Talán ha legyőzik Molocot, akkor Teal’c is méltónak fogja tartani őket a háborúsdira. Teal’c szerint Moloc halála nem old meg semmit, majd jön egy másik kukac. De Ishta hisztizik, addig nem nyugszik, amíg Moloc meg nem pusztul. Erre Teal’c rákontrázik, hogy ő meg addig nem nyugszik, amíg az összes kukac meg nem pusztul. Na jó, ezt megbeszéltük. Carter talál egy megfelelő bolygót, a Hak’tyl 2-t.

A házasságkötésnél Bra’tacék fel szerettek volna áldozni egy kecskét, szétöntözni a vérét a búzamezőkön, és bumm, így lett volna a Jaffapic, de Jack passzolta, kapnak helyette egy piñatát. Elpróbálják a ceremóniát, gyűrűk helyett koszorú meg nyaklánc van, aztán Kar’ynnak le kéne térdelni Rya’c előtt, de közbeszól az emancipáció, és a próbának egy családias összeveszés lesz a vége. Teal’c elégedetten vigyorog, Bra’tac meg lenyomja a misebort. Üzenetet kapunk, illetve csak Ishta. Az áll benne, hogy a Molochoz beférkőzött lázadó jaffák már túl sokan vannak, nagy az esélye, hogy lelepleződnek, szóval találkozzanak a Hak’tyl 2-n. Teal’c elkíséri Ishtát, nehogy hülyeséget csináljon a szöszi.

Na gyorsítsunk, mert sosem lesz vége: Ishta ugyanazt mondja Kar’ynnak, amit Bra’tac Rya’cnak, hogy tiszteld a másikat, hiába idejétmúlt a jaffa házasságkötési rendszer. Kar’yn szidja Teal’cet, Rya’c szidja Teal’cet, Bra’tac és Ishta meg leszidja mindkettőjüket, mert Teal’c nélkül sehol se lennének. A Hak’tyl 2-n a jaffák szerint most kell támadni, amit Ishta megerősít, de Teal’c bedobja a saját mondandóját, hogy ne rohanjunk fejjel a falnak. Ekkor azonban Moloc jaffái körbelövik a sátrat, amiben vagyunk. A főbb szereplőkön kívül minden jaffa olyan hülye, hogy állva marad. Teal’c hasaláskor összetöri a tretoninját, Ishta meg ott felejti a sátorban, amikor elrohannak a kapuhoz.

A kaput túl jól őrzik, Jack hív minket rádión. Teal’c szerint az erősítés jelenleg nem jó ötlet, meg aztán hajók is lehetnek a bolygó felett. Előbb infókat szereznek. Odaát azt játsszák a többiek, hogy ki tud hangosabban okoskodni. Bra’tac dobbant egyet a botjával, és elordítja, hogy KUSS, a többiek meg elkussolnak. Nem hiába az öregek a legbölcsebbek. Teal’c, Ishta és egy Aron nevű jaffa (aki mellesleg Christopher Judge öccse) a sátornál várakozik. Teal’c szerint lehetnek még őrök a közelben, de Ishta szerinte tenni kell valamit, mert kínozzák a túlélőket. Nem teszünk. Illetve Ishta tesz, másnap felfedi magát a jaffák előtt, akik beviszik a sátorba. Odabent maga Moloc haknizik a túlélőkön, és most már Ishtán is.

Aron szerint azonnal támadniuk kell, de Teal’c szerint ez hülyeség. Erre Aron azt reagálja, hogy Teal’cet befolyásolják az Ishta iránti érzelmei, erre a Chulaki lezateli. Odahaza eldöntjük, hogy kiküldünk egy UAV-t, hogy tertonint dobjon le Teal’cnek, aztán visszefelé megjelöli a kapu környékét, ahova rakétákat lövünk. Persze az UAV-t leszedik a jaffák, ami tök egyértelmű. Teal’c megszerzi belőle a tretonint, de beadni már nem tudja, mert körülveszik. Teal’c megpróbálja megtéríteni őket gyorsan, sikertelenül. Szerencsére megjelenik Aron, és együtt leszednek mindenkit. Ez meggyőzi Teal’cet, hogy Aronban lehet bízni. A Hak’tyl 1-en a többi beépült jaffa fellázad (közel 2000), és elkezdik megdönteni Moloc birodalmát. Moloc állítólag tudta, hogy ez lesz, így elmegy a kapuhoz.

Teal’c kiszedte az UAV lézerét, amivel Aron becélozza a védelmet, így Carterék ki tudják lőni a rakétákat. Ezalatt Teal’c kiszabadítja Ishtát két összekötözött botfegyverrel. Pandacsöki Moloc a páncélján lévő vörös lézert valami bogárnak nézi, meg is próbálja elhessegetni, aztán szembesül a két rakétával. Otthon megtörténik az esküvő (térdelés és verekedés nélkül), Teal’c is áldását adja. Aztán jól megijeszti Rya’cot egy ősi jaffa szokással, amihez éles kés és mézeshetek első éjszakája kell. De a térdelés után szerencsére ezt is elhagyhatják. Elindulnak a Hak’tyl 3-ra, nagy búcsúzások, Ishta és Teal’c beváltja a csókkuponokat, Baál meg szépen elfoglalja Moloc területeit.

Címkék: csillagkapu
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zeugma 2010.01.04. 00:32:46

> Carter talál egy megfelelő bolygót, a Hak’tyl 2-t

> Elindulnak a Hak’tyl 3-ra,

A Hak’tyl meg elindul az alfabázisosodás útján, egy epizódon belül kétszer rakják új helyre :-)

Gabba 2010.01.04. 05:38:21

A pingpongos jelenet nagyon nagy, Jack csupa kék-zöld foltos lett Teal'c szerváitól :)
süti beállítások módosítása