Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 8x17 - Leszámolás 2. rész

2010. február 06. 15:00 - the black ball

A tárgyalóban összegezzük a dolgokat: Baál Anubiszt szolgálja, de ez megalázó, így hivatalosan mégsem. Tanulgat a kukactól, aztán valahogy szeretné eltenni láb alól. Mivel a fegyver Anubiszt nem pusztítaná el, így idővel saját maga népesíthetné be a galaxist, persze nem a hagyományos módon. Szóval el kell pusztítani a fegyvert. Nem tudjuk, hogy pontosan hol van a bolygón, és hogy védi-e valami pajzs, ezért Sam és Jacob átruccan körülnézni. Teal’c jó jaffa módjára közli, hogy ők nem találtak fegyverre utaló jeleket, csak egy bazi nagy falat tele ősírással, és az véletlenül sem lehet fegyverre utaló jel.

Na, hogy ne legyen olyan egyszerű a dolog: 1.) Nincs itt Daniel, az ősök nyelvének szakértője, 2.) a falon lévő írás csak azért is marha régi dialektusban íródott, hogy Selmaknak sokáig tartson lefordítani. Az ifjabbik Judge még mindig itt van, mert jól megy a bátyónak, és rögtön be is szólogat az öreg jaffáknak. Mivel Baál direkt lassan jön, hogy időt adjon nekünk a fegyver elpusztítására, a jaffa haderőt szépen megosztják, hogy körbevehessék majd a flottát. RepliCarter ezalatt megengedi Danielnek, hogy nosza, uralják együtt a galaxist, de a régész passzol, mert régész.

Erre RepliCarter megmutatja neki, ahogy Oma megállítja őt, amikor ki akarta nyírni Anubiszt. Nagyot néz a srác, de szerinte ez csak trükk. Akárhogy is, Replicarter szépen elkezdi letölteni az Ősök tudását Daniel fejéből. A Carter család fordítgat, de nem valami nagy sikerrel, kivéve, ha az Ősök fegyvere egy óriási csirke. Teal’c sürgeti őket, Baál egy óra múlva ideér. Hihetetlen intelligenciájáról tanulságot téve, Sam fejjel lefelé olvasva értelmes szöveget kap. De a falon nem az van, szóval csak most, ismétlem, csak most veszik észre, hogy a falon elforgatható részek vannak. Sok forgatás után a fal szépen eltűnik, és mögötte egy őskonzolt találnak. RepliCarter rossz emberismerőként felajánlja Danielnek, hogy nem pusztítja el őt és a Földet, ha nem áll ellen. Daniel végre O’Neillt játszhat, és elküldi szépen a jó büdös francba.

A őskonzol melletti használati utasításon az áll, hogy ez egy fegyver. Jaffák vs. Carter család 0:1. Olyan energiahullámot állít elő, ami molekuláris elemeire bontja a…nos akármit. Olyan, mint a rovarirtónk, csak nagyobb. Jacob szerint talán átprogramozhatjuk úgy, hogy csak a replikátorok ellen működjön. Elnapoljuk a robbantást. Baál megérkezik, és elkezdi aprítani a szabad jaffákat, akik visszavonulnak. Baál azonban nem bír magával és Dakara visszafoglalása helyett inkább elkezdi üldözni őket. Sam rácsatlakozik a konzolra, és láthatjuk, hogy a jelenlegi frekvencia köszönő viszonyban sincs a replikátorossal. Sam ír egy programot izibe, ami figyeli, hogy jó irányba haladnak-e, Jacob meg nyomogatja a köveket a konzolon. Viszont ha sikerül is elsütni a fegyvert a replikátorok azonnal alkalmazkodnának hozzá.

Tehát egyszerre kell eltalálni őket. Hogyan? Nos, a dakarai kapuval tárcsázni kell a galaxis összes kapuját, de erre csak egyvalaki képes: Baál. Teal’c fel is hívja, és közli, hogy megvan a fegyver, de nem pusztítjuk el, mivel képes elintézni a replikátorokat. Baál lehologramozik. Miután feldolgozta a tényt, hogy az első rovarirtót O’Neill készítette, hajlandó segíteni, de Carter nem enged ide egy jaffát sem, Baál csak tanácsokat adhat. RepliCarter eközben továbbra is tölti lefelé a tudást, és meglepi, hogy Daniel még mindig ellenáll. Mivel az agya nem bírja feldolgozni az infókat, valamivel el kell ütnie az időt, meg szerinte egyszer csak megtelik RepliCarter feje is. De a legó szerint ez nem így van, ugyanis amit letölt, az megy tovább legóneten, ergo az adatmennyiség csak a replikátorok számától függ.

Ezután a Földön aktiválódik a kapu, a számítógépek elszállnak, az írisz kinyílik, és elkezdenek jönni a bogarak. Jack lezárja a bázist, evakuáltat, és elindítja az önmegsemmisítést. Illetve indítaná, mert a bogarak gyorsan ott teremnek. A tartalékterv az lesz, hogy miután mindenki elhagyta a hegyet, ledobunk egy kis atomot. RepliCarter kicsit zavart lesz, és Daniel tudja is az okát: mivel az univerzum végtelen, egy gép sosem fogja megérteni az összes tudást, hiszen nem tud felemelkedni. RepliCarter szerint az ember is gép, de Daniel szerint téved. Az elnök engedélyt ad a bomba használatához, és egy helikopter várja Jackéket a felszínen. Van rossz hír is: Reynolds szerint Silerék csapdába estek, így Jack még elmegy értük. Felkerül a plasztik az ajtóra, illetve, kettő, mert ezek „robbanásbiztos” ajtók. Robbantunk, mindenki jól van, tűnés. Jack szerint ezek után alap, hogy Siler bevegye őt a végrendeletébe, de már rég benne van.

RepliCarter nagyon küszködik a letöltéssel, amikor Daniel közli, hogy tud róla, hogy mégis megtámadta a Földet. Így bizony, amíg a legóember töltögetett, addig Daniel meghekkelte a csajt, és most ő irányít. RepliCarter szerint a bogarakat úgyse tudja megállítani, amit Daniel beismer, de szerencsére 80-as szintű stréber, így gyorsan tanul. „És ezért nem szabad lógni az iskolából, gyerekek!” Baál segédkezik a fegyver hangolásánál, magyarul random rábök egy blokkra, hogy azt kell lenyomni, mert ő egy isten, úgyse tévedhet. Elsőre bejön, másodszorra már nem, ráadásul a replikátorok megérkeznek Dakarához, és megtámadják Baált. Teal’c szerint ebben a csatában Baál mellé kell állniuk. Mivel a menekülőjáratokat elfoglalták a replikátorok, Jack kiadja a parancsot a bomba bevetésére, és elküldi a helikoptert. Az a tervünk…vagyis inkább vakreményünk, hogy a bogarak a felszínre igyekeznek, így szabadon hagyták a csillagkaput.

A bomba 10 perc múlva ideér, Siler visszaszerzi a lámpák és a vezérlő irányítását, de a tárcsázás még várat magára. A bogarak meg csak jönnek. Dakara felett dúl a nagy ha’takháború, amikor a templomnál landol egy replikátorhajó. A bogarak a konzolig szorítják vissza Carteréket, amikor Danielnek sikerül leállítani az összes replikátort. Jack és Reynolds ugyanúgy lövi őket, Carterék néznek, Teal’c meg azt hiszi, hogy elsütöttük a fegyvert. Daniel így azonban nem tud figyelni RepliCarterre, aki kilép a fejéből, és a hajón átszúrja a terminátorpengével. A bogarak megindulnak, Jacob áthangolja a fegyvert, és tüzel. A hegy teteje szétnyílik, a kapuk aktiválódnak, majd egy kis feszültségnövelő töltődés után durran az energiahullám. Minden bogár szétesik, ahogy RepliCarter hajója is a fedélzetén lévő Daniellel.

Jacob kicsit szarul néz ki, de állítólag jól van. Baál támadni akar, de Teal’c közli vele, hogy adja meg magát. Bra’tacék feljutottak a hajóra, és ki is nyírnák Baált, de az elteleportál. Persze így is jól jártak, mert amint a jaffák meghallják, hogy az istenünk elmenekült a szolgái elől, azonnal csatlakoznak. 8 évad után a jaffák szabadok, huh. Thor is életben van, illetve a tudata, majd szerválnak neki egy új testet. Carter aggodalmát fejezi ki, hogy mi van, ha Daniel egy replikátorhajón volt, de Jack szerint nem tudunk semmit, elvégre Daniel szeret nem meghalni. Szóval szerintem kiírhatom, hogy folyt.köv.

Címkék: csillagkapu
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cserfes csermely 2010.02.07. 08:26:53

Már vártam a csillagkapu hogyvoltot:)

kla 2010.02.07. 17:28:05

Ja, hosszú volt ez a két hét. :)

Nagyon jó lett ez a 3 részes überepikus "régi Csillagkapu"-finálé, erre és a Moebiusra tényleg majdnem mindenkit sikerült összehozniuk.

the black ball 2010.02.07. 19:54:30

És ettől a duplától kezdődik sokaknál az "egyáltalán nem érdekel, mi van a szabad jaffákkal" életérzés. :]

korxi 2010.02.07. 22:45:16

"Sam ír egy programot izibe" Ez nagyon megy neki, az adott problémától és körülményektől függetlenül. Hihetetlen pénzeket kereshetne ezzel a való életben. Még csak a légierőt sem kellene otthagynia miatta, hiszen általában tíz perc az egész..

@the black ball: Ezt jómagam is tanúsíthatom:)

rougon 2010.02.08. 22:52:36

rég volt...jó volt..szép volt:)

Legokocka 2010.02.09. 18:26:08

"A Carter család fordítgat, de nem valami nagy sikerrel, kivéve, ha az Ősök fegyvere egy óriási csirke." "de szerencsére 80-as szintű stréber, így gyorsan tanul." ezen a kettőn nagyot nevettem. :D
süti beállítások módosítása