Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 6x13 - Láthatatlan invázió

2009. augusztus 15. 14:00 - the black ball

Sivatagos bolygóról érkezünk, pontosabban egy Ősöknek tulajdonított bázisról, ahonnan elloptunk egy nagy világító valamit. Első ránézésre magas emberek halogénlámpája, vagy alacsony emberek szoláriuma lehet, mindenesetre akkor kapcsolt be, amikor Jónás összetapogatta. Amíg a leletről dumálunk, Jónás észrevesz egy vörös garnélarákot tigrisfogakkal és szárnyakkal, ami lazán átrepülget a bázis falain. És persze senki más nem látja, csak ő. Itt kell megjegyeznem, hogy a CGI-s srácok nagyon be lehettek szívva, vagy meg nem értett művészek.

Hammond háromszor fésülteti át a bázist, de nyoma sincs, így megszünteti a karantént. Szerinte a CSK-1 túl sok küldetésen volt mostanában, úgyhogy kényszerpihenőt kap mindenki. O’Neill szerint talán Jónásnál most jelentkeznek a naquadria sugárzásának tünetei, de Fraiser nemrég vizsgálta, és egészségesnek tűnt. Sebaj, szünet van. Jack megint megy pecázni, megint hívja Cartert, aki megint nem ér rá, mert az őscuccal akar mulatni. Jónást bántja egy kicsit, hogy talán megőrült, úgyhogy a szerkezeten lévő jeleket kezdi vizsgálni, amíg át nem mászik a kezén egy sárgás kék százlábú. Persze ezt sem látta más.

Ismét irány Fraiser, aki szerint Jónásnak kutya baja. Hammond kiveszi a szolgálatból, úgyhogy Jónás csak annyit kér, hogy hadd vizsgálhassa tovább a szerkezetet. Ezzel elkésett, ugyanis most viszik el az 51-es körzetbe. Nincs más hátra, dumál egyet Teal’ckel. Teal’c meginvitálja a kelnorimre Jónást, de ő nem az a seggén marad hosszabb ideig típus. Ez esetben Teal’c közli, hogy örüljön, hogy Jack nem hívta el horgászni. Teal’c utál horgászni. Jónás nagy nehezen rászánja magát, hogy harmadszorra is kiolvassa a bázis könyvtárát, amikor megint előjön a szárnyas rettenet. A különbség az, hogy most már Teal’c is látja.

Jack pecázás előtt tankol egyet, ahol egy Vernon Sharpe nevű benzinkutas és veterán katona kéretlen barátkozás folytat vele. Aztán Jack is észreveszi a bogarat, és szétlövi a fickó cégtábláját. Felhívja Hammondot, akitől megtudja, hogy a bázist ellepték a dögök. És úgy látszik, kijutottak. Jónás és Carter a következőket derítik ki: a visszahozott szerkezet alig érzékelhető energiarészecskéket sugároz, amik által láthatjuk egy másik dimenzió lényeit. Fizikailag nem tudunk kapcsolatba lépni velük, de ők képesek valamennyire mászkálni az itteni dolgokon. Viszont ha civilek is észlelni kezdik, akkor abból világszintű káosz lehet. Hammond megparancsolja, hogy kapcsoljuk ki a cuccot.

Carter szerint a szerkezet magához vonzza a lényeket, szóval elméletileg ha kikapcsoljuk a sugárzást, akkor nem fogjuk látni őket. Úgy legyen, kiszedjük a kristályait, a szerkezet már nem sugároz. Mindenki elmegy az ebédlőbe zselét zabálni (ez valami katonai szuperkaja, mint az energiaszelet?). Teal’c az ügyeletes pesszimista, szerinte vissza kéne vinni a bolygóra az új játékszerünket, de Carter és Jónás most akarja csak igazán tanulmányozni. De csak addig, amíg egy katona ismét rovarokat kezd látni. Hammond visszaküldeti a bolygóra, elvileg akkor semmilyen hatással nem lehet ránk, de amint bezárul a kapu, Walter billentyűzetét megrohamozzák a százlábúak. Remek, akkor hozhatjuk vissza.

Hammond teljesen odavan, hogy egyre többen látják a bázison kívül a lényeket, bent meg egyre kevesebben. Jónás megmondja a frankót: a rovarokat vonzza a gép, így amikor lekapcsoltuk, elvándoroltak, mert itt már nem érdekelte őket semmi. De mégis látjuk őket, szóval nem a gép okozza ezt közvetlenül. Carter szerint az érintéshez lehet köze. Jónás nyúlt hozzá először, és ő is látott szörnyet először. A gép megváltoztathatta az emberi test elektromos töltését, amit aztán egymásnak adogattunk át érintéssel. Hammond lezárja a környéket. Ezalatt Vernon barátunk szintén találkozik a benzinkútnál egy százlábúval.

A fedősztori a szokásos: kísérleti vegyszer blabla, kijutott a levegőbe blabla, hallucinációt okoz blabla. Jónás és Carter a kristályok átrendezésével próbálja megváltoztatni a töltést, ami eltart egy ideig. Jack közben levadászik mindenkit, akivel útközben találkozott, de Vernon meglépett. Az utca másik oldalára. Jack menne érte, de egy közeledő autó szélvédőjét megtámadja egy virágfejű fogazott csiga, és a benzinkútban landol. Vernonnak ez nem nagyon nem tetszik, úgyhogy megint eltűnik. És igen, a rész utolsó negyed órájában ezt a fickót fogjuk üldözni. Marha izgalmas, ugye? Ezzel minimum 2 sixx-fejet veszített a rész.

Carter eltalálja a helyes kombinációt, a lények eltűnnek, hurrá, lehet kezet fogni mindenkivel. (Amúgy van valami biztosíték rá, hogy az új töltés felülírja a régit? Mi van, ha a szörnyet láttató töltés írja felül az újat? Vagy olyat nem lehet?) O’Neill szól Hammondnak, hogy egy Vernon nevű veterán kijutott a lezárt területről. Carter és Jónás elmennek Vernon pótanyukájához, aki elmondja, hogy Vernon az öbölháborúban a hadsereg kísérletein esett át, úgyhogy kissé őrült. Dumálunk, dumálunk, dumálunk, csak dumálunk, töltjük ki a perceket, amikor végre kinyögi a mama, hogy Vernon egy bizonyos Chuckhoz mehetett Las Vegasba. Ezalatt Vernon stoppolva eljut a reptérig, de aki felvette, az szintén látni kezdi a lényeket, így hamar ráakadunk.

Vernon felszállna a gépre, de töröltetünk minden járatot, aztán Jack bevonul pár katonával. Vernon berohan egy hangárba, Jack meg utána. Vernon közli, hogy tudja jól, hogy a fedősztorink hazugság, szerinte megint titokban kísérleteznek az embereken, sőt most már civileken is. Jack elárulja, hogy az alibink valóban humbug, de nem az van, amit hisz: ezek a lények földönkívüliek. Aztán megkéri, hogy hallgasson róla, mert a világ még nem készült fel rá blabla, meg úgysem hinnének neki. Vernon beleegyezik, aztán hepiendesen elhagyják a hangárt, de még Jack elárulja, hogy a lények a Melmac bolygóról származnak. Bizony, mint ALF. Tessék nevetni.

Címkék: csillagkapu
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2009.08.17. 08:36:41

Na ezért szeretek ide járni; fogalmam sem volt, mi az a Mermac, de abban biztos voltam, hogy valami utalás. Köszi!

Sam azért egyszer már elmehetne Jack-kel horgászni, biztos szép kukacgyűjteménye van O'Neill-nek ;)

Llew 2009.08.17. 09:38:04

És Jack a következő részben is Carter nélkül volt horgászni.:)
süti beállítások módosítása