Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 2x17 - Crash

2009. március 14. 10:00 - missparker

Jarod egy reptéren várakozik, nebraskai turistakalauzt olvas, késnek a járatok. Összehaverkodik egy fiatal sráccal, Daniel szentségel, elkésik a tantárgyfelvételről, San Diegoba készül. Jarod jófej, cseréljünk jegyet, úgysem sietek, nem kerget senki... ma éppen nem. A srác hálás, 'köszi, az életemet mentetted meg'.

Miss dohogva trappol a Központ folyosóján. Sydney próbálna szóbaállni vele. Miss nyűgös: eltörte az ujját, Parker-apu pedig egy listát akar Lyle lehetséges szövetségeseiről. Lyle halála óta apu a Szépfiú helyére pályázik a Triumvirátusnál, de nem tesz túl jót a pozíciójának, hogy pont a lánya nyírta ki Lyle-t. Jön Broots, Jarod megint szórakozik, ezt látniuk kell. Névre szóló öltözői szekrényeket kaptak, erre biztos vágytak már. Benne egy-egy régi gimnáziumi évkönyv, Nebraskából. Osztálytalálkozóra fognak menni, álnéven. Sydney tanár lesz, Broots, mint Ricky Sanders, Miss Parker, mint Broots felesége (!) vesznek részt az eseményen. Szép pár lesznek. Jarod közben elaludt a reptéri várakozásban, sokkoló hír ébreszti: az előző San Diego-i gép lezuhant. Daniel a halálos áldozatok közt van. Jarod pánikrohammal küzd, főcím.

A következő jelenetben San Diego-ban Jarod Lindsay washingtoni szakértő jelenik meg, segíteni fog a lezuhant repülő körüli vizsgálatokban. Clark Thomas, az egyik vizsgálótiszt nem szívleli, de Jaroddal most nem lehet szemétkedni, fenyegetőzik a washingtoni kapcsolataival. Erre Diana, a másik szakértő már szívesen lát minden segítséget.

Első látásra a baleset pilótahibának tűnik, a gép műszakilag rendben volt. Mindkét pilóta túlélte, a feketedoboz is megvan, Jarod közli, hogy ott akar lenni a kinyitásánál, majd otthagyja az elképedt szakértőket.

Missék tanulják a szerepüket az osztálytalálkozóra. Jarod gonoszabb volt, mint szokott, Missnek és Brootsnak azt kell elhitetnie az 'osztálytársakkal', hogy misszionáriusként dolgoztak Afrikában. Ezen már Sydneynek is röhögnie kell.

Aggasztó, hogy Jarod szállást is foglalt, már megint. Nemdohányzó szobát, Miss szerint az tökéletes lesz.

Brandon Larsont, az egyik pilótát most viszi az apja egy másik kórházba, a riporterek körbeveszik, mint a keselyűk, nem nyilatkozhat, amíg nem beszélt a szakértőkkel. A másik pilóta egy nő, Angela Wylie, őt hármasban kihallgatják, nem emlékszik semmire. Jarod kettesben marad vele, az együttérzés bizalomkeltő. Angela sír, ha 11 ember meghalt, miért ő maradt életben? A hangárba meghozták a roncsot, Jarod vet rá pár pillantást, aztán inkább hagyja, egyszer egy ilyen feladattól már elmenekült.

Nebraska, Missék félelmei beigazolódtak, Jarod egy szobát foglalt Miss és Broots számára, kisváros ez, még pletykálnának, ha külön alszik a férjétől.

Jarod nem fogadja túl jól, hogy nélküle nyitották ki a feketedobozt, de mostmár biztos, hogy pilótahiba volt. A pilótafülke hangfelvevője nem működött, ez furcsa. Az egyetlen kérdés, hogy melyik pilóta állította be rosszul a magassági kormányt. Aztán egyedül marad a hangárban, átnézi az áldozatok holmijait is. Emlékszik a váróteremből a babázó kislányra, most itt az összeégett játékbaba. Daniel dzsekije, családi fotója eszébe juttatja a srác lelkesedését, a vágyát, hogy büszkévé tegye a szüleit. Jarod teljesen összetört, Sydney-t még nem hívta, de nemsokára szüksége lesz rá.

Piros füzetet is gyártott, én meg elkövettem azt a hibát, hogy kinagyítottam az egyik cikk képét, el akartam olvasni a cikket. A cím és az első bekezdés még a vizsgálatról szólt, a második már egy régebbi ügyről, Dean Clarkéról, éreztem én, hogy ez egy újrahasznosított kép, [káromkodás].

Larson-apuka a légitársaság egyik tulajdonosa, Brandon egy nap átveszi az egészet, a baleset után úgy érzi, nem tudna többé pilótaként dolgozni. Apuka a kihallgatásra sem akarja egyedül hagyni a fiát, Jarod továbbra sem tűr ellentmondást. Brandon izzad rendesen, a fájdalomcsillapítókra fogja, lázat okoztak nála. Bemártja Angelát. Diana elégedett, kész a vizsgálat, Jarod szerint nem, mert a fájdalomcsillapítók nem okoznak lázat.

Nebraska, Broots szeretné, ha Miss szórakozásnak tekintené a találkozót. Nem, ő irtózik az olyan emberektől, akik átlagos, kisvárosi életet élnek, családi fényképekkel a tárcájukban mászkálnak. Broots beszól, miért a maga élete milyen? Bekopog Sydney, Jarod még egy évkönyvet küldött, kiemelte a fénykép nélküliek listáját, a 'lámpalázasokat'.

Angelát hanyagsággal fogják vádolni. Jarod biztatja, csak Brandon vallomása van a kezükben, jó lenne, ha emlékezne. Nem megy. Jarod nem adja fel, megnézi mégegyszer a feketedobozokat. A felvevő nem hibásodott meg, lemágnesezték.

Osztálytalálkozó, Broots beleillik a társaságba, röhigcsél a fiúkkal, és nézzétek, ki a felesége: Xena! Miss is jól szórakozik, camparit kortyolgat. Egy kedves asszonyka próbál beszédbe elegyedni vele, de gyorsan elmenekül, miután Miss mély élvezettel alázza porig szegényt. Morticia Addams be is jelentkezett rögvest Misshez sátáni kacajból leckéket venni.

Jön az este hivatalos lezárása, de miért is hozta őket ide Jarod? Az utolsó program, hogy megemlékezzenek halott osztálytársaikra. Egy lány, ő nekik nem fontos, másikuk egy 'lámpalázas'. Az osztálytársak előkerestek egy régi fényképet, kinagyították. Bobby Bowman, alias Mr. Lyle, a Szépfiú. Eggyel többször halt meg, mint illendő.

Jarod Brandon laborértékeit is átnézi, biztos sok légügyi szakértő ért a makrocitikus sejtekhez, speciel Thomas nem értett hozzá, így hiába hozott hamis vérmintát. Ezen sejtek száma sosem változik, márpedig Brandon két leletén két eltérő érték van. Jarod azt is meglátja, ahogy Larson-apuka borítékkal fejezi ki háláját ezért. De már kezd kikészülni, rémálmodik egy kiadósat Daniel utolsó mondatával, 'köszi Jarod, megmentetted az életemet'. Sydney, segíts! Jarodot nem lehet megnyugtatni, Angela depresszióját másolja, Daniel meghalt, pedig volt jövője, családja, ő életben van, pedig semmije sincs. De jó is kaméleonnak lenni, főleg, ha kontrollálhatatlanná válik a képessége.

Broots rákeresett Bobby Bowmanre, az apja ölte meg. Bobby holttestét fej nélkül találták meg, a bomlás miatt ujjlenyomat sem volt, nem lehetett azonosítani. Broots-t visszaküldik a Központba, Miss és Sydney Bobby anyját látogatják meg. A néni bolond, nem létező kutyákkal üvöltözik, eteti őket, de érdekeseket mesél. Bobby örökbefogadott gyerek volt, 15 évesen bekattant. A férje (Lyle Bowman) meg akarta nevelni, bezárta a csűrbe, 'uram'-nak kellett szólítania. Bobbynak volt egy barátja is, Jimmy, egyszer elmentek Bobbyval túrázni, Jimmy akkor tűnt el nyom nélkül.

Jarod összeszedi magát, meglátogatja Angelát otthon. Időben érkezett, a nő ül a kanapén, nézegeti a pisztolyát. Nem ez a megoldás, kidumálja kezéből a fegyvert. (Ezt a pocsék nyakkendőt vajh' hol szerezte a kellékes?)

Ezután megy Larson-apukához, kapott egy tippet, hogy Brandon tiltott szereket használt. Ó, az nem lehet, ő ilyet sosem engedne a fiának. Vizsgálat fog indulni ezügyben, az öreg már telefonál is Thomasnak, Jarod ezt is lehallgatja. A lemágnesezett szalagot is megjavítja, egyértelmű a bizonyíték Brandon ellen. Ezzel ébreszti a kórházban éjszaka.

A fickó kikéri magának, mi ez a beteg vicc? Jarod nem hagyja békén, kivallatja. A fickó nem rosszindulatú, csak szerencsétlen, az apja zsarnokoskodik felette. A teljesítménykényszerben hibázott, az apja Thomas-szal takaríttatta el a nyomokat.

Miss és Sydney a börtönben beszélnek Lyle Bowmannel, utálta Bobbyt, de nem ölte meg. Szerinte az a tanácsadó lehetett, aki járt a gyerekhez a gyámhivataltól akkoriban. Az ügyvédje próbálta megtalálni, de a hivatalnál nem tudtak róla. Az öreggel valaki folyamatosan gúnyolódik, minden hónapban kap postán egy papírlakatot, de múlt hónapban nem jött.

Jarod készül a bosszúra, behajt egy ejtőernyőt, egy kisgép terelőlemezein állít valamit, lejátssza Dianának a kijavított felvételt. A géphez hívja Thomast és Larson-apukát, felszáll velük, átadja Thomasnak a kormányt, majd kiugrik a gépből. A gép tart a hegy felé, a gép irányíthatatlan. Jarod rádión beszél hozzájuk, tudják, így érezte magát Angela is. Thomas sem tudja most elsimítani az ügyet, meghaltok mindketten. Félelmükben bevallanak mindent, Jarod megmondja, hol a kapcsoló, ami visszaállítja a rendszert. A reptéren rendőrök várnak rájuk. Angela köszöni, 'Jarod, megmentetted az életemet'.

Miss nem akarja elhinni Sydneynek, hogy Jarod üzenete az egésszel az volt, hogy Szépfiú most is csak megrendezte a halálát. Broots nem talált semmit a Központban Mr. Lyle neve alatt. De talált Bobby Bowman név alatt: az örökbefogadást a Központ szervezte. Miss megadja magát, oké, exhumálják, csináljanak DNS tesztet. Nem lehet, elhamvasztották. Az öreg Bowman pedig megkapja a következő papírlakatot egy kis késéssel.

Jarod elmegy Daniel szüleihez, elhozta a holmiját, elmondja, hogy megismerkedtek, és hogy ő cserélt vele jegyet. Nem haragszanak rá, behívják beszélgetni, így megkönnyebbülhet.

Címkék: a kaméleon
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása