Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 01x12 - Prison Story

2008. szeptember 06. 10:02 - missparker

Furcsa rendelés egy temetkezési vállalkozónál: egy fiatal lány rendel koporsót az apja halála miatt, de az apja még él, szombat reggelre kell a koporsó. Jarod a háttérben figyeli, majd otthon érdekes videót néz, természetesen gyerekkori önmagáról. Egy halálraítélt személyiségét játssza el, aki az ártatlanságát hangoztatja az utolsó pillanatig. Sejthetjük, most is egy ártatlan ember fog meghalni, ha Jarod nem segít. Jarod arckifejezése elgondolkodtató: már teljes egykedvűséggel nézi a videóit, nem beszél Sydneyhez a távolba, nem veszi át a saját gyerekkori szenvedéseit a felnőtt életébe. Megszokta lassan a szabadságát, megemésztette a gyerekkorát, esetleg túlságosan elvonja a figyelmét a kiszemelt feladat?

A következő képünk már egy fegyház. Jarod fegyőrnek állt, hogy megmentsen egy halálraítéltet. Van rá 3 napja, nem túl sok, de neki elég szokott lenni egy ügyre. A piros füzet az elítélt Carlról szól, és a lányáról, aki egyedül küzd érte. Jessica, már nem vagy egyedül.

Központ, Jarod meghívta az üldözőbolyt egy kis játékra, a következő hétvégére egy párszáz kilométerre lévő telefonfülkéhez, a Parker testvérek ügyében. De Miss Parkernek nincs testvére, ha jól tudja. A Toronyból pedig azt az utasítást kapták, hogy Broots-t is vigyék magukkal technikai háttérnek. Az indok pedig az, nehogy valami elkerülje a figyelmüket, hiszen Miss és Sydney érzelmileg nagyon kötődnek Jarodhoz. Aki eközben már a börtönudvaron sétálgat az igazgatóval. Komoly tapasztalatai vannak a rabok kezelésében, még börtönlázadást is kezelt, és Carl kivégzése közeledik, kell az erősítés a fegyőröknek. Egyre gyorsabban, egyre jobb álcát tud gyártani magának. A szóhasználata is megfelel egy fegyőrének, tökéletes az átváltozás, és ha nem is a legszebb hivatást választotta, a küldetésért mindent. Ráadásul oly’ nagyra becsüli a szabadságot, most mégis szabadságvesztettek közé ment. A fegyőrök elhiszik neki, hogy közéjük tartozik, nyugodtan „dolgozhat”. Miss Parker úgyis máshol lesz, ez az ügy megint túl fontos ahhoz, hogy gondoskodjon a távoltartásáról.

Miss, Sydney és Broots már figyelik a megadott telefonfülkét, de hiába. A környéken senki nem látta Jarodot. A szemközti motelban kell kivenni egy szobát, másképp nem tudják folyamatosan szemmeltartani. Jarod ismerkedik a kollégákkal, Larson és Clancy a társai. Clancy megpróbálja lépre csalni, kérdezgeti, kikkel, hol dolgozott ezelőtt, de Jarod ismeri a saját maga kreálta múltját, nem hibázik. Larson tovább szemétkedik, kivégzéskor majd az újonc állapítja meg a halált. Jarod erre szerintem nem készül, de tudhat valamit, mert elsüti a gonosz nézését.

Missék szobát foglalnának a lepukkant motelben, de mind foglalt. Itt ismerik Jarodot, hébe-hóba benéz. Szólt is, hogy jönnek a barátai, egy hölgy a testvérével és az apjával, nekik fenntartotta a lakosztályt. Jarod bájos humorának köszönhetően, ez nem feltétlenül örömteli hír. Hármukra egy franciaágy, köszi Jarod.

Jarod a börtönben az eddigi tapasztalatai alapján biztosan létező mindenek tudóját keresi, egy öreg rab, Cockran gyanús erre a szerepre. A nagy akarásban hibázik, kezet fog a rabbal, Clancy meglátja. Nehezen, de kivágja magát, ismerni kell az ellenséget.

Otthon végignézi a tévéhíreket Carlról, szabadulása előtt pár nappal ölte meg a cellatársát, Lewist. Jessica 7 éve küzd, hogy bebizonyítsa apja ártatlanságát, de hiába. Péntek éjfélkor kivégzik. Jarod gondolkodik a megoldáson, sejti is, kik a bűnösök, de bizonyíték kell, mint mindig.

Edwardsból, Carl ügyészéből azóta kormányzó lett, ő utasította el az utolsó fellebbezést. Ciki lett volna neki befogadnia, miután már kiharcolta a halálbüntetést a tárgyaláson. Sajtótájékoztató, a börtönigazgató nyilatkozata hűdekemény, ezt az embert márpedig ki kell végezni. Jarod vacsorát visz Carlnak, jelzi, hogy tudja, hogy ártatlan. Kifaggatja, érdekli a sztori Carl nézőpontjából. Carlt leütötték, kezében a gyilkos fegyverrel ébredt, ennyi. Jön Clancy, és azt látja, hogy Jarod már megint barátkozik a rabbal (veszélyben az álca, Jarod)

Missék eközben hallgatják lefelé a telefonfülkét szorgalmasan, nem történik semmi, Miss közel az őrüléshez. Sydneyvel összevitatkozik azon, mi van még az életében Jarodon túl. Miss szerint szórakozás és szex, Sydney furcsállja az asszociációt: Jarod és szex Miss gondolataiban egymás mellett, hm. Ez lett a téma, Sydney nem akar nyilatkozni, Brootsnak van mit mesélni: netes ismerkedés, személyesen még nem találkoztak. Miss fordításában számítógépen szedte fel a nőt, ez szánalmas. Kegyelemdöfésként Broots előbányász egy Monopolyt. Kiderül, hogy oszlopos tagja volt egy Monopoly-klubnak, és ezzel a Monopolyval vmi nem stimmel. Miss rosszul van, melege van, fájlalja a hasát, majd összeesik. Orvost!

Jessica egy útszéli kamionosbárban lapozgatja a jegyzeteit, egy közepesen részeg vendég beleköt. Jarod megjelenik, Jessica pasijának adja ki magát, így az udvarló gyorsan eltakarodik. A lányka elhajtaná Jarodot is, nem szívleli a fegyőröket. Végül közös nevezőre jutnak, Jessicának lelki támasz kell.

Jarod a kollégáknak és Lewisnak jár utána, és nahát a fegyőrkollégák körül időnként haltak meg rabok régebben is, 5 év alatt 6 ember.

Cockran kertészkedik a börtönudvaron, a felesége küld neki magokat levélben. Jarod megint rendes vele, Cockran nyelve megered végre. Lewis csak néhány napja volt ebben a börtönben, Carlnak nem volt ideje és oka meggyűlölni és megölni. Ez nem túl sok bizonyítéknak, vissza a gyerekkorba. Újra a a halálraítéltes videó, két perc van hátra az életéből, halad a villamosszék felé, de mégis ártatlannak vallja magát. Viszont a kísérlet eredménye szerint mindenképpen kellett egy bűnös. Torokszorító jelenet következik, a kivégzőhely próbaüzeme. Jarod figyel, a működtetést memorizálja. Larson hezitál, az utolsó kapcsolót nem meri átkapcsolni, Clancy segít neki. Jarod számára megvan a bizonyosság, Larson lelkiismeret-furdalása.

Misshez megérkezett az orvos, gyomorfekélye van. Ne dohányozzon, ne stresszeljen, hangzik az orvosi rendelvény. Sydney még rátesz egy lapáttal, azt tanácsolja, hogy kontrollálja a Jaroddal kapcsolatos érzéseit. Miss szerint túl késő érte aggódni. Szerintem is: lemondott magáról, a vágyairól, csak a munka érdekli. Jól néz ki, jól körülhatárolt feladata van, neki ez elég.

Verekedés a börtönudvaron. Jarod későn érkezik, Clancy és Larson intézkedik, Cockran elesik, és egy csomó üres boríték esik ki a zubbonya zsebéből, Clancy összetapossa a virágokat, nyomásgyakorlásként, baromarcú. Cockran végre mesél Jarodnak: a felesége meghalt, a levelek üresek. A börtönigazgató nem engedte el a temetésre, így számára olyan, mintha még élne az asszony. A virágokat azért neveli, hogy egyszer majd vihessen a sírra belőlük. Jarod számára rossz hír, hogy nem ő a mindenek tudója, tovább kell keresgélni, és bűnöst kell prezentálni, Carl helyett az igazit. Elkapja Larsont egy parkban, a gyerekeinek játékot visz, kétszínűségből jeles. Kifaggatja Carlról. Az elmúlt 5 évben egy másik börtönből szállítanak ide rabokat, akiket a rivális banda parancsára valahogy meg kell ölni. Clancy elvégzi a munkát, jó pénzért. Larson sosem volt benne, Carl ügyénél jött rá az egészre. Carl rajtakapta Clancyt Lewis megölésénél.

Broots még mindig a Monopolyn töri a fejét, de végre kapás van a telefonfülkénél. Miss fegyverrel riogatja a szerencsétlent, és igen, az illető a hiányzó Monopoly kártyát hozta: szabadulj ki a börtönből! Mit jelent ez? A mellettük lévő hotelszobát, benne a többi hiányzó Monopoly kártyával, gyártva a Parker Brothers által.

Áll egy távcső is a szobában: egyenesen Jarod munkahelyére néz. Jarod elég veszélyes játékot játszik, de talán ez is kell Carl megmentéséhez, különben sem szokta kímélni sem magát, sem másokat, ha el kell érni egy célt.

A kivégzés éjszakája: a börtön előtt Carlért tüntetnek. Jarod megkéri Clancyt az igazgató nevében, hogy még egyszer ellenőrizze a gázkamrát. Clancy nem akarja, de Larson nem jött be (a felesége beteg lett, jó kis kifogás) Jarod pedig újonc, nem mehet. Ez már a bosszú és egyben a bizonyítékgyűjtés fázisa is: a gázkamra ajtaja rácsapódik Clancyre. Jarod elkezd játszani: na milyen a halált várni, milyen odabent? A rádiót is bekapcsolja, ami szerte a börtönben sugározza az adást, Clancy "kihallgatását". A tüntetők is hallják. Clancy még mindig nem érti, mekkora bajban van, azt firtatja, kicsoda Jarod tulajdonképpen. A bíród, az esküdtszéked és a hóhérod… feltör a gáz. Clancy őrjöng, nem tudja, hogy a ciánkapszulák hamisak. Jarod elégedetten sétál végig a folyosón. Jessica a tüntetők közt nyilatkozik az újságíróknak, örül, hogy nem adta fel. Befut Miss és Sydney, a tömegen próbálnak átvágni, és bejutnak a börtönbe. De Jarod már elvegyült a tüntetők közt. Másnap reggel Carl szabadul, a börtönigazgató sajnálkozva nyilatkozik, lemond. Utolsó igazgatói parancsa, hogy Cockran elmehessen a felesége sírjához.

Végezetül Jarod Parker új, saját fejlesztésű társasjátékot mutat be egy játékgyárnak…

…"Szabadulj ki a börtönből" címmel.

Címkék: a kaméleon
12 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

benchmade 2008.09.07. 10:24:31

Az hogy van, hogy az Imdb szerint egy rész 60 perc, az Rtl-n meg 45 perc lesz.
Működik a szokásos kivágunk-kicsípünk egy kicsit itt és ott dolog? B@sszák meg, hogy a kereskedelmi adók önkényesen megvágnak mindent, hogy eggyel kisebb karikás legyen minden film.

bree-gee 2008.09.07. 11:36:21

Egy rész 42-43 perc, a sorozatok nagy részénél ennyi.Ettől csak az évadnyitó/évadzáró epizódokban szoktak eltérni.A Kaméleonnál is 42-43 perc egy rész.Bár arra nem emlékszem, hogy a legelső rész hány perces volt.

Missparker megint jó volt a hogyvolt:), két rész múlva jön az kedvenc részem hogyvoltja végre;)Már nagyon várom!:))

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2008.09.07. 14:05:11

benchmade: anno úgy adták el az ilyen filmsorozatokat, hogy a reklámnak is megcsinálták a helyet benne, a vágás után jött egy fél másodpercnyi sötétség. Ez arra volt jó, hogy a hülye tévék ne a főhős mondata közepén vágják bele a reklámot. Ha egy reklámhelyet tettek bele, akkor 50 percesnek, ha kettőt, 60 percesnek adták el a filmet. Az IMDB ezeket az időket mutatja. Egyébként a DVD-n a tiszta játékidő 45 perc/epizód, ha a végén végignézed a stáblistát is.

Bree-gee: köszi, ezzel a hogyvolttal megszenvedtem, Jarod annyira kapkodott, (melléfogott a mindenek tudójával is), hogy nem lehetett sok gondolatot beletenni.
Ranger Jarod? ;)

bree-gee 2008.09.07. 15:03:28

Igen, igen, a Ranger Jarod az:))

Elgondolkodtam egy Kaméleonos honlapon, el is kezdtem.Nem nagyon találtam ugyanis magyar rajongói honlapot.
Egyenlőre csak a váza van meg, remélem összejön.

mitize (törölt) 2008.09.07. 16:31:06

bree-gee

Láttam a YouTube-on 1 videót. ha jól sejtem a Te "műved".

bree-gee 2008.09.07. 16:50:16

Hát, könnyen előfordulhat:) Van egy Kaméleonos videom is fenn, a már említett Ranger Jarod részről.
Lesz majd később egy Kaméleon-Profileres video is, amit időm lesz rá.:)

mitize (törölt) 2008.09.07. 16:56:27

Akkor jól gondoltam. Szerintem nagyon jól sikerült. Csak így tovább!

benchmade 2008.09.07. 17:53:46

Érdekes amit mondtok, ezek szerint az IMDB tudja, hogy az rtl mennyi reklámot fog belerakni. Próbaképp megnéztem a Lostot, az 42 perc, a Született feleségek meg 45 az IMDB szerint. Akkor a tiszta idő csak 30-35 perc? Ezt ti sem gondolhatjátok komolyan. Tegnap a Riddick is hülyére volt vágva:(

bree-gee 2008.09.07. 18:09:31

benchmade csak azt tudom, hogy az eredeti részek, ami a DVD-ken van, az negyven valahány perc.Ez tuti.
Amúgy meg az IMDB sem tévedhetetlen:)

**

mitize köszi, örülök, hogy tetszett:)

**

Elkezdtem a honlapot, csak a főoldala van meg (+ a fórum), és semmi extra, de majd lassan remélem haladok vele.A címet beleírtam a profilomba, ha valakit érdekel.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2008.09.07. 18:30:33

benchmade, a Lost és a Desperate Housewives 2004-től gyártódik, a Pretender 1996-tól. Azóta picit változott a világ, de amit a játékidőkről írtam, azt a tv2-nél mondták, mikor régebben rákérdeztem. A Pretender eszerint kétreklámos sorozat.

winnie 2008.09.16. 16:40:49

"Próbaképp megnéztem a Lostot, az 42 perc, a Született feleségek meg 45 az IMDB szerint. Akkor a tiszta idő csak 30-35 perc?"

minden sorozat 41-42 perc. ha valaki rosszul vitte fel az imdb-re, akkor javíthatod te is. userek szerkesztik az adatbázist.
süti beállítások módosítása