Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 4x05 – A feleség, aki farkast kiáltott

2016. április 15. 16:00 - Kapitánylány

„A hazugnak akkor sem hisznek, amennyiben igazat mond.” - A fiú, aki vérfarkast kiáltott

Az előző részben ott fejeztük be, hogy meg van a bájital, csak szükség van Juliette-re is, szóval ugyanazt kell tennie, mint Adalind-nak, szeretkezniük kell Nick-nek és Juliette-nek. A férfi szerint ez nem is olyan vészes, Juliette persze érzi itt a buktatót, és vajon mi az? Ennek a dolognak úgy kell megtörténnie, hogy most Juliette változik át Adalind-dá.

01.jpg

Ausztriában Adalind kiszabadul a víz alól, ki tudja hogy? Hofmann érkezik, megkorholja a nőt, ne higgyen senkinek, nincs itt a baba! Adalind gyereksírást hall, rohan is megkeresni a forrást, de csak körbe-körbe rohangál, majd egyszer csak saját maga után kezd el futni.

Helyszínt váltunk, újra Portland-ben vagyunk, egy nő aggódva kérdezi meg kedvesét, hogy minden ajtót bezárt-e? A férfi megnyugtatja, majd átadja a nőnek a gyógyszereit, muszáj aludnia végre az éjszaka.

02.jpg

A varázslat menetéről egyeztetnek, mindent fordítva kell végrehajtani. Nick nem szeretné Juliette-t is belekeverni az egészbe, ez az ő baja és nem a nőé. Elizabeth szerint akár megcsinálják, akár nem, mindkét végkifejlet is veszélyt hozhat, ki tudja milyen hatása lesz annak, ha nem fordítják vissza a bűbájt. A pár gondolkodási időt kér, kettesben maradva Juliette vissza szeretné adni Nick-nek az erejét, de a férfi inkább a normális életet választaná, úgy látszik a kérdés eldöntetett.

03.jpg

Az altató nem hatott, Ava hangokra ébred, és mint aki nem látott még horrorfilmet, elindul megkeresni a hangok forrását… Egy rókaszerű keveréklény szólítja meg, régi ismerős lehet, mert nevén szólítja a nőt, aki hiába menekül, a lény mindenhol ott van, még alkoholt is itat vele, hogy megnyugodjon. Ava tovább menekül, autóval próbál eljutni minél messzebbre, de a lény itt is utoléri, a párja hiába szalad utána, hogy megállítsa. Ava a bejárati kaput áttörve halálra rémülten menekül, de ekkor elüt egy kocogó férfit, majd az autóval neki szalad egy betontömbnek, teljesen kikészíti a hátsó ülésen felbukkanó keveréklény.

04.jpg

Trubel gondterhelten érkezik le a konyhába, kihallgatta az esti beszélgetést, és úgy döntött elköltözik, mivel nem szeretne gondot jelenteni a normális életükben. Nick lebeszélné, de ezt kopogás zavarja meg, Bud érkezett meg, részvétét szeretné kifejezni az elvesztett képesség miatt. Persze ez csak indok, mivel igazából Trubel-re lenne szüksége, mert kisebb keveréklény gondja van, iskolás fiút kellene helyre tenni. Nick ezt a melót rá is hagyja, elindul az őrsre. Végre kettesben Bud bevallja, hogy hazudott, mert óriási baj van, nem tudta tartani a száját, és végül egy veszélyes keveréklény is megtudta, hogy Nick nem Grimm többé. Ez a lény bosszút esküdött, meg akarja ölni Nick-et. Trubel veszi a lapot, irány valahogy felkutatni ezt az egyént. Juliette közben hallgatózott, úgy látszik senkinek se lehet titka ebben a házban.

05.jpg

Renard százados új helyre költözött, édesanyját vezeti körbe a lakásban. Elizabeth kíváncsiskodik unokája felől, Sean végül megvallja, hogy Nick anyjánál van, nagymama persze megpróbálja megkeresni, sok sikert hozzá!

Hank és Nick Wu-Trubel ügyön mereng, be kellene avatniuk valahogy az őrmestert, de vajon hogy? Közben megérkeznek a baleset helyszínére, a futó nem élte túl az ütközést, Ava-t pedig beszállították a kórházba, ki van borulva, folyton farkast kiáltott. A nyomozópáros el is indul kihallgatni Ava-t.

06.jpg

Adalind továbbra is maga után fut, majd benyit az egyik ajtón, ahol saját maga tartja Hofmann levágott fejét, jajj.

Bud és Trubel érkezik meg egy műhelybe, Theresa rögtön neki is megy Joe-nak, aki ijedve változik át, könnyű lesz belőle kiszedni merre van Shaw, aki Nick-et akarja megölni.

A kórházban vagyunk, Ava-t benyugtatózták, csak a férjjel tudnak beszélni, Gabriel elmondja, hogy a feleségénél félévvel ezelőtt súlyos elmezavart diagnosztizáltak, emiatt lát farkasokat. Hank és Nick a házban is körül szeretnének nézni, Gabriel kelletlenül hagyja a kórházban a feleségét. A házban végigjárják a szobákat, közben kiderül, hogy Gabriel orvos, ő maga vigyáz a feleségére, mert mindenki felmondott mellettük, nincs személyzet. Nick elkéri a pszichiáter számát, vele is szeretnének beszélni. Odakint megbeszélik, hogy a férj túl nyugodt, valószínűleg keveréklény van a dologban, kár hogy Nick nem látja.

07-1.jpg

07-2.jpg

Trubel, Bud és Joe Shaw háza előtt nézelődik, csak a férfi megjelenésére várt Theresa, indul a móresre tanítás. Az ifjú Grimm szépen bemutatkozik Nick barátjaként, Bud megjelenik persze, Shaw ígéri is, hogy mindkettejüket elintézi. Trubel és Shaw verekedni kezd, a férfi átváltozásból próbál erőt gyűjteni, így esik le neki, hogy a lány egy Grimm, aki ráadásul megadásra kényszeríti. Theresa már vágná is le a fejét, de Bud megállítja, biztos, Shaw is, meg a haverjai is tanulnak ebből a verekedésből, a megvert férfi hevesen helyesel. Trubel életben hagyja, bár azon a véleményen van, hogy le kellett volna fejezni Shaw-t.

08.jpg

A pszichológusnál az agyturkász elmeséli, hogy az utóbbi időben egyre gyakoribbak voltak ezek a rohamok, és sok módszert kipróbáltak, de egyik sem javított Ava állapotán. A doki kijelenti, hogy a nő mellett fog tanúskodni, mert Ava nincs beszámítható állapotban, és inkább elmegyógyintézetbe kell utalni, nem pedig börtönbe zárni. A beszélgetés közben rajzokat vesz elő, Ava készítette őket a farkasról.

Philadelphia-ban vagyunk, Josh érkezik haza apja hamvaival. A lakásba belépve feltúrva találja azt, az elkövetők épp az emeleten vannak, de hangokat hallva lemennek, Josh lélekszakadva menekül a rátámadó kopók elől.

09-1.jpg

09-2.jpg

Monroe a képeket látva rögtön közli is, hogy egy Dél-amerikai eredetű sörényes vad keveréklénnyel van dolguk. Nick és Hank azt gyanítják, hogy a férj akarja a feleségét őrületbe kergetni a pénze miatt, és egészen jó úton is halad vele. Hívás érkezik, Ava felébredt, irány kihallgatni. A nő elmondja mi történt vele, mi tett a farkas, hogy kedvesnek tünteti fel magát, de Ava tisztában van vele, hogy meg akarja ölni, és a végén sikerülni is fog neki.

Az őrsön jelentenek a századosnak, Renard felteszi a kérdést, hogyan akarják megtudni, hogy Gabriel egy sörényes vad, tán Theresa segítségét kérik? Nick habog, el akarta már mondani, de annyi minden történt eddig, meg egyébként is most Monroe fog segíteni. Renard kiáll megmentője mellett, ő nem fogja lebuktatni, de Wu-val akkor is kezdeni kell valamit.

10.jpg

Josh jelentkezik be Nick-nél, nem tudja mit csináljon, feltúrták a házát, ő maga épp, hogy elmenekült. Nick nem javasolja, hogy jelentse a rendőrségen, pláne ne mondjon semmit ezekről a dolgokról, ha nem akar diliházba kerülni. A beszélgetést Josh szakítja félbe, a kopók a közelébe értek.

Adalind magához tér, Hofmann megadja a kiutat, a szobába belépve a szemközti ajtóig kell eljutnia. A nő indulna, de nem tud bemenni, kulcs kellene. Hofmann megszólal, használja őt, és mire Adalind visszafordul már csak egy nagy kulcsot talál a férfi hűlt helyén. A nő indul is, egy gyerekszobába lép be, meg is találja a másik oldalra nyíló ajtót, de nem lép át, mert a babaágyban Diana-t látja meg, gyorsan magához is öleli. Csak pár másodpercig ölelheti át, mert Diana átváltozik malaccá. Most már lelépne Adalind, de az ajtó kilincse letörik, a nő pedig a mélybe zuhan.

11.jpg

A terv készen áll, nyomozópárosunk Ava meghallgatásán lesznek, addig Monroe szét tud szagolni a lakásban. Monroe ki is szimatolja a sörényes vadat, szét néz a padláson is, ahol 3 pár cipőt és öltönyt talál. Ekkor autóajtó csapódásra figyel fel, Gabriel érkezett haza, Monroe telefonon számon is kéri miért nem szóltak neki, hogy a férj eljött a meghallgatásról. Nick állítja, hogy Gabriel ott van, mit ivott a dúvad? Monroe leteszi a telefont, kimenekül az ablakon mielőtt kiszagolnák.

12.jpg

A fűszerboltban rájönnek, hogy valószínűleg ikerpárról van szó, akik halálra akarják őrjíteni Ava-t. Maszkokat kell szerezniük, talán azzal meg tudják győzni a nőt, hogy nem őrült meg.

Odahaza Ava retteg, fél a farkastól, hogy újra felbukkan. Férje megnyugtatja, hogy a rendőrség már átkutatta a lakást, biztonságban vannak, lefeküdhetnek aludni. Közben kint ikertesó indulna akciózni, Monroe lepi meg, majd le is üti, de el kell bújniuk, mert további tesók bukkannak fel, összesen négyen vannak, egy egész alom!

13.jpg

Ava férje hiányára ébred, elindul megkeresni őt. Gabriel átalakulva szorosan a nyomában van, de a konyhába érve csak egy maszkot talál, illetve Nick-et és Monroe-t. Gabriel szerint nem tudnak semmit se bizonyítani, de a fiúk bizakodóak. Ava döbbenten hallja, hogy mit műveltek vele, úgy néz ki fel fog épülni. Közben Josh jelentkezik be, egy buszon ül, nem tudja merre menjen, hol lel biztonságra, de kezd elege lenni ebből az egész Grimm világból.

14.jpg

Adalind a cellájába zuhan vissza, Viktor érkezik, a nő rimánkodik, hogy fejezzék be ezt az egészet, bármit megtesz érte. Viktor csak annyit közöl, hogy azt akarja, amit a nő is, vagyis Diana-t.

Farkaslakban gyűlünk, Nick és Monroe elmélyednek a Grimmnek lenni vagy nem lenni témában, Nick a normális élet felé hajlik, nagyon nem szeretné veszélybe sodorni Juliette és a barátai életét. Szeretne elköltözni, családot alapítani, de van egy bökkenő, szeret Grimm lenni, hiányzik neki az a lét! Rosalee, Juliette és Hank érkezik koccintani, de a vidámságot egy robbanás szakítja félbe, az udvaron egy farkashorgot gyújtottak fel, ezzel üzennek a vegyes házasság miatt. Juliette megrendülten áll az esemény előtt, majd közli, hogy most már készen áll, Nick-re szükség van Grimmként!

15.jpg

Címkék: grimm
13 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.04.15. 17:26:57

Szeretem Wut.

(a farkashorog témával haladhatnának végre, elég izgalmasnak tűnik)

Pácsó Ármándó 2016.04.15. 17:50:16

Csak jó dolga van egy grimmnek :-)
Nekem olyan oroszlános keveréknek tűnt visszaemlékezve, de lehet hogy tévedek.
Végre Bud! :-)
Köszi a hogyvoltot és a lényképeket, jók voltak ezek a négyesikrek!

Gabba 2016.04.17. 20:18:11

Na, Julis végül csak beadja a derekát (meg más egyebét :)

Wunak meg ideje lenne már megmosni a haját a róla elnevezett samponnal, hátha akkor teljes értékű csapattag lesz végre belőle.

Kapitánylány 2016.04.18. 12:46:12

@Biriksz_Krokiksz!: @Pácsó Ármándó: @Gabba: ennyi töltelék rész után már igazán a lényegre térhetnének... van esély... Julis határozott... reméljük az aktus a következő részben megtörténik... :D csak történjen már valami érdemleges is! :D

2016.04.19. 06:08:56

@Gabba: Wu a védelmem alatt áll, majd én megmosom neki! Uff!

2016.04.21. 12:37:38

@Gabba: #kacsintási ;)
@Kapitánylány: mizu van már az új posztcsikával?? (elnézést, ha követelőzőnek tűnnék, de ilyen a genetikám) XD
...és még azt is szeretném megkérdezni, h a dr. who hogyvolt prodzsekt már nincs és nem is lesz? és akkor újra: (elnézést, ha követelőzőnek tűnnék, de ilyen a genetikám) XD

Kapitánylány 2016.04.22. 12:05:44

@Biriksz_Krokiksz!: új poszt egyszer csak és lesz! :D ;)
Ki vagy Dokira volt egy másik jelentkező, de azóta se semmi, valszeg egyszer csak és folytatom, illetve azt hallottam, hogy a 9. évadtól jön szinkronosan, lehet azt kezdem el...

Gabba 2016.04.22. 15:36:25

@Pácsó Ármándó: a szombat a vitorlás hogyvoltoké! mint az köztudott :)
süti beállítások módosítása