Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 3x21 - Az örökség

2015. augusztus 06. 11:00 - Kapitánylány

„Nem – mondá a király. Inkább meghalok, mintsem veszélybe sodorjalak az utadon.” - Az élet vize

Juliette, Rosalee, Monroe és Nick vacsorázni készül, már csak Trubel hiányzik, aki még mindig nem szokta meg a közös étkezést, de annál inkább többet tud enni. Ekkor külső képre váltunk, egy férfi a lakást figyeli meg éppen. Trubel a tányért nyalja ki fényesre, Juliette rohan is gyorsan egy újabb adagot hozni neki. Rosalee rákérdez, hogy a lány mikor látott először keveréklényt, Trubel elmeséli, hogy egy gondnokszerűség meg akarta erőszakolni, közben változott át, de a lánynak sikerült leütnie, ekkor hallotta először a Grimm szót is. Persze nem hittek neki, be is zárták, innentől kezdve önmaga is bolondnak tartotta magát, egészen addig, amíg nem találkozott Nick-kel és a többiekkel. A telefon ekkor csörren meg, a kint leskelődő az, Nick-kel beszélne, de végül nem mond semmit a nyomozónak, inkább elhajt az autójával a szállására, ahol viszont Weston Steward figyeli meg. A 321-es szobában már várja az előző rész végén megismert öreg férfi, rögtön kérdezi a fiától, hogy beszélt-e Nick-kel, de a fiú nem akarta megzavarni a vacsorát. Az öreg siettetné már a találkozót, kopogtatás szakítja őket félbe, karbantartó jött szerelni, a fiú simán kinyitja az ajtót apja ellenkezése ellenére, rájuk is támadnak.

01.jpg

Josh alulmarad a vadászkopóval szemben, a verekedést végül Rolek kardszúrása zárja, nem szabad a rendőrséget értesíteni, úgy se értenék meg. Josh-nak már elege van az apja kitalált történeteiből, de végül elmenekül az öreggel.

Adalind és Sean közjáték következik, a nő éppen a sebét ápolja, amit egy állítólagos eltört pohár okozott, a százados nem kérdezősködik tovább, inkább elcsattan egy csók.

Steward érkezik a 321-es szobába, de már csak a halott Áruló ügynököt találja, átváltozva azonnal szagmintát vesz. Josh az úti céljuk után érdeklődik, Rolek hirtelen egy kihalt épülethez irányítja, itt fognak meghúzódni.

02.jpg

Juliette próbál ismerkedni Trubel-lel, a huszár sakkfiguráról érdeklődik, kiderül, hogy azért szereti a lány, mert másképp lép mint a többi figura, majd elmeséli, hogy egyszer egy királynővel szúrt le egy rátámadó keveréklényt az elmegyógyintézetben. Juliette rögtön vidámabb területre evickél, délután elmennek bevásárolni.

A csókból persze több lett, Sean egyedül ébred az ágyban, Adalind éppen a telefonon érdeklődik Juliette rendelési idejéről. Sean érkezése zavarja meg, reggelit rendelt épp, ezt hazudja neki, majd a köntösét ledobva egy újabb menetre vágyik.

03.jpg

Josh a maradék ételükkel érkezik meg, Rolek rossz állapotban van, Nick-et szeretné mindenképpen látni, a könyvéből kitépi a vadászkopó rajzát, ezzel küldi el a fiát a nyomozóért.

Rosalee épp egy vásárlót győz meg, hogy az általa kiválasztott fűszer jobb lenne a gyomrának, ekkor csörren meg a telefon, az esküvőszervezés rosszul áll, egy futár is érkezik, majd Monroe is rossz hírrel jön, Rosalee ekkor sokall be. Párosunk elvonul, Rosalee-nak nagyon rossz érzése van az esküvővel kapcsolatban, Monroe próbálja csitítani.

A százados feladatot oszt ki Wu-nak, szemmel kell tartania Adalind-ot. Közben Hank a múltkori eset miatt aggódik, a lányok vallomásában szerepel egy Theresa nevű lány, ezt most akkor hogyan oldják meg? Nick nem aggódik, minden nyomot eltűntetnek, nem lehet gond ebből. Sean érkezik, beszélni szeretne a fiúkkal.

04.jpg

Josh érkezik meg a házhoz, de Trubel van csak otthon, a fiú elbizonytalanodik, de megmutatja a képet, a lány rögtön ajtót nyit, majd a lapot elvéve telefonálni indul.

Sean a hotelben történt gyilkosságról mutat jelentést, az áldozat egy különleges alakulat ügynöke volt, akik különleges tárgyak felkutatására vannak szakosítva. Feladat megkeresni a hotelszoba két lakóját, Sean kíváncsi, hogy mit kereshettek náluk. Nick szerint több ügynöknek is kell akkor lennie, a százados mutatja is a felvételt Steward-ról, őt is el kellene kapni. Közben Nick telefonja rezeg kint az asztaluknál, így Trubel nem tudja értesíteni, maga veszi kézbe az ügyet, elmegy Josh-sal az apjához.

05.jpg

Wu a századost hívja, Adalind most hagyta el taxival a szállodát, Sean nem akarja, hogy embere kövesse, elég ha a taxi társaságtól megtudja hová vitték a nőt.

Trubel és Josh megérkezik a búvóhelyükre, a lány ekkor a falnak keni a fiút, majd megfenyegeti, hogy ha csapdába csalják, akkor ki fogja nyírni. Rolek ekkor lép ki az ajtón, a lányról kérdez, majd izgatottan vonszolja be Trubel-t a ládájához, amit az öreg Nick-nek szán, mivel a fia valószínűleg elégetné csak. Rolek ekkor megroggyan, Josh a kórház mellett dönt.

Adalind Nick-ék házához ment, majd egy ügyes trükkel már be is jut az ajtón, Juliette egyik kombinéjét és haját vágja zsebre. A lakásból tart éppen kifelé, amikor a százados lepi meg, a férfi kíváncsi, hogy mit keres itt a nő. Adalind nem tudja kivágni magát, Sean átnézi a táskáját, rá is kérdez az ellopott dolgokra, a nő ekkor egy megreptetett vázával leüti a századost.

06.jpg

A kórházhoz érve Josh berohan segítségért, közben Rolek arra kéri a lányt, hogy adja át a ládát Nick-nek, illetve mondja meg neki, hogy van egy Kulcsa. A haldokló öreget beszállítják, Josh pedig Trubel kezébe nyomja az autó kulcsát, majd az apja után rohan, Trubel pedig elviszi az autót leparkolni. A kórház várójában megcsörren Josh telefonja, egy portland-i nyomozó jelentkezik be, ki szeretné őket hallgatni, megállapították, hogy önvédelem volt, be kellene fáradniuk az őrsre. Josh közli, hogy kórházban vannak, meg is adja az intézmény nevét Steward-nak, aki egy kisebb hadsereggel indul el hozzájuk.

Sean kicsit mérgesen tér magához, nem sok jót várhat a lány.

07.jpg

Trubel a kórházi telefonon keresztül lejelentkezik Nick-nél, elmeséli mi történt eddig vele, azért egy kicsit fura, hogy egyszerre Portland-ben három Grimm is van! Nick rögtön összefűzi az egészet, indulnak is a kórházhoz. Trubel az autónál várja őket, Hank a járműnél marad, míg a Grimm párosunk Rolek kórterméhez megy. Rolek egy kis időre magához tér, elmeséli, hogy a Kulcs apáról fiúra öröklődött, de Josh nem válik Grimmé, ezért keresnie kellett egy megfelelő embert, akinek odaadhatja a Kulcsot. Fel akar kelni, hogy átadja, de elájul, majd leáll a szíve, az orvos mindenkit kiküld a szobából.

08.jpg

Nick és Trubel a parkoló felé veszi az útját, közben az Áruló csoport is megérkezik az autóhoz. A parkolóban természetesen verekedés kerekedik, míg Hank és Nick egy-egy támadót hatástalanít, addig Trubel kettővel is elbánik, azonban Steward meglép a helyszínről. Hank beszól az őrsre, addig Trubel elhajt az autóval, Nick pedig a kórterembe megy, ahol Josh épp az apját siratja. Nick meghívja magukhoz Josh-t, ahol majd válaszol minden kérdésére.

Sean a szálloda szobába tér vissza, Adalind természetesen nincs ott, a százados rögtön ki is adja az ukázt Wu-nak, elő kell keríteni a nőt akár a föld alól is!

Odahaza mindenki a Kulcsot keresi, a ládát és a tárgyakat mind átkutatják, végül rájönnek, hogy az öreg botjában van elrejtve. A fűszerboltban végül egymás mellé pecsételnek a két Kulccsal, egy térképrészlet kezd kirajzolódni belőle.

 

Adalind közben a raktárban egy főzetet kotyvaszt, utolsó összetevőként Juliette haja kerül bele, majd a nő lefedi a főzetet egy boszorkánysapkával, abból szippant egy párat a főzet elkészülte után. A hatás nem várat magára, Adalind lassan átváltozik Juliette-té, ezzel indulunk neki az évadzárónak!

10.jpg

Címkék: grimm
14 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pácsó Ármándó 2015.08.06. 17:46:49

Köszi a hogyvoltot!
Ezeket a karbantartós, kábeltv szerelős, pizzafutáros dumákat mindig beveszik? Nem néznek amcsi filmeket? :-)
"Steward érkezik a 321-es szobába, de már csak a halott Áruló ügynököt találja, átváltozva azonnal szagmintát vesz. Josh az úti céljuk után érdeklődik, Rolek hirtelen egy kihalt épülethez irányítja, itt fognak meghúzódni." Először azt hittem, hogy Josh&Rolek egy helyen tartózkodik Stewardal. Gondolom sűrűn váltakozik a helyszín, de nekem így leírva kicsit egybefolyattad az eseményeket.
Valld be, a 3. képért várod a legtöbb "köszi-t" a lányoktól! :-)
Adalinde szívem eléggé tevékeny volt ebben a részben. A vége tiszta harrypotteres. 5 pont a Mardekárnak! .-)

tinipuma 2015.08.06. 19:47:22

Rég láttam már ezt a részt, úgyhogy jó újra olvasni, köszike :)
@Pácsó Ármándó: hát persze, a harmadik kép láttán én is azonnal megértem Adalind kívánságait :))
Mardekár, mi? :)

Pácsó Ármándó 2015.08.06. 19:59:24

@tinipuma: :-)
Adalinde a végén használt olyan boszorkánysapkát, mint a HarryPotterben volt. Így nézett ki a Teszlek-süveg, ami eldöntötte, hogy a jelentkezők melyik osztályba ("házba") kerülnek. A gonoszok/boszisok a Mardekárba. Állandó pontverseny volt a Házak között, ezért a szőkeboszi ezzel a húzásával 5 pontot kapott a vezetőségtől (tőlem) :-)
Azért remélem értette valaki, nem lettem nehezen követhető :-)

tinipuma 2015.08.06. 20:06:39

@Pácsó Ármándó: Értelek én, jól ismerem a könyveket, sejtettem ám, hogy te is ahhoz a házhoz húzol - mint vezetőség :))
De ne offoljuk szét ezt a posztot...

Pácsó Ármándó 2015.08.06. 20:19:43

:-)
Én mindent szétoffolok, régi hibám! :-(

Gabba 2015.08.06. 21:04:15

@Pácsó Ármándó: @tinipuma: így jár, aki egész nap csak áztatta... magát a strandon, lelövik a mondanivalóját.
én is azt akartam írni, hogy Harry Potter meg Teszlek süveg :(

Portland meg tisztára Grimm City lett

tinipuma 2015.08.06. 21:10:10

@Gabba: helló, te melyik házból jöttél? :)

Pácsó Ármándó 2015.08.06. 21:18:22

@tinipuma: Sivatag tér hutt :-))
Mármint Gabba :-)

@Gabba: Más meg izzad a bányában! :-)
Tényleg arra lejt minden, sokasodnak a grimmek és a boszik/szörnyek :-)

tinipuma 2015.08.06. 21:26:55

@Pácsó Ármándó: @Gabba: Csak azt a sapkát kéne kidobni, túl sokat szívtatok fiúk (ki napfényt ki egyebet), Rosalind majd megoldja :))

Pácsó Ármándó 2015.08.07. 06:30:29

@Gabba: @tinipuma: A tigrisek ugrabugri természetéhez a Hugrabug illene :-)

Kapitánylány 2015.08.07. 07:44:18

@tinipuma: @Pácsó Ármándó: Griffendél! :)

egyébként igen, ez a problémám a Grimm-mel, hogy állandóan ugrál a helyszínek között, ember legyen a talpán

a szerelős rész pedig az én hibám, nem írtam le teljesen a sztorit, mert akkor 2x ennyi lenne a poszt, de előtte a kopó beetette Josh-t, hogy szerelők járják a szintet, azért engedte be ennyire simán... :D

Pácsó Ármándó 2015.08.07. 08:43:34

@Kapitánylány: Te kis Hermione! :-))
Tudom milyen nehéz! A méltán népszerű Fekete Vitorlák sorozatban is egy epizódban vagy hússzor váltanak helyszínt és sokszor idősíkot is! Mégis meg kell próbálni valahogy úgy megírni, hogy a gyengébb felfogásúak (pl.: én) se veszítsék el a fonalat :-)
süti beállítások módosítása