Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Egyszer volt, hol nem volt – 5x14 Az ördög bére

2016. március 25. 15:00 - Qedrák

Ott folytatjuk, ahol legutóbb abbahagytuk, az alvilág kifinomult ura követeli Hooktól, hogy válasszon hármat a barátai közül, akik maradnak az alvilágban. Kapitányunk megtagadja az isten nem túl kedves kérését, ezért a csalódott és mérges Hadész az Elveszett Lelkek folyójára száműzi Hookot, akinek azért elmondja, hogy ha csak hozzáér a vizéhez, máris csak a teste marad meg belőle, ami bizonyára nem lehet túl kellemes élmény.

hookhadesz.jpg

Gold elmegy az alvilági boltjába, ahol azonban az apja helyett egy üzenetet talál, amelyben az áll, hogy az ajánlata még most is érvényes, csak fújjon bele az ott hagyott pánsípba. Ehelyett azonban kotyvasztani kezd, elővesz egy kósza szemgolyót egy formalinos üvegből, meg valami macskagyökeret, és egy üveggömböt tart egy üstnyi gőzölgő varázslötty fölé, aminek eredményeképpen megláthatja Belle-t. A nő éppen Nagyi falatozójában beszélget valakivel, mire Rumpi elejti a gömböt felindultságában, majd hiába próbálja összerakni újra. Ezalatt a csipetcsapat elhatározza, hogy betör Hádész birodalmának a szívébe, de beállít Gold, és komplett hülyének nézve mindenkit elmagyarázza, hogy ez nem olyan egyszerű, tekintve, hogy az alvilág istene csapdákat állított fel, amelyek csak a holtakat engedik át, az élőket nem, de neki máris van egy ötlete, tudniillik szerez egy segítőkész halottat, akinek az auráját kicsempészve beosonhatnak Hádészhoz. Oké, mitől lettél ilyen segítőkész, érdeklődik Emma, hiányzik a feleségem, feleli Gold, és a ti stratégiátokkal sohasem térünk haza.

rumpitobbiek.jpg

Ugrunk a múltba, a sántító Rumpi perel az asszonnyal, mármint az első feleségével, Milah-val, aki szintén nem adós a férje ekézésével. A szülők vitája kiváló alkalmat jelent a kis Baelfire-nek, hogy elkószáljon, és annak rendje és módja szerint összeszedjen egy kígyómarást. Az alvilági Stoorybrooke-ban Milah éppen iskolarendőrként funkcionál egy csomó nem túl lelkes képet vágó kiskölyöknek, de a volt férjének legalább annyira örül, mint egy sznob értelmiségi az újabb herevasalásos bulvárblokknak. Nos, azért vagyok itt, mert meg kell mentened a szerelmedet, közli, és mikor a nő értetlenkedve mondja, hogy saját magára gondolt-e, kiderül, hogy Rumpi Hookra gondolt.

rumpimilah.jpg

Ki itt belépsz, hagy fel minden reménnyel, ez áll a pokol kapuja feletti feliraton, ami alatt egy pokolgondolán hajózik át Hook. Hogy a helyzete még kényelmetlenebb legyen, Hádész felfüggeszti őt, mármint nem az állásából, hanem a szó legszorosabb értelmében véve. Azért vagy itt, elmélkedik az istenség, mert reményt csempésztél a világomba, és ez nekem nem tetszik, ezért bántani foglak téged is, meg a haverjaidat is. Hogy nyomatékosítsa a szavait, begyújtja a fejébe épített gázrezsót. Gold gyorsan bemutatja egymásnak Milah-t és Emmát, nem túl meleg szavakkal, és előbbi nem győz csodálkozni azon, hogy együtt volt a fiával, meg a volt szeretőjével, ebben a sorrendben. Én mindenesetre fulladoztam a nevetéstől ennél a jelenetnél, de ők inkább siettek megmenteni a bajba került kapitányt.

pokolkapu.jpg

Regina bemegy a Nagyi büféjébe, de a vak boszi helyett Szörnyellával fut össze, és tanácsokat kér tőle arra nézvést, hogy miként használhatja idelent a mágiáját. Emmát újabb meglepetés éri, amikor a pokol bejárata abban a házban van, amit még ő kalapozott össze Dark One korában. A hármas kézen fogva megy le a pokolba, hogy túléljék Hadész csapdáját. A múltban Rumpi és Milah kétségbeesetten keresnek fel egy gyógyítót, de az 100 aranyat kér a fiút meggyógyító szerért, annyijuk persze nincs. A feleség utasítja is a férjét, hogy menjen vissza szépen, és ölje meg, hogy elvigyék a főzetet. Gold a jelenben elmondja, hogy az utolsó akadályt is legyőzték, Milah visszamehet, de Emma még elmondja előtte, hogy Nealnek sikerült továbblépnie, amit az anyja megköszön neki, és velük akar tartani a továbbiakban, aminek Rumpi nem igazán örül.

rumpimilah2.jpg

Szörnyella a bundáiról dumál, Regina viszont arról szeretne hallani, hogy mi a helyzet a sírokkal. A ruhabolond nő elmagyarázza neki, hogy most ő az új polgármester, miután Cora eltávozott, de van térképe, és az a helyzet, hogy az álló sírkő boldog befejezést, a ledőlt sírkő pedig alvilági tartózkodást jelent, de a töröttek, nos, azok lekerültek a pokolba. Gold, Milah és Emma célhoz érnek, de Rumpi nem akarja elhagyni a csónakot, mire a volt felesége elkezd gyanakodni, ezért ő is marad, úgyhogy Emma egyedül folytatja az útját. A múltban Milah éppen arra próbálja rávenni a férjét, hogy egyszer legyen bátor, tessék itt van egy tőr, az összes lóvénkat ráköltöttem, szerezd meg a gyógyitalt. Egy csókkal végül ráveszi, hogy elinduljon, míg ő ott marad. Egy részeg tengerész bele is botlik, de felbukkan Hook, aki elbánik vele, és azonnal elkezd flörtölni a nővel, és persze a kalózsztorijaival le is veszi a lábáról. A nő még nem enged neki, de a kapitány felhívja a figyelmét, hogy gyakran megfordul a tavernában.

hookmilah.jpg

Emma megtalálja Hookot, és megmenti, mielőtt elsüllyedne az Elveszett Lelkek folyójában. Közben Milah és Gold kínos beszédbe elegyednek a pokolgondolán, és kiderül, hogy a nőnek a befejezetlen ügye a fia volt. Rumpi azzal biztatja a volt feleségét, hogy Neal neki is megbocsátott akkor, amikor ismét találkoztak, úgyhogy adja át majd szeretetteljes üdvözletét. A múltban Gold betör a varázslóhoz, aki persze felriad, viszont nem támadják meg egymást. Az alkut ajánl, vigye a gyógyitalt, de cserébe csak valami rosszat lebegtet meg. Milah-t és Goldot a jelenben meglepi Hádész, előbbit lejegeli, hogy utóbbival megállapodjon. Regina és Snow kimennek a temetőbe, megtalálják Danielnek, Regina első szerelmének a sírját, de az ledőlt, szóval nincs probléma, megkönnyebbülve vehet tőle búcsút. Hádész simogatja Gold önérzetét, mondván, hogy majdnem olyan, mintha a riválisa lenne, de inkább amolyan beszállító jellegű, tehát menjen szépen vissza, tegye a dolgát, és a csipetcsapatot hagyja lent nála. Szóval süllyessze el a pokolgondolát, őt pedig az istenség, gondosan ápolt kezének egyetlen intésével, visszaküldi a felesége mellé. Ellenkező esetben megöli mindannyiukat.

rumpihadesz.jpg

Gold boldog a múltban, a gyógyital meggyógyítja a fiút. Hát igen, de nem öltem meg a varázslót, mert eladtam a mágusnak a második gyerekünket, de ugye az nincs, úgyhogy minden rendben van. Milah átbaszva érzi magát, elvégre eladta a jövőjüket, úgyhogy megy is vissza Hookhoz. A jelenben Gold megsemmisíti a gondolát, Milah viszont hívja Emmát segítségül, de feleslegesen, mert Rumpi bevágja őt az Elveszett Lelkek folyójába. Mikor megjelenik Hook-kal, Gold előadja a nagyhalált, hogy Hádész megátkozta a kezét, és ő nyírta ki Milah-t. Bár ez a védekezés már a nürnbergi perben sem volt nyerő, Hook mégis benyeli, és az istenség rovását gyarapítja Milah halálával.

rumpiemmahook.jpg

Az alvilági felszínen Regina és Snow egy sebesült lovat talál, amelyet előbbi a mágiája segítségével meggyógyít, mindkettejük nagy meglepetésére. Goldék visszatérnek, befut az egész csapat, mindenki örül Hooknak, még ha a kapitány arca kissé nyúzott is. El is mondja, hogy a halála tök értelmetlen volt, hiszen ismét Gold a Dark One, szóval meg kellene ölnie, de eltekint tőle, most, hogy kihozta őt a pokolból. Nos, most, hogy a mágiám működik, menjünk haza, van rá varázslat, csak ki kell tépnem Emma szívét, mondja Regina, de bármilyen lelkes mindenki, ez nem működik. Hook később, a három sírkő előtt elmondja, hogy Hádész választás elé állította őt, hogy hármat közülük ki kell választania, maradásra. Nos, az istenség választott, mégpedig Emmát, Snow-t és Reginát.

haromsirkostorybrooke.jpg

A múltban az immár Dark One Rumplestiltskin felkeresi a varázslót. Amaz elmondja, hogy még az adósa, de Rumpi megöli, mivel egy halottnak úgysem lehet tartozni. A jelenben Gold felkeresi Hádészt, aki lelkesnek tűnik, míg a Dark One nem igazán. Nos, az alvilág ura átveri az alkalmi alkupartnerét, mert nem küldi haza azonnal, viszont meglesi a gömbön keresztül a feleségét. Jahm, de van egy kis bibi, ugyanis Gold nem a feleségét, hanem a gyermekét akarta látni a gömbön keresztül, és az, hogy Belle jelent meg, mindannyian tudjuk, hogy mit jelent… Hádész előhívja a mágust, aki átruházza az istenre a szerződést, és közli vele, hogy mostantól neki fog dolgozni, és egy apróságot meg kell tennie neki. Nos, Hádész úgy kúrta át Zörgőfürgét, ahogy az szokta a hozzá betévedőket átverni, ami nem kellemes érzés neki. Az istenség begyújtja a fején lévő gázrezsót, és ezzel búcsúzunk ettől a résztől.

rumpihadesz2.jpg

 

5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Majom1Parádé #Team PINLobelt 2016.03.25. 20:01:31

Nem is tudtam, hogy megint írtok az 1xvoltról. Tök jó. Mármint mindkettő. a sorozat is, meg a hogyvoltja is. Csak az a furcsa, hogy nem szólt még hozzá senki, pedig már 5 napos a legújabb rész is.

Qedrák · http://toriblog.blog.hu 2016.03.25. 20:08:10

@Majom1Parádé: A hogyvolt csak ma került ki a blogra. :) A félévad első része kedden került ki, de ott túl sűrű volt már a mezőny, ezért jön a többi végül péntekenként. Ami pedig a kommenteket illeti, tessék terjeszteni bátran azt, hogy van újra hogyvolt, sőt, az első rész beharangozójában felajánlottam, hogy a hiányzó évadokat is megírom, de nem volt nagy tolongás érte. :)

mkrumpli 2016.03.26. 08:59:40

A Milah-Emma kapcsolati rendszeren én is röhögtem. Zseniális volt a fej, hogy szexeltel a fiammal, aztán meg a pasimmal?! :)
Apró megjegyzés a hogyvolthoz: a sírkoveknel a boldog vég a ledolt (ezért is örülnek Danielnek), a még álló az itt korical a lenti Storybookban (aka Underbrook), a törött pedig valóban rosszul járt.

Majom1Parádé #Team PINLobelt 2016.03.26. 11:04:36

@DSI Builder: Azért titkon remélem, hogy a fiókodban porosodik mind az 5 évad összes (eddigi)epizódjának hogyvoltja. :-)

A magyar TV vajh' megvette már az 5.évadot? Mert lassan vetítésben vége a 4.nek (3 rész vagy mennyi van hátra). Szinkronosan jobb szeretem nézni.

Qedrák · http://toriblog.blog.hu 2016.03.26. 11:15:40

@mkrumpli: Hm, a sírköveket valóban összecseréltem, no mindegy.

@Majom1Parádé: Nincs zsebben sajnos, de nem lenne nehéz megírni. Hogy a köztévé mikor vetíti le, azt nem tudni, ha jól emlékszem a sorozat megvásárlásával elvileg kötelezettséget vállaltak arra, hogy levetítik, csak ugye elég elhagyatott idősávra száműzték, mert nem volt elég a nézettsége. Hogy egyből kezdik-e az ötödiket a negyedik évad után, azt nem tudom, van rá esély, de mérget azért nem vennék rá.
süti beállítások módosítása