Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ray Donovan 3x06 - Swing Vote

2015. augusztus 24. 11:00 - AaannnaaA

Iskolába indulás előtt Bridget csekkolja az ősöket: anyu a hálószobában, míg apu a kanapén dőlt ki. Közben a háttérben halkan duruzsoló TV-ben a regnáló (Verona) és a leendő kormányzó vív szócsatát a bevándorlók miatt. Választás lesz ma, gyanítom az a témaválasztás apropója. Bridg nem kelti fel szüleit, némán továbbáll a suliba.

Mick sztriptízbárhoz érkezett, ide rendelte uzsorása és egyben újdonsült üzlettársa Mrs. Minassian. A szimpi szipirtyó nem egyedül várja, hanem egy karoslajos társaságában, aki nem mellesleg az unokája. Azért hívta ide, mert egyik üzlettársának akarja bemutatni, ő a hely üzemeltetője. Gyorsan kiderül, hogy nem smúzolni jöttek, a tulaj ugyanis három hetes késésben van a fizetéssel, ezért az öregasszony bólint unokájának mire az elkapja a tagot és bever neki pár keményet. A vénlány még faarccal odavágja Mickey-nek, hogy viselkedjen jól, aztán eltipeg. Úgy nézem átment az üzenet.

1_1.jpg

1_2.jpg

A szülők végül csak életre keltek, míg Ray a fürdőszobában készülődik felesége csatlakozik hozzá, és beszélgetni próbál, ám ura füle botját sem mozdítja a fecsegésre. Abby ekkor témát vált és kérdi, hogy t’án el akar válni? Mert ez esetben megtartaná a házat és a gyerekeket, hősünké lehet a másik ház. Ray füle meglehetősen lekonyul a témán, de nem szól semmit.

Az abuzáltak szokásos gyűlésén Bunchy arról panaszkodik, hogy Koncsíta elhagyta őt, de nem kap igazi vigasztaló szavakat ezért véget vet a gyűlésnek. Ezután szólal meg Romero (akiről csak mi tudjuk, hogy pap, ugye), és kérdi Bunchy szereti-e a lányt. Mikor igenlő választ kap arra biztatja, hogy mondja meg neki. Oké, de attól még nem fog visszajönni a világ végéről, ahova a tesóival ment. Akkor a hősszerelmesnek kell utánamenni – így az atya, sőt azt is felajánlja, hogy elviszi.

2.jpg

A társasházból Ginger épp költözik kifelé, mikor a döbbent Mick belebotlik és a miértjét kérdezi. Hát azért, mert a főnéni megfenyegette, hogy ráküldi a gyámhivatalt, ha nem költöznek ki. Márpedig a gyerek nem jár iskolába, ő meg egy kurva, ráadásul kábszert ad el a kuncsaftjainak, szóval bőven lenne mibe belekötnie a hivatalnak. Kellene egy rendes meló, legalább papíron, különben simán elveszik tőle Audrey-t. Mickey nyugtatni próbálja, és kéri, hogy pár napig még maradjon, azalatt majd ő kitalál valamit.

Hősünk Lee Drexler irodájába érkezett, az ajtó előtt Avi várja. Egykori kollégája kérdi, hogy Lena visszament-e hozzá, aztán morog egy kört, amikor igenlő választ kap. Lee behívja Rayt, négyszemközt biztosítja róla, hogy a Paige-től kapott szerződésben az van amiről szóban megállapodtak, nem átbaszás. Elképzelni sem tudja, hősünk hogy hozta ezt össze, de gratulál neki – erre még Ezra is büszke lenne. A férfi aláírja a papírokat, és úgy vigyorog, mint egy óvódás, akit fél tucat doromboló macskakölyök közé eresztettek.

3_1.jpg

3_2.jpg

Már az autójában ül, mikor Andrew Finney hívja azzal, hogy San Diegoba kell menniük méghozzá most, mert ma délben lesz a futballcsapat-vásárlás végső döntése, és a jobb ajánlatot tevő Henry Sylvestert kell megállítaniuk, hogy ne érjen oda időben az aláírásra. Ray ezért felhívja Lenát, hogy feladat van, oda kell érniük mire Mr. Sylvester leszáll Diegoban.

A teremben Potato Pie egy új érdeklődőnek mondja el milyen feltételekkel lehet beiratkozni, mikor megérkezik Terry, és döbbent szemekkel bámulja az újoncot. Az még meggondolja a belépést, aztán távozik – illetve csak a bejáratig megy, ott vad telefonálásba kezd. Terry látja, hogy a szobájában, az íróasztala közepén egy jókora súly díszeleg, ettől pedig teljesen kiakad. Csak annyit kérdez Pie-tól, hogy látta-e az előbbi tagot bejönni az irodájába, de a nemleges válasz nem igazán nyugtatja meg.

4.jpg

A mai választás egyik szavazóhelyisége Bridget sulijának tornaterme, a matektanárnál jelentkezhet aki szeretne a szervezésben segíteni, úgy mint padokat pakolni, stb. Miután egyik osztálytársnője jelentkezik a lány is kedvet kap és bevállalja a délutáni mókát.

Hősünk Finney társaságában, annak magángépén repül San Diegoba, közben beszélgetnek az öreggel – úgy nézem egész’ bírja megoldóemberét. Még az is átcsusszant az ingerküszöbén, hogy nem neki adta, hanem megsemmisítette az inkriminált telefont. Na ja, ha tudná…

5.jpg

Közben a klubban eléggé elfajult a helyzet, Terry a szobájában ücsörög bézból ütővel a kezében, Potato Pie nem kis megdöbbenésére. Úgy gondolja ugyanis, hogy az előbbi érdeklődőt az árják küldték ide kémkedni, illetve az asztalára helyezett súlyzóval üzentek neki, lévén ilyennel ölte meg odabent egyik társukat. Hát ja, a csávó végülis kopasz volt, tetovált, Pie meg nem látta merre grasszált a teremben, akár az íróasztalra is tehette az ominózus súlyt. Szüksége van tehát egy pisztolyra, alkalmazottja szíveskedjék beszerezni neki, és nem, nem hívta fel Rayt. Öreg hiba.

San Diego repterén Ray ül az autójában, Mr. Sylvester érkezését várja – amíg ez megtörténik kihasználja az időt és felhívja Abbyt. Az asszony épp kutyafuttatásból érkezik haza, mikor megszólal a telefonja. Ura közli, hogy nem akar elválni, inkább azért dolgozik, hogy változzon az életük, szóval szíveskedjék ma elmenni és venni egy csinos ruhát, mert este a kormányzóhoz hivatalosak. Felesége nem kicsit lepődik meg, de nagyon örül a fordulatnak.

6_1.jpg

6_2.jpg

A konkurens vevőjelölt végre megérkezett a reptérre, Lena várja, mintha érte küldték volna – Debbie Harry-ként mutatkozik be. A pasi lazán beveszi, és kérdi, hogy tudja-e, hogy van egy ilyen nevű énekesnő, mire faarccal rávágja, hogy „igen, róla neveztek el”. Nagyon hangosan felröhögök. Közben betessékeli a tagot Ray hátsó ülésére, ő maga is mellé pattan, majd egy pillanat múlva valamit belevág a férfi combjába. A következő jelenetben látjuk, hogy hősünk a vállán viszi a teljesen kiütött bizniszment, szóval vszg altatót adhattak be neki a reptéri brutál módszerrel. Lehajítják egy motel ágyára, kirakják az ajtóra a „ne zavarjanak” táblát, aztán olaj. Problem Solved.

Bunchy és Romero tényleg útra keltek, egy pihenőhelyen kajálnak Teresa-vadász körútjukon. Az atya előadja, hogy ő felnőtt fejjel összetalálkozott azzal, aki gyerekként molesztálta, ráköszönt de a tag meg sem ismerte. Erre elcsípte a férfit, és a késével kibökte mindkét szemét. Na persze. Bunchy meglepődik, egy pillanatra úgy látom ő is el akarja mondani a saját történetét, de aztán csak annyit nyög ki, hogy együtt érez és a sztori kettejük között marad.

7_1.jpg

7_2.jpg

A futballcsapat tulaját Paige győzködi kitartóan, hogy Henry Sylvester nem fog eljönni, fogadja el a ő ajánlatát, írják alá a szerződést és mindenki menjen a dolgára. A csaj nagyon rá van pörögve a bizniszre, rápirít az eladóra, hogy márpedig most kössenek alkut, nem vár tovább. A tulaj megmakacsolja magát, szerinte nem véletlen, hogy Sylvester nem jött el, de sebaj, belemegy ő az üzletbe viszont van egy új feltétele: a szerződésbe írják bele, ha bármi miatt kútba esne a biznisz a vételár 10%-át akkor is megtarthatja. Finneyapu felhorgad, erről szó sem lehet. Ügyvédje lép közbe, és kéri az eladót, hogy hagyja őket magukra, aztán megkezdődik a Paige-Apu meccs a szerződés érdekében.

A nő köti a vaut a karóhoz: Verona kormányzó tuti nyer, szóval a beruházás rendben lesz, viszont Mr. Sylvester pár óra múlva magához tér és ha megjelenik hirtelen meg fog ugrani az ár. A 10%-os kötöttség szokásos eljárás, kár ezen aggódni. Végül előhozza az adut: ha ebbe most belemégy soha többé nem kérek tőled semmit. Ez hat, Finney rábólint. Ray alig tudja elnyomni a vigyorgását, nem kicsi lóvé csusszant – egyelőre virtuálisan – a zsebébe.

8.jpg

Mickey morcosan dúl-fúl az udvaron, Daryll kérdi: mégis mi baja? Elkaffogja, hogy Ginger várható távozása a gond, attól tart, ha a nő megy a többi kurva elpártol tőle, ugrik a biznisz aztán jöhet Mrs. Minassian vérmes unokája. Úgy dönt elébe megy a dolognak, inkább felgyújtja fia autóját – ami ugye a megállapodás záloga – de Daryll gyorsan lebeszélni róla. Eszébe jutott egy jobb megoldás: papíron vetesd fel a terembe Gingert és levan a gond. Mick örül, hogy fiacskájának a látszat ellenére van némi sütnivalója, az már más történet, hogyan veri majd át az ötletet Terryn.

Szerződés aláírva – Ray megint úgy somolyog, mint a macska amelyik lenyelte a külön a számára előre megvajazott kanárit. Komolyan, egy évadban nem mosolyog ennyit egyszerre, mint ebben a részben. Andrew rögtön kiszúrja, főleg, hogy a lányára vigyorog, sejti is, hogy ebből nem lesz közös hazarepülés.

9.jpg

A két utazó megérkezett Koncsíta új telephelyére, Bunchy összeszedi magát aztán bemegy. Őszinte leszek, elsőre simán áttekertem a jelenetet, aztán rájöttem, hogy kénytelen vagyok megnézni, mert meg kell írnom mi történt. Úgyhogy veszek egy nagy levegőt, és Bunchyval együtt csapok a lovak közé. Bebattyog a terembe és kéri Teresát, hogy menjen vissza vele Los Angelesbe. A nő ugyanazt hangoztatja mint amikor lelépett: oda megy, ahol a családja van, különben sem rohan fejvesztve olyasvalaki után, akit egy hete ismer. A hülyegyerek erre letérdel és megkéri a kezét, Teresa pedig totál ledöbben. Elzavarja a srácot, de ő elég kitartó és közli, hogy az utca végi kajáldában várja, ha mégis meggondolná magát, azzal eloldalog; miközben Koncsíta krokodilkönnyeket hullat a távozó után.

10.jpg

Gyanítottam, hogy a sikeres biznisznek ünneplés lesz a vége, és csak reméltem, hogy nem a botsáska ágyában fognak ünnepelni. Egyelőre egy bárig jutottak ahol koktélt szopogatnak. Paige a pénzről elmélkedik hősünk pedig a maga szokásos medve módján velőseket hümmög hozzá. A kérdésre, hogy ott lesz-e este a kormányzói fogadáson bólint, és igen, elhozza az asszonyt is. Később kimennek a stadion leendő területére, ahol Ray átadja a nőnek a telefont – remélem azért másolatot rakott el magának a felvételről! Megkérdezi, hogy múltkor a stúdióban látta, amint egy borítékot és abban valamiféle iratokat ad át az apjának, mégis mi volt benne? Szerelmeslevél apjától a férjének. Mi vaaaan? Az volt a szakítólevél, csak az ura megtartotta, így alku tárgya lett: a levél a csapatért. Anyám borogass micsoda család! Ezek ketten bámulják még egymást kicsit, aztán a nő Rayhez lép, ám ő nem kér a közeledéséből: a feleségem hazajött – mondja, és eloldalog.

Az árjáktól való parázás egyre jobban beveszi magát Terry buksijába, most már konkrétan az irodája sarkában kuporog a földön, még mindig a bézból ütőt szorongatva. De legalább PP meghozta végre a fegyvert, van hozzá kilenc töltény. Abba mondjuk bele se merek gondolni, remegő kézzel hogyan akar pontosan célozni, de haladjunk. Kiadja az ukázt, hogy Pie mindenkit küldjön el a teremből, velük együtt ő is lépjen le – mára záróra.

11.jpg

Zajlik a szavazás – a suli tornatermében is – Bridgetnek kemény munkája van, épp kekszet oszt a szavazóknak. A laza programot édesanyja érkezése zavarja meg, azért jött, hogy hazavigye. Hát, az nem fog menni, urnazárásig maradni kell. Abby nagyon aggódik lányáért, mert olyan feldúlt volt a telefonban, de Bridg nyugtatja – csak fellángolás volt, minden rendben. Az asszony elpöttyinti, hogy este a kormányzóhoz megy urával, aminek a kislány nagyon örül. Gyorsan megölelik egymást, aztán anyu balra el. Bridget csatlakozik osztálytársnőjéhez, akinek az ötletére elvállalta a mai melót, és rögtön kiszúrja, hogy a lány be van állva. Az csak vigyorog a dolgon és közli, hogy van még nála némi anyag, ezért kikéredzkednek a női mosdóba, hogy kipróbálhassák.

Bunchy és Romero a kajáldában várják Terikét, közben beszélgetnek. A nagy lelkizés közepette a hülyegyerek elmondja az igazságot zaklatója, Danny atya haláláról, ti. ő mellbe Ray pedig fejbe lőtte. Baszki, ha Romero be van drótozva, neked annyi fiacskám. Nem sokkal később bebattyog Koncsíta, és közli a feltételeit: nincs hazugság, se megcsalás se verés. És esze ágában sincs egy Bunchy nevű taggal járni, legyen szíves valódi nevét, a Brendant használni. Plusz egyelőre nuku esküvő, azt majd később tárgyalják meg. Oké.

12_1.jpg

12_2.jpg

A Donovan házaspár az esti partyra készülődik, hősünk arról mélázik, hogy unja olyan emberek hibáit helyrehozni akik meg sem érdemlik, ezért változtatni akar. Pölö azzal, hogy részesedést szerez egy focicsapatban. Az asszonynak leesik az álla, és egyben nagyon örül a dolognak. Mikor megérkeznek a party helyszínére még a liftben elrebegi urának, arra gondolt megveszi a családi bárt Bostonban, mire Ray helyesel.

Odabent aztán bemutatja feleségét a kormányzónak, Mr. Finneynek, majd Caseynek és végül Paige is odatalál a csoporthoz. Amikor Casey és Ray kettesben marad előbbi benyögi, hogy kár örülni, a hajó el fog süllyedni, de nincs ideje kifejteni mire gondol (szerintem a focicsapat-bizniszre), mert egy ittas nőszemély csapódik hozzájuk. Gyorsan tovatántorodik, a közelben álló Paige pedig siet közölni, hogy ez a nő intézi majd, hogy a stadionberuházásnál ne legyen gond, amiért védett madarak élőhelyét dúlják fel. Pff. Ray ekkor hívást kap, Terry végre neki is elmondja, hogy az árják támadásától tart, ezért tesója a terembe indul, otthagyva bulit, asszonyt, mindent.

13.jpg

Lányuk eközben vadul szívja az anyagot a suli tornatermének női mosdójában, miközben osztálytársnőjével csacsognak. A csaj úgy látja Bridget odáig van Mr. Donellenért, a matektanárért, mire a kislány eltereli a szót, de kutya legyek, ha nem így van. Később mikor a tanárral beszélget a férfi észreveszi, hogy nem minden gömbölyű a gyereknél, de mikor rákérdez, hogy minden rendben van-e Bridget gyorsan lelép.

A partyn a férje nélkül maradt Abby kimegy a mosdóba, Paige is pont itt van. A két nő vált pár szót egymással, aztán a Finney-lány kiböki a lényeget: maga szerencsés, mert Ray hűséges – azzal lelép. Abby sem hülye, gondolom ebből levágja, hogy az asszony próbálkozott az uránál de nem jött össze a dolog.

14.jpg

Ray megérkezett az üres, elsötétített terembe, tesóját szólongatja, aki a ringben húzta meg magát és úgy nézem kezd egy kicsit megzavarodni a nagy üldözési mániájában. Hősünk hiába meresztgeti a szemét, nincs itt senki, akit Terry látni vél. Ekkor trappol be a gyanútlan Mick, Raynek még annyi ideje van, hogy rákiáltson: hasra! – aztán tesója meghúzza a ravaszt. Alig tudja megnyugtatni, hogy nem az ellenség, csak faterjuk csörtetett be, végül sikerül elszednie tőle a fegyvert. Hősünk szerint a Parkinson-kór miatt van ilyen cudar állapotban, erre sajnos számítani lehetett. Terry sajnálja, hogy nem hagyták benn a böriben, mire Ray fanyarul megjegyzi: hülye vagy, az előbb majdnem ingyen elvégezted a munkát amiért én Sullynak fizetni akartam. Terry erre elnézést kér, hogy remegett a keze, ezen mind röhögnek egyet – akkora gáz mégsem lehet, ha saját kínjukon tudnak nevetni.

Problémamegoldónk persze a tesója mellett akar maradni, ám ő faterral közösen elzavarja: menjen vissza a partyra az asszonyhoz, ők ketten jól ellesznek itt. Mikor maguk maradnak Terry megkérdi apját, mégis miért jött? Hát szívességet kérni, egy barátjának kellene papíron munka – a fizetését ő állja (?!), csak legyen bejelentve.

15.jpg

Megvan a szavazás végeredménye, lehet zokogni, nem Verona kormányzó folytatja a következő ciklussal, hanem a női jelölt lett a befutó, Meg Townsend. Ajaj! Paige megnyúlt ábrázattal nyugtázza a fordulatot, de a java még csak most jön: apu rájött ugyanis, hogy lepaktált Ray-jel a háta mögött, és nem kicsit zabos emiatt. Rávicsorog Abby-re, hogy azonnal kerítse elő a férjét és hívja ide – cirkusz lesz ebből én mondom. A nő hívja urát, aki a kocsijában ül és biztosítja, hogy pár perc múlva érkezik. Mikor meghallja, hogy a kormányzó vesztett neki is hosszúkás lesz a képe.

Mr. Donellennek feltűnt, hogy Bridget nincs sehol, illetve kizárásos alapon a női mosdóban lehet, ezért bekopog. Valóban, a kislány a földön ülve borong magában, de megengedi a tanárnak, hogy bemenjen hozzá. Gyanítja, hogy tanítványa be van állva, de az tagad, pedig Donellen szerint annyira nem nagy ügy. Mikor kérdi, hogy mit csinál itt Bridg mutatja a telefonján Marvin képét. A faszi tök jó arc, lecsüccsen a gyerek mellé, előkapja a saját telefonját és megmutatja halott felesége képét. A két sérült lélek telefont cserél és egymás exének fotóját nézegeti.

16_1.jpg

16_2.jpg

Bunchy és a nője visszaértek LA-be, úgy csekkolnak be a terembe, hogy semmit sem tudnak a drámáról ami ma itt zajlott. A srác összeszedi a padlóról a lehullott leveleket, felteszi őket egy asztalra, aztán azért, hogy újra le ne essenek rápakol egy súlyt. Asszem megvan a Terry íróasztalán termett súly rejtélye – t’án mégsem az árják közelednek elhozván a világvégét.

Finney irtó dühös a kormányzó veresége miatt, meg azért, mert így ugrott a stadionbiznisz – no stadion no futtbalcsapat. Szar ügy. A mérgére csak rátesz egy lapáttal, mikor megérkezik Ray, akire rávicsorog, hogy rájött a lányával kötött titkos ügyletre, és ezzel hatalmasat csalódott benne. Arról tudakozódik, mégis mit adott Paige-nek a 3%-ért cserébe, mire hősünk kiböki: a kormányzó sokat emlegetett telefonját. Andrew őrjöng, mindenki döbbenten hallgat, egyedül Casey vigyorog rendkívül kárörvendően. Ray int az asszonynak, ketten együtt dicstelenül elkullognak. A liftben Abby még annyit kérdez urától: mégis mit művelsz ezekkel az emberekkel?

Címkék: Ray Donovan
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.08.25. 15:03:49

terry bitang jól hozta a paranoiást.
bunchy története pedig egyre jobb. Ahogy lebukott a pap-rendőr izé előtt az valami fenségesre sikerült.

AaannnaaA 2015.08.25. 15:06:58

@doggfather: Nem tartom kizártnak,hogy az a paranoia előbb-utóbb jogos lesz, és az árják csak megjelennek a színen...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.08.25. 15:46:34

@AaannnaaA: én inkább azt tudom elképzelni, hogy megsebesít valaki családtagot véletlenül, árják meg sehol, ahogy most is kiderült a végére, hogy csak bunchy levélnehezéke az...

nem hiszem, hogy egy évad alatt lerendeznék az örményeket is, meg az árjákat is. :D

AaannnaaA 2015.08.25. 16:04:27

@doggfather: Viszont már be van rendelve az új évad, ezt pont át lehetne tolni oda is :) Szerintem valaki előbb-utóbb "utána fog nyúlni" a börtönből, túl magas labda ahhoz ez a szál, hogy a készítők kihagyják. Aztán majd meglátjuk. Bár Ray minden árját úgysem tud sakkban tartani, az túl nagy falat lenne, max Terry költözteti át pl. az írekhez. Vagy szegény maga költözik át a túlvilágra - problem solved :(( Na jó, nem ötletelek....

tinipuma 2015.08.25. 18:54:03

Megint csak ismételni tudom magam, kegyetlen jó ez az évad!
Ugye, hogy nagyon fura látvány volt a vigyorgó Ray?
Bevallom, én nem tekertem át a jelenetet, de nem bírtam odanézni mikor Bunchy /csakazértis!/ letérdelt Terka előtt :) A folytatástól is előre borzongok...
@doggfather: @AaannnaaA: Nekem elsőre nem volt egyértelmű, hogy Terry haluzik, gyanús volt, de csak a legvégén vált bizonyossá.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.08.26. 15:45:59

@tinipuma: először nekem se volt meg, én is azt hittem, hogy árják.

Is 2017.07.17. 12:20:39

@AaannnaaA: Pontosítsunk: Bunchy hasba lőtte a papot. Csak a miheztartás végett. :)
Igen, nagyon fura ennyit vigyort látni Ray arcán. Mondjuk, a végére le is fagyott róla rendesen.
Finney apu és veje kapcsolatán én is ledöbbentem. Annak idején láttam ezt a részt, de ez teljesen kiesett.
Nem tudom, hogy Terry aggodalma jogos-e vagy sem. Nekem annak tűnt, eszembe sem jutott a végső jelenetről, hogy ilyen egyszerű magyarázata lehet. A franc se tudja. Majd csak kiderül. :)
Kíváncsi vagyok, merre fut ki Bridget bimbózása a tanárral. :)
Viszont kezd nagyon idegesíteni ez a búvalbaszott Ray, hogy csak hümmög mindenkinek, meg cipeli a világfájdalmát. Jó lenne kicsit felrázni.
süti beállítások módosítása