Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ray Donovan 1x07 - New Birthday

2014. április 24. 10:00 - AaannnaaA

Ray iratokat és pénzt vesz magához, meg némi ruhát – utazni készül, méghozzá Bostonba. Abby ledöbben: miért mégy te a szülővárosunkba, ahova még a gyerekeidet sem engeded vissza? Utazása okát nem mondja meg az asszonynak, némán csörtet le az étkezőbe, ahol gyerekei meglehetősen visszafogottan üdvözlik az előző este után, amikor ugye végig kellett nézniük, ahogy fegyvert szorít saját apja fejéhez. Beszélgetni azonban már nem marad idejük, mert dúvadként becsörtet Marvin, aki most jött rá, hogy az anyja meghalt, és dühösen óbégat hősünkre, hogy tudott az ügyről, neki mégsem mondta el.

Ray szó nélkül, nyestfogással kivezeti a srácot a házból; Bridgetet Abby tartja vissza, nehogy utánuk menjen – azt hiszi, apja bántani fogja Marvint. De persze nem teszi, csak elszedi a stukit ami a csávónál van (!), aztán visszazsuppolja a szomszédba Re-Konhoz, azaz a nevelőapjához azzal, hogy nem mehet többet Bridget közelébe. A repper rögtön azt kérdi, hogy Ray ölte-e meg Marvin anyját, mire hősünk meglehetősen felszívja magát, Re-Kon alig győz elnézést kérni a feltételezésért. Mikor hazasétál, felesége felelősségre vonja a fiú állításai miatt, de ő nem óhajt az egészről társalogni, inkább elindul Bostonba azzal, hogy csak pár napot lesz távol.

1.jpg

Miller ügynök az irodájába hívta Frank Barnest, aki szintén FBI ügynök ugye, mi viszont tudjuk hogy Ray lekötelezettje. Miller szeretné bevonni a Donovan család utáni nyomozásba, mert bizonyítéka van rá (amit Mickey szerzett bedrótozva, ezt is csak mi tudjuk), miszerint Sean Walker 20 éve Bostonban lelőtt egy lányt, Ezra és Ray pedig eltussolta (Mickey ment érte börtönbe, ugye). Frank bólint, benne van a nyomozásban.

Hősünk megérkezik a reptérre, Avi hozta el idáig, közben beszélgetnek, így tudjuk meg, hogy Ray egy Sully nevű férfit keres Bostonban, bár beosztottja óva inti ettől – a tagot ugyanis a rendőrség is keresi, és ezek szerint rohadtul nem könnyű megtalálni, talán nincs is a városban. A férfi magabiztosan kijelenti, hogy ő előkeríti, azzal bebattyog a reptérre. Mikor Bostonba ér, Frank hívja a hírrel, miszerint Millernek bizonyítéka van ellene, Ray csak annyit kér, hogy a férfi hátráltassa ügynöktársa nyomozását addig, míg ő visszaér a városba.

2.1.jpg

2.2.jpg

Mickey moziban ül, ósdi akciófilmet néz – gyorsan kiderül, hogy közönségvetítésen vannak, ahol a meghívott vendég a film főszereplője, Sean Walker. Amikor a színész megjelenik a színpadon, Mickey felállva köszönti, amitől annak nem kicsit nyúlik meg az arca, és azonnal távozik. Odakintről felhívja Rayt, de ő Bostonból nem tud az apjáért nyúlni, viszont ígéri, elintézi az ügyet. Színészünknek elege van az ígérgetésből, majd ő kezébe veszi a dolgokat, Ray pedig ki van rúgva. A férfinek a szeme sem rebben a hírre, inkább figyelmezteti ügyfelét, hogy vigyázzon az apjával, aztán bontják a vonalat.

Sean visszamegy a közönségtalálkozóra, ahol a nézők tehetnek fel kérdéseket, és bár a moderátor mást választ, Mickey emelkedik szólásra. Filmötlete van, el is mondja menten: egy színészpalántáról, aki Bostonban megöl egy nőt, de a gyilkosságért egy családapát ültetnek le, aki 20 év után szabadul, miközben a színészpalántából világsztár lesz. Sean kínlódva benyögi, hogy nem vesz filmötleteket, mire a nézőközönség együtt kezdi skandálni, hogy ezt vegye meg. Ő kényszeredetten bólint, Mickey pedig elégedett vigyorral írja fel a telefonszámát további megbeszélés céljából.

3.1.jpg

3.2.jpg

Abby átmegy Marvinhoz azzal, hogy sajnálja az édesanyja halálát, és ha beszélgetni akar valakivel, rá számíthat. A fiú elmondja az igaz történetet: az anyja drogos volt, nem tudott róla gondoskodni, így eladta őt, ezzel pedig rossz embereknek dicsekedhetett el, vszg ezért ölték meg. Abby döbbenten kérdi, mégis mi köze van mindehhez a férjének, de a srác csak annyit mond, hogy „azt tőle kell megkérdeznie”, ezzel a nőre vágja az ajtót.

Ray Bostonban egy kocsmában meg találja Eddie-t, azt a tagot, aki a felkérésére (meg egy valag lóvéért cserébe) nemrég az apja ellen vallott, az öreget mégsem csukták le. Eddie persze nem tudja mi csúszott félre, miért nem tartóztatták le Donovan aput (azért mert besúgó lett, ugye), de Ray nem ezt jött a szemére vetni, sem a lóvét visszakérni. Sullyt keresi, mire Eddie gyorsan rávágja: ő már meghalt tíz éve Írországban. Ray bólint, azért mondd meg neki, hogy itt vagyok – azzal távozik. Illetve mielőtt a bejárathoz ér, kétajtós fószer áll fel a helyéről, és kérdi, emlékszik-e rá? „Nem” a válasz, azzal Ray tovaballag a dolgára.

4.1.jpg

4.2.jpg

Re-Kon fogadott fiát próbálja vigasztalni, de Marvin feszt az orrát lógatja, ezért repperünk kitalálja, hogy holnap partyt rendez a gyerek szülinapjára. Az hiába tiltakozik, hogy nem is holnap ünnepli, Re-Kon köti a vaut a karóhoz: új életet kezdtél, szóval új élet - új szülinap, méghozzá holnap. Oké.

Az edzőterembe Mickey érkezik, ahol Terry, Daryll és Potato Pie bokszot néz a TV-ben (mi mást?). Az öregnek megszólal a mobilja, Sean hívja, hogy holnap kocsit küld érte, többet nem mond, de Mickeynek ettől is virágos jó kedve lesz. Bunchy vígan húzza a lóbőrt, így apja felkelti, és kérdi, miért nem az új házában héderezik, de annak már nem teszik a kéró. Hehh.

5.1.jpg

Bridget édesapját hívja Marvinról beszélgetni, de fater nem mond az ügyről semmi konkrétumot, csak azt ismételgeti, hogy ő mindent megtett amit tudott a fiúért és az édesanyjáért is. Másról viszont nem tudnak eszmét cserélni, mert lánya rávágja a telefont. Ezután Eddie hívja azonnali megbeszélésre, ő pedig rohan a Sullyval való találkozó reményében.

5.2.jpg

A megjelölt kocsmában azonban „meglepi” várja a délután látott kétajtós fószer és annak két társa képében, akik cefetül ütlegelni kezdik. Őt sem kell félteni, egy jól irányzott fejeléssel eltöri a melák orrát, de aztán sok lúd disznót győz, így hősünk vért köpve, hörögve végzi négykézláb a padlón. Az „emlékszel rám?” kérdésre még mindig „nem” a válasza, úgyhogy begyűjt még néhány gyomrost, mielőtt végre békén hagyják. Ray távozóban még odaveti Eddie-nek, hogy mondja meg Sullynak, hogy találkozni akar vele, de Eddie visszaszól: „nincs a városban”. Az jó, jön a riposzt, mert délután még azt mondtad, hogy meghalt – azzal vigyorogva kibotorkál a kricsmiből.

Szállodai szobájában zacskónyi jéggel és piával kúrálja magát, mikor kopognak; az érkező vendég régi haverja, Gary, akit ő maga hívott át némi társalgásra. Futnak egy rövid udvariassági kört, aztán Ray a lényegre tér: a feleséged tud Bridgetről? Nemleges a válasz, az eset 25 éve történt – itt esik le, hogy Ray halott testvéréről van szó (akiről lánya a nevét kapta), Gary nyilván a pasija lehetett. Ray kérdi, hogy Bridget beszélt-e valaha az apjukról, de a férfi nem emlékszik ilyesmire, sőt semmire nem emlékszik – egyrészről mert nem akar a múltban mélázni, másrészről folyamatosan be voltak állva, szóval dunsztja nincs miért halt meg a lány. Hősünk útjára bocsátja a vendégét, de előtte még ad neki némi lóvét a „gyerekeidnek” címszóval, aztán Gary balra el.

6.1.jpg

6.2.jpg

Másnap reggel Re-Kon tortával a kezében, énekelve köszönti nevelt fiát az „új” születésnapján, aki ébredés után a nappaliban kallódik immár egyedül (rapnótát faragna, de csak kínrímekre futja), mikoris megérkezik Bridget, akivel a srác javaslatára bulizni kezdenek.

Ugyanekkor Ray a kocsijából figyeli a melákot, aki előző este helyben hagyta, és érdekes társaságban találja a tagot: egy középkorú nő van vele (plusz a nő fehér uszkárja), valamint egy öregasszony, akit a buldózer Mrs. Sullivan néven szólít. Hősünk sem rest, követi őket a közeli fodrászszalonba, lazán betrappol, leveszi az öregasszony fejéről a búrát, majd beszélni kezd (én meg erősen vigyorogni). Bemutatkozik, hogy ő Mickey fia, mire a nő morog egy kört a név hallatán. Ray kéri, hogy mondja meg a fiának, beszélni szeretne vele (eszerint ő a keresett Sully anyukája), mire a vénlány ennyit válaszol „baszd meg magad”. A nagydarab tag persze nem hagyja a betolakodót csak úgy távozni, de verekedésre nem kerül sor, mert Ray alsó-madár-fogást alkalmaz a férfin, miközben elmorogja: Sullynak üzeni, hogy van a számára valamije, és addig nem távozik, míg át nem adja.

7.1.jpg

7.2.jpg

Abby és Deb ebédelnek (utóbbi egy ebbel az ölében, úgy látszik gazdag sznobéknál ez kötelező), miközben házakat nézegetnek – Abby be szeretne költözni a városba, hátha Ray megszabadul a második lakásától (kötve hiszem). Aztán a férjére tereli a szót, nem érti miért utazott el hirtelen abba a városba, ahol évek óta nem jártak, de gyanítja, hogy az apja miatt. Megemlíti Ray exnőjét is, akit Mickey lőtt le (legalábbis ő ezt a változatot ismeri), így tudjuk meg, hogy a lányt Colleennek hívták, és akkor járt a férjével, mikor ők szakítottak a szülei nyomására. Deb igyekszik elterelni barátnője figyelmét, így a beszélgetést könnyedebb irányba viszi.

Ray temetőbe jött, édesanyja és testvére sírját meglátogatni, amikor hirtelen egy fehér uszkár szalad el mellette. Követni kezdi az ebet, és jól tippelt, a korábban Mrs. Sullivannal látott nő int neki a távolból, hogy csatlakozzon hozzá. A közelben található hatalmas kriptába (?) kíséri, ahol az a férfi várja, akit az előző rész végén már felvillantottak az alkotók, mint megoldást Ray problémájára.

8.1.jpg

8.2.jpg

Ő tehát Sully, és köszönés után rögtön Mickeyt kutyázza, merthogy Donovanapuka miatt jópár családtagja a föld alatt vagy sitten pihen. De hősünket kedveli, úgyhogy csüccs a lépcsőre, és jöhet a gyónás: miért keresel engem ennyire? A válasz tömör: „azt akarom, hogy öld meg az apám”. Na bazmeg!

Sullynak egy nyomós ellenérve van, miszerint ő áll az FBI körözési listájának élén, de Rayt ez nem zavarja; ígéri elviszi a férfit LA-be, és ha elvégezte a melót, oda utalja be, ahova csak akarja, a költségeket természetesen fizeti. Sully bólint, de azt még tudni szeretné, a férfi miért őt választotta a munkára? Nos azért, mert azt akarja, hogy faterja a halála előtt egy olyan ember arcát lássa, aki annyira utálja, mint ő. Ekkor betrappol Sully nője, hogy vigyék sétálni a kutyát – a beszélgetésnek vége, a tag ígéri, majd jelentkezik; még felszólítja Rayt, hogy látogassa meg halott exnője sírját, majd távozik.

9.jpg

Forgatási helyszínen sétálva Sean és Mickey beszélgetnek, előbbi arról győzködi az öreget, ha megveszi a filmötletét, akkor arról nem beszélhet senki másnak (jó ötlet), de mielőtt a részletekre térnének, egy halom tinilány rohamozza meg a filmsztárt autogramm, csók és miegymás reményében. Donovanaput Miller ügynök hívja, hogy jelentkezzen be nála az újabb spicliküldetésre, ő igent mond, de látom a fején, hogy nemet gondol – a filmipar kifizetődőbb biznisz.

Abby és Deb vásárolni jöttek, utóbbi ötezer dolcsit fizet pár cipőért és ruháért, Abby azonban nem óhajtja ezt tenni, szerinte jobb ötlet ha a lábán a drága, de ki nem fizetett cipővel elfutnak az üzletből. A biztonsági őr persze kiszúrja őket, úgyhogy cefet kergetőzés kezdődik – elöl a két nő tűsarkúban, zacskókkal és kutyával megrakodva, utánuk az őr óbégatva. Nem jutnak messzire, mert Deb felborul, sőt a nagy ijedtségben még be is pisil, így a két nő visítós nevetőgörcsben fetrengve várja sorsát, és az utánuk futó biztonságist.

10.1.jpg

10.2.jpg

Miller ügynöktől az irodájába betrappoló Frank Barnes kéri, hogy ha már együtt dolgoznak adja kölcsön a Donovan család elleni bizonyítékait, vagy legalább mutassa meg, de Miller egyikre sem hajlandó. Paranoiás a lelkem (bár jelen esetben jogosan), és rögtön a lényegre kérdez rá: Barnest talán zsarolják valamivel Donovanék, azért akarja ennyire a bizonyítékokat? A férfi jól adja a sértődöttet, és távozik – Miller szabadkozva mentené a helyzetet, de már csak az üres szobához beszél.

Marvin és Bridget karaoke partyt tartanak, aztán a buli nyali-faliba megy át, ami addig jó, míg a srác szopást nem rendel. A lány még nem áll készen erre, de Marvin erősködik: az apád megvett a drogos anyámtól, aki meghalt, szóval szopj le (nem feltétlenül értem a logikai láncot, de hol vagyok én már a tinikhez). Ezen Bridget kiborul, és hazarohan.

Mickey épp a klubba érkezik, mikor Miller megtalálja, hogy mégis miért nem ment be az irodájába? Idősb Donovan terel, de az ügynök berág – őt ugyan ne próbálja lerázni, mert sokkal tartozik neki, ha nem vigyáz, újra a böriben találja magát. Az öreg nem úgy néz ki, mint akit szíven ütött a dolog, vidáman trappol a terembe, mindenkit hazazavar aki nem családtag, merthogy buli van, azonnal! És mi az öröm tárgya? Nos az, hogy visszatér a filmbizniszbe. Aha.

11.1.jpg

11.2.jpg

Este Ray immár újra a városban a rendőrség épülete előtt áll, innen hívja Seant, hogy beszélt-e az apjával, de a színész bőszen tagad. Hősünknek azonban elég nehéz hazudni, így hamar kiderül, hogy azok ketten mégiscsak beszéltek, de Sean magyarázkodása már nem érdekli, Ray szerint a saját sírját ássa, azzal bontja a vonalat. Ezután Barnes ügynök hívja, miszerint képtelen leállítani Millert – Ray nem mondhatnám, hogy kiakad a híren, inkább utasítja a férfit, hogy várjon az irodájában, küld hozzá valakit. Ennek eredményét látjuk is, Ray a Millerről szóló, drogosan készült felvételt küldte át Barnes-nak további felhasználás céljából

Érkezik Abby, ezek szerint a férje őt várta itt az őrs előtt – kaján vigyorral fogadja az asszonyt, akinek még mindig a lábán a csini cipő. Hazafelé durcás képpel magyarázná a bizonyítványt, de a beszélgetés röhögésbe fullad, férje egyáltalán nem haragszik, pedig a mutatvány (cipő + bünti) hatezer dolcsijába fájt, inkább kölcsönösen belógatnak egy kiadós szexet az izgalmak örömére. Hazatérés után azonban ebből nem lesz semmi, mert az első ölelésnél kiderülnek a férj sérülései (tippje szerint egy törött borda), és mikor Abby jégért megy, Conor jelenti, hogy nővére odafent pityereg, már így jött haza Marvintól.

12.1.jpg

12.2.jpg

Ray dúvadként ront lánya szobájába, ő persze magyarázkodik, hogy Marvin nem gondolta komolyan az erőszakoskodást, de apját ezzel nem lehet meghatni, őrjöngve indul a szomszédba, hiába próbálja Abby megállítani. Anyjának úgy kell elrángatnia az ablaktól, mert a lány attól fél, apja az udvaron fogja lelőni Marvint (kétlem), de azért Abby is aggodalmasan bámulja a fejleményeket. Mielőtt a továbbiakat megtudnánk, Sullyhoz váltunk, aki idős édesanyjával beszélget (így tudjuk meg, hogy a férfi rendes neve Patrick Sullivan), elbúcsúzik az öreglánytól, mert elmegy – ezek szerint meló elvállalva.

Ray lazán betrappol a szomszédba, kirángatja a hülyegyereket, behajítja a kocsijába, és némán autózik vele ismeretlen úticél felé. Marvin hiába könyörög a hátsó ülésen, hogy ő nem akart rosszat, és különben is ma van a szülinapja, a férfit ez rohadtul nem hatja meg, szó nélkül hajt tovább…

13.jpg

Címkék: Ray Donovan
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zitoka 2014.04.25. 00:58:28

Ray Donovan hogyvolt...hála és köszönet!

AaannnaaA 2014.04.25. 07:36:34

@zitoka: Nagyon szívesen. Májusban tervezek az évad végére érni, hogy szusszanás után a júliusi új évadot már ríltájmban írhassam. Aztán persze majd alakul :)

Is 2016.12.19. 10:25:25

@AaannnaaA: Amikor a végén Ray elindult, azt hittem, hogy az utca közepén és Re-Kon hátán teszi magáévá análisan a kiscsávót. :)
És a végén a kocsiban, mikor Marvin könyörög neki, Ray tekintete, ami a visszapillantóból látszik... vérfagyasztó.

AaannnaaA 2016.12.19. 10:31:02

@Is: Azon nem akadtál fenn, hogy megbízást adott egy vén sittesnek Apu megölésére? Mert én kőkemény hátast dobtam rajta!

Is 2016.12.19. 16:01:49

@AaannnaaA: Lassan már semmin nem lepődöm meg. De ja, az is nagyon kemény volt. Meg az előtte levő részben az indok, hogy ő nem ölheti meg, hát mégis csak az apja!
süti beállítások módosítása