Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ray Donovan 3X05 - Handshake Deal

2015. augusztus 19. 13:00 - tinipuma

Idilli képekkel indítunk, a Donovan család apraja-nagyja együtt mókázik Mickeynél, a fiatalok önfeledten pancsolnak, a nők heverésznek, az öreg homárt és más finomságokat sütöget. Ray is itt van, mosolyog, apuval sörözget és kedvtelve nézik szeretteiket. Itt valami nagyon nem stimmel.

1.jpg

Persze, hogy nem, Mickey bambult el egy kicsit a melóban, valami nyikhaj kockának szerveznek privát bulit kokóval, kurvákkal, ahogy kell. Daryll aggódik, hogy apus csak szórja a pénzt, baj lesz így az örményekkel ha nem tudják visszafizetni a kölcsönt. (Még a wikipédia is azt írja, hogy ezek a maffiózók veszélyesek.) Mick szerint ez csak befektetés, mégpedig a jobbik fajta, a kockák tizenötezret fognak fizetni a buliért, a felét mindjárt előre, nem kell annyit aggodalmaskodni.

Ray, a mintaapa szendvicseket csinál a gyerekeknek, de lánya felvilágosítja, hogy ez itthon nem szokás, anyu csak pénzt nyom reggelente a mancsukba és kész (van ez így máshol is). Hősünk sóhajtva perkál, de azért tovább igyekszik: Conort suli után hazaparancsolja, mert még mindig büntiben van, Bridgetnek pedig megígéri, hogy elkíséri a találkozójára a főiskolai tanácsadóval. A kérdésre, hogy akkor most végleg hazatért-e vagy csak anyut helyettesíti, annyit válaszol, hogy nem tudja.

2.jpg

3.jpg

Bunchy a teremben újra Terkát kukkolja, aki persze észreveszi és beront hozzá a kuckóba. Kapcsolatuk szintet lép (már ha lehet ezt annak nevezni), a csaj kipakolja a melleit és utasítja a szerencsétlent, hogy nyúljon magához. Nézni is rossz, de szerencsére Terry benyit és véget vet a kínos jelenetnek. A bimbózó románc nem nagyon érdekli, a mexikói pankráció plakátja épp csak egy kicsivel jobban, mindössze arra kíváncsi, hogy mibe fog ez kerülni és főleg kinek. Bunchy magabiztosan elhajtja a kíváncsiskodót, Terry egyelőre nem szól semmit.

A reggeli eligazítást Finney egy felperzselt mezőn valami gyár mellett tartja hősünknek. A szóban forgó objektumot a kicsi lánya nézte ki magának, ide szeretne stadiont építeni (nincsenek ennek hazai kapcsolatai AaannnaaA, nálunk ilyen helyekre nem álmodnak sportlétesítményeket). Még vannak gondok az engedélyekkel, de ezt Verona, a kormányzó haver intézi, Raynek viszont a kormányzó bajával kellene foglalkoznia. Van ugyanis egy telefon, azon kompromittáló hangfelvétel, azt kellene sürgősen megszerezni egy leányzótól (ki mástól?). A probléma abban áll, hogy az illető hölgy, Briana igen ragaszkodik a tulajdonához.

Közben Paige is megérkezik, sürgősen kellene intézkedni, mert elhappolják előle az üzletet. A futball különben is mindennél fontosabb, a közvetítések a világ legnézettebb műsorai és annyi pénz van benne, hogy apu is tuti megszereti majd.

Igaza lehet, meccs megy a tévében ott is, ahova Abby igyekszik az apjához látogatóba. Kedves természetű az öreg, kiköpött anyád vagy lányom, szarul nézel ki, amúgy mivan, kidobott az urad? Abby azért elővezeti a nagy ötletét, megvenné a bárt, úgyis deficites. Apja rendesen kiosztja, a Kelly családnak nem kell a Donovanek pénze, punktum. Pedig Abby a nővérére íratná az egészet, de ezt a részt csak később mondja el Margaretnek, aki meg is lepődik rendesen.

6.jpg

7.jpg

A kockák bulija nem megy valami fényesen, a kurvák érintetlenül kornyadoznak, a srácok meg a laptopjaikat bűvölik, lehet most gugliznak rá a baszásra, ilyen tempóban viszont az nem lesz itt sose. A lányok is kezdenek aggódni, még a végén lekésik a következő kuncsafot. Mickeynek kell beavatkoznia, hogy kissé felpörgesse a partit.

Ray egy kollégiumba megy, hogy megszerezze a kormányzó mobilját. Briana helyett egy retardált ifjonc nyit ajtót telefonnal és gázspray-vel a kezében, közli hősünkkel, hogy ő most videóra vesz mindent, de amúgy sem zaklathatja a lányt. Ray egy darabig hallgatja a süketelést aztán kikapja a srác kezéből a kütyüt, végül a kiscsaj is előbújik. A felvétel viszont már nincs nála, odaadta egy tanárnak a jogi karon, bizonyos Sheldon Blackwoodnak. Nosza, Ray áttrappol a profhoz, ahol már várják (a lány közben odaszólt), verbális csörte kezdődik, a tanerő a fenyegetésre, hősünk meg a jogi fejtegetésekre nem vevő. Eddig nagyjából döntetlen. A következő körre Ray erősítést hív, Lena meg is jelenik sőt el is vállalja a melót, persze felárral és szigorúan csak most.

Ezalatt az elfogyasztott kokain (vagy tudom is én, mi) hatására a kockabuli orgiává fajul, apa és fia elégedetten szemlélik az eseményeket. Mickey kénytelen otthagyni a bulit, mert Conor csak úgy beállít a nagyapjához, de semmi gond, Daryll kézben tartja a dolgokat. Apja fia, mindjárt rendel még tízezerért drogot, nem törődve Michelle figyelmeztetésével, miszerint inkább lassítani kellene.

Romero atya a teremben edz (ha már egyszer beiratkozott), Bunchytól kér technikai segítséget. Valójában persze infót gyűjt, közben a perről meg az egyháztól kapott kártérítésről faggatja a srácot, a háttérben Terry iszonyú dühösen, de még mindig csendben, Terka pedig érdeklődve figyeli az eseményeket. Utóbbi el is rángatja a paptól és kérdőre vonja a fiút, Bunch pedig bevallja a csajnak, hogy gyerekkorában molesztálták, attól lett ilyen elcseszett. Terka a hír hallatán szinte emberivé válik, közli, hogy ez őt nem zavarja, most először jut eszembe, hogy tényleg kedvelheti a srácot.

Conor leadja a drótot a nagyapjának, miszerint Abby lelépett /az öreg szerint a cocksucker apját látogatja meg/ a hülyegyerek azt hiszi, az anyja akkor rágott be, mikor rányitott a minap. Mickey megnyugtatja a kölyköt, hogy kiverni ér, csak zárja magára a nyomorult ajtót. Bölcs tanács. Ginger jelentkezik be azzal, hogy Daryll mit művelt, úgyhogy indulnak is vissza a buliba, de hogy Conort oda minek viszi magával az öreg, az rejtély.

Ray ugye átpasszolta a melót Lenának, így ráér elkísérni a Bridgetet az iskolai tanácsadóhoz. A megbeszélés nem egy diadalmenet, kiderül, hogy apukának finoman szólva fingja sincs a lánya napi dolgairól. A tanácsadó is eléggé arrogáns, lefitymálja a gyerek bemutatkozó esszéjét, nem olyan hülyeségekről kellene firkálni, mint az éneklés, hanem mélyebb, személyes dolgokról, amik esetleg kompenzálnák a szar jegyeit. Bridget végül beszól vagy kettőt és duzzogva faképnél hagyja az apját, pedig az ezúttal nem tett semmi rosszat.

12.jpg

13.jpg

Más se hiányzik Raynek, mint még egy raplis tyúk; Paige hisztizik bele a telefonba, hogy menjen azonnal, különben megmondja apunak. Valami faszi egy milliárdossal karöltve ráígért az ő ajánlatára, így fuccsba mehet a stadionja, szóval hősünk iktassa ki a pasast, inkább előbb, mint utóbb. Ray majd kitalál valamit kislányom, mondja Finney, te menjél szépen játszani. Kettesben maradva persze közli hősünkkel, hogy felejtse el a közjátékot, a feladat továbbra is a kormányzó mobiljának a megszerzése. Raynek már most rohadtul elege van az apa-lánya pingpongmeccsből, na ja, őt használják labdának.

Bridget az anyját is lecseszi, hogy mégis mi a bánatot csinál Bostonban mikor otthon lenne rá szükség. Szegény nagyon kivan, na. Abby megígéri, hogy az első géppel hazarepül, majd közli a tesóival, hogy beszél az urával aztán küldi a pénzt a bárra (pedig az előbb már koccintottak is az új üzletre). Margaret berág, eddig nem erről volt szó, hitegettél itt mindenkit aztán meg faképnél hagysz? Jól összevesznek, egymás fejéhez vágnak mindent ami nagy hirtelen eszükbe jut az elmúlt uszkve negyven évből, Abby lelép.

15.jpg

Lena munkában, túlkoros egyetemistának öltözve cserkészi be Blackwoodot, idétlenül vihogva nyalizik neki, sikerül is bepoloskázni az irodáját. Nemsokára elkap egy hívást, a professzor már felajánlotta Verona kormányzó ellenfelének a mobilt sőt már sajtótájékoztatót is szerveztek. Ray tehát újra Brianához megy, hogy lebeszélje a dologról. Kiderül, hogy a kiscsaj nem is akarta kiadni a felvételt, ő csak csalódott, mert Verona hazudott neki és más nőkkel is dugott, rajta is kapta egyszer meg a telefonban is vannak még üzenetek. A professzor megígérte, hogy megsemmisíti a felvételt, ezek szerint hazudott, nocsak. Sebaj, Ray ott segít ahol tud, közös erővel egy kis kergetőzést követően visszaszerzik a mobilt és a lányt sem hurcolják meg nyilvánosan. A jól végzett munka után hősünk újra állást kínál Lenának, a csaj se érti, de azért belemegy a dologba.

Mickey megpróbálja menteni a menthetőt és bevasalni a bulizókon a plusz tíz rongyot, de fiúk noha teljesen be vannak állva, nem hajlandók egy fillérrel se többet fizetni az eredeti árnál. Az öreg jól lecseszi Daryllt, aki nem érti, ő csak azt csinálta amit az apjától látott. Na, így már baj lehet az uzsorásokkal. Conornak viszont megérte a nagyapjával tartani, az egyik lány kezelésbe veszi, gondolom egy profi csak nem végez félmunkát és a srác dughat végre egyet. Végül bontják a bulit, mindenki megy a dolgára.

Bridget végül a matektanárnak önti ki a szívét, az legalább meghallgatja és meg is vigasztalja a kislányt, sőt az új tesztje is ötös lett.

Ray végre kicsit egyedül van, így nyugodtan meghallgathatja a megszerzett felvételeket. Relaxálni ezúttal sem fog, a mobilon ugyanis Paige is hallható amint szexuálisan túlfűtött üzenetet hagy a kormányzónak. Kérdőre is vonja a nőt, aki krokodilkönnyeket hullatva szégyelli magát a félrelépésért, csakhogy hősünk leinti, neki aztán ne akarja bemesélni, hogy ellenállhatatlanul rágerjedt a több mázsás Verona dévaj idomaira. Paige taktikát vált, magához csábítaná Rayt, egyelőre csak pénzzel, melózzon inkább neki. Én az apjának dolgozom, tett nekem egy nagy szívességet és megállapodtunk, jön a válasz. Na persze.

18.jpg

19.jpg

Terry végignézi, ahogy a mexikói edző legombol Bunchyról tizenkétezer dollárt (mellesleg kérdőre vonja Terka miatt is, merthogy ő a kedves bátyja és aggódik, nehogy a lány elpuhuljon). Még mindig nem szól egy szót sem, viszont cselekszik, beveri a pasas orrát, visszaveszi a pénzt és elzavarja az egész bandát a picsába, az ő szeme előtt nem fogják átverni az öccsét.

Mickeyékre vár még egy keménynek ígérkező menet az uzsorás vénasszonynál, kellene ugye az a plusz tízezer, amit Daryll eltapsolt, viszont a mexikóiaknak ki kell fizetni a kokainért. Mrs Menassian segítőkész, odaadja a pénzt, de cserébe ötvenet kér. Nem ezret, hanem százalékot az üzletből, így mindenki jól jár majd, a Donovanek is élvezhetik a maffia nyújtotta szolgáltatásokat. Ők persze nem akarnak társulni, a vénasszony erre Conorral fenyegetőzik, nem tudni mit tenne a gyerekkel, de elég félelmetes, Mick is behúzza fülét-farkát, ezt a meccset csúnyán bukja.

Esteledik, Ray beállít a főnökhöz a jó hírrel, hogy a kormányzó nyugodtan alhat. De hol a mobil? - kérdezi Finney. Ja, azt megsemmisítettem, a diszkréció mindenekelőtt, a kedves lánya jó híréről nem is beszélve, feleli hősünk. Szerintem azért más motiváció (is) volt, de ebbe most még ne menjünk bele. Andrew nem kicsit ideges, már csak azt szeretné tudni, hogy Ray odaadta-e Paigenek a mobilt. Nem a válasz, így a főnök elbocsátja, kedden amúgy buli lesz a kormányzónál, hősünk lesz szíves ott megjelenni a becses nejével együtt. Kifelé menet még belefut Varickba, neki is lennének kérdései, bár nem tudom mit akar, Ray eddig is, most is leszarja.

A teremben nagy a bánat, Terka csomagol, Bunchy visszatartaná, bármit megtenne, hogy a csaj maradjon. Persze nem megy, kaptak jobb ajánlatot, meg amúgy is a lánynak ez a családja, szóval megy. Bunchynak kijár egy simi búcsúzóul, attól tartok véget ért a nagy románc.

23.jpg

Ray estéjébe Paige még éppen belefér, a csaj meg azt tudakolja, hogy az apjánál van-e a mobil. Még nincs. (Itt már nem teljesen értem a palit, dugni akar vagy zsarolni?) Lelkiznek egy sort az apa-lánya viszonyról, mármint a Finneyékéről, sokra nem megyünk vele. Ray viszont előjön a farbával, Paige megkaphatja a telefont, ha beveszi őt a futball üzletbe, különben oda a stadionja. (Leesik az állam.) Rövid alkudozást követően megállapodnak három százalékban meg egy írásbeli szerződésben, végül egy puszi is elcsattan. Paige szerint Ray nagy fába vágta a fejszéjét, nem baj, majd megoldja.

Bunchy szomorúan bámul a távozó mexikói csapat után, még Terryvel is összemorran amiért beleavatkozott a dolgába, ő nem akarja nyomorultan leélni az életét. Romero atya így találja meg, ahogy összezuhanva üldögél a kanapén. Mindjárt nekilát megvigasztalni, a legjobb gyógyír a hit, neki mindig használ, bizonygatja és ráveszi Bunchyt egy közös imádságra.

24.jpg

25.jpg

Ray hazaérve a fiát és az apját találja a nappaliban, eszegetnek éppen. Nem nagyon örül, hogy Conor a nagyapjával lógott egész délután, annak meg pláne nem, hogy most még Mickeyt is hallgathatja. Pedig az öregnek mondandója van, nyomasztja a múlt is de nagyon aggódik a fiáért és szeretné ha tudná, hogy számíthat rá, ha megosztaná valakivel a gondjait. Csak a jó ég tudja miben sántikál az öreg. Ray is ezt szeretné tudni, de érdemi válasz nem kap.

26.jpg

Hősünk fáradtan ledöglik a kanapéra a kutyával végül kölcsönösen rácsodálkoznak egymásra a hazatérő Abbyvel.

 

Címkék: Ray Donovan
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.08.19. 14:30:33

nem semmi, hogy ray bevetette magát a biznyicbe. :D

tinipuma 2015.08.21. 11:03:52

@doggfather: Finney nem a kacagástól fog megszakadni, mikor megtudja :)

AaannnaaA 2015.08.21. 12:14:49

Nagyon jól alakul az évad!! Ray elég bátor, ha ilyen gázos üzletbe belemászik, kíváncsi vagyok mi lesz a vége.
Mick meg egyre és egyre mélyebbre ássa magát, szerintem már most nem igazán tudja kézben tartani a dolgokat.

Stadion ügyben:
Nálunk ilyen helyre nem? Nem a lófaszt. Ha elég pénzt jövedelmezne lebontanák akár a parlamentet is és annak a helyére építenék. Szemrebbenés nélkül.

tinipuma 2015.08.21. 14:01:02

@AaannnaaA: Sejthető volt, hogy Mick szét fog csúszni, bár én nagyon drukkoltam neki, hogy ezúttal ne csessze el a dolgokat.
A jövedelmezőség szót a stadionnal egy mondatban nem tudom értelmezni :)

AaannnaaA 2015.08.21. 14:19:27

@tinipuma: Nem a stadion jövedelmez, hanem a megépítése. Zsebre. Most kezdjem magyarázni? Na ugye :)

tinipuma 2015.08.21. 14:51:45

@AaannnaaA: Hacsakúgynem...
Viszont az már egy másik szó :)

Is 2017.07.12. 15:01:19

@AaannnaaA: Ray lehet, hogy itt tényleg túl nagy fába vágja a fejszéjét. Nagyon nagyok játéka ez. De ha bejönne, akkor nagyon vaskos csekk ütné a markát. Persze egy dühös Finney-vel a sarkában nem tudom, ez mennyire jó dolog...

Világraszóló nap, amikor nem Mickey kevert Daryll alá, hanem fordítva. Szép slamasztikába kerültek ezzel... Kíváncsian várom a folytatást. Bár pár részt láttam ebből az évadból innentől kezdve, mikor párom nézte, szóval nem lesz minden meglepetés, de azért nyilván más így nézni.
süti beállítások módosítása