Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Túlélőpróba 1x03: Egy zacskónyi pénzzel a vadonon át

2013. december 31. 13:54 - Nico Tindeath

Mindig is sejtettem, hogy Bear Grylls egy rohadék. Nem azért, mert élve falja fel a a pondrókat, és élvezi, ahogy a soha szárnyat nem bontó pillangók szétfröccsennek a fogai alatt. És nem is csak azért, mert úgy belez ki egy tatut, mintha csak a zsebeit fordítaná ki, miközben aprót keres a kólaautomatához. Sőt még csak nem is azért irgalmatlan nagy köcsög, mert a Túlélőpróba című realityben szemmel láthatóan azt élvezte a legjobban, amikor néhány zsíros hamburgert, meg egy kiadós fogmosást ígérve rávette a játékosokat, hogy megigyák a saját vizeletük. Ráadásul langyosra felmelegítve, ahogy még a sörtől is öklendeznénk, nemhogy a sűrű, fáradt reggeli pisától. De csak egy igazi, jól megtermett rohadék képes arra, hogy egy speedboaton, frissen vasalt pólóban feszítve kiabáljon sztárgázsiért meggyötört, fáradt emberekkel, hogy aztán még azt is hozzátegye, hogy mindezt csak értetek teszem. Ja, meg a nézőkért. És a bónuszért.

bear31.jpg

De hát Bear Gryllst éppen ezért szeretjük, persze azon kívül, hogy nonstop úgy nyomja, mint egy előléptetése vágyó John McClane, aki nem is sejti, hogy Bruce Willis rémálmaiban létezik csak. A Túlélőpróba harmadik részében tengerpartra, pontosabban a tengerparti dzsumbujba küldi a játékosokat, sőt előzékenyen maga viszi őket a kiindulási pontra egy pimpelt sárga versenyhajóval. Csak azt felejti el megemlíteni, hogy nincs kedve kikötni a partra, ezért a csapat inkább ússzon egy kicsit a jéghideg óceánban.

A harmadik részre derült ki nekem csak, hogy a játékosok minden világvégi helyre magukkal cipelnek egy nagy, fehér, vízhatlan zacskót, amiben állítólag a főnyeremény, azaz félmillió dollár zötykölődik végig Új-Zélandon. Mondjuk elég nagy barom a stáb, ha nem fél kiló újságpapírral tömik tele a zsákot, de ennél nagyobb hülyék már csak a játékosok lehetnek, ha mégis igaz a sztori, és százmilliót lóbálva kelnek át a vadonon: mert mégis, miért nem fordul le valaki balra az első fánál, aztán a mohás oldalt követve pedig irány észak, mondjuk Hawaii, és egyen férget két pofával, akinek két anyja van, és azok közül is az egyik Kiszel Tünde.

De nem érünk rá ezen nagyon gondolkodni, mert a sorozat rögtön felpörög, amikor két ember majdnem belefullad a hideg tengerbe. Csak forgolódnak ott, mint reumás kisnyugdíjas a hévízi termálban, amikor besodorja az áramlat a tavi liliomok közé. Hogy mégis kik nem tudnak partraúszni, még úgysem, hogy a vízen lebeg a csomagjuk? Hát, persze, hogy Wilson a hajóskapitány, és neje,Robin, a direkt sales osztály üdvöskéje. Ja, és kettőjük közül Robinnak ment jobban a kutyaúszás, biztos nagyon sokat kell lábtempózni a teleshop ügyfélszolgálatán. A helyzetet végül Bear Grylls menti meg, aki a házaspár után ugrik, amikor azok már úgy kapálóznak, mint félig megfőtt homár a lábasban. Vörösödve, alig észrevehetőket csapkodva. Bear Grylls mégsem a házaspárt tossza le igazán, hanem a többieket, akik kimásztak a partra.

bear32.jpg

megszárítkoztak, napoztak picit, csak azt felejtették el, hogy a csapat két tagja éppen nagy erőbedobással fuldoklik. Kurva nagy kiesést ígér be mindenkinek, kicsit morog, aztán balra el.

A többiek meg nekilódulnak, fel a part menti fövenyen, át vízeséseken, majd újból vissza a partra, hogy kifulladva megérkezzenek a partraszállás helyétől kétszáz méterre balra. Nem is túlélés ez, hanem inkább csak egy akadálypálya. Mondjuk ez még nem zavarja meg Jeffet, hogy az egyik vízesésről leugorva úgy bekúrja a lábát egy víz alatti sziklába, hogy utána annyit se tudjon mondani a fájdalomtól, hogy a büdös kurva életbe. Inkább csak áll, és úgy néz, mintha az erdőből előjött volna váratlanul Matolcsy György, hogy magyar államkötvényeket kínáljon hosszú ballonkabátja alól.

De Matolcsy helyett Bear Grylls jön elő és jól lecsesz mindenkit, hogy már megint nem figyelnek. Az egész engem a gimnáziumi fizikaórákra emlékeztet, na jó, az erdő, meg a vízesések inkább a Hobbitot idézik, de hogy valaki irgalmatlanul lehord mindennek, és fogalmam sincs, hogy mégis miért, mert eddig inkább csak röhögcséltem. Na, az kurvára olyan, mint egy random fizikaóra harmadikban.

bear33.jpg

De Bear nem csak azért jött, hogy oktasson és neveljen, hanem kioszt egy nagy pohár pondrót is, hogy akkor most tessék megenni. De ne mind, ne habzsoljátok olyan nagyon, jusson az esti levesbe is. Amúgy a félreértések kedvéért, nem nem habzsolták, hanem inkább undorral rágcsálták, mint mai tizenéves a Kádár-rendszerből itt felejtett téli fagyit.

A térkép alapján már csak egy nagyobb köpés és két kisebb harákolás az esti pihenőhely, ahol ugye a táborverő csapatnak kell bedobnia magát. Ehelyett inkább Aliciáról, az elkényeztetett kaliforniai csajról szól, aki hisztériás rohamot kap, amikor megtudja, hogy átáztak ruhái, és még a polár pulóvere is bolyhos lesz. Tényleg szétesik ettől, áll csak ott és rázza a sírás, mint a hároméves, aki megtudja, hogy évente egyszer van csak karácsony.

Már mindenki Alicia kieséséről sustorog, állítólag még a pondróból sem hajlandó sokat enni, de a a másnap reggeli védettségi játék még megmenthetné őket. De előtte jön minden idők legundorítóbb feladata, amitől tényleg a teljes csapat összehányja majdnem magát. Bear arra akarja rávenni őket, hogy megegyenek egy nagy marék, jaj, még kimondani is szörnyű, de halikrát. Igen, halikrát, amit mi a halászlébe főzünk, japánban meg időnként a szusira halmozzák nyersen. Ugye milyen undorító? Halikra! Még jó, hogy a sáros vízzel kevert langyos pisa olyan könnyedén lecsusszant pár epizóddal korábban.

De a védettségi játék másról szól, nem az undorító halpetesejtekről: csónakot kell építeni minden csapatnak bokorból, olyat, ami legalább addig kitart, amíg elérik a csapatós motorcsónakjában várakozó Bear Gryllst a parttól alig száz méterre.

A csapatok többsége egyszerűen alámerül, még a hajóskapitánynak sem sikerült a mutatvány, csak Alicia és Spencer tud olyan csónakot barkácsolni, ami nem merül alá pár evezőcsapás után, és úgy tűnik, hogy nyernek is, amikor hirtelen megelőzi őket a semmiből, na jó a partról, csak késve érkező Jeff és Chris. Alicia tombolni kezd, csapkodja magát, mintha belevezették volna a nagyfeszültséget.

Az eddigi részek hogyvoltjai:

Túlélőpróba 1x01 - Napi menü: Döglött szarvas és langyos vizelet

Túlélőpróba 1x02: Túlélni a Gyűrűk urát

Jeff és Chris hamburgert zabálhatnak, meg steaket, ilyen az amerikai mennyország, és most először derül ki, hogy a lakoma helye a többi szerencsétlen táborától csak egy kőhajításnyira van: van aki távcsővel nézi azt, hogyan falnak a nyertesek.

És akkor jön Bear Grylls döntése a tűz körül: nincs meglepetés, Alicia és Spencer megy haza. Már csak egy kérdés maradt: hova a picsába tűnt az a nagy zacskó pénz?

22 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Urfang 2013.12.31. 14:41:30

Lehet itt cikizni Bear Gryllst, de azzal hogy telehugyozott egy kígyót és miután a nedű átvette a kígyóízt kiitta az egészet, azzal igenis beírta magát a történelembe.

Le_Penseur 2013.12.31. 17:35:19

Értem én, hogy túlélés, meg fehérje, meg nem szabad finnyásnak lenni, de mért lenne az jó éles helyzetben, hogy napokig hányok a gilisztától, bárányszemtől vagy pondrótól?

Don Quixote de la Ferko 2013.12.31. 20:01:54

Ha nem bírjátok, miért nézitek?
Piros gomb a távirányítón, vagy fekete, szürke, fülem tudja milyen színű a tévén.

2013.12.31. 21:44:46

Jó pár rész és éles helyzet totális átverés volt mellesleg.

2013.12.31. 23:08:56

Katona. Méghozzá speciális.
Szerintem ez nem kamu, gyanitom un.- "speciális bevetéseken" több embert, köztük nőt és esetleg gyereket is ölt a saját két kezével, mitn mi mondjuk legyet vagy hangyát.

Más kérdés, hogy kicsit érdekesen kamatoztatja civilben, dehát van aki pl hóhérnak. smasszernak áll, vagy ilyesmi, ő csak pár civlit szivat a kamerák előtt, amit másik halom civil érdeklődve néz, különben tönkrement volna már rég a műsora meg vele a csatorna is.

Ahol egyébként már egyátalán nem, titkolják annyira, hogy "a fele kamu", mióta elindultak ezek a megcsinált ál-reality-k, hogy beletesz a csatorna millio dollárokat mindeféle sufniba, aztán jé, itt az occ, meg a nagy cilágsiker(?) gasmonkey, meg a jóégtudja, ehhez képest némi sivatagban, dzsungelban ökörködés kifejeztetten olcsó és lájtos téma.

Az mondjuk nagyon rossz duma, hogy egy civil ebből megtanulja mit-hogyan, a fele olyan életveszélyes játék, hogy látványos legyen, amin ő, a képzett katona is 98% hogyéles helyzetben rajtavesztene.
Rohadtvizet inna, lezuhanna, beszorulna, megharapnák, széttépnék, megmarnák, megfulladna, akármi.

hajo_acs 2014.01.01. 01:10:08

Na de lesz miről mesélni az unokáknak a kandalló előtt. De tényleg, ha hánysz tőle, miért nézed? Hogy hivatalból hányhass tőle? Aki odament, tudta mit vállal, azt is miért (mennyiért). Ha vállalta, csinálja.
Én nem vállaltam a katonaságot, mégis csinálnom kellett. És Fórizs őrmester majd olyan szemét volt, mint ez a Grylis gyerek, bár férget nem ettünk, csak tűrtük őket. Csak hát neked ez már kimaradt, nyuszika. Azért csodálkozol rá ennyire az ilyesmire.

[megmondoember] 2014.01.01. 04:41:57

Mindig mókás amikor egy omega azért bálványoz egy alfát, mert akkora geci önző akarna lenni, mint az, csak neki se esze, se bátorsága nincs még ahhoz se, hogy csúnyán nézzen egy másik emberre.

Reggie 2014.01.01. 08:16:33

Akik befizettek magukat, azok ezert fizettek be. Ha kenyeztetesre vagynanak, akkor a legkozelebbi piroslampas hazba fizettek volna be egy hetet. Akkor lenne rohadek, ha nem azt kapnak a penzukert, amit elvarnak.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2014.01.01. 09:23:39

jó fej
jógázik, alig eszik húst, hisz istenben, szereti a természetet...

szerencsére egyre több ilyen ember van a világon **

AutosVilli 2014.01.01. 09:52:38

Boldog Új Évet mindenkinek!
@wmiki: neked is te tahó! :)

Bácskai peregrinus · http://img6.indafoto.hu/3/7/65417_30cdde245ca734f3a637b1ad22419b90/5970575_a62b198cb6d4c8fd8a1097667 2014.01.01. 09:53:48

Ez a Bear Grylls egyik epizódban igazán eljöhetne mondjuk ide, a bácskai-délvidéki Temerinbe is túlélni.
Egészen hiteles lenne, ha idegenként a járeki alvégen kirakva, egy péntek estét megúszna szilánkosra pofozás, bicskázás nélkül.
Extra epizódban valamelyik pravoszláv ünnepnapon, amikor még lődöznek is...

nomad · http://szkaresz.blog.hu/ 2014.01.01. 09:57:06

Lassan már a csapból is túlélési praktikák folynak a bitumen gyerekei számára. Kicsit elfelejtkeznek arról, hogy a természet erői által megadott lehetőségek között kell élni és nem a képernyőn látható Hübele Balázs játékot kell játszani. Akiknek az volt megírva, meghaltak az első 24 órában, akkor is, ha az előző éjszakát nyugodt körülmények között töltötték. Gyakorlatilag végük lett abban az időben amikor egy ember szervezete még alig veszít tartalékaiból.Két dolog viszi az energiát: a hőveszteség és a majré. A majré akár 80 százalékot is.

Tapogatott Kukorica 2014.01.01. 09:57:14

@wmiki: Azt kifelejtetted, hogy masokat olt meg.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2014.01.01. 11:08:31

@Tapogatott Kukorica: :x
hála a szent és tévedhetetlen tudománynak már van nagyszerű atombombák, amivel még könnyebben tudjuk az embereket, és környezetünket pusztítani...

egyébként aki rendszeresen fogyaszt húst, sokkal több lényt öl meg, mint bear 10 életén keresztül

nandras01 2014.01.01. 11:41:30

@wmiki:
"jó fej
jógázik, alig eszik húst, hisz istenben, szereti a természetet..."

majd ha a forgatókönyvben az lesz előírva, hogy kétpofára zabálja a csülköt, leköpjön minden szembejövő templomot és kiröhögje az összes jógabuzi idiótát, akkor azt fogja teljes átéléssel előadni.
aki azt hiszi, hogy a műsornak csak egyetlen perce is spontán történik, az nagyobb lúzer annál, mint aki nem hiszi el az evolúciót :)

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2014.01.01. 11:55:56

@nandras01: :x
én nem a műsorról beszéltem, hanem a való életéről, ennek a több gyermekes apukának, de ne zavarjon olyan apróság, mint holmi tény... :x

Parajpuding 2014.01.01. 12:18:10

Sz*rzsákok vannak mindenütt grillmacitól wémikiig.
Ha valaki túlélést akar tanulni, akkor Ray Mears műsorait nézze.

palinkasa 2014.01.01. 13:33:49

@Bácskai peregrinus-
Igy igaz!A Delvideki tulelesrol kellene forgatni,de nem lenne nezettseg.

Reggie 2014.01.01. 15:30:34

@wmiki: Le vagy maradva, mint a borravalo. Mar van hidrogenbomba is. Azt ugye tudod, hogy a fold nem lapos?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2014.01.01. 16:19:30

@Reggie: :0
na ne már!
és az atom még mindig oszthatatlan?
vagy a tudomány abban is hazudott?

2014.01.01. 19:08:53

Jot rohogtem megint, koszi! :D
süti beállítások módosítása