Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 2x15 - Havannából jöttem...

2011. november 18. 12:00 - Zenóbia

Rögtön a közepébe vágunk, nem mintha nem így szokták volna, de most a szokásos fél perc elővezetés helyett öt másodperc van, és máris láthatjuk a hullát. A hullát, aki egy baseball pályán fekszik a hátán, és a labdakilövő gép labdákkal bombázza, de ez őt már nem zavarja. Castle-nál Alexis és Martha gondolatolvasóst játszik, mivel Alexis családfás leckéjéhez kellenek érdekes sztorik, Martha szülei pedig elég érdekesek voltak, gondolatolvasóknak tetették magukat, így kopasztották meg a jó népet. A labdás hullánk Cano Vega a baseball játékos, akit mindenki ismer New Yorkban. Most már csak ismert, persze. Mindenkinek van is egy története róla vagy valamelyik meccséről, csak Castle-nak nincs, akit nem hordott az apja baseball meccsre, mert nem is volt neki apja egyáltalán. Hogy hová lett azt nem tudjuk meg, mert jön Perlmutter, Lanie szabin van. Vegat egy ütővel csapták tarkón stílszerűen, nem is egyszer, hogy tutira menjenek. Ráadásul mindezt a róla elnevezett pályán.

Esposito nekiáll poénkodni Castle apjával kapcsolatban, ez mondjuk elég necces, ilyenkor szokott kiderülni, hogy apu meghalt valami iszonyú szerencsétlenségben és akkor az ember néz hülyén, hogy öööö bocsi. Most ez nem derül ki, még semmi sem derül ki, csak hogy Castle nem örül a viccnek. Vega felesége tök jó nő, de szerintem ha 12 éve házasok tényleg, akkor maximum 16 lehetett mikor férjhez ment így ránézésre. Tommy Zane, Vega volt csapattársa támasza a bajban, tőle tudjuk, hogy Vega mielőtt megölték a klubban járt, amit együtt üzemeltettek. Most végre nem azt a választ kapjuk, hogy neeeem, Veganak nem voltak ellenségei, őt mindenki szerette, blabla, hál istennek neki voltak. Na jó, azért régen mindenki szerette, csak aztán a Kubai Turisztikai Hivatal felkérte, hogy legyen ő az új Kuba reklámarca. Emiatt odautazott, annak ellenére, hogy anno az élete kockáztatásával lépett le az országból. Most visszatért, a Kubaiak pedig hősként ünnepelték, még Castroval is kezet fogott. Ezt pedig az itteniek nem nézték jó szemmel, árulónak nevezték, szemen köpték, fenyegették, a végén pedig ugye fejbe vágták baseball ütővel, csak hogy újra érzékelje Fidel kegyetlenségét, amiről látszólag elfeledkezett.

A fenyegetések Alfredo Quintana-tól érkeztek, nem egy, hanem vagy ötszáz, gondolom ilyen szájbarágós típus lehet a pasi. Bobby Fox-tól Vega ügynökétől megtudjuk, hogy Alfredo ölte meg Vegat, innentől ugye borítékolhatjuk, hogy még én is valószínűbb gyilkos vagyok nála. Ryan már konkrétabb infókkal szolgál róla, Alfredo, aki ezentúl az egyszerűség kedvéért csak Alfi lesz, ügyvédi diplomával rendelkezik, és egy New York-i kubai közösségnek szóló újság szerkesztője. Egy két héttel ezelőtti cikkében fejtegeti, hogy miként kell bűnhődnie Cano Vega-nak azért a bizonyos kézfogásért. Emberünk szerint ő azt ír amit akar a cikkeiben, ez mondjuk így is van, aztán hogy melyik elmebeteg olvasója ragadott miatta ütőt, azt már magasról leszarja, sőt mélyen egyetért vele. Esposito kiderítette ki a gyilkos, na mehetünk aludni. Szóval a vérnyomok elvezettek a járdáig, ahol is az ember vagy elrepült, vagy beszállt egy autóba, esetünkben az utóbbi. Az autó pedig egyedi keréknyomokkal rendelkezik, így megtudjuk, hogy a tulajdonosa Anton Wade, uzsorás, zsaroló fickó, aki egyszer már ugyanígy fejbecsapott valakit egy ütővel, ez a védjegye úgy látszik.

Antont valójában Vega hívta fel, hogy menjen oda a pályára, mire odaért Vega halott volt, így aztán le is lépett, zargatják az embert feleslegesen. Mégsem annyira feleslegesen, Vega a kölcsönét törlesztette Antonnak, amit ő azért ha már ott volt ki is vett a zsebéből. Azt nem tudja mire kellett Veganak a lé, de mivel kétszázezret kért tőle, elég valószínű, hogy nagy bajban volt. A kubai út és a pénz valahogyan összefügg egymással, csak az a kérdés, hogyan. Irány Bobby Fox ügynöksége, ahol Castle-nak már megint van valami ismerőse, de ez most kivételesen nem nő. Hanem, Joe Torre élőben, akitől Beckett majdnem elájul, és egyből hívja az apját, hogy eldicsekedjen vele, én hozzáértem! Vega mikor visszajött Kubából visszaadta a turisztikai hivatalnak az előleget, mert mégsem akart részt venni a kampányukban. Azt Bobby sem érti, hogy eleinte miért akart egyáltalán részt venni benne, amikor 18 éve is elég nehezen tudott megszökni onnan. Az a bizonyos régi szökés a 92-es olimpián történt. A kubaiak aranyat szereztek, főleg Vega miatt. Így aztán Bobby meggyőzte, hogy jöjjön az Államokba.

A meggyőzés nem volt nehéz, a kijuttatás viszont igen. Ki kellett játszaniuk a biztonságiakat, ide értve a Polipot, az állambiztonság fejét, akinek a nevéből sejthetjük, mennyire kedves ember lehet. El Pulpot, a Polipot végül egy vadiúj Rolex-szel győzte meg Bobby, hogy ne nézzen oda, míg felszállnak a géppel. Perlmutter közben kielemezte a Vegat ért ütéseket, és bizony az első ütés tökön találta, mert mikor fejbe vágták, már térdelt. Na akkor gondoljuk ezt újra, hogy vajon milyen nemű volt az elkövető. Ezen kívül pedig régebbi sérülések is vannak a testén, verekedésből származóak mégpedig. Az egyik ütés egy bajnoki gyűrű lenyomata, amilyen van a régi csapattársnak is, Tommny Zane-nek. Castle hazaér, első útja a hűtőhöz vezet és szájba nyomja magát némi tejszínhabbal, hát ilyet látok itthon is. Alexis is jön az apa témával, mármint Castle apja témájával, akiről mint megtudjuk Marthanak gőze sincs. A történet egyszerű, buli volt, egymásba szerettek két perc alatt, aztán soha többé nem találkoztak, még a nevét sem tudták a másiknak, így nehéz lett volna megkeresni a fickót, aki aztán feltalálta a tejszínhabot Castle reményei szerint.

Zane éppen mulat a klubban, almás martinivel, hű az milyen lehet, én is akarok almás martinit. Az csak almalé meg martini? Mert akkor mondjuk nem túl nehéz a megvalósítás, martini mindig van itthon, ha nem lenne, haza sem jönnék. Na vajon miért verte meg Zane Vegat? Annyira tudtam, hogy a feleségről lesz itt szó, ez már a tökönverésből nyilvánvaló volt. Áh, a történet mégsem annyira szaftos. Na szóval, Vega azt hitte, hogy Zane dugja a feleségét, de nem, viszont Maggie azt hitte, hogy Vega dug valaki mást, amiről érdeklődött Zane-nél, aki azt mondta, hogy nem, pedig de, mert az út után látta egy kubai lánnyal. Van is róluk a mobiljában egy kép, csak úgy véletlenül. Ryan és Esposito dobálgatnak egymásnak az őrsön, és az örök romantikus és nagyon naiv Ryan arról érdeklődik, hogy a sportolók és a politikusok miért dugnak mindig félre. Szerintem nem csak ők dugnak félre, csak ők azok a szerencsétlenek, akikről ezt mindenki meg is tudja. Beckett szerint pedig azért, mert több a lehetőségük. Szerintem meg aki akar, az úgyis talál lehetőséget, nem mintha nem bíznék az örök szerelemben.

Szépen kidolgozzák az elméletet, miszerint Maggie nyírta ki a férjét, mert az egyszerűbbnek tűnt számára, mint a válás, és így még örököl is mindent. Meg is kérdezik tőle, hogy ő mit gondol a dologról. Azt gondolja, hogy a férje szerelmes volt ebbe a Lara nevű lányba, mindezt abból gondolja, hogy talált egy cetlit amin a lány neve és a Mi Carino, azaz egyetlenem szavak szerepelnek. A Kapitányhoz közben befut egy infó, hogy Vega egy havannai étteremben összeveszett az egyik törzsvendéggel annyira, hogy rendőri közbelépés kellett. A verekedőpartner Mario Sanchez a kubai konzulátus vezetője, és egyben Vega egyik kísérője a kubai úton. Ő csak békésen ebédelt, mikor Vega nekitámadt, valsz azért, mert nem tetszett neki a kubai út programja és ellenőrzöttsége. Próbálják megtudni tőle, hogy mi történ Kubában Vegaval, amitől ennyire megváltozva tért haza, de szerinte egyszerűen csak bűntudata volt, hogy ő gazdag, a kubaiak meg szegények, és segíteni akart, amit ő természetesen nem hagyott volna, hát hová vezetne az a sok felesleges jótétemény.

Leginkább viszont egy Lara nevű lány érdekelte Vegat Kubában, ezt most már több forrásból is tudjuk, de azt még egyből sem, hogy ki ez a lány. Esposito kiderítette, hogy a lány a fényképen nem is Lara, hanem Ana, a pincérnő, aki fél éve szökött át Kubából. Veganak nem volt vele viszonya, hanem azt akarta belőle kiszedni, hogyan szökött át. A Mi Carino, na helyben vagyunk, nevű akárkicsoda elviszi őket hajón Jamaikába, aztán onnan át lehet repülni Amerikába. Számításaink szerint Lara aznap érkezett meg Amerikába, amikor Vega meghalt. Az, aki pedig segít embereket kicsempészni Kubából nem más, mint Alfi, akivel már találkoztunk az elején. Nehéz helyzetben van, most akkor vagy gyilkossággal vádolják, vagy embercsempészettel, ezekből válogathat, melyikkel szimpatizál jobban. Nah, csak megszületett a döntés, inkább a csempészet, Lara-nak Vega szerzett egy lakást, ahová be is ront a csapat, de hiába kiabálnak, ha nincs kinek. Vannak viszont sáros lábnyomok és véres mosogató. Hát ez nem valami alapos takarítás volt kislány. Főleg, ha ismernéd Perlmuttert, aki előtt semmi nem akadály, a vér Vegáé, a sárban pedig kréta, amivel meghúzzák a baseball pályán a vonalakat.

Körözés kiadva, két percen belül pedig jön a telefon, a lány besétált a kubai konzulátusra, ahol persze Mario Sanchez simán tagadja, hogy valaha is látta volna, ami teljesen felesleges próbálkozás. A kihallgatáson kiderül, hogy azért akart Lara inkább visszamenni Kubába mert félt, hogy őt is megölik, na meg az is kiderül csak úgy mellékesen, hogy Vega az apja volt. Szerencse, hogy van egy Espositonk, ő lesz a tolmács, mert a lány azért nem beszéli annyira jól a nyelvet, mint kéne az ilyen nagy horderejű történetekhez. Na szóval. Hol volt hol nem volt, volt egyszer egy fiatal szerelmespár, akik jegyesek voltak. Mindketten át akartak szökni az Államokba, de csak Vegának sikerült. Az akkor már terhes menyasszonyt, bosszúból Vega szökése miatt, bebörtönözték. Börtön évei alatt szomorúan fonta-fonogatta három méter hosszú aranyszőke haját, bánatában könnyeivel öntözve a padlót. Vega nem tudott a lányáról, csak pár hónapja értesült a pletykákról, ezért is utazott ki az országba. Találkozni nem tudtak a megfigyelések miatt, de megüzente a régi szerelemből fogant lányának, hogy kimenekíti az országból.

Végül kimenekítette a lányt a gonosz sárkány karmaiból, mesélt neki szerelméről az anyja iránt, és kiderül, hogy mindkét fél azt hitte, a másik cserbenhagyta. Vega megtudta a lányától, hogy volt menyasszonyával statuált példát a kormány, aki végül meghalt a börtönben. Mikor megtudta, bosszút esküdött, búcsút intett Larának, aki soha többé nem látta. Látott viszont egy másik férfit a lakásban, amit Vega bérelt neki, ettől megijedt, és elmenekült. A leírása szerint pedig az a férfi bizony erősen emlékeztetett Bobby Foxra, Vega ügynökére. Bobby jót szórakozik a történeten, na ilyet láttunk már egy párat, valójában meg éppen összefossa a gatyáját, már elnézést. Bobby, aki segített Vegának kijutni Kubából, azt az ígéretet tette, hogy segít a menyasszonyának is, de ezt nem tudta megtenni, mivel a nő meggondolta magát. Vegának azonban azt hazudta, hogy a nő elárulta őt, majd le is csukatta, a Polip segítségét igénybe véve. Vega pedig most, hogy megtudta az igazat, veszélyessé vált, így kinyuvasztotta.

Lara maradhat az Államokban ha akar, erre az akarásra próbálnak kicsit rásegíteni azzal, hogy bemutatják Maggie-nek, Vega feleségének, azaz most már özvegyének. Most nem azért, de először azt hittem, a lány valami lukban áll, de nem, egyszerűen csak tényleg ennyire picike, hogy kb. a derekáig ér a többieknek. Megtörténik a nagy egymásra találás, mindenki boldog. Castle-t pedig Alexis várja haza, aki nagyon sajnálja, hogy az apjának nem jutott igazi apa, aki megtanította volna biciklizni, vagy a mostani részhez illően, baseballozni. De majd ő pótolja a hiányt, már veszi is elő a kesztyűket meg a labdát a pult alól. Na jó, nekem ez inkább bizarr, mint kedves, de hála a jó égnek Castle rögtön az első dobásával telibe talál valami törékeny dolgot, így hamar véget is ér ez a jelenet. Itt a vége, fuss el véle!

Kíváncsi vagy Sixx exkluzív videóira, ajánlóira, kritikáira? Csatlakozz a UPC Magyarország Facebook-oldalához!  

Címkék: castle
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neoprimitív 2011.11.18. 14:05:28

Általában ezt a részt tartják a leggyengébbnek a második évadból, de sokan a sorozatból is, én viszont szerettem. Úgy emlékszem ez az egyetlen rész, ahol Beckett igazán lelkesedik valamiért, nem csak olyan lemondó félmosollyal emlékszik vissza, milyen szép is volt az egykor. Annyira aranyos volt, ahogy egy pillanat alatt átváltott fangirl-be, hogy azért meg tudom bocsátani az egyébként tényleg nem túl acélos sztorit.

Egy pontosítás a végjátékhoz (nem tudom, a magyar szövegben hogy hangzott el): Vega felesége jött volna, de ígérete ellenére Fox nem tudta megoldani az ő kihozatalát is. Ezért azt hazudta Vegának, hogy a nő helyette inkább Kubát választotta, mert attól félt, hogy különben Vega sem jönne. A nőt pedig azért csukatta börtönbe El Pulpo segítségével, hogy Vega ne tudhassa meg tőle az igazat.

Zenóbia 2011.11.21. 09:10:05

@Neoprimitív: A történetet én is így értettem, de az viszont lehet, hogy nem sikerült így visszaadnom. :)
Egyébként tényleg nem ez volt a legjobb rész, vagy inkább az előző két-három annyira jó volt, hogy ez feltűnően nem annyira. De a rajongós jelenet nekem is nagyon tetszett, tök aranyos volt Beckett, ami pedig úgy alapból nem jut eszébe róla az embernek.
süti beállítások módosítása