Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sötét angyal 2x20 - Szerelem a rúnák között

2011. november 07. 13:00 - teardrops

Eredeti epizódcím: Love Among the Runes
 

Leláncolt ajtók, rideg folyosók. Börtön? Valaki kényszerzubbonyban fekszik. Akkor inkább diliház. Vagy mindkettő, mert cellatárs rácsot fűrészel, miközben az udvaron kígyós szertartás zajlik, fura csillaghullással kísérve. Ismerősök. Fürtöshajú szökevény beleolvad a tömegbe, majd a kígyóval elillan, míg a többiek elvonják saját figyelmüket mindenről, miközben kántálnak fura szavakat.

Sokkal messzebb (de legalábbis máshol) Ames White szintén kántál és szintén a csillaghullást nézi. Otto figyelmezteti, hogy a rendőrfőnökkel van találkája, White pedig megjegyzi, hogy ez a helyzet mennyire megkönnyíti a munkáját. No nem a kántálás, hanem, hogy a génmanipuláltak ügye napvilágra került. Pedig szórakoztatóbb volt, amikor titkokban vadásztak.

Terminal City-ben zajlik a génmanipuláltak élete, összeszednek minden hasznos holmit, benzint, gépeket, alkatrészeket. Kistesó odaadja Nagytesónak, amit Logan kimentett a lakásából, a nyakláncot. Josh csak annyit tud róla, amit Apa mondott neki, hogy a szimbólum két kígyója összetartozik. Segítőkész Fura Kopasz Lény hozzáteszi, hogy réges régi jelekre emlékezteti, ami a termékenység szimbóluma. Max szintén bedobja, amit tud, vagyis, hogy White tenyészkultusza is ezt használja. Következtetés: van kapcsolat White-ék és Sandeman között. Josh-nak ez nem tetszik, mert Apa jó ember volt. Kiskopasz szerint meg elég érdekesen járt az agya, hiszen létrehozta a Manticore-t és őket, mégis mire gondolhatott?

Elfogott rádióadás, génmanipuláltat üldöznek a rendőrök itt és itt. Max elindul a mentőakciót szervezni.
Alec a Jam Pony-ban nosztalgiázik egy sráccal, aki hasonszőrű lehet, a sztoriból ítélve. Jön a telefonhívás, elfutnak.
A helyszínre már mindhárman motorral érkeznek. Készen álltok? Az egyik utcában NagyonFehérbőrű Ember menekül, de már éppen közrefogják, amikor a motorosok támadnak és sikeresen megmentik. White roppantmód ideges. A mentő különítmény Terminal City-be viszi védencét.

Jam Pony-ban Alec meglepődve látja, hogy főnöke szórólapokat gyárt, mondván, ha a génmanipuláltak szerveződnek, akkor "nekik" is kell. Ráadásul nem is olyan egyszerű a dolog, mert az X-szériások olyanok, mint "ők", nem is lehet felismerni őket. Cindy megkérdezi, hogy oké, rendben, de honnan tudják, hogy Normal nem egy közülük. Hahaha, de a kérdés jó. Pedig, ha tudná, hogy a Jam Pony az X-szériások kedvenc búvóhelye!
Befut a 3. motoros, akiről kiderül, hogy Biggs-nek hívják és támogatja Alec ötletét, melynek eredményeképp bicikliről motorra váltottak és ezzel nagyban megnövelték a hatékonyságot, blablabla. Ennek Normal is örül és örömében szórólapokat osztogat. Ne féljetek feljelenteni a szomszédotokat sem!

Logan bejelentkezik webkamerán TC-be (az üdvözlésekből kiderül, hogy Josh házába költözött) és segítséget kér, mert a Szempár újra indítaná az adásokat és ehhez kell mindenféle. Kiskopasz segítőkész, még jó, hogy az "átlagosok" jó sok mindent hagytak hátra ebben a városrészben, így a génmanipuláltaknak ez aranybánya. Max megérkezik, bekapcsolódik a beszélgetésbe, ami elég kimért és szűkszavú, inkább csak udvariaskodó, de Alec nem maradhat említés nélkül.

Később együtt indulnak 'Logannek-kellhet' beszerzőkörútra. Az egyik ex-laborban találnak értékes cuccokat. A falon az ismerős összefonódó kígyós szimbólum, ez is egy olyan hely volt. De miért van MOST az egyik szekrényben egy igazi kígyó? Ráadásul olyan, amilyet Max is látott White fiának beavatási szertartásán.
Miután elmennek, kiderül a turpisság: Fürtöshajú jön elő és megnyugtatja George-ot a kígyót, hogy minden oké, és az igaz, hogy az 'Ames White és az Ismerősök' tisztára úgy hangzik, mint egy rockbanda, de vajon ezek honnan tudnak róluk? (Miért, van egy ilyen rockbanda?)

Otto bevezeti főnökét a legújabb tervbe: egy hőképes kamerát mutat, amely kiszúrja majd az X-eseket, ugyanis nekik magasabb az átlaghőmérsékletük, ezért ezen a szerkezeten keresztül nézve kitűnnek a tömegből. Remek, Otto, megérdemled az eheti fizetésedet.
White-ot telefonon értesítik, hogy megszökött. Mármint nem ő, hanem csak utalnak valakire. A szökés az előző éjjeli szertartás alatt történt. Nyomtalanul. De ez nem baj, mert úgyis megtalálják. Mégjóhogy. Muszáj, mert túl sokat tud.

Max és Alec visszaérkezik a szajréval. Alec el is vinné egyből Logannek, ám a lány ezt nagyon nem akarja. Szóváltás. Végül kiböki, hogy azt hazudta Logannek, hogy Alec-kel van, azért hogy eltaszítsa magától. Vírus-dolog, fertőzés, tudjuk. A srácnak ez viszont nem tetszik, ne kenjenek mindig mindent a rosszhírű Alecre. Elindul a cuccal.
Amikor Alec megérkezik hozzá, Logan a járógépét teszteli. A legutóbbi vérátömlesztés óta nincs már rá szüksége, viszont erősebb, hiszen segítségével egy gerendát is kettéroppant. Miután ezt megbeszélték, Alec rátér a lényegre, miszerint meghozta, amire a férfinek szüksége lehet. Majd a másikra, miszerint Max és ő… Logan félbeszakítja. Igaz, hogy nem zavart, kicsoda valójában, de jobb neki, ha olyanokkal van, mint ő, akikkel több a közös vonás. Alec nem mond semmit, csak elköszön.

A Crash-ben találkoznak Maxszel és elmondja, mi a szitu valójában: nem taszítottad el magadtól; ő engedett el. A lány szomorúságában inna egyet, de Alec kizökkenti a kérdéssel: mi az a csuklódon, nem tudtam, hogy új tetkód van. Max ledöbben, a jelek csak úgy maguktól jelentek meg rajta, ez nagyon különös.
Loganhez fordulnak segítségért, aki kérdezget, mint egy doki, mit ettél, mit tettél. Max válasza egyszerű, megivott egy koktélt, amelyikre az volt írva, nyomokban tetoválást tartalmaz. Hahaha, pedig a kérdés jogos. Mivel nem történt semmi érdemleges, Logan elkezd találgatni. Talán olyan, mint a vonalkód, genetikailag kódolt és egy bizonyos időben jelenik meg. Talán egy üzenet. De kitől? Apától.

Alec és Biggs még munka közben is ezen elmélkedik, amikor Alecet elhívják az egyik szektorba munkaügyben, Biggs meg megy a másik irányba, miközben felfigyel egy Nagydarab Négerre, aki az utcasarkon figyelmeztet minden arra járót a veszélyre. Hőkamerás egységek viszont kiszúrják őt és körbekerítik. Menekül. Először még sikerül meglógni, de…
Többiek meghallják a rádión keresztül, hogy történt valami és utána erednek. Sajnos későn, mert elkapták és fellógatták a srácot elrettentésnek. Ez tényleg rettenetes! Többiek nem is tudnak beavatkozni, az emberek gyűlölete ijesztő.

Fürtöshajú tetkót rajzol magának és elmegy TC-be. Bemutatót tart, hogy bizonyítsa, ő is X5-ös, de Max simán földre küldi. Josh felsegíti, amikoris az észreveszi a nyakláncát és felismeri a szimbólumot. Max kikérdezi, mert ők korábban is csak addig jutottak az elmélkedésben, hogy Sandeman talán azért írta ismeretlen nyelven, hogy senki más ne tudja elolvasni, csak éppen olyan sietősen kellett anno távoznia, hogy nem volt ideje megtanítania Maxnek. Az ismeretlen azonban nem mond semmit, inkább eltűnik, amíg a többiek Biggs nyomába eredtek.

A tévében is a koncolásról szólnak a hírek. Illetékes elvtárs is megszólal. McKinley szenátor elítéli az önbíráskodást, de megérti a félelmet, mert tényleg veszélyesek a génmanipuláltak. Mondja ő. De áttörést értek el, elfogtak néhányat közülük és azt nem mondhatja el, hol tartják fogva őket, de pár napon belül el is szállítják biztonságos helyre mindet. Megnyerjük ezt a háborút!
Kifele menet még White-tal bájolog egy sort, még a szökevényt is felhozza, figyelmeztetve a férfit, hogy ez egyáltalán nem jó hír. White úgy tűnik, nem izgul annyira.
Max fegyvereket akar szerezni, Alec kapcsolatát mozgosítaná, mindenre szükség van, pénz nem számít. Főleg, ha nincs is. Keresi az új tagot is, mert az felismerte a szimbólumot, többet akar kiszedni belőle, de Fürtöshajú ugyebár eltűnt. Kiskopasz előhozza, amit otthagyott. George-ot.

Otto másodmagával beront a Jam Pony-ba és Normalt keresi. Sketchy felismeri benne azt a fickót, aki elkapta a csatornás nyomozásánál. Cindy ezt hallva beoson Normal irodájába és elhozza Max és Alec aktáját. Sketchy csúnyán néz.
Otto eközben futárszolgálatos igazolványt mutogat Normalnak, aki nem ért semmit, nem tud semmit, ha tudta volna, akkor értené is. Bemennek mindannyian a személyi anyagokért, nincs titkolni valója, sőt, hulljon a férgese.

Max tudja, hol keresse Fürtöshajút. Az ex-laborban meg is találja. A szökevény elmondja, hogy azért bújkál, mert üldözik, apja elment és otthagyta azokkal, akik őrültnek hiszik, nem akar visszamenni a diliházba. Az apja pedig azért lépett le, mert tudta, hogy a fiú nem élné túl és nem akarta, hogy meghaljon. Más módszert akart, mint a kígyós beavatás, mire a többiek eretnekséggel vádolták. Belemélyedt a genetikába, de még a kormányzat előtt övé volt a hely. Milyen hely? Hát a Manticore, nem figyelsz, szerinted ki készített Téged? Micsoda??? Ez tényleg kikészíti. Ha Sandeman az apja Fürtöshajúnak is, akkor bizony testvérek. De vajon tudja-e, hol van most az apjuk. A válasz egy bizonytalan, de reménytkeltő talán. Maxnak rengeteg kérdése van, beleértve a megjelenő tetkóra vonatkozót is. Fürtöshajú végül rááll, hogy elvigye egy találkozóra.

Josh és Alec bosszúra szomjaznak, Biggs gyilkosai után erednek. Megtalálják Nagydarab Négert és bandáját, jól megverik és megfenyegetik őket. Ha így nézzük, tényleg veszélyesek a génmanipuláltak.
Max egy elhagyatott terepen várakozik Fürtöshajúval, aki megnyugtatja, hogy az apja elég lassan vezet. Amivel őrületbe is kergette anyánkat, mondja a semmiből megjelenő White. Sok fegyveressel érkezett. Köszön 452-nek, Fürtöshajú meg köszön neki. A bátyjának. Hoppácsak, ez ám a családi összejövetel!
Egy cellában folytatják a bulit. Szűk körben: Max kezeinél fogva kikötve, Ames körülötte sertepertélve, kiolvasva a lány testén egyre több helyen megjelenő hieroglifákat, Fürtöshajú, azaz CJ, a háttérben ücsörögve, megerősítést várva arra, hogy helyesen cselekedett.

White beszél. Sokat. Kiderül, hogy nem is White az igazi neve, azt azért választotta, mert tiszta és megszabadítja őt apja árulásától. Elmondja, hogy az írás azt jelenti, amiről az apja mindig is beszélt, minden élet szent, a szelídeké a jövő. Ez utóbbi persze baromság, az erősek elvesznek mindent és ők győznek. Ja és el akarta pusztítani ötezer év tervező munkáját azzal, hogy megalkotta őt. Maxet. Fürtöshajú szerint akkor Max a kiválasztott, akiről annyit mesélt az öreg. Ez megzavarja kicsit. Ames tudni akarja, hol van a fia, mielőtt végez a lánnyal. A lány viszont nem válaszol. Fürtöshajú meg addig mondogatja, hogy hibát követett el, míg végül nekimegy a bátyjának a sokkolóval és kiszabadítja Maxet. Naná, ha ő a kiválasztott, akkor ő az utolsó esélye. Max nem érti, miért segít neki a srác. Hát mert Te vagy az. Itt az idő. Közeleg. De micsoda? Hát talán a télre gondolt, de ezt már sosem tudjuk meg, ugyanis kintről Otto kiabál be, hogy sietniük kellene, indul a transzport.
Elterelés. Osonás. Verekedés. Lefegyverezés. Kamionba ugrás. Tűzharc. Fürtöshajú lelövése. Menj, menj! Kamionnal való elhúzás.

Sketchy egy korsó sör mellett kérdezi Cindy-t, mióta tudja és miért nem mondta el neki. Cindy szerint ez semmit nem változtatott volna. A srác ezen elcsodálkozik, hiszen Max "közéjük" tartozik. És? Ő a barátod. A tévének hiszel, vagy annak, amit a szívedben érzel? És, ha laborban készült? Ő a legjobb ember, akit ismersz. Sketch meggyőzve.
Logan és Max kamerán keresztül beszélik meg a történteket. A végkövetkeztetés az, hogy. 1.: White beijedt, de Maxnek fogalma sincs, miről van szó pontosan. 2: Ha CJ igazat mondott az apjuk "árulásáról", akkor Joshuának igaza volt, és Sandeman jófiú.
CJ csak visszakerült a diliházba, még kényszerzubbonyt is kapott. White meg csalódásának ad hangot, és az ablakon kifelé bámulva mondogatja, hogy megtalálja. Főleg, hogy tudja ki is ő valójában.
Muszáj. Megtalálnia. Maxet.

Kíváncsi vagy Sixx exkluzív videóira, ajánlóira, kritikáira? Csatlakozz a UPC Magyarország Facebook-oldalához!  

Címkék: sötét angyal
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kekhalal21 2011.11.08. 09:11:14

cool csak kár hogy hamarosan vége.

kekhalal21 2011.12.13. 11:32:42

Mikor kerül fel az új rész?

teardrops 2011.12.13. 20:21:50

@kekhalal21: Kicsit nagyon rohanok magam után -merthogy ez az utolsó végülis duplarész, meg aztán évad(sőt,sorozat)záró, úgyhogy érdekességekkel is készülök-, de még az ünnepek előtt meglesz. Ígérem.:-)

kekhalal21 2011.12.14. 09:08:42

Nagyon köszi szépen már alig várom a folytatást.

kekhalal21 2011.12.24. 12:59:49

Mindenkinek békés boldog karácsony kívánok

kekhalal21 2011.12.31. 11:10:47

Mindenkinek Békés Boldog új évet kívánok

kekhalal21 2012.02.07. 22:12:51

Már csak 2 rész kéne nem jön:):):)
süti beállítások módosítása