Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sötét angyal 2x18 - Kutya egy nap

2011. augusztus 16. 11:00 - teardrops

Eredeti epizódcím: Dawg Day Afternoon
 

Egy hete Fura Kopasz Lény megrettentette a világot, pedig szegényt csak csőbe húzták, de a megrettent világ goni, legalábbis egyes lakói és a rendőrségi szóvivőként nyilatkoznak, hogy nem nyugszanak, amíg meg nem találják a felelőst, aki kiengedte "ezeket" az utcára, illetve mindenféle bigott vallási fanatizmussal használják ki a helyzetet, hogy a génmanipuláltak ellen szónokoljanak. Mint például Terry Caldwell tiszteletes, aki szerint ezeknek a szörnyeknek nincsenek alapvető emberi jogaik, hiszen nem is emberek, sőt, még csak nem is állatok – gyártották őket. A Jam Pony-ban Normal bőszen helyesel, amikoris Szempár-adás szakítja meg a műsort a génmanipuláltak védelmére kelve. Alec meg is jegyzi Maxnek, hogy ugye, tudja, miért van ez; Logan segíteni akar valakinek és az tuti nem ő.

White és a főnöke (vagy-ki-is) esti titkos találkán vitatkoznak arról, hogy mi legyen. White szerint nem végezheti a munkáját (azaz a manticore-osok begyűjtését), ha az ügy nem is létezik, vagyis nyilvánosságra kell hozni a dolgot, a közvélemény mellettük van, sima ügy. A másik viszont ellenzi ezt, titokban kell maradni mindennek, különben végük, kongresszusi meghallgatások, mélyre-ásások, kinek kell ez, viszont a rendőrfőnök a zsebükben van, átadja a boncolási jegyzőkönyvet a hullával együtt, elvarrják a szálakat, sima ügy. White megértette, de a félmosolyát elnézve, ez csak szöveg volt.

Joshua szerelmi bánatában sorra gyárja az Annie-portrékat. Max megjelenik, Nagytesónak kaját hozott, Zűröstesónak pedig egy hamis születési anyakönyvi kivonatot és egy hamis útlevelet, az előbbi igazolja, hogy a srác csak az ikertestvér, az utóbbi pedig, hogy a gyilkosság idején külföldön volt. Alec hálálkodik, mire a lány közli, hogy 2500 dollár lesz, a legjobbal dolgoztatott, akivel Logan is szokott. Alec arcáról lefagy kissé a mosoly, de legalább rákérdez, hogy' van Logan, de Max csak egy "nem tudom"-mal zárja le a témát.


Josh: Hello, Kistesó. Max: Szia, Nagytesó.
Alec: Gondolom, akkor én vagyok a KözépsőTesó.

Logan megköszöni Ashának, hogy megszerezte a lebegő szemek eredeti felvételét a támadásról, belenézve igazolni is látja az elméletét, miszerint a rendőrök támadtak előbb. Szempár-adásban akarja leadni, de Asha figyelmezteti, szerinte nem biztos, hogy célt ér vele, mert a génmanipuláltak fura kinézete önmagában félelmet kelt. Logan szerint ez megszokható, mire Asha rá is tér a következő témára, amiből kiderül, hogy Max azóta sem beszél a férfivel. Erre a lány ad egy másik aspektust ennek megértéséhez, miszerint ez a kapcsolat-dolog, meg hogy aggódni kell valaki másért, új még neki. Mindkettőjüknek. Mármint Maxnek és Alecnek – hm, Logan nyel egyet.

Max és Alec a vonalkódot szedik le a nyakukról, mert ugyan megjelenik újra, de miután világgá kürtölték, hogy ez az ismertetőjegyük, nem kockáztatnak. Logan hívja Maxet, aki persze nem veszi fel, de Alec mobilja is csörög és amikor kiderül Logan számára, hogy Max is ott van, megint nyel egyet. A helyzet persze nem az, aminek (Max által) látszik, mert Logan csak azért akart Max-szel beszélni, hogy figyelmeztesse: a felvételen kiszúrta White kocsiját és nem hogy el akarta kapni Fura Kopasz Lényt, hanem nagyon is nyugodtan nézte a történteket, majd el is hajtott. Max szerint ennek semmi értelme, de Logan rávilágít, hogy akkor nagyon is van, ha mástól kapja a parancsokat, mondjuk az Ismerősöktől, akik utálják a génmanipuláltakat, naná, hogy kihasználják a helyzetet és ellenük hangolják a közvéleményt. Logan megbeszélné a továbbiakat személyesen, de a lány ellenáll, annyit ígér, hogy utánanéz a dolognak, de Logan ne hívja. Logan most nem nyel egyet, hanem belerúg a legközelebbi akármibe.

Joshua még mindig szomorú szamuráj szerelmes, nem is bírja tovább az otthonülést, fogja magát és elmegy Annie házához és beles az ablakon. Közben 3 HMCS-nek gyanús lesz a nagydarab fura alak és követik, majd mikor meglátják, hogy "ez egy olyan szörny, mint amit a tévében mutogatnak", rá is vetnék magukat, ha Josh nem szaladna el. Még másnap reggel is őt keresik, Joshua az aktuális szeméttelepnek is beillő területen bújkál, amikor Annie kutyája rátalál, ezzel természetesen a lány is. Miután megbeszélik, hogy hiányolták egymást (beleértve a kutyust is), Annie elmondja, hogy rájött a sumákságra, hogy nem is létezik Monti Coro, amit korábban hazudott Joshua a szülővárosának, szóval vette a lapot, nem zavarja többé. Joshua megmagyarázná, de a HMCS-különítmény megtalálja őket és ahelyett, hogy hívnák a zsarukat, támadnak, amit persze Nagytesó nem hagy, félredobja a fickókat, kézenfogja Annie-t és szaladnak. A következő kanyarban aztán hazaküldi a lányt, aki viszont nem akar egyedül maradni, szóval nincs más út, mint lefelé, a csatornába másznak, ahova viszont a kiccsávók nem követik, mégis kellene szólni a zsaruknak.

White az akváriumban találkozik Kipingált Ismerőssel és azon elmélkednek, milyen is az emberi természet, az emberek mennyire félnek a génmanipuláltaktól, meg hogy valójában az X széria jelenti a "veszélyt", hiszen ők emberiek, mi lenne, ha ez mindenki megtudná, mármint, hogy el tudnak vegyülni köztük, gondoljunk csak bele abba a pánikba, paranoiába és egyéb pébetűsbe, ha van egyáltalán, szóval White egyetért és intézkedik és ők lesznek a jövő, hurrá – szóval Logannek igaza volt. Miután a nő elvonul, White-ot Otto hívja telefonon, hogy elkaptak egy hívást a Hármas Szektorbeli farkasemberről. "Remek, kapjuk el, mielőtt a zsaruk találják meg és a média felkapja az ügyet", majd az első dolga, hogy hívja a Hármas Csatorna hírszerkesztőjét, leadva neki a drótot.

Max Joshuát keresi, de miután nem találja otthon (fura, hogy nem aggódik azon, hol lehet), leül tévét nézni: a 3 HMCS éppen akkor számol be a Hármas Csatorna riporterének arról, hogy egy szörny rájuk támadt, idáig követték, de aztán a csatornába menekült, és még ráadásul elrabolta a szomszéd vak lányt, ők próbálták megállítani, de nem sikerült. A riporter még kommentál, amikor HMCS-k a háttérben eljárják a 'benne-vagyok-a-tévében' táncukat, de ez persze már nem érdekli Maxet, elrohan úgy, hogy még a tévét sem kapcsolja ki.

A helyszínre már mindenki kivonult, a rendőrség, a tűzoltóság, kommandósok, tévések, már csak a szendvicssütő hiányzik. Max is ott ólálkodik, kihallgatja messziről az intézkedő főnököt, aki éppen a vizet záratja el, hogy beszorítsák és elkaphassák az izét. Sketchy is előkerül, riporterként próbálna megtudni valamit, de elzavarják, amikor meglátja kolláganőjét, aki viszont nem nagyon akar megállni neki, sőt, el is tűnik, miközben egy autós majdnem fellöki. Naja, mert észrevette, hogy az autóban White ül.

Joshuáék közben lent vándorolnak a csatornában, elérkeznek egy tágasabb réthez részhez, ahol megpihennek. Annie fülét nagyon bántja a lezúduló víz, ezért Joshua elzárja a csapot. Ez viszont arra is jó volt, hogy meghallják, amint a rendőrség közeledik. A lány örül ennek, a kutyafiú meg berezel, nem kellenek rendőrök, befogja a lány száját, elbújnak az egyik félreeső helyen, míg a zsaruk továbbmennek, mondván, hogy az a rész biztosítva van. Annie, amint kikerül Josh "karmai közül", azonnali válaszokat vár, barátja miért is menekül a zsaruk elől, mit tett? Josh válasza – nem azért, amit tettem, hanem, azért aki vagyok – nem nagyon nyugtatja meg.

Logan otthon a tévét nézve szembesül azzal, hogy Joshua bajban van, ugyanis felismeri a fantomképről, amit a "három bátor fiatalember" segítségével készítettek róla, úgyhogy fogja magát és a kocsikulcsot, majd elrohan.

Max továbbra is oson, valami lejáratot keresve, Sketchy meg szintén oson, Maxet keresve, de csak egy leütött katonát és egy rosszul visszatett csatornafedelet talál, le is mászik körülnézni.

Annie nem akarja elhinni, hogy Josh is "egy olyan", hiszen látta őt, amikor az arcát letapogatta, de amikor Nagytesó bevallja, hogy az nem is ő volt, akkor a lány berág, amiért becsapták és kihasználták, hogy vak és otthagyja a lyukban Joshuát, elindul a vízben a következő fordulóig.

Amikor odaérnek hozzá a kollégái, White még mindig a kocsiban ül és azon sajnálkozik (nem is), hogy ezt mennyire elszúrták, de így nincs mit tenni, menjenek vissza a központba és a tévén figyeljék az eseményeket. Többiek el, White meg kiszáll és vesz egy fagyit, ugyanis, ha nem is szendvicssütő, de fagyis már van, sőt mutatványosok is előkerültek. Kész cirkusz ez az egész!

Ebből persze Alec sem maradhat ki, ő is oson, észre is veszi, hogy már pólókat is árulnak szörnyJoshua képével, no meg, hogy Logan is ott várakozik a közelben. Miután megbeszélik, hogy nem látták Maxet, Alec rácsipog, ami viszont épp akkor csörög a lánynál, amikor az próbál a zsaruk elől elbújni, de így ugyebár nehéz, szóval jöhet a verekedés, mindhárom jóembert lecsapja, bónusznak pedig a negyediket is, akit csak ekkor ismer fel: igen, Sketchy az. Idióta!, mondja, de most már mindegy, elveszi a mobilját és hívja Alecet, hogy bizony a csatornában keresi Joshuát, de lezártak mindent, kellene egy kiút. Logan átveszi a telefont, mert hírei vannak: bejutott a rendőrség rendszerébe, az embereket nyomkövetővel látták el, így látja a mozgásukat, és azt, hogy a lány tuti nem jut ki azon a szinten, de legalább távirányítani tudja. Max elköszönve még figyelmezteti a srácokat, hogy White is ott van valahol.

A helyszínre közben gyűlnek a népek, ott van már a tiszteletes is, aki közös imára hív mindenkit, megérkezik Normal is, nehogy már ő maradjon ki a buliból, ámen. Közben a lecsapott egyenruhások jönnek a hírrel, hogy nem ám a szörnnyel találkoztak, hanem valami lánnyal, aki ilyen szörnyen elbánt velük. White a háttérben hallgatózik és egyből tudja, hogy 452-ről van szó, így akcióba lendül. Az egyik híd alatti kijáratnál őrködő katonákat egy ugrással leteríti és elindul befelé. Egyik irányból ő közelít, fegyvere van és elszánt; másik irányból Max, akinek csak telcsije van, de szintén elszánt, a kanyarban White keze lendül, ám nem Maxet csapja le, hanem… Sketchy-t, akinek rossz napja van és megint elszáll. White csak annyit mond, Idióta!

Eközben Annie és Joshua még mindig a víz(es)parton ülnek, Nagytesó próbálja győzködni a lányt, hogy csak védeni akarta, de mégis az lesz a legjobb, ha megkeresik a rendőröket, akkor legalább a lány biztonságban lesz. Annie viszont nem akarja, mert akkor Joshua-t elfogják, de aztán enged, előbb azonban "látni" akarja őt. Mikor ez megtörténik, megvilágosodik, miért is ragaszkodott hozzá annyira a kutyusa. Aki pedig jó emberismerő és ugyan haragszik még rá (mármint nem a kutya), de legalább már érti, miért csapta be. Zajt hallanak, indulni kell. Amikor egy elágazáshoz érnek, Annie a szuperjó hallásával megadja Joshuának a jó irányt, majd rábeszéli, hogy hagyja őt ott, úgy lesz minden rendben, ha a rendőrök csak egyedül találják meg. Joshua ellenkezik és végül csak úgy hajlandó menni, hogy Annie megígéri, másnap majd meglátogatja.

Időközben beesteledett, a fiúk még mindig a kocsiban ülnek, régóta nem történt semmi, hívják Maxet. A lány megmondja merre van, Logan a gépen követi, szerinte Josh már nem lehet messze. És tényleg, egy kéz elkapja Maxet és behúzza a folyosóról. Tesók egymás nyakába borulnak, majd Logan instrukcióit követve, Lemásznak az alsó szintre, ahonnan majd kijuthatnak, bár ott is biztos vannak őrök. Nem sokáig – Alec kiszáll a kocsiból…

Max és Joshua visszajutnak oda, ahol Nagytesó korábban Annie-vel elbújt, amikor mindenfelől jönnek a hangok, illetve a hozzájuk tartozó katonák, Logannek sincs jobb ötlete, mint várni, hisz látja, hogy körbevették Maxéket. Joshuának viszont megvan a mentő ötlete, kinyitja a csapokat, melyeket korábban elzárt, így a lezúduló víz elmos két embert, Max egy másik kiscsoportot le tud "tarzanozni" (láncba kapaszkodva átlendül a színen és a katonákon landol), majd elszaladnak a harmadik kiscsoport elől, akik persze üldözik, de Logan már tudja mondani az irányt. A katonák szintén kommunikálnak a felszínen levőkkel, akik viszont csőre töltött fegyverekkel állnak készenlétben a csatorna kijáratánál. A menekülők szaladnak, majd másznak, a katonák állnak és várnak, mikor végre előbukkan egy fej a csatornából… Sketchy. Normal első reakciója a kordon mögül, hogy "Idióta!", a katonáké pedig, hogy kihúzzák a srácot a lyukból.

Max és Josh természetesen a városrész másik végén másznak elő, ahol Alec éppen a leütött rendőröktől elkobzott pénz számolgatja, majd mikor Logan is megérkezik Batmobiljával, fellélegezhetnek, mert úgy tűnik, sikerül megmenekülni. Max félmosolya Logant meglátva, azért másról is árulkodik.

Annie szegény meg csak ácsorog és várakozik a csatorna mélyén, amikoris ahelyett, hogy a herceg jönne fehér lovon, csak White találja meg, megnyugtatva a lányt, hogy ne aggódjon, már vége.

Logan Joshua házánál áll meg, kiszáll mindenki, még Max is, mondván, nem kell őt fuvarozni, itt a bringája. A férfi búcsúzóul még biztosítja a lányt arról, hogy bármi történjen köztük, ő mindig ott lesz, hogy segítsen. Tudom, én is.

Odabent a három manticore-os jóbarát megkönnyebbülten ül le a tévé elé, ahol persze még mindig az eseményeken témáznak; vajon hogyan tudott megmenekülni a szörny annak ellenére, hogy több ügynökség is kereste; Josh persze tudja a választ: a szörnynek vannak barátai, úgy. Aztán hirtelen jön a 'megszakítjuk adásunkat' c. rész. Tragikus esemény történt, a rendőrség megerősítette, hogy a halál oka nyaktörés, ráadásul olyan helyzetben találták az áldozatot, amelyhez szupererőre van szükség. Josh, Max, Alec elkomorul, mindhárman rosszat sejtenek… az áldozat, Annie Fisher… Josh leesik a székről és őrjöng… több órát töltött támadójával, aki végzett vele és most is szabadon van. További hírek szólnak arról, hogy segítették őt az un. X-szériások, akik viszont embernek néznek ki, de hatalmas erejük van és rendkívül gyorsak.

A helyszínről elszállítják a holttestet, a tömegben ott áll White, aki épp telefonon beszél -a köszönésből ítélve- az egyik Ismerőssel és megállapítja, hogy a dolgok a lehető legjobban alakulnak.

 

Címkék: sötét angyal
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kekhalal21 2011.08.29. 09:08:18

Nagyon jó lett de mikor jön az új rész.

teardrops 2011.10.06. 20:35:12

@kekhalal21: Köszi:-)
Igen, lemaradtam egy cseppet, de most beindultam és folyamatosan hozom majd a még hátralévő 3 részt.
süti beállítások módosítása