Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 5x12 - Félúton

2009. december 30. 14:00 - leeann

A csapat Buffyéknál gyűlik össze, ahol Giles elmondja, hogy a figyelők úton vannak Sunnydale felé. Buffy nem nagyon örül annak, hogy a figyelők feléjük tartanak, mert már nem is egyszer meg akarták őt ölni. Miközben a csapat megbeszélést tart Glorynak is iparkodnia kell megtalálni a kulcsot, mert lassan idő van, és a tervét véghez kell vinnie. Ahogy arra számítani lehetett a figyelők tanácsának küldöttei pont olyan bunkók, amilyennek emlékeztünk rájuk és pont olyan módszereket akarnak bevetni, ami a vadász életébe kerülhet.

Első körben a varázsboltot kezdték ki és nagy erőkkel leltározni kezdenek benne. Miközben a tanács rémesen ráijeszt Gilesra, Buffy az iskolában kerül vitába a történelem tanárával, amikor a „tényeket” próbálja más szemszögből is megvilágítani. Persze a tanár megalázza Őt a többiek előtt, ami a vadásznak nem esik jól, és az esti vadászaton ezt megpróbálja levezetni. Írhatnám, mint ilyenkor általában, hogy Buffy jól kiverekszi magát és hazamegy, de nem tudok ilyet írni, mivel Spike előtűnik a semmiből, és segítségképpen megöli az aktuális bokszzsákot.

Spike hálát vár azért, hogy megmentette a vadászt, de Buffy szerint ez nem megmentés volt, hanem a vadász vámpírölési jogának durva megsértése. Glory egyik csatlósa Bentől a dokitól kér segítséget abban, hogy hol lehet megtalálni a vadászt, de Ben nem akar segíteni ebben a démonnak. Közben Buffy a varázsboltban találkozik a tanács küldötteivel, akik minden teketória nélkül a módszereit és a képességeit veszik górcső alá. A tanács Buffyt megint egy sor próbának akarja kitenni, és ha nem vállalja vagy elbukik, a tanács bezárja a varázsboltot és kiutasíttatja Gilest az országból, úgy hogy a lába sem éri a földet.

Nem is adnak nagy ultimátumot minek is az. Miközben a tanács csapata fenyegetőzik Glory megtudja, hogy Ben nem akar segíteni, aminek nem örül túlzottan, hisz akkor neki kell kézbe venni a dolgokat. Giles és Buffy megbeszélik a történteket, de félő, hogy a tanács nehéz és halálos próbát eszel ki megint, viszont ha sikerül, akkor Giles maradhat és Buffy kezébe adják azt az információ halmazt, amivel Glory legyőzhető. A tanácstagok sem restek azonnal szaladnak kifaggatni a csapatot és Spike-ot. Ezután jön Buffy tesztelése, de az sem úgy sül el, ahogy kéne.

Nem értékelik nagyra Buffy saját verekedési módszereit, és a gyakorlóbábu képezte áldozatot is maga a vadász öli meg, így nem megy minden simán. Ha ez még mind nem elég, amikor Buffy hazaérvén Gloryt találja a nappaliban. Glory nem harcolni jött, hanem beszélgetni és meggyőzni Buffyt arról, hogy akkor jár a legjobban, ha oda adja neki a kulcsot, amíg szépen kéri. Ugyanis ha nem így tesz, akkor néhány családtag meghalhat. Buffy persze nemet mond, és mivel a fenyegetés elég meggyőző volt, a mamát és Dawnt Spikenál szállásolja el.

Amikor a család már biztonságban van, 3 kardos fickó támadja meg Buffyt, miközben a tanács küldöttei várják őt a varázsboltban. A kardos fickók azért próbálják megölni őt, mert ő védelmezi a kulcsot és azt a feladatot kapta a csapat, hogy pusztítsa el a kulcsot is, és azt is aki védelmezi. Természetesen nem tudták megölni Buffyt, csak azt érték el a támadással, hogy a vadász elgondolkodott és elkésett. Amikor Buffy megérkezik a varázsboltba, elmondja hogy mi az, amire rájött és, ami segít abban, hogy a tanács leszálljon róla. Buffy elmondja, hogy Glory nála járt, de csak beszélgetni jött.

A vadász azt is elmeséli, hogy egy csapat kardos fickó se árthat neki és azt sem hagyja szó nélkül, hogy a tanács is csak segítségért jött hozzá még, ha nem is tudnak szépen kérni. Buffy a mondókájában rávilágít arra is, hogy a csapata nem egyszerű civilekből áll, mert két erős boszorkány, egy vámpír, egy ezer éves démon és egy olyan halandó, aki minden harcból kivette a részét nem nevezhető gyenge átképzősök gyülekezetének. A vadász csapata tudja, hogy miért harcol és kikkel. Buffy azt is eléri, hogy Gilest visszavegyék teljes állásba és a figyelők főnöke Quentin beleegyezik mindenbe, amit Buffy kér. Azért Quentin azt még elmondja a mihez tartás végett, hogy Glory nem démon, hanem Istennő.

Címkék: buffy
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása