Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 7x21 - Az Elveszett Város 1. rész

2009. november 29. 10:00 - the black ball

O’Neill a fürdőszobájában borotválkozik, közben fogadásból keresztrejtvényt fejt, amikor Daniel felhívja, hogy találtak egy emlékművet egy bolygón, ami a feliratok szerint tartalmazza az Ősök tudását. Avagy egy olyan szerkezet van ott, ami Jacket megtömte pár százezer évnyi tudással és elvezette az asgardokhoz. Most már képesek vagyunk fej nélkül is kinyerni az adatokat, szóval minél hamarabb indulnunk kell. Jack fél óra múlva ott lesz. Ugrunk Washingtonba, ahol egy Dr. Weir nevű szőke néni taxiért küzd egy orosszal, egyes kultúrákban ez már szitkom, pláne, hogy azt akarja beadni az orosznak, hogy az elnökkel kell találkoznia.

Végül begurul mellé egy fekete limuzin, benne Kinseyvel, hogy elvigye a Fehér Házba. Kinsey azért van itt, hogy Yodát játsszon, neki kell felkészítenie Weirt az interjúra. Mielőtt az alany bármit is mondhatna, Kinsey rákezd, hogy a légierő szigorúan titkos műveleteket végez egy csillagkapu nevű, idegen eszközzel. Weir keresi a kamerákat, hogy ez milyen vicc akar lenni, erre Kinsey átnyújt egy cetlit az újdonsült elnök aláírásával, miszerint ez nem vicc.

Jack megérkezik a bázisra, fél helyett egy órával később, ráadásul még a liftben is a rejtvényt fejti. Carter jól lecseszi, hogy a világ megmentése helyett a fogadásukkal vacakolt, és hogy a bór atomtömege Jack szerint háj (fat). Megyünk a tárgyalóba, ahol Reynolds és Hammond már vár minket. Mindenki szépen eldöntötte, hogy ismét Jack lesz a kísérleti nyúl, de necces a dolog, mert az asgardok elérhetetlenek, a tok’rák és a jaffák leléptek, a többi szövetségesünk meg túl sokba kerül a készítőknek. Na mindegy, Daniel szerint ki is nyerhetjük ugye a tudást érintkezés nélkül, de Hammond tudatja, hogy az másik tudástár tanulmányozásával sem értünk el semmit.

Carter szerint azért, mert használat után kimerül a szerkezet. Akárhogy is, Anubisz már majdnem elérte a teljhatalmat, szóval meg kell találnunk az Elveszett Város helyét. A bolygón egy hatalmas, romos szobor van, annak jobb lábában keresgélünk a „fejtágító” után. Velünk együtt megérkezik egy anyahajó és két al’kesh is. Daniel megnyom egy betűt a falon, erre megjelenik a szerkezet. Megpróbáljuk kivenni a falból, erre megnyúlik. Nem lesz ez egyszerű. Halálsiklók jönnek, sajnos most sem barátságosak, ezért Jack visszavonulót fúj, de Teal’c szerint nem hagyhatjuk, hogy Anubisz kezére jusson a cucc. Jack erre felnyom a falra egy adag C4-et, ez meg Carternek nem tetszik, mert így sosem tudjuk meg, hol van az Elveszett Város. Danielnek meg egyik sem tetszik.

Az egyik al’kesh is becéloz minket, ezért Daniel nekiindul a falnak, de Jack visszarántja. Ha itt elkezd ősül dumálni, akkor mégis ki fog fordítani? Úgyhogy O’Neill ledobja a baseball sapkát, és nemes egyszerűséggel feláldozza magát a Földért, amikor ismét letöltődik az agyába az Ősök tudása. De most rohanás van, robbantjuk a C4-et, és elszambázunk a kapuig. Az ovális irodában Weir találkozik az elnökkel. Megtudjuk, hogy Weir amolyan nemzetközi békítő diplomata és nem igazán kedveli a katonaságot. És hogy mit akar tőle az elnök? Azt, hogy ő vezesse a Csillagkapu-programot. Tetszenek érezni az első évad végét? Az elnök szerint előbb-utóbb fény derül a programra, és szerinte egy nemzetközileg elismert diplomata barátságosabbnak tűnik, mint egy amerikai tábornok. Miután végzett az elnöknél, Kinsey is megcélozza Weirt, és közli, hogy jól válogassa meg, kiben bízik. Szerinte Weir inkább őt akarja az oldalán látni.

Mivel Jacknek csak napjai vannak hátra, és úgyis idő kell a hatáshoz, eltávot kap, hogy elintézhessen pár személyes dolgot, és ledarálhassa a Simpson családot. Másnap Carter meglátogatja. Nehezen aludt az éjjel, Jack meg inkább a csillagokat nézte ismét. Ha már itt van, behívja Cartert egy sörre (ráadásul Guinnessre, amiért irigyeljük). Carter elnézegeti a fotókat, és megkérdi Jacktől, hogy szokott-e még beszélni a volt feleségével, de Jack szerint hanyagolják a témát. Akkor Carter megkérdi, hogy érzi magát Jack, de azt is inkább hanyagolják. Carter kiböki, hogy neki kellett volna megtennie, de Jack csak int, elvégre Sam amolyan világörökség része, ennek így kellett történnie. A tudástáras bolygóra eközben megérkezik Anubisz is, és nem tetszik neki a hír, hogy megsemmisült a szerkezet. A cool harcosai szépen tömegmészárlást hajtanak végre a jaffákon.

Megérkezik Jackhez Daniel és Teal’c is, utóbbi hozott egy rakás fánkot is. Pár percen belül már azon kapják magukat, hogy Daniel narancsot egyensúlyoz a sörösüvegen, Carter pincérkedik, Jack pedig Teal’cnek magyarázza, hogy szerinte Mr. Burns a Simpson családból egy goa’uld. De Teal’c szerint azok csak rajzfilmfigurák, Jack szerint meg Teal’c olyan felszínes tud lenni. Erre Daniel elkezd hiperaktívkodni a kanapén, mint Tom Cruise, és közli, hogy Teal’c igenis mély személyiség, és meg is kéri Teal’cet, hogy bizonyítsa be. Teal’c szerint viszont ez nem mérvadó a beszélgetés szempontjából, és Daniel ismét ugrál, hogy na ugye. Jack megvonja tőle az alkoholt.

Carter sem érti a hasonlóságot, ezért O’Neill pipa lesz, és közli, hogy mégsem ők kapják a Simpsons videokazetta-gyűjteményét, hanem Siler. Rendelünk egy pizzát, kopognak is, de a futár helyett Hammond jött meg. Kunyerál egy sört, és bejelenti, hogy felmentették a parancsnokság alól. Három hónapos vizsgálati időszakot rendelt el az elnök, és egy új részleg fogja átvenni a vezetést, aminek élén egy Dr. Elizabeth Weir nevű civil lesz. Naná, hogy Kinsey keze van a dologban. Ettől függetlenül ugyanúgy szolgálatban marad a csapat, de az ezredessel kialakult helyzetet Weirnek is elő kell adni.

Daniel el is megy hozzá, és elmondja neki, hogy ne az akták alapján ítélje meg az itt folyó munka fontosságát, és hogy a kukacok ellen folyó harc a legfontosabb feladatunk. Amíg nem lép át a kapun, addig úgysem kap teljes képet a programról. Weir szerint idővel, talán, de Daniel közli, hogy Jacknek nincs elég ideje. Ekkor aktiválódik a kapu. Bra’tac érkezik, akit rosszhírként ér, hogy már nincs itt Hammond, és ő sem jó híreket hozott: Anubisz megunta a gatyarázást, összegyűjtötte az egész flottáját, és három napon belül ide fog érni a Földre. Hammond meglátogatja az elnököt, aki közli, hogy nem nyugdíjaztatja, hanem ott tartja Washingtonban, mert szüksége van a szakértelmére.

A bázison Jack közli Bra’tackal, hogy három nap múlva csütörtök lesz, akkor meg pont nem érünk rá. Teal’c szerint Anubisz azt hiszi, hogy ismerjük az Elveszett Város helyét. De nem tudja, hogy nem tudjuk. Még. Megjön Kinsey és Weir. Így a hetedik évad végén Kinsey meg akarja dönteni saját rekordját idiotizmusból, és olyat szól, hogy ezt a támadás dolgot mi csak kitaláltuk, amiért felfüggesztették a küldetéseket. Jack szerint most lebuktak, valóban, éjszakánként itt törik a fejüket, és azon gondolkoznak, hogyan sodorják veszélybe a bolygót, sőt Teal’cnek volt egy briliáns ötlete, hogy csiklandozzuk meg libatollal Anubisz talpát, az biztos feldühíti. Weir szerint tegyük fel, hogy a fenyegetés valós.

Daniel szerint Weirnek fogalma sincs, mivel állunk szemben. Anubisz félig kukac, félig lebeg, és olyan technológiája van, ami olyan apokalipszist csinál ide, hogy a globális felmelegedés köszöni szépen, elmegy. Weir szerint tárgyalhatnánk, erre Jack kiakad, és olyat szól, hogy ez derentis. Kezd hatni a tudás. Elővesszük az Elveszett Várost is, Kinsey szerint ez is csak humbug, és a legutóbbi küldetés is azt bizonyítja, hogy az ezredes képtelen jól dönteni. O’Neill rövidre fogja: megmondja, hol a város, megkeressük, győzünk. Jó vagy nem jó?

Kinsey szerint nem, de Weir átgondolja. Ezután Kinsey lecseszi Weirt, hogy mit képzel, nem akarja többet látni a CSK-1-et az épületben, de Weir közli, hogy ő itt a főnök, és amíg nem mondanak neki mást, addig az lesz, amit ő jónak lát. Erre Kinsey ismét dühöngve lelép. Teal’c eldönti, hogy visszamegy Bra’tackal a Chulakra, hogy hajókat és jaffákat hozzon a Föld védelmére. Sok sikert kíván a többieknek, aztán átlépnek a kapun. Folyt.köv.

Címkék: csillagkapu
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cserfes csermely 2009.11.29. 10:33:31

Jó lesz a következő rész:)

lutria 2009.11.29. 15:07:47

DR.Weir-t meg gyorsan lecserélték,csak ebben a két részben szerepel,az Atlantis-ban már más játsza a szerepét.

xido 2009.11.29. 18:57:33

Mondjuk inkább azt,hogy nem voltak teljesen felkészültek a spinoff-ra és nem szerződtették le a csajt évekre,ezért kellett másik csajt találni utána..bár szerintem ez a szőke fényévekkel dögösebb,mint a nyertes barna,aki azért pár rész után bizonyított Atlantison,hogy jófej és szerethető:))
süti beállítások módosítása