Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Friday Night Lights 1x22 - State (Döntő)

2009. október 10. 18:00 - Sigismundus

Előző részek tartalmából. : Taylor segédedzőnek hívja Jay-t, Dillon nyer a középdöntőben, Jay csókolózik Suzyval, Jay magyarázná a dolgot Lylának, Jaynek az arcába vágnak egy jegygyűrűt. Tamny kéri férjét nem kötelezze el magát, mire férje azonnal igent mond Austinban, Julie elsírja a dolgot Mattnek, bulizik a város, mennek az Államira !

Utcabál a Párducok tiszteletére, Matt és Smash nyilatkozik a sajtónak. Az irányító azzal kezdené hogy ő, ő, mennyire tiszteli Vudut és a WestCam eredményeit, mire Húszas félbeszakítja ezt a gyenge dumát és keményen megüzeni a TVn át, ’gyepet etetünk veled vasárnap, áruló!’

Tyra a tömegben megtalálja Landryt és felajánlja, hogy menjenek együtt a döntőre, bár a focimeccsre járás az elveibe ütközik, de Timtől kap két nagyon jó helyre, az 50 yardoshoz tiszteletjegyet… Landry igent mond, persze majd fordul egyet a világ körülötte.Matt és Julie nagyban csókolóznak a színpad mögött, és azt tervezik, hogy maradhatna a lány Dillonban. Taylor szakítja meg a kettest, feleségéről érdeklődve, de meglepődik Matt dühös pillantásán, nem érti miért….Tammy a terhesklinikára ment titokban, de ott hosszú a sor, csak két hét múlva van időpont. Szerencsére itt van Mrs Williams, aki ápolónő, és hát tett Taylor a fiáért egykét dolgot. Vizsgálat közben Edzőné arról mesél, hogy Julie után még próbálkoztak gyerekkel, de Isten csak egy gyereket szánt nekik, Mrs Williams közli az eredményt, Isten meggondolta magát….

Landry kiselőadást tart Mattnek a bonbonokról, a benne az afrodiziákumként ható kakaóbabról, és hogy hosszú órákon át csak ketten Tyrával lesznek a kocsiban. Ja és ezért Matt nagyija nem jöhet vele, utazzon csak busszal….Tim megállítja Judyt és nagylelkűen neki, illetve Bo-nak ad két jegyet, jó helyre, az 50yardoshoz…. Taylor otthon indulni készül, de előbb rákérdez Juliénál, nem mondott e Mattnek valamit Austinról? Julie előbb nemet mond, de hát apja lánya, igen rosszul hazudik. Apa ideges, megjön anya is. Lenne egy fontos mondanivalója férjének aki nagyon siet, de a ház elöl még visszafordul. Tammy erre mégis inkább Dallasban mondaná el azt a fontosat, fordulhatsz újra Eric, bár visszafordulni rossz előjel….A busznál Párducbúcsúztató, Tyra kérné a jegyeket Timtől, ja azokat, elajándékoztam, bocs. De ad helyette négyet, jó magasra, a lelátóra, kb a műholdak magasságába. Taylor félre majd kérdőre vonja Mattet a TMUval kapcsolatban a srác nem akar erről beszélni, inkább a meccsre koncentráljanak….

Megérkezik a Párducbusz Dallasba. Sokak szerint az USA igazi vallása a futball. Ha ez igaz akkor a Texas Stadium az egyik fő templom, otthona a kilencvenes években sorra Szuperkupagyőztes Dallas Cowboysnak. (ekkoriban George W Bush volt a csapat tulajdonosa). Nem csoda hát ha a dilloni fiúk, akik ezeken a meccseken nőttek fel, áhítattal lépnek be ebbe a szentélybe. Nevükkel ellátott öltözői szekrények, aztán a lenyűgöző játéktérre mennek, körülöttük az óriási nézőtér, amely holnap tömve lesz. Az emelkedett hangulatot csak a másik csapat, Vuduék megjelenése töri meg. Na meg a sajtóé, megint egypár keménykedő nyilatkozat. Matt nem sokat tud mondani Tatumról csak keveset látta, Vudu szerint Matt le lesz nyomva, mint a molylepke, Jay szerint Mattnek szíve van és kreatívabb, Smashnek nem személyes az ügy de örömmel teszi holnap helyre Tatumot. Taylort hírtelen arról kérdik, milyen érzés lesz búcsúzni? Eric először nem akarja érteni a kérdést, majd nem akar rá válaszolni. Csakhogy vele szemben nem gyáva magyar kereskedelemi TVs riporterek állnak ám, rákérdeznek keményen többször is, igaz e hogy elfogadta a TMU ajánlatát? Már minkét csapat füle itt, megfagy a levegő, Eric kénytelen igazat válaszolni…

Landryt rezzenéstelen arccal fogadja a hírt, hogy három Colette-el megy majd Dallasba, anyu és Mindy a striptáncos nővér úgy döntöttek kihasználják a négy ingyenjegyet és az ingyenfuvart. Annak külön örül pulykatojás hogy a bonbon is ízlik nekik. De ha már úgyis elkúródott az út, Landry kanyarodik egyet a buszmegálló felé Saracen nagyiért….Dillonban Buddy alkalmi vételként autók mellé jegyeket is adna kedvcsinálónak, amikor megjön Tyra és leadja édes kis piros autóját. Nem kell neki már tőle semmi,, közli a döbbent atyával, vett egy régi 10 éves autót Megbízható Ed-től a használtautóstól.

Boldogan megy Dallasba vele, énekel a Dirtie Blonde-al, amikor a kocsi defektes lesz és pótkerék sincsen. Landry kocsijában nagy a hangulat a csokitól meg némi kis piától, nagyi jól mulat a Colettekel, csak a sofőr fogja a fejét néha. Szerencsére meglátja Lylát az út szélén, és idejét látja újra kicsit elrontani a bulihangulatot, odakanyarodik. Lyla  ahogy meglátja kik ülnek benn, leghercegnőibb gőgjével hátat fordít . Landry kiszállítja Tyrát, invitálja be ő a kocsikirály lányát. A kérdésre hogy ugyan miért is tenne ilyet, három válasza is van dumagépnek. Egy, keresztényi dolog segíteni, kettő ez a kocsi az enyém, három, de magad mondtad, hogy jobb akarsz lenni, hát itt az alkalom. A két lány előbb kölcsönösen lekurvázza egymást, majd Tyra olvassa a fejére Tim és anyja esetét, Lyla válasza hogy oké, bocs most már tudom milyen szar, ez a szüleim vállnak, Jay meg szakított, és mással jött össze. Megbűnhődtem, oké? Nahát, Lyla hercegnő visszavesz a gőgjéből, és bocsánatot kér a lenézett Tyra Colette-től? Oké, megbocsátva, és együtt ülnek be a kocsiba.

A Texas Stadium VIP éttermében, komor hangulatban vacsorázik a csapat, Buddy érkezik és félrevonja Ericet egy szóra. Mielőtt belekezdene bármibe, Taylor dühösen emlékezteti, hogy amikor a Párducokhoz hívták 5 éves szerződést, emlegettek, az aláíráskor ennek már nyoma sem volt, és az első vesztes meccsek után naponta kirúgással fenyegették, szóval ezért helyezte, most a csapat elé a saját karrierjét. Buddy erre csak annyit mond, hogy Te egy nagyon jó edző vagy és hiányozni fogsz, majd felkonferálja Ericet, beszéljen valamit a csapatnak….A beszéd lényege, most mindenki szemétnek tartja nyilván, de a srácoknak is vannak álmaik. Profi foci, főiskolai foci, és ő Eric, mindent megtett hogy a srácok elérjék az álmaikat, tessék, most itt vannak a döntőn. De neki is van álma, éspedig az hogy egy nagy egyetemei csapatnál legyen edző… nem szereti a sajtót (ki szereti?) és sajnálja, hogy így derült ki a dolog ahogy kiderült. A szponzorok lelkesen tapsolnak, de a csapat némán ül…

A srácok a szállodahallban tárgyalják meg a dolgot, nem tetszik nekik, csak Street jegyzi meg, ha közülük kapna valamelyik egy ajánlatot a TMU-tól habozna egy percig is? Nem, ugye, akkor meg kár az edzőt savazni. Ekkor jön oda Vudu, de nem verekedni, Smashel váltana pár szót. Arról, hogy jövőre át kellene jönnie a WestCamhoz, érted testvér, ott megbecsülnek, házat is adnak testvér, no meg, te a legjobb futó, testvér és én a legjobb irányító, nagy dolgokat tehetnénk, testvér. Smash már megjárta ezzel a testvérezős dologgal, most válasza rövid, Párduc vagyok… Julie és Matt a lépcsőn, az irányító tovább morog Tayloron, hogy a Párducok csak egy lépcsőfok volt neki, hogy továbblépjen. Julie jókislány, most az apját védi, elmondja mennyi sok időt töltött otthon is a munkával, milyen sokat beszélt Mattről, Smashről, Riggsről anyjával, stb.  Eric a szobájába megy, majd a teraszra elég szar hangulatban. Tammy a jó feleség utána, mi baj? Ericet megviselik a történtek, a srácok nem értették meg a mondandóját, ez a baj. No akkor itt az idő felvidítani a baba hírével, sikerül is….

A Nagy Meccs, egész Dillon itt van a stadionban, mindenki mindenkije, Landryék is, jó magasan, majdnem műholdról néznék az adást. Rosszul kezdődik ez a Párducoknak. Mat előbb rövidet dob, majd zsákolják, harmadiknak, megint mellédob, a playek vége, mínusz 11 yard.

Musztángok támadnak, keményen. Két touchdown, ebből egyet maga Vudu vitt be az End Zone-ba, akadály nélkül végig tudott szaladni a pályán. Interception a levegőben, kemény blokkolások, területnyereség, a félidőre Panthers: Mustangs 0:26 ! Fog a vudu átok? Sammy Meade már most temeti őket, hogyaszondja, az edző árulása már túl sok volt ezeknek a gyerekeknek meg hasonlók..

Az öltözőben dermedt csend, ijedt tekintetek fogadják Ericet, aki látja most nem az Üvöltő Edző figurának van itt az ideje. Emlékezteti őket, az idény első meccse után Jason érülése miatt ugyanígy temették őket, és tessék, ők vannak a döntőben. Odakint 40000 ember már elkönyvelte a vereségüket de páran még, szülők, testvérek, barátok hisznek bennük, hőseikben. Van hogy vesztit van hogy nyer az ember, de feláll és továbbküzd, úgyhogy halljam a csatakiáltást és pályára! Magukhoz tértek Párducaink, Matt jól dob, Riggs jól áttör és területet szerez, Smash pedig bevisz egy TD-t. A védők pedig jól ráugranak Vudura amikor csak tehetik, hárman is egyszerre. Ráadásul a labdát is elszerzik tőle és egy Párduc védő visz be TD-t. Párductámadás, Matt gond nélkül dob hosszút Smashnek aki be is esik vele az EndZone-ba. Egy kis gond adódik, Smashnek kiugrott ettől a válla, sebaj, rántsák vissza doki, mennem kell játszani!

57 másodperc, és ugyanannyi yard még. 21-26 az állás, negyedik negyed, amikor elbízzák magukat a fiúk, egy Párductámadásnál szinte azonnal zsákolták Mattet, oda egy lehetőség. Az utolsó Párductámadás taktikai megbeszélése. Minden edző mást magyaráz, így az End Zone-ba, úgy a hosszúfutás, ideges mindenki, ez az utolsó esély. Matt is előáll az ötletével, Riggins előrefut jobboldalt, Smash ugyanezt teszi balról, Matt Riggsnek dob, aki előreviszi a védelem mögé, aztán dobja Smashnek, aki meg fut mint akit kergetnek…Mac és Jay szerint nem megy, Matt és Smash szerint megcsinálják. Eric végiggondolja, kockázatos, de hát mi nem az 57 másodperckor ? Oké legyen. A pályán Matt dob, Riggs kapja, majd miközben már hárman rántják le, passzol Smashnek aki fut. Nincs könnyű dolga, a Musztángok is tudják mi a tét, többűkön átugrik, bejut az EndZone-ba úgy hogy két védő lóg rajta, de MEGVAN A TOUCHDOWN !

Mindenki a pályán, mindenki boldog, mindenki örül mindenkinek kivétel a Musztángok és Vudu persze. Szállodafolyosó, Lyla látványos mozdulattal egy kukába dobja cheerleaders szerelését, szar évet zárt, Tyra meg pont meglátja. Ő azonban már jó (vagy csak akar lenni) és elmaradnak a várható megjegyzések, Lyla is komolyan változtatni akar, és felajánlja váratlanul Nagyszőkének, hogy menjenek haza együtt, this is the beginning of a beautiful Friendship ?… Eric, a Bajnokedző sapkában lép a szobába, olyan büszke mint egy kisgyerek, majd közli Tammyval hogy gondolkodott, maradnak Dilloban, marad a Párducoknál. Jó asszonya leinti, hogy ezt aztán nem, nem akarja hogy az álmai útjába álljon ő meg a baba, legyen csak úgy ahogy ő akarta Ericnek a család az álma meg egy baba, és ez fontosabb mint a TMU, Tammy szerint elég erős az ő családjuk az ingázós élet elviselésére. A vitát lányuk szakítja meg, a szülők hirtelen nem tudnak mit mondani. Nagy parádé Dillon Főutcáján, a Párducokat köszöntik, táncoslányok, a Régi Győztes Csapatok tagjai az Újakat üdvözlik a Bajnokgyűrűs kézzel. Lyla a tömegből nézi ezt már, közben Tony Luca nagyon ideillő Devils Town-ja szól.

Másnap reggel Taylor a pálya felé hajt, a rádióban Sammy Meade sportműsora. Azon filózik a betelefonálókkal, hogy egy évad alatt magasba emelte a csapatot meggyógyította a várost, jó edző vagy karrierista? Az öltözőben Eric meghalja Street edző beszédét a csapathoz, miszerint nem ülhetnek a babérjaikon, most a jellemfejlesztésen és új taktikákon van a hangsúly, mert a következő idényben mindenki az ők bajnok-bőrére hogy hajtani, szóval 365 nap az évad. Belép Eric, néma csend majd Matt kezdi meg végre a tapsot…

Címkék: fnl
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása