Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

House 5x09 - Utolsó menedék (Last Resort)

2009. szeptember 16. 09:00 - candyperfumegirl

Mivel volt most egy hosszabb szünet a hogyvoltokban, amiért ezúton is elnézést kérek, egy gyors „previously on House”-ban lássuk, hol is hagytuk abba. Évad eddigi fontosabb eseményei, miközben hetibetegek jönnek, látnak és távoznak gyógyultan, hogy House és országos cimborája között újra szent a béke, Cuddy majdnem kapott egy babát, Foreman unalmában klinikai kísérletekkel múlatja az időt, 13 nem kezeli túl jól a Huntington diagnózisát, és hogy kicsit jobban érezze magát a bőrében, beugrik minden nyitott női láb közé. Chase és Cameron tettek egy nagyobb lépést a kapcsolatukban, most vannak túl a „kiürítettem egy fiókot neked” stratégialiag rendkívül fontos állomáson, House és Cuddy pedig egy olyan csókon, amit egyelőre egyikük sem tud hova tenni. Valahol itt vesszük fel a fonalat a 9. epizódban.

Átlagosnak tűnő délelőtt a Princeton Plainsboro Oktatókórházban: klinikai betegek lépnek egymás tyúkszemére az előtérben, House Cuddy íróasztalával partizánkodik valamit, hogy a munkát szabotálja, Foreman meg Dr. Huntingtont fűzi, hogy csatlakozzon a klinikai kísérletekhez, amikbe most Foreman beszállt és momentán van Huntington kurzus is, milyen kézenfekvő. 13 viszont nagyon elfoglalt és fontos, és elhajtja Foremant a francba a kísérleti gyógyszereivel, meg a hamis reményeivel együtt. Eközben pedig ott ül a váróban a jobb sorozatok állandó geciembere, Zeljko Ivanek, és setéten néz maga elé, van egy sejtésem, hogy ide sem egy kullancsoltásért jött.

Következő pillanatban rá is ront House-ra, Cuddyt keresi, aki vagy az íróasztal alatt van éppen, vagy mindjárt visszajön, válaszolja House, de mindkettő folyománya az, hogy alkalmatlankodó hullajelölt húzza el a csíkot a lehetőségekhez mérten a leggyorsabban. House se jóval kezdett ki, emberünk ugyanis egy töltött fegyverrel és vagy 10 tússzal (köztük 13-mal) tér vissza Cuddy irodájába, mindenki őrizze meg a nyugalmát, pánikra semmi ok, csak egy hangulatos régi vágású túszdráma vette most kezdetét. Ezen a ponton szokta a túszejtő közölni a követeléseit, nincs ez másképp most sem, emberünk azt akarja, hogy valaki vizsgálja meg, és állítson fel egy diagnózist. Valmilyen rejtélyes betegségben szenved, és a világ összes specialistájánál járt már, kivéve a legjobbnál. Azért jött most House-hoz, mert ha nem kapja meg a választ, beleőrül, és ennek érdekében semmilyen eszköztől nem riad vissza. Na ez már olyasmi, amivel House azonosulni tud, ha nem lenne 10 túsz a szobában, akikre pisztolycső mered, egész jó kis buli lenne ez az egész.

Tünetei amúgy elég semmitmondóak, nem kap rendesen levegőt, kiütései vannak, nem alszik, és folyton fáradtnak érzi magát. Persze House-nak ennyiből is gyerekjáték felállítani egy komplett diagnózist, aggodalomra semmi ok. Persze a dolog nem halad éppen zökkenőmentesen, először is ilyenkor szokott kelleni a csapat a brainstorminghoz („mindenki a helyén marad, telefonhívások nincsenek”), másodszor eszközök a teszteléshez, de erről sem lehet szó, mert az irodából senki se ki, se be. Egészen új értelmet ad ez az ember a problémás páciens fogalmának. Hetibeteg körbenéz egy kicsit Cuddy irodájában, és az ott látott fotók alapján arra következtet, hogy Főnöknéni nem fogja egy óvatlan pillanatban körbepörgőrúgással lerúgni a fejét (és mekkorát téved!), úgyhogy bármilyen gyógyszerre, eszközre lesz szükség, azt csakis Lisa Cuddy hozhatja be. House-nak bejön az ötlet, de javasolja, hogy még jobb lenne, ha Cuddy toplessben érkezne, ugyanis jó esély van rá, hogy gépfegyvert rejteget a melltartójában.

Most propofolra van szükség, hogy House egyes számú ötletét igazolja, úgyhogy Cuddy érkezik, teljes öltözékben, de iszonyatosan aggódva, és ha eddig nem éreztük volna a helyzet komolyságát, elég egy pillantást vetni Lisa Edelstein arcára, egy regényt el tud mesélni vele, Emmyt ennek a nőnek, de azonnal. House nem áll le érzelmeskedni, átveszi a tűt, és már adná be, de páciens sem most jött ám le a falvédőről. Lőjenek be előtte valaki mást a szerrel, ha az életben marad, a második löket jöhet neki is. House kiválasztja a legkövérebb túszt, semmi baja a cucctól, és már adná be túszejtőnknek, de kövér pont ezt a szerencsétlen pillanatot tudja kiválasztani, hogy ájultan essen össze. House úgy kalkulált, hogy egy ekkora testet kicsit lassabban üt ki a szer, francba! Ettől a kis közjátéktól hetibeteg ideges lesz, olyannyira, hogy beleereszt némi ólmot az egyik túsz lábába, az üzenet világos, vele nem lehet szarozni kéremszépen!

Cuddy máris a telefonon, és érkezik a SWAT team is, melynek szimpatikus vezetője máris megnyugtatja Főnöknénit, hogy aggodalomra semmi ok, mesterlövészek a helyükön. Na álljon meg a menet, lövöldözésről nem volt szó, egy darabban jöjjön ki mindenki az irodából- mondja Cuddy, mire a rokonszenves kommandós tapintatosan bekérdez, hogy bent van a férje, vagy a pasija, hogy így izgul? Ööööö – válaszolja meggyőzően Cuddy, mi meg nagyokat vigyorgunk eközben.

Ezalatt House-nak néhány friss agyra van szüksége, lehetőleg olyanokra, amikre nem irányul pisztolycső, régi és új csapat egyeüsülj, induljon a differenciál diagnózis! Chase szerint ez az egész épületes baromság, ő bizony nem vesz részt benne, és ezzel a rendkívül értelmes húzással ki is írja magát az epizód további eseményei alól, amihez ezúton is gratulálok. Többiek ötletelnek, House fehér tábla híján Cuddy falát dekorálja ki, és osztja a feladatokat. Cameron kórtörténetet néz, Foreman majd vérvizsgálatot végez, Taub és Kutner meg mennek házkutatni, amihez betegünk készségesen és kérés nélkül megadja a címét, hoppá. Ilyen se volt még, ez nem nagyon tervezte, hogy hazamegy még valaha, nem túl bíztató kilátások. Vérvétel közben meg meghallja az ablak alatt motozó mesterlövészeket, vagyis van egy új tünetünk, szuperhallás. Idegrendszeri gond lesz, végre haladunk?

Lehet is tesztelni, de hetibeteg a korábbi eseményekből okulva, egyből két fecskendőt rendel, és továbbra is csak Cuddy hozhat be bármit. Cserébe pedig ad két túszt, és Cuddy szó nélkül megy, kommandós főnök nem győzi húzgálni a szemöldökét, mit művel ez a nő? Jelenleg éppen a legintenzívebb szemezést a kedvenc dokijával a lehető legalkalmatlanabb helyzetben, ez a kettő akkor sem lazít, ha ilyen éles helyzet van, nem semmi. Túszok kint, injekció bent, és 13 bevállalja az első lövést, ami mellesleg baromi fájdalmas. Kapja a beteg is a szert, majd Foreman és Cameron végzi a vérteszteket, és House húzza ki a lehetséges betegség-jelölteket a listáról. Most ott tartunk, hogy vagy szívbaj, vagy rák, de a szívbaj esélyesebb, mert a pulzusa ebben a pillanatban az egekbe szökik. Szívritmus-gyógyszerre van szükség, és ez most izgi, mert 13-nak ki kell mennie érte, na de visszajön? Túszejtőnk addig is fegyvert fog a legszimpatikusabb túszra biztos, ami biztos alapon., 13 kimegy, keresi a gyógyszert, és közben látja a menekülési útvonalat, House szerint ez ugyan vissza nem jön. Feszült pillanatok, túszok próbálják húzni az időt, és már MAJDNEM elsül a pisztoly, amikor Dr. Huntington visszatér a gyógyszerrel. Ez meleg volt.

Hetibeteg úgy döntött, hogy minden szert, amit ő kap, előbb 13-nak kell beadni, nehogy nemkívánatos reakcióba kerüljenek egymással a gyógyszerek. Ez egy teljesen egészséges embernél sem lenne éppen áldásos, de egy olyannál, aki súlyos betegségben szenved, fokozottan veszélyes. 13 ennek ellenére tovább játssza a mártírt, nem lesz ennek jó vége. Beteg is megkapja a gyógyszert, szívverése visszaáll normálisra, de ekkor House észreveszi, hogy emberünk arcának csak az egyik oldala izzad, ez pedig tumort jelent, méghozzá tüdőrákot. Eközben 13 pulzusa már 50 alatt van, vagyis megközelítette az intelligencia-hányadosát. Persze betegünknek bizonyíték kell, hogy rákos, ezen a legkevésbé sem, lepődünk meg, már megy is a drót Jimmynek, aki eközben –tessék megkapaszkodni- dolgozni próbált. Tüdőrák fentebb is szokott jelentkezni, mondja a szakreferens, ezt egy egyszerű köpésteszttel lehet igazolni, hetibetegnek pedig ki van száradva a torka, that’s a bingo? Talán, hogy ez kiderüljön, CT-re van szükség, de francba, a CT gép pont House másik nadrágjában maradt, ami éppen mosásban van. Vajon hány túszba fog nekik fájni egy kirándulás a radiológiára?

2 túsz ki, többiek pedig mennek a hetigeteggel összekötözve a radiológiára, kisvirág támadóalakzatban. Hogy az út ne legyen olyan uncsi, House baszogatja kicsit a pácienst, mi történt, amitől bekattant? Csak egy VÁLASZT akar, ennyi, és inkább a börtön a tudással, mint a szabadság a tudás nélkül. Nem is értem, House mit nem tud felfogni ezen, az ő egész világa arra épül, hogy válaszokat keres. Elkészül a CT, de a felvételt némileg rontja egy fémből készült, pisztoly alakú tárgy, ez így nem megy. Ha meg akarja kapni a válaszát, le kell tennie a pisztolyt, izgalmas pillanathoz érkeztünk. Emberünk már eljutott oda, hogy mindent megtenne, csak kapja meg a választ, így LETESZI a pisztolyt, túszok szaladnak, kivéve 13-at, aki mártírkodik, és szimpatikus ámde kissé hülye srácot, akinek már nagyon piszkálja a csőrét, mi lesz itt a megoldás. Ez egyelőre nem derül ki, mert a CT nem mutat tumort, így House-nak lövése sincs róla, mi a baj. Hetibeteg megsemmisül, se fegyvere, se válasza nincsen, itt a vége, és ekkor bekövetkezik az epizód nagy pillanata, amin igazából senkinek nem szabad meglepődnie, aki ismeri ezt a karaktert és ezt a sorozatot: House VISSZAADJA NEKI A PISZTOLYT! Mert most már neki is kell az a válasz, és tökéletesen átérzi, hogy őrülne bele a beteg, ha nem kapná meg.

Kommandós nem kimondottan boldog, reméli, hogy Cuddy pasija tudja, mit csinál (idéztem), Cuddy arcáról lerí, hogy erre nem venne mérget, csapat és Jimmy meg kollektívan fogja a fejét. Hogyan tovább? Mondjuk egy kis újratöltött differenciál diagnózissal, amiből most már Foreman is kiszáll, de hogy miből gondolja, hogy ez majd megoldja a túsz-szituációt, az előttem rejtély. Eközben House-nak feltűnik, hogy a beteg furcsán tartja a fejét, mert megsüketült a jobb fülére, hoppá, új tünet! Ez akár stimmelhet is a Cushing’s-ra, kéne a gyógyszer, de kommandós főnök cserébe túszt kér, és azt, hogy 13-nak ne adjanak be semmit. OK, mondja hetibeteg, most már csak ő kapja a gyógyszert, csak küldjék már az anyagot. Hazudott persze, előbb 13-nak kell beadni a cuccot, micsoda szemét. Érdekes fordulat következik be, 13 rosszul lesz, leállnak a veséi, hetibetegnek viszont semmi baja, pedig ugyanazokat a szereket kapta, House tévedett?

Hetibeteg veséit valami védi, ezért House-nak most fel kell pofoznia, pusztán diagnosztikai okokból. Türelem, lesz értelme. Beteg arcizmai remegnek, ami kalciumhiányra utal, és a gyógyszer, amit arra szedett, védi a veséjét, tehát olyasmit kell keresni, amire az összes eddigi tünete passzol, és ami normális esetben mostanra a veséit is tönkrevágta volna. Melioidózis Cameron remek ötlene, de a beteg saját bevallása szerint soha nem volt trópusi éghajlaton, márpedig ezt csak ott lehet elkapni, így kizárt. Na igen, csakhogy jobb helyeken Florida már trópusinak számít ám, talán nem kellett volna ellógni a földrajzórákat és nem az orvosokat hibáztatni, akinek még rendes kórtörténetet sem tudott megadni. Be kell vinni a gyógyszert, de nincs több tárgyalás, viszont elcseréli House-t a válaszért. 13 marad, de ha ő ezt a szert is belövi magának, szinte biztos, hogy megöli a cucc. Kommandósok arra készülnek, hogy berobbantják az ajtót, 13 és hetibeteg között feszült pillanatok, egy injekcióstű és egy pisztoly asszisztálásával, 13 nem akar meghalni, nem tudja belőni magát, páciensnek bíznia kell az emberekben, és igen, beadja magának az injekciót, ééééés….robbanás!

Radiológia romokban, 13 még életben van, beteget bilincsben vezetik el, Cuddy végre fellélegzik, House végre bekap egy vikodint, majd szavak nélkül lekommunikálják a pácienssel, hogy most már tud szabadon lélegezni. A diagnózis tehát helyes volt, megvan a válasz, és a szintén néma „köszönöm”-„szívesen” váltás két remek színész iskolajátéka, ami csak ebben a sorozatban működhet ilyen tökéletesen. 13 pedig már dialízisen van, amikor beállít hozzá Foreman, és a támogató-együttérző figurát tökéletes átéléssel előadva meggyőzi róla, hogy talán nem is olyan szar dolog az élet, és érdemes lesz belevágni azokba a gyógyszerkísérletekbe.

Cuddy irodája is eléggé leamortizálódott, jön House és közli, hogy a tesztek igazolták a melioidózis diagnózist. Remek, mondja Cuddy, de szerinted a diagnosztizálásnak így kell működnie, jön egy őrült, fegyverrel hadonászik, és megkapja, amit akar? Persze ez csak akkor működhetett így, ha Cuddy is asszisztált hozzá, jelzi House, amit persze csak azért tett meg, mert RÓLA volt szó. Szerva itt, csere ott, Cuddy próbálja rövidre zárni ezt a magaslabdázást azzal, hogy pontosan ezért nem lehet köztük soha semmi, ami House szerint érdekes logika, mert ha a probléma forrása az, hogy nincsenek együtt, arra csak egy megoldás létezik. „Kapcsolatot akarsz?” –vágja Cuddy a képébe a kérdést, mire House kikerekedett szemmel odadob egy dehogyist, és már húzza is a kondenzcsíkot. De előbb még megvárja, szétesik-e a fiók Cuddy kezében, ha már annyit dolgozott rajta még a terrorfenyegetés előtt. Szétesik, és ezzel vajon helyreállt a világ rendje? Meglátjuk, House mindenesetre elégedetten távozik, végül is egész sikeres volt ez a nap.

Címkék: house
39 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

garnéla mák 2009.09.16. 09:21:38

megint tetszett az írás, nem csak a rész, ami mindenképp emmy-t érdemelne...
és innentől indul be a széria.
köszi Candy!

Shitting Bull 2009.09.16. 09:56:37

"Eközben 13 pulzusa már 50 alatt van, vagyis megközelítette az intelligencia-hányadosát."

Ez tetszett! :D

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2009.09.16. 10:12:01

"bent van a férje, vagy a pasija, hogy így izgul? Ööööö – válaszolja meggyőzően Cuddy, mi meg nagyokat vigyorgunk eközben." - igen, pontosan!:)

Hammer · http://car-pencil-etc.blog.hu/ 2009.09.16. 10:18:08

ugye a TV2-n még ismétlés megy?
új szériáról lehet tudni valamit?

babó 2009.09.16. 10:31:05

hé, wellcome back!!

ezt a részt úgysem láttam, végre elolvashattam :))

lehet tudni valamit, hogy mikor folytatják végre az 5. évadot?

toxikus 2009.09.16. 10:43:12

"lehet tudni valamit, hogy mikor folytatják végre az 5. évadot?"

6.évad kezdődik 21-én

makepeace 2009.09.16. 10:44:20

Á,végre!!!
Nagyon jó kis rész volt.Bordás őrnagy hogy levette a szitut.
Jövő héten folytatja a tv2 az 5. évadod.

candyperfumegirl 2009.09.16. 10:48:11

6. évad kezdődik 21.-én, de Amerikában, nálunk a TV2 jövő héten folytatja az 5. évadot ott, ahol abbahagyta. Addig még 2 hogyvolttal tartozom... ;)

babó 2009.09.16. 10:50:10

kösziköszi

(én a tv2-re voltam kiváncsi)

OkoskaTo:rp 2009.09.16. 10:51:03

Köszönet a felüdítő írásért így a jövő heti folytatás előtt.

De candyperfumegirl! Miért utálod te _ennyire_ 13-at (mondjuk Cameronhoz viszonyítva)? :-)

jack o'neill 2009.09.16. 10:57:30

Á, ez a rész marha nagy!
S, az írás megint jó volt.
Ez a Zejko Ivanek érdekes egy figura, eddig talán az OFF: Numb3rs-ben volt a jó oldalon? A megtört geciembert nagyon jól hozza ezzel a "már az iskolában is bezártak a szekrénybe, az többiek...." fejjel...

MadelineBasset 2009.09.16. 11:01:58

VÉGRE!!! Köszi Candy!

Jól emlékszem, a magyarban nem volt benne a Foreman/13-as dialízises jelenete?

candyperfumegirl 2009.09.16. 11:03:07

Okoska, pedig most nem is utáltam, az IQ-s beszólással House-t idéztem.

makepeace 2009.09.16. 11:03:56

Hoppá,de bunkó vagyok!
Candy köszi hv-t,zseniális mint mindig!!!
(kár,hogy a szinkronosból hiányzott majd 10 perc)

candyperfumegirl 2009.09.16. 11:07:17

Nem volt benne, mert ez a rész változatban létezik: az eredeti, Fox-on leadott 49 perces verzió (én ezt hogyvoltoztam), és a nemzetközi tévék által megvásárolt 42 perces. (ez ment le nálunk is adásba) Nem csak ez a jelenet hiányzott a TV2-s verzióból, több helyen is megnyirbálták picit.

Bíró Zoltan WWW.grain.hu · www.grain.hu 2009.09.16. 11:12:12

Sziasztok!

Segítsetek, hogy újból MAGYAROK nyerjenek egy nemzetközi versenyt!

Egy barátom bejutott a Wild Wonders of Europe Augusztusi fotópályázatára

www.wild-wonders.com/photo_competition_full.asp?imgid=6978&image=109-2009827-pzs_ww_august_03.jpg&cat=EWW

www.wild-wonders.com/photo_competition_full.asp?imgid=6979&image=109-2009827-pzs_ww_august_insp_nat_03.jpg&cat=IBN

Amennyiben tetszenek a képek, szavazzatok! Lehetőleg 5-öst adjatok a képekre.

Naponta lehet szavazni.

A barátom által készített többi fényképet itt találhatjátok meg: www.palankaizs.hu

Köszönöm:

Bíró Zoltán

Bambano 2009.09.16. 11:42:32

ehhez a részhez a "lövése sincs róla" duma jól passzol:)

oriza triznyák 2009.09.16. 12:01:21

Ez tényleg jó rész volt. Kár, hogy nem hangsúlyosabb a hogyvoltban az a szál, hogy 13 min megy keresztül a rész során, hogy amortizálódik egyre lejjebb, és hogy jön rá végül, hogy élni akar

Llew 2009.09.16. 12:18:49

A színészek jól játszottak, de ez a rész nekem már 24 szinten hihetetlen volt, pedig ez nem (ennyire?) jellemző a sorozatra.

eperlekvár 2009.09.16. 14:20:32

De jó, újra hogyvolt :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.16. 15:20:30

@candyperfumegirl: "Addig még 2 hogyvolttal tartozom... ;) "

És utol fogod magad érni? :-)

Darrick 2009.09.16. 20:34:15

Köszönjük Candy!

zoxó 2009.09.16. 22:10:32

Zejko Ivanek nagy kedvenc, kár, hogy általában untermann. Candy, üdv a fedélzeten:)! Hiányoztál.

helgoland · http://kozbeszed.sk/ 2009.09.17. 04:35:55

@oriza triznyák:
Nemtudom, nekem baromira nem hiányzott a sorozatból a 13 és a Huntington szál...

ebilafan 2009.09.17. 13:51:54

Legyek én az x-edik, aki így sóhajt: véééégre? :)
Most, hogy elolvastam a HV-t, jöttem rá, hogy igazából mennyire hiányzott ez a felüdítő pár perc. Szóval, welcome back!!

Ebből a részből azt nem fogom elfelejteni soha, ahogy Cuddy nézett arra a "I hope your boyfriend knows what he's doing!"-ra. Zseniális WTF?! nézés volt az. :D

zeugma 2009.09.18. 00:23:36

"2 túsz ki, többiek pedig mennek a hetigeteggel összekötözve a radiológiára, kisvirág támadóalakzatban. "

Sün! Sün! :-))

Örülök, hogy újra van House hv. Köszi!

sunshine66 2009.09.19. 22:58:06

Végre!!! Köszi a HV-t, már elvonási tüneteim voltak...

dave_grohl 2009.09.22. 12:23:59

Végre, végre!!! Nagyon jó volt, mint mindig, már hiányoztál, candy! Mikor jön a következő HV? Már nem érjük utol magunkat...

Modal 2009.09.25. 19:23:43

Ez tényleg jó rész volt. És az éved legjobb poénja eddig az amikor a 10. csöngésre House felveszi a telefont, beleszól-"Letepert és megszerezte a pisztolyt"- majd folytatja a diferenciált...

@n@n@s 2009.09.25. 23:55:26

That's a bingo...itt hangosan felröhögtem:D Még egy piros pont candynek:D 13 meg...csak büntesd tovább:D

candyperfumegirl 2009.09.26. 14:05:27

Mit is mondhatnék, ami zseniális, azt muszáj idézni. ;)

mösi · http://emesetoth.blogspot.com 2009.10.16. 12:28:48

jessz, jessz köszönjük a hv-t (én így utólag) ez a rész...májgád. vegyes érzelmek ezerrel. de a két fej a végén.... (house és cuddy)
annyirakész volt ez a "nem sikerült, hát visszaadom a pisztolyt..." ááááááá:DD

mustarmag 2009.10.16. 14:17:17

Csak nekem hiányoznak a HV-k?

keeping mam 2009.10.16. 18:14:42

Mikor folytatódnak a hv-k?

mösi · http://emesetoth.blogspot.com 2009.10.18. 19:39:20

a hv-kat is ember írja, nem a gép magától....kistürelmetmár! :D

impressivestick 2009.11.07. 12:20:54

Ez szerintem az ötödik évad (eddigi) leggyengébb része, maradjon is az.
Elaludtam rajta, meg nekem nagyon erőltetett a próbáljunk nagy akciót,lövöldözni,mint az állat, hátha jobb lesz, még a No Reasonnél is gázabb.
Köszi a hv-t, legalább elolvastam, hogy húzták el.
süti beállítások módosítása