Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 6x01 - Megváltás 1. rész

2009. július 04. 15:30 - the black ball

Mivel az évadzáróban kivételesen nem kellett összeizgulni magunkat semmi miatt sem, rögtön a két kedvenc terepünk (erdős+ sivatagos) ötvözésével nyithatunk. Ősemberek elől rohanunk, O’Neill térde megsérült, és a 9-es számú Danielpótlék, Hagman százados veszi vállára. Hazatérés előtt még kap egy kábító nyilat a lábába, majd miután kidőlt, Carter nyugodtan kérheti a következő, 10-es Danielpótlékot. Hammond beleegyezik, valamint közli az őrnaggyal, hogy hívták az 51-es körzetből. Ugyanis elkészült. Valami.

Jónás beköltözött Daniel szentélyébe, óbabiloni nyelvet tanul, szőlőt zabál, klasszikus zenét hallgat és állandóan az időjárás-előrejelzéseket bámulja. Carter elhívja az 51-es körzetbe, mert megaszalódik itt a bázison. Odaérve kiderül, hogy bizony az X-301-es utódja, az X-302-es készült el. Egy Murphy nevű fickó üdvözöl minket, illetve már akit, mert Jack azonnal belemászik a gépbe, és közli, hogy ő bizony ezt el nem viszi tesztrepülésre. A múltkor is mi történt…

Carter szerint nem kell aggódnia, az X-301 átalakított sikló volt, ez viszont teljesen emberi gyártmány. Jack szerint a Titanic is az volt. Murphy elmondja a technoblablát: aszongya 4 hajtóműve van, egy levegőbeszívós, egy magasra repülős, egy rakétahajtómű, no meg egy hiperhajtómű, ha már szereztünk naquadriát. A Parancsnokságon ezután feltűnik a jó öreg Csekov ezredes.

A ruszki azt akarja, hogy az egyezség családiasabbá tételének érdekében egy orosz katonát tegyenek a CSK-1-be. Jack közli, hogy ez csak a holttestén át valósulhat meg. Hammond elbeszélget vele négyszemközt. Jack nem érti, hogy eleve hol van az meghatározva, hogy egy csapatnak 4 főből kell állnia. Hammond szerint nem kell, de Jackson képességei értékesek voltak, mindenképp pótolni kéne. Úgyhogy kiadja az ultimátumot: a 10-es Danielpótlék lesz a végső. Ha Jack nem talál megfelelő embert, akkor minden epizód így fog kezdődni:
- Orosz katona: Daszvidanyja!
- Teal’c: Indeed.

Carter megmutatja Jónásnak a naquadriával kapcsolatos kutatásokat, ami után Jónás rögtönözött felvételi kérvényt nyújt be az őrnagynak, hogy hadd mehessen velük ő is bajba keveredni. Carter erre nem lát módot, úgyhogy Jónás másnál próbálkozik. Teal’cen keresztül próbálja benyalni magát Jackhez, de szerencsére Teal’c a megtestesült erkölcs, úgyhogy ennek nem tesz eleget. Jónás nagyon kezd meghülyülni, ugyanis kihívja bokszolni Teal’cet: ha nyer, Teal’c beajánlja Jacknél. A meccs végét nem látjuk, mert ugrunk az ebédlőbe, ahol Teal’c nassol egy tálcányi Norbi Update-tel. Jack nem tud választani a jelentkezők közül, ráadásul Hammond mindenképp olyat akar, aki megzavarja Jack nyugalmát.

Nem merjük elhinni, de Teal’c megemlíti Jónást. (Mindenképp látnunk kell azt a meccset.) O’Neill szerint ne humorizáljon, elvégre a fickó egy idegen. Teal’c mesteri homlokizom-emeléssel fejezi ki nemtetszését. Meg különben is, Jack benne is megbízik, mégis idegen. A vitát egy bejövő féregjárat zavarja meg. Bra’tac mester az, aki rossz híreket hozott Teal’cnek: Dreay’auc haldoklik. Már megy is. Jónás Cartert győzködi, hogy az átlagnál jobb emberismerő, amikor Csekov vérbe forgó szemekkel, ordibálva vonja kérdőre az őrnagyot, hogy miért nem szóltak neki az X-302-esről. Bár Jónás szerint sokaknak nem tűnik fel, de ő tudja, hogy ez az ember ideges. Köszönjük Emese.

A kiadós anyázást egy újabb bejövő féregjárat előzi be. Carter odarohan, Jónás meg addig megmutatja az orosznak, hogy milyen bárgyú mosolya van. Azonban nem érkezik semmi a kapun át. Szó szerint, semmi. Jack szerint ez kukac módszer: betárcsáznak, hogy nem tudjunk elmenekülni, amíg az űrből támadnak. De nincs a közelben hajó. Carter szerint valaminek át kell mennie a kapun, hogy nyitva maradjon. Ezalatt Bra’tac elmondja Teal’cnek, hogy Drey’auc kaphatott volna egy másik szimbiótát, de ő nem akart más jaffa halála árán életben maradni. Előkerül Rya’c, aki közli, hogy az anyja meghalt. És persze ez Teal’c hibája, aztán bőgve elrohan. Carter szerint a kapu egy idő után lekapcsol, ha nincs semmi belépő dolog a túloldalon. Meg aztán ott van a 38 perces határ, annál tovább még senki sem tudta nyitva tartani. Letelik, de nem történik semmi.

Oké, akkor 38 perc és pár másodperc. Az sem jön be. Bajban vagyunk. A kapuban elkezd nőni a visszatartott energia. Carter többszörösére növeli az érzékelők hatásfokát, és észrevesz egy ismétlődő energiajelet, ami a kapun át érkezik. Ez nekünk nem jó, ugyanis a kapu egy szupravezető, ami ugyan jókora mennyiségű energiát képes tárolni, de ha túlmegy a határán, akkor a naquadah felrobban. Ez elintézi egész Colorado államot, és a hatása kiirthatja az életet a Földön. Ja és a bónusz: nem tudjuk megakadályozni. Teal’c elbúcsúzik Drey’auctól, aztán megkeresi a fiát.

Rya’c szerint az anyja a Teal’c által választott harc miatt halt meg. Már abban is kételkedik, hogy egyáltalán legyőzhetik-e a kukacot, mikor tőlük függ az életük. Teal’c mindkettőjük helyett választott, és ezért ő most bosszút áll rajta. Persze nem bírja lelőni az öregét, inkább felpofozza egy botfegyverrel, az meg hagyja. Ettől Rya’c még idegesebb lesz, mert azt hiszi, hogy az apja nem tartja elég méltónak a harcra. Ekkor Bra’tac közbeavatkozik, és közli a sráccal, hogy örüljön neki, mert Teal’c ellenkező esetben kettétörné a hátát, és gitározna a gerincével. (Persze nem, nyugi, nem is tud gitározni.)

Rya’c szerint Teal’cet jobban érdekli a harc, mint a saját családja. Bra’tac szerint minden jaffának ezt kell tennie, ha egyszer szabadok akarnak lenni. Rya’c megint elrohan, most duzzogva. Éjjel Teal’c elégeti Drey’auc testét,és nem találjátok ki: Rya’c megint elrohan. Bra’tac szerint hagyni kell, hogy egyedül gyászoljon. Kételyei vannak önmagával kapcsolatban, amióta Apófisz átmosta az agyát. Rya’c azért dühös Teal’cre, mert azt hiszi, hogy ő is kételkedik benne. Bra’tac úgy véli, ez azért van, mert bár Teal’c az apja, sosem mondta neki, hogy ez nem igaz. Most elmondja, és kibékülnek.

Otthon ezalatt mindenki eszmét cserél: az orosz kaput nem használhatjuk, amíg féregjárat nyílik a földre, és nem húzhatjuk ki a konnektorból, mert a túlsó kapu adja az energiát. Mivel világvége hangulat van, McKay is ideért, aminek Carter nem igazán örül. Végső ötletként azt találják ki, hogy az X-302-essel elmennek az Abydosra, és onnan felkeresik az asgardokat. O’Neill és Carter a két szerencsés. Murphy az 51-es körzetben közli, hogy a hipertérablak megnyitását mindenképp az űrben kell végrehajtaniuk. A tárgyalóban hatalmas LAN-parti folyik, amikor Jónás közli Hammonddal, hogy az X-302-es terv nem fog sikerülni. McKay szerint sem. Ugyanis a naquadria annál instabilabb, minél nagyobb energiát próbálnak kinyerni belőle.

Teal’cékhez egy jaffa érkezik teherszállítón, hogy közölje, Anubisz megtámadta a Földet. Olyan fegyvert szerzett, ami által egy kapuval el tud intézni egy másikat. Meg kell találniuk. Mivel Anubisz csak nemrég tért vissza, még nincs sok bolygója, így azok egyikén lehet. Bra’tac végigtárcsázza őket, és amelyikkel nem jön létre kapcsolat, ahhoz odarepülnek a teherszállítóval. Az X-302-es felszáll, minden rendben, megnyitnak egy hipertérablakot, azonban a gép meghülyül, és csak átmennek rajta, nem mennek bele. Ennyi, leszállhatnak.

Már 58 órája van nyitva a kapu. O’Neill szerint darabokra is eshettek volna, de McKay szerint inkább az űr egy ismeretlen részére jutottak volna, ha bemennek az ablakon. Később meglátogatja Cartert, és csodálkozik, hogy ő nincs a többi tojásfejjel. Carter közli, hogy ott nem tud gondolkozni. Még 2 napjuk van, de 2 év alatt se jutna sokra. Megkérdi Jacket, van-e ötlete, elvégre ő szokta látni a dolgokat a „legegyszerűbben”. Nos, van egy ötlete: miért nem esznek egy süteményt? Persze ezt is megzavarja valami, most egy hirtelen energiaszint-esés a bázison. Aztán megjelenik a kapu előtt egy asgard technológiával felturbózott Anubisz hologram, aki közli, hogy itt a vég, készüljünk a halálra. Folyt.köv.

Címkék: csillagkapu
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

octfest 2009.07.06. 10:33:05

Nagyon jó ez a HV, köszi!
"mert Teal’c ellenkező esetben kettétörné a hátát, és gitározna a gerincével. (Persze nem, nyugi, nem is tud gitározni.):-))))

Gabba 2009.07.06. 12:15:49

Ha Jack nem talál megfelelő embert, akkor minden epizód így fog kezdődni:
- Orosz katona: Daszvidanyja!
- Teal’c: Indeed.

Köszi, hosszú percekeig röhögtem. :D
süti beállítások módosítása