Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 2x08 - Családi ügy

2008. szeptember 20. 17:00 - Llew

Újabb nem várt kapuaktiválás. Elég hülye elnevezés, tekintve, hogy elég rendszeresnek tűnik. A jelzés alapján Bra’tac mester jön, ami meglepő, hisz mi baj lehet most, hogy Apófiszt elintézték. Hát az, hogy nevezett mégse halt meg és még Teal’c fiát is elrabolta. Ezek szerint a cím megint jaffa barátunk családjára utal, pedig Walteréval is lehet valami, mert mostanában valami csaj tárcsáz helyette.

Hammond texasból kicsit meglepve halja, hogy Apófisz él. „Ezredes, maga hazudott a jelentésében?” „Nevezzük inkább optimista feltételezésnek, uram.” A lényeg, hogy mivel Apófisz seregét csúnyán megkarcsúsították, igyekezni kell összedobnia egy újat, ha nem akarja, hogy a többi rendszerúr szemet vessen a területeire. És ha elkapja Teal’cet, az jó pont lehet a választópolgároknál. A tábornok már unja, hogy folyton a jaffa családjával kell foglalkozni, de most utoljára még mehetnek.

Drey'auc a nyomortábor béli sátorból átköltözött egy szép házban. „Asszony, egész más ember lettél, mióta utoljára láttalak.” – köszönti feleségét Teal'c. „Á, csak új a fodrászom.” –mondaná Drey'auc, de ekkor megjelenik egy jaffa, aki barátságosan üdvözli őket. Teal’c meg is köszöni, hogy befogadta és védelmezi a családját, mire Fro’tak a Magas Kőszírtről felvilágosítja, hogy a nő felbontotta a házasságukat, és már az ő asszonya. Teal’c rögtön ki is törné a nyakát, ha Jack a Büdös Városból ebben nem akadályozná meg.

Teal’c nem igen hallgat a józan érvekre, hogy a felesége csak a maga és fia érdekében tette, amit tett. Azért szavát adja Bra’tacnak, hogy nem lesz vérontás a felszarvazás miatt, de a Steven Segalt idéző arckifejezése nem sok jót ígér. Nincs minden veszve, mert Drey'auc négy szem közt elmondja neki, hogy nem szereti Fro’takot, csak a gyerek jövője miatt van az egész. Nincs idő lelkizni, ki kell szabadítani Ry’acot, amihez Fro’taknak van egy jó kis térképe is.

A palotába simán bejutnak, az őröket elintézik, a fiút kiszabadítják, de az nem az apjához rohan, hanem leárulózza és hívja a jaffákat. A mentőakció bukott, pucolni kell. Pont időben érkeznek Fro’tak házába, hogy a gömb TV-n láthassák Apófisz kampány beszédét. Mivel alacsony a népszerűségi indexe, így jó politikushoz híven a médiát, na meg az agymosott Rya’cot használja, hogy elterelje a figyelmet a vereségéről. És ha ez mégse lenne elég, 1 millió fabatka shesh’ta vérdíjat tűz Teal’c fejére, meg egyet Jackékére.

Rya’c az anyja indián nevével születési helyével titkos üzenetet küld az apjának egy helyszínről, ahol kiszabadíthatják. Mindenkinek gyanús a dolog, de Teal’c hajthatatlan, reggel akció. Jaffák kopogtatnak, hogy átkutassák a házat, de Fro’tac egy titkos kamrába bújtatja el a csapatot, amit Teal’c azzal hálál meg, hogy éjszaka újra összejön az asszonnyal. Fro’tak, persze meglátja, és megy is a jaffákhoz. Még jó, hogy O’Neill rossz alvó, így időben dezintegrálja.

Reggel túl könnyen kiszabadítják az idiótán vigyorgó Rya’cot és visszatérnek a Földre. Bra’tac marad, pedig már többszörösen áruló lett, de valahogy nem sikerült lebuknia. Fraiser doki szerint a gyerek rendben van, nincs benne bomba, de valamiért folyton a napot akarja látni. Az anyjának tűnik fel, hogy újra meg van az a két foga, amit az elrablás előtt Bra’tac vert ki egy gyakorlás közben. Árulózás, majd elkábítás és fogászati vizsgálat következik.

A fogakban biológiai fegyver volt, ami egy hónap alatt kiirtotta volna az össze földi élőlényt. Rya’c a fogdában hisztizik, de senki nem akarja megpofozni. Fraiser doki elektrosokk terápiát javasol, amit aztán gyorsított eljárásként egy zattal kiviteleznek. A dolog működik, újra együtt a boldog család. Drey'aucék elköltöznek a fény földjére, hogy a 3. évadban lehetőleg ne keljen újra megmenteni őket.

 

Címkék: csillagkapu
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kla 2008.09.20. 20:53:20

"pedig Walteréval is lehet valami, mert mostanában valami csaj tárcsáz helyette."

Tényleg, utánanéztem imdb-n és 2.-3. évadban alig szerepel. Pedig, mint tudjuk, bár a munkáját egy gép is elvégezhetné, a csapatokat jó érzéssel tölti el, hogy egy ember ül a vezérlőpult mőgöt.

taltosbandi 2008.09.21. 14:58:17

"Újabb nem várt kapuaktiválás."

Ez így nem pontos, először is, ez "Unsceduled off-world activation", aki feliratosan nézik gondolom annak feltűnt :) Ez pedig "nem tervezett külső aktíválás"-t jelent szabad fordításban

the black ball 2008.09.21. 19:08:36

taltosbandi: Mi a különbség?

Dirky 2008.09.21. 20:38:15

kla: "Pedig, mint tudjuk, bár a munkáját egy gép is elvégezhetné"

Az Atlantis első részéből nagyon csíptem a jelenetet, mikor a tárcsázásnál elkezdik az "egyes ékzár kódolva" szöveget :-)

Llew 2008.09.22. 11:12:42

taltosbandi:
tudom, hgy azt mondják eredetileg, de a történet szempontjából lényegtelen. Egyébként is a blog célja ez lenne:
"Sorozatepizódok zanzásítva, viccesen, akár gúnyosan.
Nem pedig az, hogy a forgatókönyveket írjuk le szó szerint.
süti beállítások módosítása