Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 2x19 - Red Rock Jarod

2009. március 28. 10:00 - missparker

Valaki az éjszakában gödröt ás, generátort tankol, fotóz egy megkötözött nőt. Úgy látszik mostanában ilyen emberrablós részeink vannak. Miss Parker rémálmodik Szépfiú utolsó szavairól. Jarod piros füzetet gyárt, közben kap egy e-mailt, Sydney információkat ígér neki, találkozzanak Dry Riverben, Arizonában. Jarod megérkezik, kérdezősködne két kártyázó helyitől, látták-e Sydney-t, nem válaszolnak neki. Jön a seriffhelyettesnő, velük ne próbálkozzon, süketek születésük óta. Akkor jelbeszéddel. Megvan a kölcsönös szimpátia. Miller, a seriffnő sem látta Sydney-t, de arra a szóra, hogy 'előkelő' korosodó urat keres, letartóztatja Jarodot. Ennek meg mi baja?

Missék egy zsákutcában kutatnak Jarod után, kaptak egy névtelen tippet. Valaki fentről fotózza őket, Miss részére Parker-anyu központi belépőkártyáját hagyta Jarod. A lejárati időt megváltoztatták rajta, előrehozták anyu halálának napjára. Jarodra ilyen bunkó poén nem jellemző. Eközben ő már a fogdából alkudozik Millerrel, eredménytelenül. Beront az irodába egy gyerek, Miller fia rosszul lett, orvos nincs a városban két napig. Jarod jelzi, neki van némi orvosi gyakorlata. A gyereknek leesett a vércukra, némi Pez segít. Jarod a tünetekből azt is látja, hogy a srác súlyos szívbeteg, valóban, várólistán van, átültetésre vár, de ritka a vércsoportja (mint Jarodé). Maga orvos? Pillanatnyilag nem. Megjött a seriff, Delmont, nagy hévvel kérdezi, ez az a fickó?

Sydney megkapja Jarod válaszát, oké, találkozzunk, nagyon várom. Ezt nem tudja mire vélni, ő nem kért találkozót Jarodtól. Miss egyedül megy a találkahelyre, Brootsék elemezzék a zsákutcás helyszínt. Miller győzködi a seriffet, hogy Jarod nem próbált szökni, megmentette a fiát, de hiába, nincs más megoldás. Mit kell egyáltalán megoldani? A seriff kocsibavágja magát és Jarodot, elindul vele. Jarod folyamatosan dumál, a beteg fiúról, a szenvedő szeretteikről, családról, de nem ér el semmit. Egy régi gyárudvaron lévő lakókocsiba viszi, egy csomó véres géz, fertőtlenítőszerek, valaki megvágta magát? Megjelenik Szépfiú (hát mégis él!), egy vascsővel azonnal lecsapja Jarodot. A seriff elvégezte a munkát.

Központ, a zsákutcából összeszedtek minden kacatot, elhozták Angelonak. Sydney közben azon gondolkodik, hogy az e-mail Jarod számára a 'Menedék' jelszó miatt hitelesnek tűnt, valószínűleg csapdába csalták. Angelo eredményre jutott, akinek a személyiségét érzi, annak nincs hüvelykujja a bal kezén.

Jarod orvosi tanácsokat ad Szépfiúnak, ha nem gondoskodik a sebéről, az egész kezét elvesztheti. Szóbakerül Delmont seriff. Nos, ő nincs abban a helyzetben, hogy ne legyen segítőkész, Lyle a terhes feleségét ásta el a sivatagban, élve. A generátor biztosít neki levegőt még egy ideig.

Miss leszállt Arizonában, indul a kisvárosba, Sydney hívja, Lyle életben van. A fotós embert meg végre a nézők számára azonosították, aki még nem tudta volna, hogy Kyle az. Ide is követte Misst.

Jarod alkudozik Lyle-lal, elkaptál, engedd el a nőt. Lyle a Triumvirátussal készül tárgyalni, ha visszaviszi a Csodafiút, visszakapja a pozícióját. Jarod próbál rávilágítani, hogy ahogy egyszer félreállították, úgy máskor is képesek rá. Lyle is emlékszik, hogy Jarod keze mennyire benne volt az ő kicsinálásában, tehát szövetséget ajánl, ez már valami.

Delmontnak Miller jelent rádión, egy magas, barnahajú nő érkezett a városba, kérdezősködik. Még a végén Miss menti meg Jarodot. Lyle kiadja a parancsot, a seriff szabaduljon meg tőle. Miss kérdezgeti serifféket az irodában, lobogtatja Lyle fényképét, ez egy gyilkos. Delmont hallgat, de hagyja elmenni. Miss egyetlen új infója a beteg fiú, hátha ez is jó lesz valamire. Miller hívná az FBI-t, Delmont fél. Miss a város szélén megvárja a seriffet, majd követni kezdi. Kyle motorral utánuk. Jarod tovább dumál Lyle-nak, oké, az apádon bosszút álltál, de anyád megérdemelte-e, ami neki jutott? Mintha kicsit beleőrült volna szegény a történtekbe. Erről beszélni rossz ötlet, Lyle dührohamot kap, majd előszed némi altatót Jarodnak. Jarod figyelmezteti, hogy törvénytelen, ha orvosnak adja ki magát - imádom a fekete humort! Ezen még Lyle is röhög, de szemet szemért, Jarod hüvelykujját akarja. Delmont is követelőzik, hogy Lyle engedje el a feleségét, megkapta, amit akart. Befut Miss, nem találkozhat Lyle-al, a seriff letartóztatja. Lyle újra markolássza a szikét, Jarodnál hat a szer. Kyle nem óvatoskodik sokat, a maga közvetlen módján kérdés nélkül lecsapja Szépfiút. Kyle vigyora Jarod utolsó képe, mielőtt újra megválik a tudatától.

Központ, Sydney egy borítékban megkapja a Kyle által készített fotókat. Angelo rögvest meg is mondja, ki csinálta ezeket. Sydney intézkedik, mennek Arizonába. Jarod ébredezik, Kyle elmeséli, hogy a balesetük után kimászott a furgonból, ő lőtt a tankba, hogy felrobbanjon. Misst követte hónapokig, mert ugye Jarodot nem egyszerű megtalálni, azt remélte így sikerül. Jarod is elmondja, amit megtudott a családról: Jacob fecnije az egyetlen új infó, Kyle nem túl elégedett. Bosszút akar, Lyle-lal kezdené. Jarod inkább a seriff feleségével foglalkozna, de ehhez ki kell szedni Szépfiúból, hol temette el a nőt. Neki nem erőssége a direkt kínvallatás, ez Kyle-nak való feladat, ő viszont örömmel végzi ('Relax, brother! This is what I do' :) )

Most Miss van a fogdában, próbál Millerre hatni a beteg fia által. Lyle-t ismerve, lesz itt halott bőven. Miller elsírja végre a Delmont feleségével történteket, tényleg csak Miss segíthet. Kyle kiszedte Szépfiúból a helyszínt, rohannak a nőért, az utolsó pillanatban kiássák. A riadt nő Kyle karjaiba ugrik menedékért. Kyle nekiáll vigasztalni, olyanokat mond nagy bölcsen, hogy 'jól van', de egy új élménnyel lett gazdagabb. Ilyen az, mikor másokon segítünk.

Miss megint a gyárban van, találkozik végre Szépfiúval. Kyle deréktájon kissé összekaszabolta a vadászkéssel, de azért elég eleven. A hiányzó hüvelykujja miatt hatékonyan meg sem lehetett bilincselni, kiszabadult. Miss kiakad, itt senki sem tud normálisan meghalni? Képen törli néhányszor Lyle-t, a zsákutcában te hagytad azt a belépőkártyát, ugye? Jarod idegesítő, de nem szívtelen, nem poénkodna anyu halálával. Miss elszámítja magát, Lyle megszerzi tőle a fegyvert.

Jarodék meghozták a nőt a seriffirodába, ez a rész lezárva. Delmont elindulna a gyárba Lyle-t leölni, de Jarod lebeszéli, ezt majd ők megoldják, törődjön a feleségével. Sydney közeledik a Központ helikopterén a gyárhoz, Jarodék is itt vannak már, ez sűrű lesz. Lyle sehol, de mi van Miss-szel? Előkerül, Szépfiú túszaként, affranc.

Állnak szemben egymással, Kyle a seriff puskájával, Lyle Miss-t fojtogatva, a Smith&Wessonnal. A helikopter egyre közelebb van, Sydney-t, Broots-t és némi gólemet tartalmazva, ettől csak Missnek nem kell tartania, mindenki más inkább nem várná meg. Kyle-t nem hatja meg Miss szorult helyzete, így Szépfiú a fegyvertelen Jarodot veszi célba. Ne feledjük, Kyle is zseni. Így nem eszetlenül hadonászik a fegyverrel, hanem kérdezősködik: hogy vannak a sebeid, Szépfiú? Missnek most esik le, hogy egy könyökütés talán segíthetne (pedig nem is szőke). Szépfiú összegörnyed, Kyle belelő, de ez még kevés. Jarod újra veszélyben. Szépfiú lövését Kyle védi ki, Jarod elé ugrik.

Sydney-ék leszálltak, Jarod csak Kyle-lal törődik. A gólemek, Sydney, Miss és Broots végignézik, ahogy Jarod hiába küzd Kyle-ért. Csak állnak, és nem segítenek. Kyle hősi halált hal. Miss szólal meg először, ideje, hogy hazatérj, Jarod (karrierista dög). Azt már nem! A zseniösztön működik, Jarod tudatában van, hogy elfutni már nem lehet, nincs is olyan lelkiállapotban. De képes bedobni egy új témát: hol van Lyle? Ez másokat is elgondolkodtat, nyert pár másodpercet továbbgondolni a helyzetet. Megjön Delmont, a baromarcú most is puskával hadonászik, de most jókor. Hálás Jarodnak, de jó. Leállítja hát a gólemeket, Misséket, Jarodnak szabad utat biztosítva a helikopterhez. Sydney azt kérdezi, hová viszi most Kyle holttestét (ez is de fontos), egyedül Broots fejezi ki részvétét Jarodnak. Az egyetlen EMBER a csapatban? Zárókép: Jarod egy buszon ül, piros füzetet lapozgat, benne újságcikk: 'Ismeretlen donortól kapott új szívet a haldokló fiú'. Isten veled, Kyle!

Címkék: a kaméleon
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Castiel 2009.03.28. 11:13:49

Végre elérkezett a kedvenc Kaméleon-epizódom hogyvoltja(remekül sikerült), gondolom a te kedvenced a következő lesz elvégre az is egy best of Miss rész.
A Jarod-Lyle és a Jarod-Kyle beszélgetések voltak rész legjobb pillanatai.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.03.28. 13:25:37

Hát igen, jó mozgalmas kis epizód, kár hogy nincs hepiend.

Castiel 2009.03.28. 13:38:03

Erre a sorozatra nem jellemző a happy end(Legalább is a főszerelőkre nem). De végül is Kyle, úgy halt meg, hogy eldönthette ki él ki hallott(Ő vagy Jarod).
süti beállítások módosítása