Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Moonlight 1x05 - Arrested Development

2008. december 29. 11:00 - Sonrisa

Mindenkinek B.oldog Ú.j É.vet K.ívánok!

Essünk túl gyorsan a szokásos összefoglalón, de ne feledjük, hogy Mick legutoljára épp Bethből lakmározott, és azt tegyük hozzá, hogy vészhelyzet volt, ill. a csaj önszántából ajánlotta fel magát. Josh persze nem tud semmiről. Vámpírunk kínosan kerüli a találkozást a riporterrel, ám az univerzummal szemben tehetetlen, így tanúi lehetünk egy kínos tessék-lássék társalgásnak. Joshék épp az egyéves évfordulójukat ünneplik este, meghívják Micket is, aki hezitálva nemet mond. Vágás, egy baseballsapkás alak kísérők képeit nézegeti a neten, fel is keres egyet, majd ráront. Sejtjük, mi történhetett. Meg is van a heti „bűnös”. Főcím.

A BW-nél meló van, a korábban látott csini kísérő holttestét találták meg, személyazonossága ismeretlen. Közben St. Johnnál is jelentkezik egy házaspár, akik egyetlen kicsi lányukat szeretnék viszontlátni, aki a nagyvárosba jött, annak reményében, hogy megtalálja az amerikai/hollywoodi álmot. Aztán – meglepő módon – kísérőként végezte. Mick feladata lenne megtalálni, és hazavinni az elveszett bárányt. Beth a bűnügyi helyszínen lábatlankodik, a gyilkos talán San Franciscóból ruccant át L.A.-ba

Régen láttuk már Logant, most vele is találkozunk, érdeklődik arról, mi is most a helyzet barátja és a riportercsaj között a sivatagos kaland óta. Átugorva a bájcsevejt, Logan segít megtalálni az eltűnt lányt – nála még a tapétán is B. Franklin figyel, egy hiperextramodern számtechcuccot, és egy hűséges kocka mitugrászt tud felajánlani. Egy kis nosztalgiázásra is jut idő, régen még egymásnak ígértek alább az utcalányok a sarkon, ma meg már kategóriánként lehet köztük választani. Azok a régi szép napok... A geek meg is szerzi a telefonszám alapján a címet. Neki ez gyerekjáték. Ha már nincs élete (from South Park - WoW-s rész).

Josh és Beth barátaik körében ünnepelnek szolidan, mikor telefon cseng a hullaházból, s Beth szó nélkül hagy ott mindent. Josh féltékenykedik egy sort, már megint az a Mick-csóka, s a kedvese egy szavára ugrik – ezegyszer tévedett, de világossá vált Beth számára, hogy Mick létezése eléggé érzékenyen érinti barátját. Josh jófejnek akar látszani, így áldását adja arra, hogy barátnője lelépjen a sztorija miatt. Mick közben utánanéz a helyszínnek. A hullaházban az áldozatot még nem azonosították, de valami/valaki alaposan széttrancsírozta.

Mick érkezik késői órán, nyomában az aggódó szülőkkel. Ő hivatalosan jutott be a hullaházba, ezzel szemben Beth kénytelen elbújni a közeledő léptek hallatán. Nagy megkönnyebülésre nem a keresett lány fekszik a boncasztalon. Különböző ügyben nyomoznak, mégis azonos helyen kötöttek ki. Végzet. Mick elárulja, hogy egy vámpír végzett a lánnyal. De ő nem utána kutat. Mick legszívesebb elfelejtené az egész vérszívás dolgot, ám Beth nem tud továbblépni, elvégre a saját vérével mentette meg az életét, avagy mi a szösz. S ezúttal is összetalálkoznak útjaik, érzése szerint, ahol az eltűnt lány, ott lesz a gyilkos is.

Közben csóri vámpírkám ismét akciózik, ezúttal a tékozló kisleányra veti ki hálóját. Ő lett volna az első célpont is, csak volt valami kavar a weblappal. Beth barátnője furcsállja azt, hogy egy ideje csak stagnál a lány kapcsolata Joshhal. Ennek nem lesz jó vége. Mick elhívja Bethet Loganhez, szükség van egy csajra a csapatban. Megvan a bejövő hívások listája a halott lány telefonjáról, egyesével fel kellene őket hívni, valószínűleg köztük lesz a gyilkos is. Itt jön a képbe Beth. (nem mellesleg Logan picit van csak lenyűgözve, mikor meglátja a lányt) Meg is találják a perverz vérszívót, s egy esetleges találkozó is kilátásba kerül. Plusz a címe megvan, héla a nyomi nerdnek.

Mick és Beth tesz egy sétát a kérdéses címen, ahol a rendőrség karjaiban rohannak, épp egy csapdába sétáltak bele. Csak nem épp nem rájuk számítottak. Azért figyelitek, hogy MSJ fél mp alatt földre küldött 2 zsarut. Ez mondjuk nem tűnt fel senkinek? A kikötőben a tékozló lány találkozik a perverz csórival, akinek végre az arcát is látjuk: egy díjnyertes, pattanásos, szerencsétlen nyomorék, aki épp a gimis éveit taposta, mikor vámpírrá vált. Azt a korszakot, amikor papírzacskót kellett volna hordania a fején. Na ez a szívás. A csaj is le van döbbenve, „még bottal sem érnék hozzá, nemhogy smároljak vele” – gondolja, ám a fizikai ráhatás és egy köteg zöldhasú meggyőzi, hogy nem minden történik úgy, ahogy azt az ember elképzeli.

Mick találegy fekete-fehér képet a polcon, ami kb. 100 évvel ezelőtt készülhetett, nemsokkal a fényképezőgép feltalálása után, rajta egy erősen ismerős alakkal. A vámpír. A rendőrség 40 évesnek tippeli a gyilkost, Mick azonban tudja, hogy csak kb. 16 lehet. De már 200 éve az. Nem csoda, ha bekattant. Sunyiban még lenyúlják a helyszínről a kiscsávó noteszát, hátha ad valami támpontot. Ad is. 100%, hogy ő az, s rá rájönnek arra is, hogy most a tékozló lány lesz a következő trófea.

Perverz vámpír épp sakkban tartja a kísérőt, Mickék pedig száguldanak az oldtimerrel a móló felé. Menetközben Beth felhozza, hogy vajon a szextéma működik-e ember és vámpír között. Kínos mellébeszélések, szerencsére odaérnek, s üldözőbe veszik a fiút a kikötőben. Épp időben érkeztek. MSJ megpróbál hatni a srácra, beveti a „én tudom, min mész keresztül”-dumát, esélytelen, hiszen a srác egy soha nem fog felnőni, és mindig is úgy fog kinézni, mint azok a lúzerek, akiket az osztálykiránduláson először dobnak a tábortűzre. Hajsza, s legalább a lány megmenekült.

Az éjszaka a stégen éri a fiút, Mick ott vár rá. A vidámpark tökéletes helyszín egy kis elbeszélgetésre. A meg nem értett fiú elmondja, hogy szerelemre vágyik, amit soha nem kaphat meg. Ez előhozza Mickből a Coralines emlékeit, talán mégis rokonlelkek. Mégsem, miután a csávó hátbavágja egy vasrúddal, kemény csetepaté a hullámvasúton The Used – The Bird and the Worm taktusaira, lúzerkám elveszti a fejét, szó szerint, a dalnak vége van.

Meiko – Sleep dallamai alatt: az aggódó szülők végre visszakapták lányukat, aki bűnbánó arccal, lesírt sminkkel borul a nyakukba. Szép pillanat, a bulvársajtó figyelne, ám szerencsére Beth észnél van, s ezúttal a szaftos sztorit inkább a fiók mélyén hagyja. A Mindenség mindig ott van a háttérben, s Beth a parkolóban megcsókolja Micket. Kétszer. Hö? Mick meglepett arcot vág, mi is (de ezért drukkoltunk már 5 rész óta).

Két bónuszkép a végére:

 

Címkék: moonlight
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gertrud 2008.12.30. 18:05:30

"Régen láttuk már Logant, most vele is találkozunk...."

Nem Logan hanem Josef!
Logan a másik számítógépes vamp aki folyton guitar-hero-sat játszik.

Sonrisa 2008.12.30. 18:09:18

Hoppá, bocsánat. Ezt tényleg benéztem:) Köszi a javítást, legközelebb figyelek. Nem tudom miért ugrott be Logan... Pedig ő itt még nem is szerepel.
Legközelebb nem éjszaka fogom megírni a hv-t:)

gertrud 2008.12.30. 18:27:31

Én sem voltam elég figyelmes mert csak most vettem észre, hogy már a 3. részben is Logannak nevezed Josefet...
:)
Ez az éjszakai melózás átka biztos vagyok benne :)

Azért köszi szépen a hogyvolt-ért!
És Nagyon Boldog Új Esztendőt kívánok!!

cicamaca 2008.12.30. 19:36:24

Nem azért, mert uyanez a srác játssza Logant a Veronika Marsban? :)

Sonrisa 2008.12.30. 21:10:14

Veronica Marsból egyszer láttam 20 percet, s azóta semmi. Nekem nem jött be, úgyhogy szerintem tuti nem innen keverem:)

hamupatacska 2009.01.03. 22:00:56

árulja már el valaki, hogy most hol megy a sorozat. azt vágom, hogy a viasat adta le augusztustól, de most sehol nem találom, pedig tűvé tettem érte a műsorújságot:) plííz

Sonrisa 2009.01.03. 22:28:51

Sajnos rossz hírem van, tudtommal nem adja egyik adó sem jelenleg:(, a viasaton lement mind a 16 rész, nemrég fejezték be.

Én mostanság néztem meg az évadot, guilty pleasure lett, aztán láttam hogy megy a tv-ben, innen jött az ötlet, hogy elkezdem írni, a Reaper úgyis szünetel.

Ha valahol látom, akkor feltétlenül jelzem.

hamupatacska 2009.01.04. 02:39:24

@Sonrisa: köszi, azért már feltaláltam magam, most a hetedik résznél tartok a youtube-on 10 perces etapokban.:) nem a legkényelmesebb, de legalább kéznél van
totál rákattantam:)
süti beállítások módosítása