Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 1x02 - Every Picture Tells a Story

2008. június 28. 10:19 - missparker

Egy szobában vagyunk, Parker lapozgat egy piros füzetet, Sydney aggodalmasan kérdezi a helyi mesélőt Jarodról. Szegény ember, néz maga elé bambán, hogyha Jarod nem volt atomtudós, akkor hogyan tudta megakadályozni a reaktormag robbanását? És felnőtt ember létére miért nem tudott úszni? Igaz, itt 5 hét alatt versenyszinten megtanult. Még furcsább volt, hogy az utolsó héten csak lebegett a medencében egész nap. A fürdőkádban lévő kishajót, helikoptert sem nagyon tudják mire vélni. A következő képen már Jarod ugrik ki egy helikopterből a tengerbe egy égő jacht mellé, és kimenti a vízbe esett nőt.

Jarod faxol Miss Parkernek: 'A dolgok nem mindig azok, aminek látszanak' és egy dátum: 1970.04.13. A Csodafiú így gondoskodott arról, hogy Parker ne csak vele foglalkozzon. Miss eldicsekszik Sydneynek - aki most épp ikerkislányokkal foglalkozik - hogy talált egy technikai zsenit, ő majd lenyomozza Jarodot. Sydney szkeptikus, szerinte türelem kell, a technológia nem vezet eredményre. Sydney, nem pszichiáter vagy? Parker és a türelem? Parker érve a tech vonal mellett a heti kulcsmondatunk: az okosok azok, akik mindig elkövetnek valami meggondolatlant. Talán Jarod is elég okos ahhoz, hogy hibázzon. Megtudjuk még, hogy Parker-apu a Központ vezetője, és Sydney félti Misst a liftezéstől. Ugyan, az már 20 éve volt, maga is túl lehetne rajta, Syd! Sydneyből most kitör a pszichiáter, ha Miss szeretne beszélgetni az anyja haláláról, ő áll rendelkezésére. Miss köszöni a gondoskodást, de nem így akarja végezni. Anyu ugyanis lelőtte magát a liftben, pont egy Sydney-vel való beszélgetés után. Bizalomgerjesztő.

San Diego, California, a partiőrség hadiszállása. Jarod kolléganője, Martha érdeklődik, hogy lehet, hogy a bázison kívül lakik. Martha szerint vicces a válasz: meghamisította az áthelyezési papírokat. A parancsnokok is dicsérik Jarodot a tegnapi akciója miatt, sőt értékelik a 'poénját' is, hogy milyen jó, hogy egy hónapja megtanult úszni. Jön a napi munka, Bilson parancsnokhelyettes, Javi tengerész és Jarod (Campbell hadnagy) kihajóznak. Megismerünk egy tengeren élő remetét is, Roy-t.

Jarod szabadidejében festeget, majd telefonál egyet Sydneynek, megkérdezi, hogy valóban Jarod-e a keresztneve. Halott szemekről beszél, azokról az emberekről, akik miatta haltak meg. Nézőként megint kiráz a hideg. Provokálja Sydney-t, miért nem fordul a hatóságokhoz, ha el akarja kapni? Azt persze nem lehet, ha megtudják, milyen kutatási anyagot lopott a Központból, már nem tudja megvédeni. Syd, ha megtudják, mi van nála, ti sem tudjátok megvédeni magatokat.

Megint játszunk, zsenink most egy diliboltban érdeklődik a műkutyagumi miértjeiről. Miután az eladó idegeit kellőképpen megtépázta, ott is hagyja, egy kislányra és az anyjára fókuszál, virágot vesznek a temetőbe. Dilibolt után temető, a jellegzetes erős kontrasztok. A piros füzet most egy tengeren meghalt halászról, Tom Kingről szól.

Miss beront egy hostelba, mert Syd persze lenyomoztatta telefont. El is kapnak ott egy figurát, aki rettegve elmondja, hogy Jarod adta át neki a szobát, aki a filharmonikusok karmestere(!), mindig úton van, és azért fizette ki a bérleti díjat fél évre, hogy közvetítse a hívásait. Itt mi már nagyon röhögünk, Miss ideges, Sydney csendben somolyog.

Jarod kezdi felépíteni az akciót, a reménytelenül szerelmes Roy lelkét ápolgatja a hajóján. Roy egy faragott dobozért cserébe teljes ellátmányt kap, remetéskedjen nyugodtan, nem lesz elvontatva a hajója. Egy támogató kipipálva. Marthanak nem szimpatikus, hogy Jarod 3 napja van itt, és az előléptetés érdekli. Már megint meg kell küzdenie egy pasival. Ebédelni is hiába hívja Jarod, csak kifogás van: tegnap nem volt friss a szusi, rosszul érzi magát, és a dereka is fáj. Jarod tapintatlanul megkérdezi, hogy mikorra várja. Na nem az előléptetést, a babát. Martha ideges, honnan tudja, mi maga, részmunkaidős nőgyógyász? Nem, de szülész már voltam. Juj. Jarod megígéri, hogy nála biztonságban van a titok. Roy után Marthat is maga mellett tudhatja.

Központ. Találkozunk végre Broots-cal, a tech zsenivel. Rutinosan alkudozik Parkerrel a feladatra kapott határidőn, de elég meghunyászkodó alaknak tűnik. Vagy sunyi, vagy szerencsétlen, ez most még nem derült ki. Egyébként laza fickó, biciklivel közlekedik a Központon belül is.

Tom King ügyében kiderül, hogy Bilson mindent megtett, de nem tudták megmenteni. Jarod felfedezi, hogy a keresési protokollt követték ugyan, de az áramlást nem vették figyelembe, így Tom más irányba sodródott, mint amerre a keresés haladt. Hm. Vidámkodásnak most Tom kislánya krémes kekszet szétszedni tanítja Jarodot. Ilyen egy komoly hadnagy, ugye. Hogy ne örüljünk sokáig, a szülő elvesztése az új közös téma. Apu hajóját nem találták meg, pedig rajta volt a halászok védőszentjének faszobra, amit a kislánytól kapott. Jarod gondolkodik, elővesz egy gyerekkori videót: nehezen megy a feladat, meg kell menteni az űrhajósokat, fogy az oxigén Jarod körül is, hogy jobban átérezze a helyzetet. Sydney ösztönzi: ha akarod, meg tudod menteni őket! Tomot vajon meg akarták-e menteni?

Jarod diliboltos szemüvegbe öltözve, festegetés közben az éjszaka közepén felhívja otthon Parkert is. Ezt a hívást biztos nem nyomozzák le. Jarodtól szemrehányás a Központban töltött évek miatt (Parkernek? Miért pont neki?), Misstől fenyegetés, hogy a céges karácsonyi bulin már Jarod is ott lesz. Másnap parti grillezés a kollégákkal, Jarod újfent provokál. Akik nem tudnak megmenteni egy halászt, nem érdemlik meg az egyenruhát. 4 nap után ilyet mondani kicsit veszélyes egy normális állás esetén, de Jarod ugye nem kockáztat semmit. Bilson szerint a feleségnek muszáj valakit hibáztatnia, hogy feldolgozza a gyászt. Javi viszont már megy is a templomba megbánni bűneit, Jarod már tudja, hogy ki a titok tudója. De ki a bűnös? Búvárfelszerelést elő, Jarod persze megtalálja Tom hajóját, mert tudja, hol keresse. A kislány faszobrát magához is veszi. Bilson hajóját is megvizsgálja, azt nemrég festették újra.

Parker otthon a félhomályban Anyu fényképén mereng, telefonhívás, indulni kell, Broots talált valamit. A központban Sydney megint ikrekkel kísérletezik. Az irodájában ott áll a Jarod által épített Empire State Building. Broots szerint a hívásátirányító technika, amit Jarod használt nagyon drága, és persze zseniális. Misst ez annyira nem érdekli, de Broots megemlíti, hogy Jarod az ő számlájára terheltette az egészet. Grrr. Na és hol van? A hívások a félős figura melletti szobából jöttek.

Javi ismét a lelki békéjét keresi a templomban, de csak Jarodot találja, aki szigorú tekintetével kiszedi belőle, hogy mindig Bilsonnal járőrözik, mert közben mexikói csempészeknek segítenek. Az egyik ilyen éjjel véletlenül átgázoltak Tom hajóján, az kettétört, elsüllyedt. Tom ugyan még élt, Javi megpróbálta megmenteni, de Bilson fegyverrel állította le.

Készülődés: Jarod festeget (még mindig nem tudjuk mit), Pez cukrot eszik, játszik a diliboltos cuccokkal. Feladja az általa kiegészített King-aktát a főparancsnoknak, szerel egy kicsit egy motorcsónakon. A festménye elkészült, elküldi Missnek. Javi beteget jelent, elintézi, hogy Jarod mehessen járőrözni Bilsonnal. Bilson nem örül ennek, előrerohan a mentőhajóra, ahol rádión bejelentkezik a csempész, hogy egy óra múlva találka. Mi viszont tudjuk, hogy ez nem a csempész volt, hanem a félős figura. Bilson hirtelen nagyon rendes lesz, elengedi a gyomrára panaszkodó Jarodot is, majd ő egyedül járőrözik. Jarod gonoszul vigyorog. Miss újra beront a hostelba, ezúttal a szomszéd szobába, ami természetesen üres, de ott a piros füzet a King-esettel. A félős figura mentegetőzik, hogyhát nem kérdezték, hol lakik Jarod, ezért nem mondta. Ugye Parker, az okosok mindig semmiségeken buknak el.

Bosszú: Bilson száguld a motorcsónakkal, a nyílt tengeren leáll a motor. A rádió nem működik. Miss eközben megérkezik a parti őrség kikötőjébe Sydney-vel és a fegyveres gólemekkel, Jarodot keresi. Bilsonnál felcsillan a remény, végre lát egy mentőhajót, ami felé tart. Túl gyorsan. Jarod ketté is szeli a csónakot, Bilson a vízben, Jarod köröz körülötte a mentőhajóval, mint egy cápa az áldozata körül. Bilson hadbírósággal fenyegetőzik, Jarod elmondja, hogy valójában nem hadnagy, nem szolgál a parti őrségnél, így a hadbíróságtól sem fél igazán. Megnyugtatja Bilsont, hogy Tom másfél napig volt képes taposni a vizet, mielőtt halálosan belefáradt és megfulladt a mentőkre várva. Hátborzongató, ahogy elmeséli, mit érzett Tom, mit fog érezni Bilson, ahogy egyre jobban elfárad majd, begörcsölnek az izmai, átfáznak az ízületei, és végül elsüllyed. Viszont ajánlatos elszáguldania a helyszínről, mert jön Miss a gólemekkel. Hajós üldözés, Jarod hajója leáll, kifogyott a benzin (az okosok mindig a semmiségeken buknak el). Szerencsére, mire Missék átérnek, a mentőhajó már üres. Jarod megint hagyott ajándékot: egy lemezt, rajta az 1970-es dátummal. Misst már nem érdekli Jarod üldözése, pedig nincs is messze, versenyúszó ugyan, de nem a part felé ment, Roy vette fel.Roy faragott dobozában megérkezik a kislányhoz a faszobor Tom hajójáról, Marthat előléptetik, Bilsont letartóztatják, küldetés teljesítve.

Éjszaka. Miss szaténpizsamában, whiskyvel, cigivel a kezében, nézi a Jarodtól kapott lemezt és a festményt. A kb. 12 éves Jarod Sydneyvel a laborban, a háttérben női sikoltozás, Jarod rohanna segíteni, Sydney lefogja, lövések. A videón Miss Parker sikítozik, mi történt anyuval, a kép kimerevedik a kislány könnyes arcával. Ezt a képet festette meg Jarod.

Furcsa, hogy egy anya pont a gyereke szeme láttára végez magával, ráadásul több lövéssel. Miss könnyei ellenére is telefonál: meg akarja tudni, mi történt anyjával. Ennyit a kőkemény karrierista énjéről, mostantól anyuról szól a Központ, nem Jarod üldözéséről. Roy kimerészkedik a partra, talán mégis megkeresi a szerelmét, sétál a parton. És Jarod?

Ő inkább autózik egyet.

Címkék: a kaméleon
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása