Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Las Vegas 2x22 - Levelek, ügyvédek, és erkölcstelen hölgyek

2008. június 02. 09:07 - C21

A mérnök is ember, ahogy azt mai részünkből is megtudhatjuk, valamint kapunk egy jó adagot az amerikai hazafiasságból, amit igazán csak ők érthetnek. Mary végre találkozik a titkos hódolójával, akit minden bizonnyal egy fogkrémgyár szponzorál, úgyhogy érdemes lesz ellátogatni Vegas-ba.

Danny levelet kap a frontról. Legalábbis az irakiról, ahol barátja Luis nyomozó szolgál. Már éppen újságolná Ed-nek, hogy mekkora ász a katonai posta, (4 nap alatt Vegas-ban a levél, amit a világ másik feléről, egy homokbuckáról küldtek nálunk a Pest->Buda tart eddig) de a főnök lelombozza lelkesedését. A nyomozó úr nem derít fel újabb kusza ügyeket, vége a fánk rendelésnek, ugyanis elhunyt a battlefield-en. Danny összeomlik.

Sam megkéri Mike-ot, hogy legyen az egyik vendég kísérője, aki kifejezetten őt kéri a feladatra. Mike vonakodik, amíg meg nem tudja, hogy egy elismert mérnökről van szó, akivel beszélhet végre a mono nukleáris hidro-foto-spektográfról és annak transzverzális modulációjának gondjairól, de a professzor a problémát a másik végén fogja meg. Pontosabban az a problémája, hogy az ő végét fogják már meg. Innen jön az ötlet, hogy Mike vigye el egy kuplerájba, ahol „I wanna fuck a whore!”, mondja szándékát félreérthetetlenül.

Mary pici szíve zakatol, mert egy bolti lopás kapcsán kell tanúskodnia, de nem akarja börtönbe juttatni. A jegyzőkönyvet felvevő ügyvéd nem Laci, pedig jók a fogai. A széplány izgul mert hamarosan találkoznia kell a titkos hódolóval. Pánikra viszont semmi ok, mert a rejtélyes ember, pont az ügyvéd. Na ez nekem itt már sok egy kicsit. Beszélgetnek egy kicsit, és nagyon egymásra találnak. Mary, Danny óta nem érzett így, amit furcsállnak a csajok 5 perc találkozás után, de Ed is élénken figyeli a fejleményeket.

Danny levelében Luis megemlíti, hogy esetleg valami hibát követett el korábban, és vegyen egy nagy terepjárót, aztán üzenje meg, hogy át tudott-e vele hajtani a hamburgeresnél. Ez most akkor posztumusz szívesség lesz. Danny és Ed a megadott hamburgeresnél letépik a kijelölt autó tetőlámpáit, erre persze kijön az üzletvezető, akivel elbeszélgetnek egy gyilkosságról ami ott történt 5 éve, de nincs felvétel róla. Nyomozás folytatódik.

A mérnök úr a kupiba érve a „Hol vannak a kurvák? ”, modoros felkiáltással veti bele magát a kalandokba. Mike, hogy elüsse az időt leülne, de inkább feláll, minden értelemben, és a csajok már ki is pécézik a lágyék tájékát. A mulatság után a Montecito-ban észreveszik, hogy professzor úr elhagyta a gyűrűjét, és mindjárt itt a felesége, így a biztonsági tisztnek kell visszaszerezni, amiben nagy segítség a fő lady, aki tegnapi numera címét a dinnyéi közé rakva ajánlja fel, amit barátunknak a szájával kell kipecázni. Sima ügy!

A nagyfőnökék jobban utána járva megtalálják az elítélt húgát, akinek ugyanolyan terepjárója van mint amit a katona leírt. A széles állkapcsú lány szerint az ő terepjárójával ment aznap este a bátyja,de mindegy, hogy pontosan mi történt, rossz ember volt. Danny távozóban megemlíti Luis halálát, amiről a lány könnyes szemmel szerez tudomást. Ez nem valami rejtélyes, de tegyük fel.

Danny elviszi az aktákat az új információkkal a rendőrségre, ahol csak 6 hónap múlva foglalkoznak majd vele. Ekkor jön jól, hogy volt menyasszonyának új (1 napja) csávója ott dolgozik, mert kér tőle egy kis segítséget. Aki meg is adja, mert véletlenül kiejti a kocsiból, a gyilkosság éjszakáján készített felvételeket, ahol tisztán látszik a nagy semmi. Persze ez nem akadály, ahogyan sí maszk sem, amit a felvételen viszel a gyilkos, mert zoom aztán színelemzés, és meg is van, hogy kék szemű a gyilkos, nem barna, mint az elítélt srác. (Pénteken jelentette be a NASA, hogy több hétig elemzik a fekete fehér képeket, hogy kiderítsék, jég, vagy kavics van a mars-járó alatt. Danny-nek ez 4 mp. volt.)

Mike nem jut előre a gyűrű keresésben, úgyhogy kap egy rajzot, amiből gyorsan reprodukálhatja egy ékszerész. Sam is vele tart, mégiscsak csillogó bigyók közé mennek. Meg is pillantja a titkos hódoló által Mary-nek adott nyaklánc mását. Csak kíváncsiságból megtudja, hogy 20 ezer dezső az ár barátok közt is, aztán további kíváncsiságból kideríti, hogy az ügyvéd úrnak van mit a vajas kenyérre kenni, mert totál gazdag. Már meg se lepődünk.

Mary újdonsült párját várja a lopás helyszínén, ahol bebizonyítja, hogy leértékelt árút lopott a tolvaj, tehát nem nagy összegű, így megússza a börtönt. Az igazság mellette, az ügyvéd úr nyelve pedig már a torkában van, valószínűleg ő mindkettőnek örül most. Közös vacsorájukon beugrik köszönni a tolvaj, hogy nem ítélik el, és búcsúzóul lenyúlja málészájú Mary táskáját. De Ed résen van, és CIA-s fogásaival leteríti a most már tényleg elítéltet, ugyanis sanszos, hogy a lány táskájában lapult egy kis pénz, amivel pont átlépi a határt.

Mike a másolt gyűrűt átadja a kupleráj királynak, aki nagyon örül. Egészen addig, amíg a recepción át nem veszi a felesége a leadott igazi gyűrűt. Egy mérnök se küszöbölhet ki minden problémát.

Ed és Mike visszalátogat a hamburgereshez, ahol a sí maszk alatti szemek, egyeznek az ügyvezetőével. Tehát ő volt a gyilkos. Ám Danny ennél többre is rájön. A széles állkapcsú csajnak, volt egy kisfia. Körülbelül annyi idős, mint amikor a nyomozás folyt. Meg is hívja őket a katona temetésére, ugyanis a fiú, Luis fia. Sajnos ezt sohasem tudta már meg. A temetésre nagyon adnak, ott ez nemzeti ügy. Lőnek, zászlót hajtogatnak, és a végén az özvegy mama megismeri újdonsült unokáját, és anyját. Szívbemarkoló pillanatok hosszú perceken keresztül.

A háború kemény dolog, meg az is ha sunyiba kurválkodunk, de megvédeni egy visszaeső bűnözőt se egyszerűbb. Amerikainak lenni nehéz dolog, bár ezt leginkább csak ők érzik át, mi nézzük a jobb oldalát, hogy a szerencse nem hagyja el sohasem ezt a várost.

Bónusz képek:

Címkék: las vegas
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2008.06.02. 11:20:58

Jó volt a mérnök-úr-kalandja-a-kupiban vonal, és még Mike canonja is leadhatott egy díszlövést a madámra...

A kupi neontáblájáról nincs kép véletlenül? Olyan volt, mintha háromlábú nőket reklámozna :-)

misshex 2008.06.02. 20:55:48

Abszolut egyetetértek, nem is szólva Mary titkos hódolója, Mr. BájVigyor esetét Mary többi 'pasijával'... :D

Ulyxes029 2008.06.02. 20:57:42

Kis javítás: Nem a nyaklánc volt 36 ezer (az a boltban 20 ezer, máshol meg ki tudja), hanem az ügyvéd éves fizetése. (Legalábbis a magyar szinkronban.)

Az egyezkedés Mike és az árus, aztán Sam és az árus között nagyon mulatságos volt.

Nekem a végén a jelenet nem verte ki a giccs-o-métert. (Már csak azért is, mert számítani lehetett azok után, amikor Ed azt mondja Danny-nek, hogy ő is ráér elmenni megnézni a Danny-re hagyományozott ügyet: Kb.
-Mert te fiatal vagy és érzelmes. Én meg...
-Te meg?
-Én meg öreg és érzelmes.)

Arról a képről még nekem is lejött, hogy az a szempár nem barna, hanem más színű.

C21 2008.06.02. 21:15:09

Ulyxes: Igazad van, 36 ezer az az évi fizetése, és ezért meglepő, hogy 20 rugóért vett nyakláncot.

Gabba: lesz kép, csak előtte egyeztetnem kell, hogy egyből vissza legyen élesitve a poszt.

ja és azóta rájöttek a NASA-nál, hogy tényleg jégre szállt a marsjáró. ehhez 4nap és pár elég tehetséges ember kellett. ahelyett, hogy leugrottak volna Vegas-ba :D

Gabba 2008.06.03. 10:21:25

Hiába, Nagy Ed kütyüjei lenyomják a Nasa-t, FBI-t, CIA-t, Moszadot.

Gabba 2008.06.03. 15:21:43

És máris kint van a 3 lábú nős reklám, kösz a gyors intézkedést!
Ez durvább, mint a 3 mellű nő a Total Recallból!

C21 2008.06.03. 15:23:14

Tényleg inkább hasonlít valami cirkuszra, mint kuplerájra :D
süti beállítások módosítása