Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Into the Badlands 1x02 Fist like a bullet („Pisztolygolyó jellegű ököl”)

2018. június 20. 13:00 - vero.na

Elsőnek az előző részben megismert női bárót, az Özvegyet látjuk, amint belép egy bárba, ahol az egyik táncos épp a bikinijét köszörüli, hangulatos helynek tűnik. Egy férfihez lép, s beszélgetésükből több fontos infót szűrhetünk le: a fickó volt kormányzó, a nő férjét szolgálta, de annak halála után lelépett, mert az Özvegyet nem minden báró ismeri el. Az Özvegy szerint csak eggyel van baj, az Quinn, őt kell elintézni, és akkor a többi lapítani fog. A férfi ezt nem tartja jó ötletek, mert a legtöbb harcosa Quinn-nek van, de őt el is felejthetjük, mert a párosra leső bérgyilkosok lepik el a romkocsmát, és ő az első áldozat.

into1.png

Az Özvegy azonban harcol, tűsarkúban, és mindenkit megöl, a bérgyilkosok pedig vannak oly udvariasak, hogy egyenként jönnek, nem egyszerre. Az utolsótól, akit leterít, megkapja a választ, hogy ki akarta elveszejteni: Ryder, Quinn báró inkompetens fia. Majd leszúrja az informátort. A tűsarkúval. 

into2.png

Ezután M. K.-t látjuk, aki sikeresen elérte a szomszédos báró területét, ezt a póznákra tett pillangós textilekből következteti. Hangot hall, melynek forrása egy lány, aki épp dobócsillaggal vadászik mókusra, sikerrel. Szegény mókus. A következő pillanatban a lány már M. K. torkához nyomja a dobócsillagot? Dobópillangót, de a fiú kimagyarázza magát, és inkább bemutatkoznak meg összebarátkoznak annyira, hogy a lány – Tilda – a keresőkutyák hangját hallva segít M. K.-nek menekülni. Közben a szökevényt kereső csapat Sunny-val és Ryder-rel az élen a határhoz ér, de Sunny visszafordulásra ad parancsot, mert más báró területére menni szamurájcsapattal hadüzenet. Rydernek ez nem tetszik, de az ő véleménye nem fontos. Senkinek. Tilda egyenesen az Özvegy – akit ő Anyának szólít - fészkébe viszi M. K.-t, aki épp kardokkal gyakorol, veszélyesnek tűnik (az is), ez M. K.-nek annyira nem szimpatikus.

into3.png

Sunny és Ryder közben hazaérnek, és jelentenek Quinn bárónak, aki kíváncsi, mit akart ellopni a kölyök? Egy nyakláncot? Sunny a szemébe hazudik, hogy sose látott hasonlót (pedig neki is van egy ilyen iránytűje). Quinn-t két dolog is aggasztja: egyrészt ki segített a fiúnak? Ryder kiderítené, de Quinn nem bízna rá egy krumpli megpucolásánál keményebb feladatot, úgyhogy nem. Másrészt az Özvegyet megtámadta valaki az éjjel, és jó lenne, ha tisztázódna, hogy Quinn-nek semmi köze hozzá. Ryder, bajban leszel. Végre.

into_e.png

Az Özvegynél M. K.-nek mosdani kell, mert büdös, Tilda pedig nézni fogja, mert az Anyja azt parancsolta. M. K. beletörődik, rosszabb is van, mint meztelenre vetkőzni egy szép kökényszemű lány előtt. A végén pedig abban a kellemben is része lesz, hogy maga az Özvegy fürdeti le, aki arra apellál, hogy ruhátlanul mindenki őszintébb, szóval, M. K., tudom ám, hogy Quinn-től szöksz, láttál-e ilyet valakinél? És mutat egy lapot, amin az a szimbólum van, ami a nyakláncot és az iránytűt díszíti, M. K. hazudik, nem, soha. Kínos helyzetén egy autó berregése segít, látogatók érkeznek az Özvegyhez.

into6.png

Másik helyszínen közben Quinn hívja lovaglós randira Sunny-t, aki összehívna egy illő kíséretet a bárónak, de neki csak Sunny kell. Előjátékként elmeséli Sunny-nak a gyermekkorát, hogy lett jobbágygyerekből szamurájtanonc.Sajnos nem az akció jön, hanem az Özvegyet látjuk megint, ahogy nomádvezérekkel tárgyal, Quinn elveszejtése a téma. A nomádvezérek nem szívesen szegülnek szembe a legerősebb báróval egy csapat nő oldalán, de véleményüket megváltoztatják, mert bemutató gyanánt Tilda nagyon hamar kinyírja az egyiket. Az illető nyakának eltörése után Tilda tekintete találkozik a rejtőzködő M. K.-ével, aki még kevésbé érzi magát biztonságban ezek után, ezen a helyen.

into7.png

Ez idő alatt Quinn báró és Sunny a helyi orvos messzebbi házikójához lovagolnak. Míg Sunny kint vár, a doki rossz hírt közöl Quinn-nel: nem sok ideje van hátra, migrénjeit egy növekvő agyi tumor okozza. Ezen információ Quinn vesztét is okozhatja, ha rossz kezekbe kerül, ezért kiérve parancsot ad Sunny-nak a háziak legyilkolására. Ám Sunny először tán életében nemet mond bárójának, mert a doki és a felesége szívbéli apósa és anyósa, Veil örökbefogadó szülei. Quinn dühös, de Sunny túl értékes embere, ezért saját kezűleg végez a házaspárral, Sunny magával viaskodva hallgatja kintről a halálsikolyokat. A kegyetlen tett után Quinn közli Sunny-val, hogy ő nem ad második esélyt, mindenki úgy fogja hallani, hogy Sunny teljesítette a parancsot, most pedig gyújtsa fel a házat.Sunny-t nagyon megviselik a történtek, hét még Veil hogy fog reagálni. Bölcs szavakra vágyva Sunny meglátogatja egy ismerősét, Waldót, elbeszélgetnek szökésről és szabadságról. Az idős és tolószékes Waldo az előbbit öngyilkosságnak, utóbbit túlértékeltnek tartja, erre isznak, mert nincs jobb ötletük, az öregnek igaza van, és Sunny-nak ez most fáj.

into8.png

into9.png

Visszatérünk az Özvegy fészkére, aki gyanítja, hogy M. K. a keresett fiú. Tilda vállalja, hogy kideríti, tehát meg kell, hogy sebesítse. Az a fedősztori, hogy Tilda tanítaná M. K.-t harcolni, és neki is esik, mert dühös a fiúra, amiért hazudott a menekülésének okát illetően. Már épp megvágná, de M. K. kétségbeesetten könyörög, hogy ne, mert ez rossz ötlet, és ő is az anyja iránti szeretetből teszi, amit tesz. Tilda megérez valamit, a saját tenyerét vágja meg, M. K. meg üvölt, míg az arcára keni a vért. Az Özvegy végignézi, persze rossz szögből, és elhiszi. Hogy később miért nem lesz gyanús a vágás Tilda tenyerén vagy a vágás hűlt helye M. K. arcán, rejtély.

into10.png

Azt est leszálltával Sunny elmegy Veil-hez, aki érthető módon kiborult a szülei legyilkolása miatt. Sunny azzal vigasztalja, hogy ezentúl ő lesz a családja, majd ő megvédeni, és együtt lépnek le a Badlands területéről. Azt okosan elhallgatja, hogy végighallgatta a szülők halálsikolyait. Majd Ryder-t látjuk egy szőke prosti társaságában, aki lábmasszázsban részesíti (ennyit Ryder-ről), és ópiummal is megkínálja. Igen ám, de az ópiumtömb Quinn jelét, a tatut viseli, és Ryder kiakad ezen, ez túl drága egy prostihoz. A lány váltig állítja, hogy nomádoktól kapta. Kívülről az erkélyt egy kékruhás (azaz az Özvegyhez tartozó; minden báró színkódolt, az Özvegy kék, Quinn piros, a többiekről később, mikor releváns lesz, csinálok táblázatot;) szóval kékruhás lány figyeli, a prosti egy darab ruhát tereget ki. Ez fura. Lehet, hogy jel?

into11.png

Az Özvegynél is zajlik az élet, M. K. Tilda segítségét kéri, szökne megint, mi sejtjük, hogy nem lesz jó vége. Miközben kiutat kutatnak, Tilda elmondja, hogy az Özvegy egy sötét erőkkel rendelkező fiút keres, akit tanítani akar, majd felhasználni a többi báró ellen. M. K. ezt hallva kicsit lelkesebben keresi a titkos folyosót, de épp felbukkan az Özvegy és az egyik nomádvezér. Tilda, hogy rejtse igazi szándékukat, megcsókolja M. K.-t, akit erre az Özvegy kirak, a nomádvezér befogad, erre mondják kis hazánkban, hogy cseberből vederbe. Vagy ha lehet, ez esetben a veder kicsit rosszabb, mert a nomádoknál pont van egy körözési plakát, ami pont M. K.-t ábrázolja. Az Özvegy pedig hírt kap: Ryder bekapta a csalit. Persze, mert inkompetens, nem lepődünk meg.

into14.png

Reggel Quinn azzal fogadja Sunny-t, hogy Ryder jó munkát végzett, felderítette a nomádok ópiumcsenő vállalkozását. Szegény Quinn, nagyon szeretné, ha a fia jó lenne valami másra is, nem csak elrettentő példának. Nincs más hátra, mint utánanézni, Sunny és Ryder a vélt üzlethelyiségnek szolgáló lepukkant gyárhoz mennek. Látnak is egy nomádot bemenni, utána is mennek, de ópium, az sehol. Viszont a nomádok kocsijában M. K. dörömböl összekötözve, a gyárépületben pedig csapda várja őket, nagyon sok felfegyverzett nomád képében. Látványos küzdelemnek nézünk elébe. Ryder-t már a fight kitörése előtt harcképtelenné teszik a nomádok egy, a nyakára tekert lánc segítségével. Amíg ő a levegőben ficánkol, Sunny legyőzi mind a 30-40 nomádot, öröm nézni (Ryder-t ficánkolni is), egyszerre harcol 3-10 ellenféllel, a többet ésszel, mint erővel elv szerint, és még Rydert is megmenti közben. Azonban hátba támadja a nomádvezér, és baj is lehetne belőle, de előkerül M. K., és a hátulról a nomádvezérbe mártott kard révén ő lesz a nap hőse. Megegyeznek Sunny-val, hogy Sunny edzi kicsit, aztán M. K. szökik, Veil-lel együtt, mert hazudott, emlékszik, hogy lehet Azrába jutni. Sunny sajnos nem mehet, mert Quinn levadászná.

into15.png

Hazaérve Lydia hívna orvost a fiához, de ugye szegény doki már nem él, Quinn meg majd megfojtja M. K.-t, ki segített szökni az előző részben? M. K. természetesen nem adja ki Sunny-t, Sunny pedig személyes tanoncának fogadja, első alkalommal tesz ilyet, ez Quinn-nek is szemet szúr. Eztán a báró hadi készültséget vezényel, ezt meg kell torolni az Özvegyen. M. K. és Sunny jelentőségteljesen nézik egymást, ahogy ilyenkor szokás.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flankerr 2018.06.20. 21:58:49

Ez is jó lett, a raktáros rész az évad egyik csúcspontja
süti beállítások módosítása