Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Homeland 5x03 - Super Powers

2018. május 25. 17:00 - AaannnaaA

Carrie visszatért Berlinbe, épp alvó lánya ágya mellett állva aggódik a Libanonban történtek miatt. Úgy dönt, visszaküldi Frannyt az államokba a nővéréhez, mert mellette nincs biztonságban. Jonas kérdi, ugyan miből gondolja, hogy Waleed igazat mondott, és tényleg veszélyben van? Hát csak onnan, hogy megkínozták és a végén fejbe durrantották, szóval én hiszek neki – jön a rezignált válasz. Ugye Jonas, minek olyat kérdezni, amire az ember nem akarja hallani a választ…

Az alapítvány központjába Saul érkezett pofavizitre Düringhez. A merényletről kérdez, aztán folytatnak némi ideológiai vitát, de nekem az az érzésem, inkább azt akarja megtudni, hol van Carrie, akit a hazatérése óta senki nem ér el. Nos, Otto sem – állítja a főnöke faarccal, de azért én szkeptikus vagyok.

1.jpg

Rég láttunk Carrie-től ellenség térképet, most ezt is megértük. Egész szoba van kitapétázva a lehetséges elkövetők fotóival, ő pedig áll a közepén, bámulja őket, és elméleteket gyárt – egészen addig, míg lánya meg nem zavarja. Gyereknek ez a látvány nem való, az agyalás ráér később, most indulni kell a reptérre.

Naná, hogy Franny Düring magángépével megy vissza a zusába, és persze főnöke is kijött a búcsúzáshoz, szóval jól tippeltem, hogy kamuzik Saulnak Carrie hollétéről. A nő hálás ezért, meg a gépért is, de a férfi csak annyit kér cserébe, derítse ki az ellensége személyét, oldja meg a dolgot, aztán jöjjön vissza melózni. Na ja. Nehéz búcsút vesz a lányától, aztán Jonassal elindulnak haza.

2.jpg

Útközben veszekednek kicsit – mondjuk a nő feszültsége teljesen érthető – aztán megenyhül, és párja segítségét kéri. Tóparti vendéglő teraszára ülnek ki, mert ez hosszas, és kényes beszélgetésnek ígérkezik. Carrie elmondja, hogy a bipoláris betegségének vannak előnyei is, amikor nem szedte a gyógyszereit mindig akkor volt a munkájában a toppon, akkor támadtak a legjobb megérzései. Az ellenség megtalálásához most is összeállította a jelöltek listáját (láttuk a szobában), de a következtetések levonásához jobb lenne, ha elhatalmasodna rajta a betegség.

Ennek érdekében pár napja már abbahagyta a gyógyszerek szedését, és kéri, hogy Jonas segítsen neki nyomozni, illetve az állapotát kordában tartani. Ha látja, hogy nagy a gáz, akkor adja elő a gyógyszereit, és annyi. Meg ahogy azt Móricka elképzeli – teszem hozzá én. A férfi rohadtul nem lelkes, de azért rááll a dologra.

3.jpg

A CIA irodában továbbra is sikertelenül próbálják előkeríteni Carrie-t, emiatt Allison morcos. Megjelenik Saul, és négyszemközti beszélgetésre invitálja – ami ezután következik, meglehetősen lehűti a nő vérmérsékletét. Az öreg ugyanis (nem meglepő) visszahallotta, hogy felhívta Dar Adalt és Saul fejét ajánlotta a sajátja helyett; ettől persze rettenetesen bepipult. Lecseszi Allisont, de úgy kiadósan, aztán közli, hogy nem megy sehova, mégsem őt rúgják ki a szivárogtatás miatti fiaskó okán, hanem valaki mást. Még nem tudni kit, dolgozik rajta. A megszeppent nő halkan köszönetet rebeg, mire Saul durcásan elrohan.

Otthon Carrie és Jonas ismét megbeszélik, hogy milyen lesz az állapota gyógyszerek hiányában, és mikor kell közbeavatkozni, majd bemennek a dolgozószobába, ahol ugye hegyekben állnak a jelöltek, és nekiállnak listázni a lehetséges ellenségeket.

4_1.jpg

4_2.jpg

Astrid étteremben vacsorázik egy random férfival, mikor a bárpultnál kiszúrja Quinnt. Úgy tesz, mintha mosdóba menne, és a folyosón elbeszélgetnek. Peter először Carrie felől kérdez, de ő nem tud infóval szolgálni, ezért arra kéri, kerítsen neki hordozható mobiltelefon bemérőt. Oké, ez menni fog, jön némi hezitálás után a válasz. Ezután feldobja, hogy húzzanak innen a francba, ám Astrid nem vevő az ötletre: elmúltak már azok az idők, hogy ők ketten csak úgy élik világukat.

Numan az alapítvány épülete előtt ücsörög, innen látja Laurát érkezni. A csaj alig ül le az íróasztalához, máris megszólal a tűzjelző, ezért nincs más választása, mint letrappolni az épület elé. A tömegben Numan közelít hozzá, elsétál előtte, és int a fejével, hogy kövesse. Nem ismeri ugyan a srácot, de látja, amint német ügynökök sietnek a csoport felé, akik nyilvánvalóan őt keresik, ezért inkább az ismeretlen után lohol. Az ügynököket Allison küldte oda, mert Carrie érkezésében reménykedik.

5_1.jpg

5_2.jpg

Nincs szerencséje, sem a kamerák képén át, sem a helyszínre siető ügynökök által nem tudják kiszúrni Laurát, és szőkénket sem, bár ez utóbbi érthető – nincs is itt. A lány tehát kutyagol a számára ismeretlen férfi után, majd az aluljáróban kameramentes beugróba állnak be és kezdenek beszélgetni. Numan elismeri, hogy ő küldte a doksit, és indította be a tűzjelzőt, hogy most találkozhassanak. Némi unszolásra elárulja a nevét, és elmondja mennyire tetszett neki Laura egyik korábbi cikke, ezért küldte neki a dokumentumot. Átadja a többit is pendrive-on, aztán olajra lép.

A csaj visszatrappol az irodájába, a páncélszekrényből másik laptopot vesz elő (ügyes, gondolom a sajátját a németek figyelik), és azon nyitja meg a kapott adathordozót. Nem nyert, a fájlok kódolása után csak egy nagy lófaszt mutató kezet lát a monitoron. Numan mégsem bízik benne?

6.jpg

Hősnőnk nem kispályázik, mikor arról van szó, hogy felpörgesse magát: koffeintablettákat vesz elő, de nem lenyeli, hanem porrá töri és nózin át szívja fel. Anyám! Jonas sem kicsit lepődik meg a dolgon, ám Carrie szerint nem gáz, így gyorsabban hat. Aha. Ezután folytatják az ellenség listázását – nem kevés név kerül rá, fogalmazzunk így.

Numan visszaér a klubhoz, ahol Korzy már várja, és kérdi merre járt. Elárulja, hogy Laurával találkozott és átadta a doksikat, mire cimborája kiakad: ő pénzért remélte átadni őket annak, aki a többet fizet érte.

7.jpg

Saul egy eddig még nem látott Moszad ügynökkel beszélget: Etai Luskin a Libanonban történtekről szeretne többet tudni. Úgy gondolja, Carrie még mindig a CIA-nak dolgozik, ennek részeként állt szóba a Hezbollahhal. Izrael attól fél, hogy a CIA azon ügyködik, hogy eltávolítsák Szíriából Aszadot, és valaki mást ültessenek a helyére – márpedig az ’ismert gonosz…’ elve alapján nála sokkal rosszabb is jöhet.

Az öreg megnyugtatja, hogy Amerika tanult a történelemből, már nem céljuk helyi diktátorok elmozdítása a feltételezett 'jó cél' érdekében. A beszélgetést az amcsi nagykövet érkezése szakítja félbe, a moszados ezért távozik. A nagykövet rettenetesen kiakadt, mert visszahívták a zusába: fel van háborodva, hogy Allison helyett őt buktatják meg a szivárogtatásért, és ez szerinte Saul műve. Az öreg nem igazán tagadja a dolgot, helyette jó utat kíván, és lelép.

8.jpg

A szőkénk által eddig gyűjtött ellenséglista meglehetősen hosszú, rajta több száz, a pakisztáni külügy szerint kivétel nélkül ’civil’ személlyel, akik a Carrie állomásfőnöksége alatti időszakban haltak meg drón- és egyéb támadásokban (és esetleg a rokonaik bosszúra szomjazhatnak). Ha finoman akarnék fogalmazni, úgy mondhatnám, hogy Jonasnak nem igazán tetszik a kép, mely az ellenségkeresés közben alakul ki kedveséről. A nő érzékeli a kedvetlenségét, és üvöltve követeli, hogy vagy ítélje el hangosan, vagy húzzon el pihenőre. A férfi utóbbit választja, de annyit még visszaszúr, hogy igazán nem érti szőkénk hogyan képes mindezzel együtt élni.

Mikor maga marad, tovább agyal a lehetséges elkövetőkön, miközben egyre és egyre rosszabb állapotba kerül. Hajnalban jön el az a pont, amikor a piás üveg után nyúl, pedig korábban elpöttyintette, hogy 9 hónapja egy kortyot sem ivott. Amikor meghúzza az üveget, egykori meggyilkolt kedvesét, Aayant haluzza maga elé, ijedtében még jobban a vodkás üvegbe kapaszkodik. Aztán üvöltözik egy sort Haqqani fényképével, mire Aayan újra szól hozzá: nem ő volt, a nevedre sem emlékszik, nemhogy gyilokot küldjön utánad. De majd én megmondom ki tör az életedre, rebegi a fiú, azzal a fülébe suttogja a megoldást.

9_1.jpg

9_2.jpg

Korzy maga is megteszi az első lépést a megszerzett doksik piacosítása érdekében, de ő nem újságírót keres fel, hanem a klub egyik vendégét szólítja meg, akiről tudja, hogy az orosz követségen dolgozik. A pasi meglehetősen illuminált állapotban van, kicsit megszorongatja a srácot, de mikor az a tárgyra tér érdekelni kezdi a dolog.

Fiatal - számunkra ismeretlen - fiú a pláza egyik üzletében nézelődik haverjaival, mikor Quinn lép oda hozzá és igazolja magát, mint rendőr, majd letartóztatja a gyereket azzal, hogy lopott az üzletből. Karon ragadja, kiviszi a hátsó bejáraton, a furgonjába lapátolja, megkötözi kezét-lábát, és elhajt.

10_1.jpg

10_2.jpg

Mikor Jonas visszatér, cudar állapotban találja kedvesét, nagy halom kép között ül a szoba közepén, és idült arccal közli, már tudja ki akarta megölni. A megoldás az, hogy mindenki benne van – a régi bűnei együttesen csapódnak most vissza rá. Szerintem meg a bűntudata legyűrte, maradjunk ennyiben. A férfi is látja, hogy nagyon ingoványos talajra tévedtek, ezért teketória nélkül Carrie gyógyszereiért megy, és ráparancsol: vegye be őket.

Na igen, szőkénk a totál őrület előtt azt elfelejtette közölni, hogy ilyen állapotban esze ágában sincs önként visszatérni a földre – vadul tiltakozik a bogyók ellen. Átvált undok, kötekedő stílusra, ám Jonas nem hajlandó ezt a játékot játszani, és megfenyegeti: vagy a gyógyszerek, vagy a mentők. Carrie – látszatra – lenyeli a gyógyszert, sőt még az üres száját is megmutatja (azért nekem vannak kétségeim), közben válogatott beszólásokkal alázza a férfit.

11.jpg

A beszélgetést Jonas telefonjának csörgése zavarja meg. A nő tiltakozása ellenére felveszi, mégiscsak eldobható számról van szó, azt úgysem ismeri senki hivatalos személy, le sem hallgatják. Exfelesége hívja a hírrel, miszerint a fiukat lesittelték; és igen, mi látjuk, hogy Peter beméri a hívást. Ügyes! Eszerint tudta, hogy a bujkálókat sosem találja meg, de az exfeleségen keresztül eljuthat Jonashoz, sejtve, hogy szőkénk is vele van. Mikor belövi a helyszínt, közli a megszeppent sráccal, hogy nyugodjon meg, estére otthon lesz, azzal fogja a cuccát és lelép, a gyereket pedig a furgonban hagyja.

Jonas értetlenül áll a dolog előtt: hiába a hír, hogy letartóztatták a fiát, a gyerek nincs egyik rendőrőrsön sem. Carrie azonnal kapcsol – ez csapda, a fiadat elrabolták, de nem lesz baja, a merénylő akar így hozzám eljutni. Ez az a pont, ahol a férfi egyáltalán nem hisz már zavarodott kedvesének, ezért az hiába kezd el pakolni a menekülésre gondolva, ő nem óhajt vele tartani, inkább a fia keresésére indul. Szőkénk erre felkap egy táskát a sarokból, és berohan a házat körülvevő erdőbe. Jonas indulni akar, ám hiába üvöltözik utána, a nő nem jön elő a fák közül. Türelme véget ér, bevágja magát az autóba, és egyedül száguld tova. Mi pedig megtudjuk, mi van a táskában: vadászpuska, naná!

12.jpg

Saul és Dar Adal videó konferenciát tartanak, előbbi meglehetősen engedékeny hangulatban van, mert kijelenti, hogy Allison neve mellé ne kerüljön strigula, amiért felettesét megkerülve próbálta a pozícióját megtartani. Plusz azért sem érdemes vele tengelyt akasztani, mert szükségük lesz rá a hétvégén. Beszélgetésükből nem derül ki mi lesz a program, csak homályos utalásokat kapunk arra, hogy a Moszadnak tett állítással szemben az amcsik mégiscsak szabadulnának Aszadtól, és jelöltjük is van a helyére.

Allison később otthon a párjával beszéli meg a munkahelyén történteket. Mielőtt megdöbbennénk azon, hogy ilyesmit otthon kibeszélhet, még inkább meglepődünk társa személyén – Allison ugyanis Saul mellé bújik ágyba. WTF?!

13.jpg

Carrie-nek zűrös éjszakája van, láthatóan órák óta horpaszt a fák között. A várakozás kifizetődő, feltűnik ugyanis az ellenség, illetve az, akit ellenségnek vél; mi viszont lájuk, hogy Peter érkezett meg. A frász kerülget, mégis mi sül ki ebből (főleg, hogy szőkénk vadul lóbálja a fegyverét)?!

A fák közötti észrevétlen csörtetés csatáját a nő nyeri, kiszúrja a célpontot és bele is durrant! A büdös életbe már! A találat után azonban az 'elejtett vad' nincs sehol, ezért Carrie pozícióban marad és várja a továbbiakat, míg végül Peter cserkészi be őt, leteríti, és fecskendőt nyom a karjába. Zárásként leveszi magáról a kabátját, és látjuk, hogy golyóálló mellényel készült exkolléganője felkeresésére. Gott sei Dank!

Címkék: Homeland
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2018.05.26. 07:32:29

"Gott sei Dank!" - nem is ez volt az utolsó mondat, Peter azt mondta "motherfucker" :-P

jóvan, akkor ezek szerint mégsem ellenségek lesznek, ha már nem ölte meg Carrie-t, hanem együtt fognak ügyködni valami projekten, gondolom

számomra az igazi cliffhanger Saul és Allison összebújása volt, nagyobbat ütött, mint Peter golyóálló mellénye :)

AaannnaaA 2018.05.27. 13:01:39

@Gabba: Őszintén szólva én meglepődtem volna, ha Quinn fejében akár egy másodpercre is megfordul, hogy "akkor én most megölöm a szőkét". A szakmai nonszenszen túl szerintem még mindig odavan érte, Jónás ide vagy oda.
Igen, Saul új párja számomra is elég nagyot ütött.
süti beállítások módosítása