Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Homeland 4x06 - From A to B and Back Again

2016. augusztus 29. 15:00 - AaannnaaA

A védett lakásban Carrie a fiú új személyazonosságát gyakoroltatja Aayannal. Na igen, nem árt megjegyezni, hogy ki is ő mostantól, ha a hatóságok kérdezik. Elkészült az új útlevele, amit a nő átad némi készpénz kíséretében azzal, hogy ma este indulnak Londonba. Szuper, de előtte még visszamegy a suliba pár cuccáért, megígérve, hogy óvatos lesz.

Carrie bemegy a követségre, hogy Quinn támogatását kérje egy akcióhoz, de az nem lát tovább a saját irigységénél, és óvodás módjára minden mondatában kollégája fejéhez vágja, hogy a fiatal fiúval hentereg. A nőnek elege lesz, faképnél hagyja, és inkább Rendmondtól kér segítséget.

1.jpg

Kollégiumi szobájában Aayan épp vadul pakol, mikor megjelenik Kiran. Ebben a helyzetben kár lenne tagadnia, hogy lelép, ezért elismeri, hogy titokban távozik, méghozzá külföldre, egy újságírónő segítségével. A lány sem hülye, összeadja szépen a kettőt meg a kettőt, és rákérdez: mi közöd neked ahhoz az újságírónőhöz? Szereted? Aayan kétszer visszadobja a labdát, és csak annyit mond, most ismerte meg; aztán távozik.

Messzire nem jut, mert odakint ismeretlen férfi figyeli a bejáratot – eléggé úgy tűnik, rá vár. Gyorsan visszafordul, és a hátsó kijárathoz lohol. Nincs szerencséje, ott is várja valaki, aki ráadásul észreveszi, és a nyomába szegődik. Gyorsan felhúzza a kapucniját és a nyúlcipőt, és végül kis mázlival sikerül kijátszania üldözőjét.

2.jpg

Dennis Boyd, a nagykövet férje újabb kamu ürüggyel jött szaglászni a CIA háza tájára, most azt találta ki, hogy piát hozott Redmondnak azért, mert múltkor kimentette a bárban, de mivel az ügynök nincs a helyén, ezért üzenetet hagyna neki az üveg mellé. Ennek apropóján becsüccsen Peter szobájába, és mindenféle hülyeségeket zagyvál, leginkább szőkénkről. Quinn faarcal tűri, majd kollégája kihívja pár szóra, és mire végeznek, Boyd atom sebességgel rongyol ki az irodából. Hősünknek némileg gyanús a dolog, kíváncsi vagyok, hogy az áruló elvett-e valamit, esetleg beleolvasott iratokba, vagy csak hallgatózott.

Persze az is lényeges, amit Peter és kollégája a folyosón beszélgettek míg ő bent maradt: az ügynök arról tájékoztatja, hogy Fahrad Ghazi nem szállt le a repcsiről Johannesburgban, ergo el sem utazott. Quinn kéri, hogy erről szóljanak Saulnak, ha megérkezik Washingtonba.

3.jpg

Carrie visszatér a védett házba – odakintről ugyanaz a tag figyeli, aki Aayant is követte. Odabent a fiú elmeséli mi történt ma a sulinál, mire a nő rendkívül nyugtalan lesz. Alaposan ráijeszt, miszerint ha elfogják, annak csúnya vége lehet, és inkább úgy dönt, nem indulnak el Londonba. Az nem jó, tromfol Aayan, mert Kirannak elmondta hova megy, szóval ha nem húznak el most, híre mehet a dolognak, és nem fognak kijutni. A srác felveti, hogy mi lenne, ha a nagybátyjához fordulna, szükség esetén ő ki tudja vinni az országból Afganisztánon át, segítene egészen Londonig jutni. Carrie értetlen: segítene neked a hitetlenekhez menni? Igen, mert fontos vagyok neki. A nő bólint.

Ekkor váratlan 'látogatóik' érkeznek, egy ember a bejárat felől, kettő pedig az erkélyen át tör be a lakásba és támad rájuk. Megpróbálnak menekülni, Aayan némi küzdelem árán eljut a felső szintre, kimászik a tetőre, onnan pedig le az utcára. Autó mögé bújva nézi végig, hogy kedvese nem járt olyan jól mint ő – szőkénket kirángatják a házból, és furgonba lapátolják.

4_1.jpg

4_2.jpg

Mielőtt ijedtünkben csuklani kezdenénk kiderül, hogy a rablás csupán színjáték, ehhez kérte szőkénk a segítséget Redmondtól, bár a művelet olyan hitelesre sikerült, hogy dől a vér az orrából. Ezen morgolódik kicsit, míg a követségre mennek. Az épület alagsorában Fara és Max várja, mert az igazi akció még csak most kezdődik. Redmond is betrappol, gratulál az eddigiekhez, majd magával viszi Maxet. Mikor a két nő magára marad bemennek az épületbe, közben vadul vitatkozni kezdenek. Fara ugyanis nehezményezi, hogy Aayant használják fel Haqqani megtalálására (a fiú útlevelébe nyomkövetőt helyeztek), illetve azt, ha a terroristára lőnek a fiúnak is baja eshet. Carrie eléggé felhúzza magát, és kiosztja a lányt, amiért csak akadékoskodik ahelyett, hogy segítene; ha pedig azzal van baja, amit ő Aayannal a négy fal között művel, akkor vegye tudomásul, hogy azért tette, mert Fara mulasztott: neki kellett volna beszerveznie, de elcseszte.

Erre a lány visszavág: ha én nem lennék azt sem tudnánk, hogy Haqqani él. Jogos! Szőkénkről mindez lepereg, utasítja, hogy menjen el a védett házba, és szedjen össze mindent, amiből az Aayannal való együttműködés kiderülne. A lány szó nélkül megy a dolgára, az viszont rendkívül aggasztó, hogy a beszélgetést egészen közelről, sunyiban végighallgatja Dennis Boyd.

5.jpg

Kezdődik a művelet, drónt állítottak Aayanra, és figyelik, hogy merre tart. A fiú buszállomásra megy, ahol olyan buszra száll, mely a nagybátyja kiképzőtábora közelébe viszi. Szóval sikerrel járt Carrie mai ténykedése, ha minden jól megy hamarosan láthatják Haqqanit. Addig azonban hat órányi buszút vár a fiúra, ezért Redmond rámorran szőkénkre, hogy pihenjen le a műveleti szoba melletti helyiségben a kanapéra, majd szól, ha történik bármi érdemleges.

Ezalatt Fara elmegy a védett lakásba, hogy összeszedje Carrie és Aayan hátrahagyott dolgait. A fiú fényképeket hozott magával a kollégiumból, de elvinni már nem volt ideje, sőt a táskája is itt maradt – ilyesmiket kell összepakolnia, nehogy rossz kezekbe kerüljön. Plusz ha már erre jár ideiglenesen befoltozza az ajtó egyik üvegén lévő rést, melyet a támadók ejtettek. Nyilván nem áll neki üvegezni, csupán kartonlapot ragaszt oda. Azt azonban nem veszi észre, hogy ténykedését odakintről Boyd figyeli. Bezony!

6.jpg

Katonák állítják meg a buszt ellenőrzés címszóval, mindenkit leterelnek. Ezt látva Max felébreszti főnöknőjét, bár nyilván úgyis csak bámulni tudják az eseményeket a drón képén keresztül, beavatkozni nem igen van lehetőségük. Úgy néz ki, az egyik katona kipécézte magának Aayant, félre rángatja a többiektől, ott akarja vallatni. A fiú nem lát más megoldást, odaadja a nála lévő készpénzt, mire a katona elengedi. Ez azért meredek volt!

Fara a lakás emeletén pakol össze, a meló végeztével arra jön le a földszintre, hogy a riasztó össze-vissza sípol, az ajtó üvegének helyére ragasztott kartonlap félig leszakadt, a cuccokkal összepakolt szemeteszsákok pedig kiborulva állnak. Azt hiszi, hogy mindez véletlen, de mi sejtjük, hogy ez Boyd műve; tippre míg ő odafent tartózkodott, átkutatott amit tudott.

7_1.jpg

7_2.jpg

Kollégája jelenti Peternek, hogy nemcsak Ghazi nincs meg, de Sault sem találják. Ügynökünk nem fog gyanút, arra utasítja beosztottját, hogy mindenáron próbálja meg elérni amcsiban a CIA egykori vezérét, vagy az irodájában, vagy a feleségénél, vagy bárhol – a föld mégsem nyelhette el. Na ja.

Aayan megérkezik úticéljához, az állomáson azonnal az ottani nyilvános készülékhez megy. Carrie dühösen cseszteti Maxet annak érdekében, hogy hallhassák kivel beszél és mit mond. Némi technikai küzdelem után végül sikerül megoldania, és bezony jól tippeltek, Haqqanival beszél. Persze csak virágnyelven, abban egyeznek meg, hogy ott találkoznak, ahova gyerekként sokat járt. Ezután Aayan szőkénket hívja, beszélgetésüket pedig a lehallgatás miatt kollégái is végig asszisztálják. Ami azért ciki, mert a fiú szerelmet vall neki, ő pedig viszonozza. Ezután késői óra ide vagy oda, a srác egyedül, gyalogosan nekivág a vidéknek.

8_1.jpg

8_2.jpg

Carrie olyasmit tesz, amit amúgy ritkán: megkérdezi kollégája véleményét. Ezúttal Redmond a nyertes, tudni akarja mit szól az Aayan-afférhoz, végülis hallotta a telefonbeszélgetést, és nyilván nem hülye. A férfi szerencsére elég diplomatikus; annyit mond, szőkénknek köszönhető, hogy egyáltalán tudják Haqqani életben van, és lehetőségük van elfogni – ő ezzel foglalkozik, mással nem.

Reggel lesz, mire a srác magányos gyalogútja során odaér a találkozási pontra, egyelőre más nincs itt, csak ő. Kiélvezi a helyzetet, mezítláb belepacsál a folyóba, elterül egy nagy kövön, és várja nagybátyját.

9.jpg

Ezalatt Boyd Tasneemmel találkozik, és átadja neki az információkat, amiket eddig megtudott. Bejutott ugye Carrie szobájába, felfedezte a rengeteg gyógyszert, amiből rájött, hogy a nőt bipoláris betegséggel kezelik. De megtudott ennél jóval többet is; azt, hogy melyik a CIA védett háza (meg is mutatja, lévén a közelében ülnek), és azt, hogy nemrég művelet volt ott, melyről némi bizonyítékhoz is jutott. Mutatja a Fara háta mögött kihozott doksikat: fényképet Aayanról, és egy papírt, melyen a fiú új személyazonossága szerepel. Tasneem azonnal felugrik, a kapott információkkal fel kell hívnia feletteseit, ezért elrohan.

10.jpg

Fegyveresek érkeztek Aayan tartózkodási helyére – Haqqani emberei, erről Carrie is meggyőződik, a drón képén át elég jól kivehetőek, többeket sikerül azonosítani. Közre fogják a fiút, és egy közeli tisztásra kísérik, aztán látványosan várakozni kezdenek, remélhetőleg a góréra.

Közben Quinn konstatálja, hogy kollégája üzenetet hagyott az asztalán, amitől meglehetősen ideges lesz, ezért megkeresi és megkérdezi, mit ért azon, hogy „Saul nem szállt fel a repülőgépre”? Azt ami oda van írva, korábbi főnökük nem hagyta el az országot. Ezt hallva a műveleti terembe rohan, hogy szőkénket tájékoztassa a dologról, ám ő nem igazán figyel rá, lévén épp akció zajlik.

11_1.jpg

11_2.jpg

Ezen a ponton megérkezik Haissam Haqqani, méghozzá meglehetősen dühösen. Az unokaöccsére mérges, amiért miatta kellemetlen helyzetbe került – drónokat hozott a nyakára, és azon keresztül a CIA-t. Ezzel kinyitja a terepjárója hátsó ajtaját, és előrángatja onnan a megkötözött Sault! Elvicsorogja, hogy a nő, aki segítséget ajánlott Aayannak Saul embere, aki szinte a gyerekének számít. Szóval Boyd árulása Tasneem közreműködésével célba ért, másként honnan tudhatna minderről?

Haqqani azért dühös, mert a fiú miatt most nyilván drón figyeli minden lépésüket arra várva, hogy őt megölhessék. Aayan az egészből semmit sem ért, kissé lassan esik le nála a dolog. Nagybátyja háláját fejezi ki a gyógyszerekért, amiket neki vitt, és amik megmentették az életét, megcsókolja a fiú arcát, majd stukkert vesz elő, és szemrebbenés nélkül fejbe durrantja, basszameg!

A CIA műveleti központjában mindenki ledermed, közben a terroristák zavartalanul beszállnak a járműveikbe, és persze viszik Sault is. Carrie dührohamot kap, ráparancsol a drón kezelőjére, hogy lője le a célpontot. Quinn közbelép: nem lehet, Saul van odalent. A nő meg sem hallja, ismét elüvölti ugyanazt a parancsot, a férfi pedig ugyanannak az ellenkezőjét.

Végül Peternek nem marad más választása, mint hogy a keze közé kapja, és jól megrázza, miközben azt ismételgeti, hogy ezzel Sault is megölnénk. Carrie erre észhez tér, ellöki kollégája kezét, majd kirohan a teremből.

13.jpg

A terroristákat szállító járművek közben szétválnak, hárman három útvonalon indulnak tovább. A drón kezelője Quinnt kérdi, hogy melyiket kövesse, de erre nincs jó válsz. Carrie az irodájába érve újabb dührohammal küzd, mérgében lesöpri az íróasztalát, aztán csak zokogva bámul maga elé.

Hogyvoltíró a twitteren - további tervek, megjelenések, készültségi fok információk:

https://twitter.com/AaannnaaA_HV

Címkék: Homeland
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2016.08.30. 09:16:26

Szerencsétlen Aayan, ez nagyot ütött, alig hittem a szememnek. Nem csoda, hogy Carrie úgy kiakadt; még szerencse, hogy Peter pont ott volt.

Boyd gusztustalan fíreg.
Tasneemmel is jó lesz vigyázni, halasztom én ezt a teameghívás dolgot.

Azt azért nem értem, hogy nem tűnt fel Farának, hogy a szépen összerakott zsák csak úgy kiborult, túl erős volt a huzat vagy mire gondolhatott?

AaannnaaA 2016.08.30. 09:48:43

@Gabba: Na igen, Farának nem volt oka gyanakodni, nyilván ezért nem izgatta a felborult zsák. Mondjuk elég gáz, hogy így történt.
Emlékszem, mikor először láttam az Aayan-os részt, köpni-nyelni nem tudtam, pedig elég sok sorozatot nézek, de ez engem is megdöbbentett.
süti beállítások módosítása