Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Originals 3x09 – Savior

2017. február 10. 11:00 - A_Rézi

Karácsonyi epizód következik...

Rebekah arról narrál, hogy milyen érzés, amikor leszúrják: leginkább hosszú, álmatlan alvás. De ez a tőr/karó más, most mindent érez: a hideget, a sötétséget, a kínzó éhséget és a gyötrelmes várakozást… Egy raktárban kezdünk. Egy csapat szerencsevadász egy nagyobbacska ládát emelt ki az öbölből, és a főnökük úgy dönt, hogy nyissák ki, és aztán próbáljanak meg még egy bőrt lehúzni megbízójukról, bizonyos Elijah Smith-ről. A semmiből előbukkanó Elijah viszont nem alkuszik, inkább kinyír mindenkit. A ládában természetesen Rebekah fekszik leszúrva, de nem sokáig – bátyja eltávolítja a karót, a magához térő Bex pedig csak annyit kérdez, hogy ugye nem hagyta ki a karácsonyt…

vlcsnap-2017-01-28-17h39m55s92.png

A Mikaelson-házban hatalmas karácsonyfa áll, egy fiatal nő éppen a vérét csurgatja egy pohárba, amit persze Cami nem hagy ironikus megjegyzés nélkül. Klaus helyesbít: megigézte a lányt, hogy etesse, és hogy feldíszítse a fát. Cami határozottan jól fest, meg is köszöni az ősieknél eltöltött napokat, és hogy nem kellett beszélnie a történtekről. Mint a mellékelt ábrán is látszik, Klaus nem ment Elijah-val megmenteni hugit – még mindig a prófécia családtagot érintő részén agyal, ugyanis minden erőfeszítés ellenére a jóslat kibontakozni látszik… De a csevegésüknek vége szakad, amikor Cami smst kap Vincenttől: Kinney bajban van, mennie kell segíteni.

vlcsnap-2017-01-28-17h40m50s235.png

Marcel cinikusan konstatálja, hogy Tristanék beköltöztek a Saint-Jamesbe. A gróf szerint a Strix-tagok mindenen osztoznak, aztán a bárt kezdi el dicsérni: egy hely, ahol a mágia használhatatlan, csodás! Jól fog jönni, míg nincs meg az új régens, aki majd segít nekik… Marcel úgy véli, hogy az némi időbe fog telni – Josephine-t megölték, Davinát kiátkozták, szóval nincs nagy tolongás a pozícióért. Csakhogy a Strix nem vár ölbe tett kézzel, hanem maga indítja be a fogaskerekeket. Tristan jelöltje Van Nguyen, akinek már tett is egy visszautasíthatatlan ajánlatot, úgyhogy a srác azt fogja tenni, amit a gróf kér tőle.

vlcsnap-2017-01-28-17h44m57s137.png

Cami megtudja, hogy Kinney-t kirúgták a rendőrségtől, mert szolgálat közben emlékezetkiesései voltak, hiányos jelentéseket írt, bizonyítékok tűntek el, stb. (ezek szerint Lucien igézete eléggé mélyre ment). Most otthon van, elszigetelte magát, és Vincentnek sem veszi fel a telefont, úgyhogy Caminek házhoz kell mennie.

Ha a hegy nem megy Mohamedhez, hát Hayley megy a mocsárba Jackhez. És úgy tűnik, a férfi végre kimondja mindazt, ami a szívét nyomja: egy Elijah által megigézett tulaj lakásában élnek, aminek a hálója az öltönyös könyvtárára néz, akit Hayley még mindig szeret – igen, tudta jól, amikor elvette, de annak már vagy egy éve. Jack segített, harcolt érte, szerette őt és a lányát, és a legrosszabb, hogy az összes szarság ellenére is örül, hogy láthatja, és mellette akar lenni. (Hja, az igaz szerelem már csak ilyen!) Hayley szerint az Elijah iránti érzései bonyolultak, de ettől még szereti a férjét, őt választotta, és mindig őt választaná… Ez az első közös karácsonyuk, jó lenne, ha együtt töltenék, és jelen állás szerint az se nagyon izgatja, ha a Mikaelson-ház mindeközben leég, csak Jack jöjjön haza! Oké.

vlcsnap-2017-01-28-18h09m51s252.png

Aurora támolyog le a lépcsőn, mint aki be van gyógyszerezve. Tristan nyugtatná, a lány viszont addig nem nyugszik, amíg Klaus meg nem kapta a magáét. Szóval, kell a Serratura! Szerencsére a gróf már intézkedett: ráállította az embereit Freyára, aki már azóta nyomoz, hogy a medál hozzájuk került. A nap végére náluk lesz a medál, a boszit pedig kiiktatják.

Rebekah pokoli zabos, és az átöltözés sem sokat segített rajta – Elijah exe leszúrta (nocsak!), Klausé pedig vízbe dobta, ideje elbeszélgetniük a nőkről! Hja, eleve azt kellett volna tenni, amit a bátyó mondott! Aztán a jóslatra terelődik a szó, amit ostobaság lenne figyelmen kívül hagyni. Ki lehet az a bizonyos családtag? Az osztás-szorzást követően, marad Klaus – vajon megtanulta már a leckét? Hááát, állandóan tanulja, merthogy szörnyű diák… Erre hugi valami vérszomjas, tőle szokatlan megjegyzést tesz – aztán vissza is zökken. Hoppá! Bex bal csuklóján feltűnt egy fura jel, aminek egyértelműen köze lehet a spéci karóhoz… Egy kis karácsonyi ajándék a Strixtől!

vlcsnap-2017-01-28-18h13m20s41.png

Úgy tűnik, Jack fenyőfát is hozott magával. Éppen azon totózik, hogyan pakolja le, amikor meglátja Freyát az utcán – aztán meg azt, hogy követik, méghozzá többen is. Mint kiderül, a boszi egy néptelen parkolóba igyekszik a kocsijához, amikor a Strixesek rátámadnak. Egyet kiiktat, a másodikkal összeakaszkodik, de a vámpír persze erőfölényben van, így a harmadik simán ki tudja venni Freya zsebéből a medált. Mielőtt azonban végeznének a lánnyal, érkezik Jack és a baltája. Bunyó kerekedik, a végeredmény: két vérszívó lecsapva, de a maradék egy kereket old a medállal…

vlcsnap-2017-01-28-18h17m27s156.png

Cami bekopog Kinney-hez, aki nem nyit ajtót. Egyszerre Klaus tűnik fel mögötte a tornácon, azon ironizálva, hogy bunkóság hívatlanul beállítani valakihez. Cami már épp leszögezné, hogy neki nem kell testőr, de az ősi – állítása szerint – csak barátként jött. A lány újra kopog, de nem kap választ, erre Klaus behallgatózik, és érzékeli, amint kibiztosítanak egy fegyvert, úgyhogy rögvest berúgja az ajtót. Cami beront, és próbálja letetetni a pisztolyt, de Will túl kétségbeesett, ráadásul Lucien szavait mantrázza. Ajjaj! A pszichomókus Klaushoz fordul segítségért, de ehhez az kell, hogy Kinney behívja őt.

vlcsnap-2017-01-28-18h22m04s151.png

Jack hazaért Freyával, és már Hayley-t is riasztotta. Anyuci ad a véréből, és amikor Freya helyre rázódik, elmeséli, mit sikerült intéznie. Egy olyan boszival volt találkája, akinek a vérvonala készítette a Serraturát – kiderült, hogy a fegyvert nem lehet elpusztítani, csak úgy lehet kiiktatni, ha felhasználják. Szóval, valakit el kell zárni vele, miután visszaszerezték. Hayley már indulna is Tristanhoz, de a belépő Elijah szerint nagyobb problémájuk akadt: Rebekah.

vlcsnap-2017-01-28-18h27m02s54.png

Vincent a Szent Annában edz, amikor befut a tulaj, és közli, hogy kívül tágasabb. Marcel a magyarázattal sem marad adós: Van Nguyen este megpályázza a régensi pozit, és így a boszorkányoknak olyan vezetőjük lesz, aki a Strix zsebében van – Vincent pedig mindezt ölbe tett kézzel nézi. Mire ez a nagy érdeklődés a bosziügyek iránt? Hát, Marcel lokálpatrióta, és most úgy fest, egy kívülálló vámpírszekta akarja átvenni a kilenc koven irányítását, és ez így nagyon nem kóser! A főni tovább cukkolja Vincentet, akinél egyszercsak betelik a pohár, és dühében szétrobbantja a helyiség összes fényforrását… Rég nem használta a varázserejét, és ami azt illeti, megvilágosodni jött ide – hát, sikerült! Megszerzi a régensi pozíciót, de Marcelnek nem fog tetszeni, amit majd kezd vele. Az mindenesetre tetszik, hogy Vincent végre aktivizálja magát…

vlcsnap-2017-01-28-18h29m09s51.png

Kinney még mindig a pisztollyal babrál, de legalább már behívta Klaust, aki megpróbál segíteni rajta. A kínokat elvenni nem tudja, viszont megtaníthatja, hogyan lehet együtt élni velük. Mert neki sikerült. Aztán azokról az emberekről kezd beszélni, akik a szörnyűségek ellenére is hisznek abban, hogy van még valami jó a világban (jelentőségteljes pillantás Cami felé). A sötét lények számára gyakran a fény a legfontosabb… Beleigézi Willbe, hogy ő igenis számít; majd elküldi a nővéréhez, hogy töltsék együtt az ünnepeket – az újévben pedig jöjjön vissza, a kapitánya tárt karokkal fogja fogadni. A mai nap volt a legsötétebb nap, a holnapi jobb lesz, és így tovább…

vlcsnap-2017-01-28-18h32m55s1.png

A diagnózis: a spéci karó megfertőzte Rebekah-t. Ahogy a jel növekszik, úgy lesz hugi egyre őrültebb. Szóval a Strix alapos volt… A karóra rá van vésve a bűbáj, úgyhogy Freya megkísérli visszafordítani, csak jó sok mágiára lesz hozzá szüksége. Azzal nővérke elájul. WTF? Hiszen Hayley meggyógyította. Hát igen, csakhogy a nyakán van egy seb, ami nem gyógyult be – megmérgezték… Amikor magához tér, Freya elég gyenge. Jack szerint a támadók megszúrhatták valamivel, kell, hogy legyen ellenszer is rá. Felosztják a feladatokat: Elijah intézi a Strix-mérget; Bex bajára pedig Hayley az ezüstkést, Jackson a pézsmagyökeret. De ettől még Freya nem lesz erősebb – hát, akkor majd Finn erejét fogja felhasználni. Huginak nem tetszik az ötlet, de mivel kifogytak a lehetőségekből, azzal főznek, amijük van.

vlcsnap-2017-01-28-18h38m53s6.png

Will összepakol, Klaus szerint semmiség, amit érte tett, Cami viszont nem így gondolja. És kábé éppen megcsókolnák egymást (megint), de Klausnak rezeg a telefonja: családi vészhelyzet van. Az ősi pontosan tudja, merre induljon: ha a Strix évszázadok óta használja ezt a mérget, akkor Luciennél biztos van rá ellenszer (közvetlenül a vérfarkasharapást gyógyító cucc mellett). És biztos, ami ziher, Camit is magával viszi, hogy hugi megmentése közben ne kelljen aggódnia miatta.

vlcsnap-2017-01-28-18h43m47s142.png

Freya előcsalja öccsét a nyakláncból, aki nem sokat változott az odabent eltöltött idő alatt: szerinte nem éri meg segíteni a szörnyetegeknek.

Rebekah és Hayley kettesben dumcsiznak. Szóba kerül, hogy Cami itt töltött néhány napot, hogy az utca túloldalán van egy közös kégli Jacksonnal – de persze a Mikaelson-drámákat sehogy sem tudják kikerülni… Erre Bexben átkattan valami, és azt mondja, hogyha Anyucinak kell valami, akkor jól jön a „rokonság”, de ha boldogtalan, rögvest az ősi család lesz az oka. Ráadásul legutóbb meg akart szökni tőlük Hope-pal… szóval akkor most Hayley barát, családtag, vagy… ellenség? És jön még néhány rondaság, például, hogy Hayley meg akarja ölni Klaust, plusz élvezi, hogy a kamuférjével Elijah orra előtt parádézhat, és összetörheti a szívét.

vlcsnap-2017-01-28-18h45m51s102.png

Finn rá akarja venni nővérét, hogy hagyja Rebekah-t meghalni. Nem úgy van az! És ha a tesó számára ő tényleg fontos, akkor segítsen neki! Elijah érkezik, aki nem látja Finnt, csak Freya megszállottságát, ezért arra kéri, álljon le. Nem akarja hugiért cserébe a nővérét elveszíteni. Felajánlja neki a vérét – Finn pedig végül az erejét, most az egyszer. De nem sok haszna van: Freya vért hány, és képtelen koncentrálni. Befut Jack is, és felveti, hogy a lányt talán kórházba kellene vinni, csakhogy az nem opció…

vlcsnap-2017-01-28-18h47m50s243.png

Bex utolsó szúrása: ha a tesói egymás ellen fordulnak, az Hayley miatt lesz… azzal nekimegy a hibridnek, és kirepülnek az ajtón, át a korláton, le az udvarra. A fiúk felfigyelnek a sikoltozásra és az üvegcsörömpölésre, Elijah rögtön a lányok közt terem, megelőzve a bunyó eldurvulását. Lefogja hugit, de Bex elaltatja a gyanakvását, és egy óvatlan pillanatban egy felütéssel kitöri az öltönyös nyakát. Kezdődhet a csajbunyó, de Rebekah azonnal szívre megy – szerencsére Klaus időben érkezik, és eltávolítja Hayley, majd Cami közeléből. Azért huginak hozzá is van néhány „kedves” szava: Klaus annyira félti Camit, hogy legszívesebben üveg mögött tartaná, mint egy törékeny tárgyat… Minden nő mérgezővé válik, akit a tesók az életükbe hoznak!

vlcsnap-2017-01-28-18h54m41s24.png

Hayley felviszi a gyógyszert, Jack beadja az egyik szurit az ájult Freya szívébe, aki ettől magához tér. Remek! Ideje megmenteni hugit. Odalent a két tesó próbálja lefogni a teljesen bekattant, üvöltöző Rebekah-t, mígnem jön Freya a megbűvölt késsel, és kivágja a csuklóból a jelet. A varázslat megtörik, és hugi megint önmaga lesz…

vlcsnap-2017-01-28-18h55m30s245.png

Hope az ezeréves bátor lovassal játszik, úgy fest, rá semmilyen hatással sem voltak a történtek. Hayley bocsánatot kér, hogy ez az este megint olyan lett, amilyen, pedig már whiskyzésben és filmnézésben reménykedett… A rend kedvéért Jackson bevállalja, hogy aznap ő volt az, aki nem hagyta, hogy leégjen a ház. És hogy miért segített? Ösztönből. Úgy érezte, mintha a falkája egyik tagja lett volna bajban. Elég gázos ez a rokonság, de ma nagyot küzdöttek egymásért. Végül a szerelmi vallomás sem marad el: arra születtem, hogy szeresselek, és ha ezzel együtt jönnek a Mikaelsonok is, ám legyen! Csók. Indulás haza! Jacknek viszont jobb ötlete van: és ezzel kapunk egy csodás, zenés karácsonyi képeslapot Mikaelson-módra…

vlcsnap-2017-01-28-19h00m26s122.png

vlcsnap-2017-01-28-19h00m59s146.png

Együtt a család, meghitt a hangulat. Klaus köszönetet mond Freya megmentéséért Jacknek. Rebekah pedig megint jön a tűzgyújtással – noha nincs örömtűz-szezon, de a mivel együtt vannak, ideje ismét elővenni a családi hagyományt. Cami pislog, Klaus magyaráz, Elijah pedig viccesen megjegyzi, hogy öccse mindig a Mikulás rosszgyerek-listáján szerepel… Azért csak megírják a kívánságokat, és hármasban a tűzbe dobják. Ismét előkerül a jóslat, és hogy az ellen nem tudhatja meg, hogy Rebekah már nem a halakkal alszik, szóval megint el kell tűnnie. Hugi szomorú, de végülis az ő kívánsága már teljesült, mert együtt vannak, és övék ez a pillanat…

vlcsnap-2017-01-28-19h01m47s165.png

vlcsnap-2017-01-28-19h05m02s91.png

Marcel az edzőtermet takarítja, amikor Tristan jön együttérezni, hogy a főninek nincs kivel karácsonyoznia, plusz Marcel szakértelmére is szüksége van. A bosziknál ugyanis nem várt fordulat történt: az ősök elutasították Vant. Marcel próbál nem vigyorogni, és pókerarcot vágni, mikor közli Tristannel, hogy Vincent lett az új régens, aki nem egy megvehető fazon… A gróf viszont tudja, hogy ezt a boszit anno Finn Mikaelson szállta meg, ami nem sok jót jelent.

Rebekah búcsúzik. Bocsánatot kér Hayley-től, Klaust pedig jelentőségteljesen Cami felé tereli. A ház elcsendesül, de a csillogó fények maradnak. Freya bevallja Elijah-nak, hogy száz évvel ezelőtt titokban belógott az itteni karácsonyi bulira, annyira a részese akart lenni… Lehet, hogy nem az idei volt a legelegánsabb, de számára ez volt a legjobb karácsony. Rendes tesó szerint vannak dolgok, amikre érdemes várni. Ámen!

vlcsnap-2017-01-28-19h07m46s185.png

Úgy fest, Klaus elszánta magát, bár elég nehezen szólal meg. Cami szerencsére oldja a feszkót, viccel és ironizál. Aztán bevallja, hogy igazából Rebekah szavain tűnődött, hogy Klaus vajon tényleg egy törékeny tárgynak tekinti-e. Az ősi leginkább dühös – Aurorára, aki bánthatta volna. De nem bántotta. Klaus miatt nem. Cami szerint Klaus sokszor segített már rajta, a szerettein – de ma először olyasvalakin is, akihez semmi köze. Miért? Hát, mert Caminek fontos volt, és mert megkérte rá… Jönnek a szívből jövő, hatásos mondatok, amitől könnybe lábad a hogyvoltíró szeme, mert pontosan tudja, hogy itt bizony CSÓK lesz. És tényleg lesz! VÉGRE!

vlcsnap-2017-01-28-19h12m15s50.png

Freya frászt kap, mert a nyaklánc, amiben Finn „lakik”, szőrén-szálán eltűnt… Nem véletlenül! A LaFayette-ben Vincent az ősökhöz szól, és a segítségüket kéri, mert minden útmutatásra szüksége lesz. Ekkor Tristan bevonul a csatlósai élén, és a templomok és a temetők közti különbségekről kezd monologizálni. A régens közli, hogy nem fél a vámpíroktól, és tenni fog ellenük. A gróf jót mosolyog ezen, mert ő spec ismer valakit, akitől bizony fél: Finn Mikaelsont. És ha Vincent nem teszi azt, amit a Strix mond, majd bevetik Finnt…

vlcsnap-2017-01-28-19h16m06s62.png

Rebekah mégsem lépett le, egy félreeső helyre hívja Elijah-t, mert gáz van: kiújult a jel, úton a reptér felé kis híján kitépte a taxis gégéjét… Nincs sok idejük, és nem kellene kockáztatni – hugi amúgy is utál menekülni. Szóval megkéri az öltönyöst, hogy szúrja le, míg nincs meg a gyógymód, és ne szóljon senkinek, főleg Klausnak ne – ideje, hogy végre ő is boldog legyen egy kicsit. Így a prófécia család-részét kiiktatnák egy időre… Elijah-nak nagyon nem akaródzik, de Bex szerint meg kell próbálniuk irányítani a jóslatot, és ha képesek rá, talán változtathatnak is rajta! Addig erősködik, míg a bátyó végül szomorúan, de megteszi, amit meg kell.

vlcsnap-2017-01-28-19h19m51s23.png

vlcsnap-2017-01-28-20h55m24s33.png

Hát, Klaus és Cami a nagy smárolás után, ruhástól alszik békésen egymás mellett. A lány felébred, és Klaust kezdi el figyelni. A pár másodperces üdvözült mosolyt követően azonban valami fura kifejezés jelenik meg az arcán. Ajjaj! Nem sokkal később Klaus is felébred, és a szeretett nőt ölelve rémülten veszi észre, hogy véres a keze. Egy pillanattal később rájön, hogy ez Cami vére, és a lány átvágott torokkal fekszik mellette. Halottnak tűnik. Klaus sokkot kap, és üvölteni kezd fájdalmában… Ó, ne már! Cami nem halhat meg!

vlcsnap-2017-01-28-19h25m05s46.png

vlcsnap-2017-01-28-19h24m20s160.png

A Saint-Jamesben Aurora zongorázik, Tristan pedig mellételepszik egy kis ajándékdobozkával. Dicséri húga játékát, akinek hamiskás mosoly bujkál a szája szegletében. A gróf örömmel látja, hogy Aurorának jó napja volt. Az volt. Csodás. És holnap még jobb lesz… (pont, ahogy Klaus mondta Kinney-nek – véletlen volna? Nem hinném) Remélem, kiélvezi a nyugit ez az elmebeteg ribanc, mert hamarosan nagyon csúnya és fájdalmas véget fog érni…

Címkék: The Originals
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása