Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Originals 2x20 – City Beneath the Sea

2016. november 10. 13:00 - A_Rézi

Dahlia varázsol, miközben a családról elmélkedik: ők azok, akikkel közös nevet viselünk, akikben bízunk, akiknek ígéreteket teszünk, amit aztán nem tartunk be – szerinte főleg a gyerekek hajlamosak az őket felnevelők ellen fordulni. És akad, aki ezt az egész köteléket teherként éli meg… A narráció közben láthatjuk a Klaust nyugalomba helyező Mikaelsonokat, a mocsárba megérkező farkasokat, Davinát, aki varázsol; és az üres lakásba hazatérő Josh-t, aki megtalálja Aiden utolsó üzenetét :(. Dahlia a bűbáj végére ér, és egyszerre a kvázi kómában fekvő Klausszal kerül egy platformra. A nagynéni sietve felvilágosítja az ősit, hogy az ő fejében vannak, nem Klauséban – és mivel Elijah tőrt döfött öccse szívébe, Klaus nem tehet mást, minthogy végighallgatja, mert van számára egy ajánlata…

vlcsnap-2016-11-06-16h13m57s166.png

Az ősi hibrid mogorván és érzéketlenül áll a dologhoz, de Dahlia csendre és figyelemre inti. Körülöttük egy békés falu terül el, amit aztán viking támadás ér. Klaus mellett két fiatal nő fut el búvóhelyet keresve – mi már ismerjük őket: a fiatal Esther és Dahlia az. Esther halálra rémült, de nővére megígéri, hogy minden rendben lesz, illetve szavát veszi a szöszinek, hogy bármi történjék, együtt maradnak… #örökkön-örökké. Összebújnak, és egy ismerős dallamot kezdenek el dúdolni – ám hirtelen egy viking harcos robban be közéjük, és megragadja Esthert, mire Dahlia mágiával megröpteti a támadót. Csak pár pillanatra lélegezhetnek fel, mert a túlerő győz, és mindkét nő fejére csuklyát húznak.

Az idősebb Dahlia elmondja, hogy kettejükön kívül az egész falut lemészárolták a vikingek… Klaus úgy érzi, ezzel az #örökkön-örökkével a nagynéni csak kapcsolódási pontot keres, ami csak félig igaz: nem arra akart kilyukadni, hogy rokonok, hanem arra, hogy akár szövetségesek is lehetnének…

vlcsnap-2016-11-06-16h19m57s124.png

Freya kiborul azon, hogy Hayley-ék leléptek, de Elijah közli, hogy amíg Dahlia itt van, nem is jönnek vissza. Hát, az nagy baj, mert a baba nélkül nem fognak tudni győzni… Hoppá! Repedezik a máz. Az öltönyös is felvonja a szemöldökét, hogy ez meg mit akar jelenteni? Nos, megvannak a hozzávalók: szent föld, viking hamu, a boszi vére, aki összetörte a nagynéni szívét – ezekkel el tudja készíteni a kört, amibe ha Dahlia belép, halandóvá válik, így megölhető. Csakhogy oda is kell csalni valahogy… (leginkább Hope-pal!) Elijah „érdekesnek” találja, hogy mindez akkor derül ki, amikor Klaus ki van ütve. Freya ragaszkodik a babához, öccse viszont nem hajlandó csaliként használni a kicsit (mondjuk ahhoz Hayley-nek is lenne egy-két szava), de a boszorkány ismét ultimátumot ad: vagy Elijah hozza el Hope-ot, vagy ő maga fogja!

vlcsnap-2016-11-06-16h22m00s151.png

Marcel a menedékbe hurcolja Rebekah-t, mondván itt biztonságban lesz, és nem árthat neki varázslat. Hugi persze hozza a formáját, és nanáhogy nem akar egy dohos kocsmában ücsörögni, Elijah mellett a helye. A vámpír rámutat, hogy a bátyó nem aggódhat egyszerre miatta és Hope miatt – nem mellesleg Rebekah-hoz nyolc tiniboszi van kötve, szóval, ha baja esik, nekik is… És ezzel meg is győzte hugit. Marcelnek sűrű napja volt, mert a kötelékkel kapcsolatban is intézkedett: iderángatta Vincentet, aki persze fenemód örül az ismételt találkozásnak. Azért elmondja, hogy a kötelék feloldása trükkös, ráadásul Rebekah-nak kell varázsolnia, mert ő a bűbáj középpontja – szóval ez időbe fog telni. Vincent rááll, hogy segít, még egyszer utoljára!

vlcsnap-2016-11-06-16h26m09s56.png

Elijah meglátogatja a Rousseau’sban Camit, aki kiakad, mert sok üzenetet hagyott, Klaus meg sehol sincs – hát, az nem véletlen, merthogy az öltönyös leszúrta. A csapos elmondja, hogy nem Klaus ölte meg Aident, valami őrült ötlettől vezérelve mégis magára vállalta… de így most már ki lehet húzni a tőrt. Elijah azonban még nem szándékozik felébreszteni öccsét – aztán beszól Caminek, hogy az ítélőképességét ne homályosítsák el az érzelmei… Akasztják a hóhért! Merthogy amikor nemrég vörös ajtó-ügyben vidéken terápiáztak, Elijah ugyanúgy belelátott a lányba, mint fordítva. Miután ezt tisztázták, az öltönyös Cami segítségét kéri.

Hayley, miután tudomást szerzett Freya tervéről, már kapacitálja is Jacksont, hogy induljanak tovább. Az alfa éppen sírt ás, hogy eltemesse Aident, hiszen a testet nem cipelhetik magukkal örökké. Ez eddig oké, de Hayley szerint a kisfőnök végül hűséges maradt, és ebbe halt bele – megérdemli a tisztességes temetést, nem kerülhet egy parcellába a hevenyészve elkapart gyilkosokkal és árulókkal! Jacknek sem tetszik a módszer, csakhogy szorít az idő. A lány érzi, hogy nem lesz ez így jó, a farkasoknak tudniuk kell, hogy számít az áldozatuk. Aiden igenis rendes Félhold-temetést kap, ha a fene fenét eszik is – nem vehetik el a falkától azt, hogy megadhassák a végtisztességet a halottaiknak… Ámen.

vlcsnap-2016-11-06-16h28m57s195.png

Rebekah a bakelitek közt keresgél, miközben Vincent a varázslaton dolgozik. Aztán betoppan Elijah egy halom sötét tárggyal, sarkában Camivel, és beismeri, hogy Klaus jól tette, hogy nem bízott Freyában, mivel a drága nővér csaliként akarja használni Hope-ot. Hugi kiakad, de Elijah szokás szerint átgondoltabb: a kislány most szerencsére el van zárva, szóval találni kellene egy másik csalit… Vincent már éppen kifelé oldalazna, mivel ő nem erre szerződött, de az öltönyös az útját állja: szükség van a boszorkányra, aki sajnálja ugyan, de pont leszarja az egészet, már nem varázsol! (ha eleget mantrázza, előbb-utóbb talán el is hiszi) Elijah éppen erőszakhoz folyamodna, mikor Cami bedobja, hogy inkább felhívná Davinát, ő tutira segít… Legyen úgy!

vlcsnap-2016-11-06-16h30m38s200.png

Josh a holmijait (vagy Aidenét?) pakolássza nagy búskomoran, amikor Marcel állít be hozzá. A kisvámpír a tehetetlenség miatt nagy kínban van: nem hívhatja fel a családját, hogy elpanaszolja a bánatát, bosszút sem állhat (ha Klaus nem lenne éppen leszúrva, akkor is öngyilkosság lenne) – szóval mi mást tehetne, hát elmegy. Tesz egy cinikus megjegyzést, de Marcel most nem akar parancsolgatni, csak jött, mert az emberek a barátjuk mellett vannak, ha baj van. Josh kiborul, elmondja, hogy Aidennel el akartak menni a városból, ő meg azzal töltötte a napot, hogy mindenkitől elbúcsúzzon… csak a szerelmétől nem sikerült. Aztán eltörik a mécses.

vlcsnap-2016-11-06-16h32m07s50.png

Dahlia fejében közben a nagynéni és Klaus egy kunyhóban vannak, ahol a boszi viking fogsága alatt töltötte az idejét – éveket. Nem sokkal később egy harcos bevonszolja a fiatalabb Dahliát és otthagyja. Varázsoltattak vele, ő pedig tette, amit mondtak, hogy a húga biztonságban legyen. Esther odakint, ő idebent – de sosem neheztelt rá, hiszen ígéretet tettek egymásnak. Klaus már éppen cinikus megjegyzéseket tenne arról, hogy ez édeskevés lesz az ő meggyőzéséhez, amikor beszambázik a vigyorgó Esther. Szemmel látható a különbség közöttük: míg Dahlia végig azon melózott, hogy valahogy megszökhessenek, addig húga szerelmes lett, már nem akar elmenni, és varázsolni sem. Noha Dahlia mindig a testvére lesz, saját családot akar, gyerekeket, és beleszeretett Mikaelbe. Erre a nővér elképed, előhozakodik a fogadalmukkal, és kétségbeesetten próbálja visszatartani Esthert, rávenni, hogy énekeljék a dalukat. De a szöszi elutasító, és csúnyán lepattintja őt… Dahlia fiatalabb énje összeomlik, amit Klaus megbűvölten figyel.

vlcsnap-2016-11-06-16h35m52s2.png

Davina a sötét tárgyakról készült részletes katalógust nézegeti, néhány ironikus megjegyzést tesz, de Cami fel sem veszi. Ez az öröksége, és immár nem tesz úgy, mintha nem lenne köze hozzá. Rebekah lerántja a leplet egy asztalkáról, amin többek közt egy döglött madár is van. Ezmiez? Hát, készül a feltámasztó varázslat Kolnak. Erre huginak eszébe jut, hogy amikor Kol el akarta kerülni a halált, kivetítő mágiát használt – át akarta irányítani az átkot egy gólembe… Szóval, ha Hope erejének a forrását sikerülne lemásolni, és átirányítani egy babába, akkor az lehetne a csali.

vlcsnap-2016-11-06-16h38m18s197.png

Jack nemcsak farkaskorából ismeri jól ezt az erdőt, hanem mert dühös kölyök volt, amolyan „haragban a világgal”-típusú. Sokat járt ide ki. Hayley bólint: ő is egy igazi rémálom volt – valószínűleg minden farkasgénnel született gyerek az. Őt spec lenyugtatta az átok beindítása, Jacknél viszont ezzel egyidejűleg beütött a Félhold-átok is, úgyhogy onnantól kezdve farkasként élt. Egyszer teliholdkor az alfájuk nem került elő, így ő előlépett, és védte a falkát – ez nyugtatta le, legalábbis egy időre.

Klaus menten megsajnálja a fiatal Dahliát, de az idősebb közli, hogy a húga egy olyan férfiért dobta, aki lemészárolta a falujukat – a saját testvére elhagyta, pont, mint Klaust az övéi. És hozzá hasonlóan őt is a történet főgonoszának állították be. Az ősinek kezd elege lenni, úgyhogy, ha a „kedves” nagynéni tenni akar valamit, akkor húzza ki a tőrt a szívéből, hogy haladjanak. Dahlia megtehetné, csakhogy még nem végzett! És bár Klaus nem kíváncsi az anyjára, most nem is róla, hanem a lányáról lesz szó – és, ha az ősi meg akarja őt menteni, hát jobban teszi, ha figyel!

vlcsnap-2016-11-06-16h37m34s247.png

Egy Grimm-mesékre hajazó erdei kunyhó az új helyszín, mint azt Klaus találóan megjegyzi. Freya itt raboskodott, Dahlia olvasatában viszont: itt óvta meg magukat azoktól, akik ki akarták őket használni, és itt védte meg Freyát saját magától. A lány meg is jelenik, valamiféle növényt dob a tábortűzbe, amivel hatalmas tűzoszlopot gerjeszt. Dahlia aggódó fejjel jön, és figyelmezteti őt, Freya pedig hozza a lázadó tinit, aki sehova sem mehet, senkivel sem beszélhet, és ezért gyűlöli a lakóhelyét, és azt, hogy a nagynénin kívül soha senkit sem láthat… Úgy fest, ezen annyira felhúzza magát, hogy elveszíti a kontrollt. Dahlia próbálja óvatosan irányítani, de a lány összezavarodik, elered az orra vére – aztán döglött madarak kezdenek el hullani az égből és vad szél kerekedik. Freya sírva összeomlik, nagynénje pedig a jól ismert dalocskával próbálja megnyugtatni. Klaust megdöbbenti Freya irányíthatatlansága. Dahlia szerint az elsőszülöttek erősebbek a többieknél – de Hope-nál további nehezítő körülmény lesz a vámpírvér és a farkasgén. Megfelelő tanítás nélkül durván sötét jövő vár a kislányra és környezetére… Mivel Dahlia is elsőszülött, ezért csak ő tud segíteni, úgyhogy Klausnak szüksége lesz rá.

vlcsnap-2016-11-06-16h44m11s143.png

Elijah és Marcel gonosz tesó teste felett tanakodnak. Ha nem Klaus ölte meg Aident, akkor ki? Az öltönyös szerint lehetett Dahlia, Freya, vagy bármely boszi, aki az öccse ellen akarta fordítani – és sikerrel járt. A fejlemények ellenére azonban nem akarja kihúzni a tőrt, amíg Hope nincs biztonságban. Marcel rámutat, hogy akárki is mártotta be Klaust, az egyik legerősebb fegyverüket iktatta ki – szóval ezután Elijah-nak úgy kell gondolkodnia, ahogy ő tenné!

vlcsnap-2016-11-06-16h47m41s173.png

Cami kávét hoz a boszilányoknak, amikor Vincent megállítja azzal, hogy elhozta a szétkapcsoló igézetet Rebekah-nak. Mindent aprólékosan leírt, szóval egy kezdő boszinak is menni fog. Cami köszöni, és menne is tovább, de csak nem bírja ki kötözködés nélkül – mivel Vincent simán segíthetne, ha akarna. Csakhogy nem akar, szerinte a mágia nem ajándék, hanem csőre töltött fegyver – ő pedig már nem lövöldözik. Elijah, Cami, meg a koven is gondoljon, amit akar! (He????) Kiderül, hogy Josephine halála miatt nagy gáz van bosziéknál: ugyanis ő volt a régens, akin keresztül a felszentelt ősök útmutatást adtak az élőknek – és a kovenek most Vincentet akarják a megüresedett pozícióra. Ő viszont a háta közepére se kívánja a melót. Cami mindezt érti, hiszen Kierant és Seant is rontás vitte el, de azt is látja, hogy Davina például mások megmentésére használja a varázserejét. A mágia a megfelelő kézben igenis jó! Vincentet viszont nem tudja erről meggyőzni, de legalább egy jótanácsot kicsikar belőle gólem-ügyben: egy hatalmas boszit mindössze egy babával nem lehet átverni, szívverés is kell!

vlcsnap-2016-11-06-16h49m50s179.png

Marcel leadja a drótot telefonon Hayley-nek, hogy mégsem Klaus ölte meg Aident – aztán miután megtudja, hogy a lány eléggé kivan, merthogy az egész falka kivan, ad egy kis vezetői gyorstalpalót. Tökjó, hogy Hayley az emberei barátja akar lenni, csakhogy most háború van, a falkának a királynőjére van szüksége – mindkettő nem megy! Jack és a farkasok meghalnának Hayley-ért, kérdés, hogy ezt ő hagyja-e, és ha igen, miképpen tud majd együtt élni a döntéssel?

Freya elvégezte a helymeghatározó-bűbájt, már tudja, hol van Hope, és már indulna is érte. Elijah viszont megállítja, és arra kéri, inkább készítse elő a harcteret – ő majd elhozza a kislányt.

vlcsnap-2016-11-06-16h51m33s186.png

Dahlia folytatja a meggyőzési-manővert: Hope-nak szüksége lesz rá, csakúgy, mint Freyának volt – és amúgy Klausnak is, mert hát ki tudja, a tesóknak mikor jut eszükbe felébreszteni őt. Az ősi visszaszúr, de Dahlia újra meg újra azt mantrázza, hogy Hope erejével tartoznak neki, ha nem kapja meg, nemsokára megint elalszik (nocsak, ez új!). És csavar egyet a dolgokon azzal, hogy „belátja” Freya azért fordult ellene, mert elvette tőle a szüleit – éppen ezért szeretné, ha Klaus Hope mellett maradna. Apuci nevelhetné, ő megkapná a hatalmat, a kislány pedig megtanulná irányítani az erejét, amiről Klausnak ugye gőze sincs. Nem mellesleg ekkora hatalommal ki merne szembeszállni… Ó, A TÖKÉLETES MÉZESMADZAG!!!

vlcsnap-2016-11-06-16h44m53s36.png

Elijah a mocsárba megy, de makacs védvonalakba ütközik, az élen Jackkel, aki úgy tűnik, bunyót akar. Az öltönyös megjegyzést tesz arra, hogy Jackson nem igazán tudott anno lépést tartani Klausszal, de az alfa rávilágít, hogy Elijah miért is nem fogja kinyírni: mert arra vár, hogy ő meghaljon, és Hayley végre az övé lehessen – ám, ha megöli, azt a lány sosem bocsátja meg… Touché! És a falra festett ördög meg is jelenik. Az ősi közli, hogy Davinának és Bexnek köszönhetően új terv van: csapdába csalják Dahliát, és csak egy kis Hope-vér kell hozzá…

Dahlia választ vár, Klaus viszont csapdát sejt a gonosz boszi ajánlata mögött. És van is. Hayley ugyanis körömszakadtáig küzdeni fog a lányáért, így bezavar a képbe – szóval ki kell iktatni! Az ősi nem akarja elvenni Hope-tól az anyját, de Dahlia szerint olyan mesét ad majd be a gyereknek, amilyet csak akar… azzal lefújja Klaust valami porral, amitől az az „emlék-világban” összeesik, a való világban pedig magához tér, és kihúzza a tőrt a mellkasából.

vlcsnap-2016-11-06-16h55m35s76.png

Jack Hope-pal játszik, amikor Hayley jön, hogy minden kész a temetéshez. A kis faházban a falon egy vésés bizonyítja, hogy Jack, Oliver és Aiden itt játszottak kölyökkorukban, olyanok voltak, mint a testvérek… Jack nemcsak vezeti a falkát, hanem kiáll értük, ha kell – idén túl sokat vesztettek a Mikaelsonok miatt, és ha olyan alfa akar lenni, amilyet a falka érdemel, akkor nem mehet vissza Klaus házába. Választás elé állítja Hayley-t: döntse el, melyik az igazi családja!

Itt a temetés ideje. A folyóparton, fáklyák közt búcsúznak a farkasok. Jack megtörten áll a letakart test mellett, de Hayley mellélép, megfogja a kezét és megcsókolja. Nincs mit eldönteni, a lány egész életében a családját kereste, és végül megtalálta ezt a falkát – ők a vezetők, helyesen kell cselekedniük. Kezdve Aidennel. Ekkor felbukkan a farkasok közt Josh, akit Jack kézfogással fogad. Hayley elmondta neki, hol vannak, hogy elbúcsúzhasson a szerelmétől…

vlcsnap-2016-11-06-16h59m43s236.png

Freya már majdnem végzett a varázslattal. Elijah jön, és megesketi nővérét, hogy Hope-nak semmilyen körülmények közt sem esik bántódása – csak így hajlandó átadni a kislányt. A boszi szerint Dahlia nem tud olyan közel kerülni, hogy bánthassa őt, és ha végeztek, soha többé nem fog bántani egyetlen gyereket sem. Jó. Elijah húz egy merészet, és Hope vérét Freyába fecskendezi azzal, hogy remélhetőleg igazat mondott, merthogy épp most lett belőle csali… Hát, ez tényleg Klausos volt!

Gramofonról sanzon szól a LaFayette-ben – Davina varázslathoz készül, ami Vincent szerint még egy Aratás-lánynak is nehéz, ám ő mégsem kért segítséget… Vincent viszont kérne. Ő nem akar régens lenni, ezért beajánlotta Davinát, aki őszintén hisz, és jóra használná a megkapott erőt. A kis boszit egészen addig nem érdekli a dolog, míg meg nem tudja, hogy a pozíció közvetlen kapcsolatot jelentene mind a kilenc koven őseivel. Ez jó sok erő, amire szüksége is lesz, ha vissza akarja hozni Kolt.

vlcsnap-2016-11-06-17h02m41s234.png

Josh Aiden teste mellett térdel és búcsúzkodik. Azt mondja, sosem gondolt bele igazán a saját halhatatlanságába, de most hirtelen az örökkévalóság nagyon hosszú időnek tűnik… Hayley megöleli a fiút, amíg Jack betakarja a testet, majd betolják a csónakot a folyóba és meggyújtják. Itt a végső búcsú ideje.

vlcsnap-2016-11-06-17h05m02s106.png

vlcsnap-2016-11-06-17h09m20s125.png

Hayley is búcsúzik – telefonon, Elijah-tól. Elmennek, mert nem lehetnek egy család. Hope-ot egész életében bántani akarta a családja, és mégha meg is szabadul Dahlia átkától, mindigis Klaus Mikaelson lánya lesz, örökölve apja ezerévnyi ellenségét. A kicsi nem ezt érdemli. A gyenge lábakon álló Klaus is végighallgatja az üzenetet, Rebekah-val együtt. Hugi szerint Hayley-nek igaza van, de az ősi hibrid arca mást mond. Elbotorkál Dahliához, és lepaktál vele: sose szerette Hayley-t, viszont a testvérei védeni fogják őt, tehát rajtuk keresztül vezet az út, ráadásul Anyuci szökésben van… Nem jut messzire, mert Dahlia jóvoltából ronda vihar készül…

Címkék: The Originals
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása