Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 5x02 - Clear and Wesen Danger

2016. november 04. 11:00 - Kapitánylány

"Éljenek, kik az igazságot keresik, de óvakodj azoktól, kik rálelnek!" – Voltaire

Egy férfi idegesen veti össze az adatok, számol, majd rohan Wemlinger nevezetű fickóhoz, majdnem félmillió dollár hiányzik a könyvelésből. Törvényszéki könyvvizsgálót akar hívni, valaki meghamisította a könyvelést, sőt a rendőrséget is értesíteni kell. Wemlinger beleveti magát a vizsgálatba, majd pár perc után bemasíroz egy dossziéval, tudja ki a tettes, átváltozva szétmarcangolja a főnökét. A gyilkosság után a 911-et tárcsázza, eljátszva a zaklatottat hívja a rendőröket a helyszínre, megölték a főnökét!

01.jpg

Nick baba és mama mellett virraszt, Rosalee hívja ki, megjöttek a többiek. Nick elmeséli, hogy rájuk támadtak, Chavez az életét vesztette. A fiúk kivonulnak a helyszínre, de már minden nyomot eltakarítottak. Nick odaadja a telefont Wu-nak, hátha ki tud deríteni valamit. A menekülő autó nyomát is megnézik, Nick-nek ekkor beugrik egy fekete karom festés a falon, amit frissen lefestettek, nagyon igyekeztek eltüntetni mindent. Monroe kicsit ideges, gyorsan el is húznak, mielőtt még őket is eltakarítják. Közben meglátjuk, hogy Meisner távolról figyeli őket.

02.jpg

Adalind rémálomból ébred, Nick is ekkor érkezik meg, hazaküldi pihenni a fáradt Rosalee-t. A szoba előtt a lány közli, hogy az orvos holnap kiengedi az ifjú anyukát és Kelly-t. Nick közli, hogy nála fognak lakni, Rosalee felajánlja, hogy fogadóképessé teszik a házat Monroe-val.

Hank az őrsön értesíti főnökét, hogy megszületett Kelly Burkhardt. Renard is szolgál hírrel, amíg két nyomozója nem jön vissza szabadságról, addig Hank és Pogue társak lesznek. Hank nem örül a beavatatlan partnernek. Az emlegetett meg is jelenik, gyilkossághoz hívták őket. Wu jelent a helyszínen, a tanú két símaszkos férfit látott elrohanni, majd hívta a rendőrséget és a titkárnőt. Wu a kamerafelvételek átnézésére készül, míg a nyomozók Wemlinger-nek tesznek fel kérdéseket. A tanú kitűnően játssza el a szerepét, Pogue be is veszi, Hank azért hitetlenkedik. A titkárnőt is kikérdezik, Wu hívja félre Hank-et, a felvételen sehol sem látni a támadókat. Wu keveréklényre gyanakszik, Hank nem tudja, hogy adja ezt elő újdonsült partnerének, de az őrmester mond pár vigasztaló szót, meg fogja látogatni a diliházban!

03.jpg

Monroe a kisággyal bajlódik, ekkor toppan be a kis család. Rosalee mindent megmutat Adalind-nak, Monroe pedig kifejezi rossz érzését afelől, hogy ebben a házban akarnak lakni, el kellene innen húzniuk, a Grimm fontolóra veszi az ötletet. Immáron hármasban anyuka lepihen a vendégszobában, meglepődve hallja, hogy vetélytársát Trubel megölte. Nick elvonul a saját szobájába, ruhásszekrénybe nézve egy emléket idéz fel, nagyon el kellene innen költöznie!

Az őrsön Wemlinger után nyomoznak, semmit se találnak róla, de Hank azért behozná egy kicsit megizzasztani, annak ellenére, hogy nem tudják rábizonyítani a gyilkosságot.

04.jpg

Nick szendvicset készít, Adalind érkezik meg hozzá, nem bír aludni. A férfi közli, hogy szeretne elköltözni, a nő aggódva kérdezi meg, hogy vele mehetnek-e? Nick igent mond, biztonságosabb helyre van szükségük. Elkezdenek egymással ismerkedni. Adalind allergiás a nyers paradicsomra, de megfőzve már nem, isteni bolognait csinál, persze Nick szereti, már mondaná is, hogy ő meg miben jó, amikor is megcsörren a mobilja. Hank az, szívességet kérne, valószínűleg keveréklény lesz a tettesük.

05.jpg

Wemlinger már a kihallgatóban van, Nick lopózik be a tükör mögé. Pogue nem érti, hogy ölhette volna meg a gyanúsított az áldozatot. Hank-nek megérzése van, Wu pedig jön az újabb hírrel, Wemlinger-t egy másik néven körözik nagy értékű csalás miatt, most már Pogue-nak is van megérzése. Számos kérdés után Wemlinger múltját kezdik el firtatni, a gyanúsított persze mindent tagad, Hank dühösen nyomja oda Wemlinger arcát a tükörhöz közben a fülébe suttogja, hogy tudja micsoda. Wemlinger át is változik, Nick pedig látja a másik szobában. Wemlinger ügyvédet akar, Hank engedélyezi, majd kivonul a kihallgatóból hátrahagyva a ledöbbent Pogue-t. Nick megerősíti Hank feltételezését, Quijada Vil keveréklénnyel van dolguk. Pogue tör rájuk, két marshal jött Wemlinger-ért, elviszik Kaliforniába a csalás miatt. Nick figyelmezteti a rendőrbírókat, de azok csak nevetnek, nem hisznek a nyomozónak. A Grimm követni akarja őket, de a százados megakadályozza, az FBI után ne kezdjen már ki a marshalokkal is, haza küldi újra. Hank tehetetlennek érzi magát.

06.jpg

Rosalee érkezik látogatóba, Adalind ki is önti a szívét újdonsült barátnőjének, nagyon fél a visszaváltozástól, mert a főzet nem örökre vette el az erejét. A nő nem akar újra boszorkányszörny lenni, normális életre vágyik a szeretteivel, és fél, hogy ha visszanyeri a képességét, akkor minden megváltozik rossz irányba. Kopogtatnak, az FBI-tól érkezett két ügynök. A két nő megszeppenve várja a ház urát, az ügynökök Nick-et szeretnék kihallgatni. Chavez eltűnéséről van szó, Nick úgy ahogy kivágja magát, bár az FBI-osok nem nagyon hisznek neki, bár az alibije jó, kórházban volt a szülésnél.

07.jpg

A marshal páros megáll egy benzinkútnál, Wemlinger kikéredzkedik a mosdóba, majd megöli az őt elkísérő rendőrbírót. Másikuk a keresésükre indul, vesztére, ő is holtan végzi. Pogue és Hank a századost vegzálják, Wemlinger nem úszhatja meg csalással. Wu érkezik a rossz hírrel, a két rendőrbírót megtámadták. Franco a helyszínen van, nagyon kemény bűnözőt kísérhettek az áldozatok, mindenhol vér van. A mosdóban a két áldozaton kívül a tükrön egy véres karomnyom van, újra ez a jel!

08.jpg

Nick az ajtóablakon kémlel ki, Adalind tör rá, nyomasztja ez az ügy, mi lesz ha valami baja lesz a Grimmnek? Egyedül marad otthon, munka nélkül egy gyerekkel, aki Grimm is lehet, meg boszorkányszörny vagy egy Grimm-boszorkányszörny! Nick csendesíti le, nem lesz semmi baj! Kezdenének összemelegedni, mire megint megcsörren a mobil. Hank meséli el mi történt, majd átküld egy képet a véres karomról. Nick még feltételezi, hogy a városban van Wemlinger, a pénzt kell követni, irány a cég. A könyvvizsgáló szaki mindent elárul, amit kitudott deríteni, van egy portland-i telefonszáma, amit Wemlinger mindig felhívott az utalások után. Wu kideríti, hogy a titkárnő volt az, ő Wemlinger tettestársa. Rajtuk ütnek, Quijada Vil a titkárnőt használva bástyaként elmenekül, Nick és Hank futva, Wu autóval próbálja elfogni. A nyomozópáros csúnyán alulmarad a keveréklénnyel szemben, végül Wu lövi le az épp rátámadó Wemlinger-t. Az 502-es lakásba visszatérve a titkárnő épp minden adatot töröl, köztük Sean Renard-ról készült képet is, majd átváltozva „Occultatum libera!” felkiáltással kiugrik az ablakon.

A fűszerüzlet alagsorában Monroe elmondja, hogy az Occultatum libera szabad fordításban szabad mi rejtettet jelent. Sajnos eddig semmit se találtak a karomról, szóval ideje jobban belevetni magukat a kutatásba, mindenki egy-egy könyvet kezd el átnyálazni.

Pogue nem érti ezt az egész ügyet, a titkárnő miért ölte meg magát? Hank szerint ez egyszerű, szerelmes volt Wemlinger-be, nélküle már nem akart élni.

Nick elgondolkozva nézi fiát, majd a külső képen láthatjuk, hogy eladó sorba került a ház.

10-1.jpg

10-2.jpg

Meisner a titokzatos valakit próbálja jobb belátásra bírni, az őr érdeklődik, hogy jobban megy-e már, a vérző szájú Meisner szerint haladnak.

Címkék: grimm
10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.11.04. 16:53:26

mindenki mindenen értetlenkedett ebben a részben...én pl azon, mi a frászkarikára kellett a goniknak renard fotója...
rejtélyek, jajj de imádommmmm!
;)

Gabba 2016.11.04. 19:23:24

Indul a harc, jó lesz ez!

De vajon ki lehet bezárva, akivel Meisner véresezett a végén? Van tippem: Julis (a nehéz napokban :)

Az epizód címe ráadásul kedvenc Harrison Ford filmemet idézi: Clear and Present Danger

2016.11.04. 19:46:55

@Gabba: nahat, most h mondod tenyleg...lehet h nem veletlenul lett ez a cime a resznek. eeeees elkezdott, vegre!

2016.11.04. 19:47:44

@Biriksz_Krokiksz!: nem 'ez', inkabb erre hajazo.

2016.11.04. 20:07:15

@Gabba: :))))) pistám <3 annyira én pistám vagy! :)))

Gabba 2016.11.04. 21:00:02

@Biriksz_Krokiksz!: hát kijé vónák, Margit? :)

Gabba 2016.11.04. 21:44:07

@Biriksz_Krokiksz!: juszt is...
csak nem László :)

2016.11.04. 23:37:45

@Gabba: Juszt Hutt Gabba sokkal jobb! Juszt Hutt Gabbáné BiriKrIki - az átmenet a mély magánhangzóktól a magasak felé, csodás.
süti beállítások módosítása