Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 4x19 – Vasjankó

2016. szeptember 29. 15:00 - Kapitánylány

„Ölt már embert, a legnemesebb játszmát vívva általa, ölt már, hisz szerinte csak a legerősebb maradhat.” - A vadon szava

Egy kis csapat a civilizációtól elvágva készül táborozni, telefonokat, elektromos kütyüket elveszik tőlük, mehetnek is! A csapatvezető lelkesítő dumát tart a táborban, vissza kell térniük a gyökereikhez, a valódi énjükhöz, szóval kezdődhet a vadászat! A kis csapat egy aranyos kis tapsifülest próbál elkapni puszta kézzel, az egyik suhancnak sikerül. Este a tábortűz mellett a nyúlból falatoznak, itt derül ki, hogy ez egy keveréklény találkozó, pontosabban apák és fiúk, akiknél az első átalakulás esedékes, ezért van ez a táborozás. Ugrunk egy nagyot, egy fiú stoppol, de senki se áll meg neki, ekkor hirtelen a semmiből megtámadja valami.

01.jpg

Nick Juliette-ről mesél a házaspárnak, kilátástalan kicsit a helyzet, talán Adalind-tól kellene segítséget kérni, de ezt gyorsan el is vetik. A százados háza táján se jobb, az emlékezetkiesései egyre hosszabbak, egyik percben a szobájában van, a másikban már az utcán találja magát.

Rosalee meglátogatja barátnőjét a börtönben, bocsánatot akar kérni, de a beszélgetés hamar zsákutcába fut, Juliette örömködik az új erején, konkrétan tesz mindenkire, majd rá is csapja a rőtbundásra a beszélőt és elvonul.

02.jpg

A nyomozópáros a gyilkosság helyszínén keveréklénynek tűnő lábnyomokat talál, de persze nem követik, helyette inkább Monroe-t hívják fel, körbe kellene néznie neki is.

Renard-hoz Franco érkezik meg a kért támadások jelentéseivel, a százados az egyik közelében volt, talán látott is valamit, kéri is a személyleírást. Az őrmester hamar visszatér, az áldozat nem látta a támadóját, a százados még biztonságban van.

Kenneth jelent Damarov-ról, Sean-ról, úgy látszik a család feje elégedett az eddigi fejleményekkel. Adalind kíváncsi mi lesz most, Kenneth közli, hogy az érdeklődését most Juliette keltette fel, talán a nő elárulja Nick-et. Adalind szerint kizárt, hogy Juliette ártana a párjának, Kenneth szerint nagy az esély az árulásra, pláne ha megtudja a nő, hogy Adalind a Grimm gyerekével terhes! A kismama arca a teljes döbbenetre vált át.

03.jpg

Monroe szagmintát vesz (most komolyan, vadászkopónak kell mindig használni Eddie-t?), hamar egy elkerített részhez érnek, a tulajjal kell egyeztetniük. Iron Hans Ranch a telek neve, Monroe már hallott róluk, felnőtté avató tábort vezetnek. A nyomozópáros rögtön kérdezősködik is, Monroe átváltozik, a tulajok oroszlánná alakulnak át. Persze mindenki mindenkinek alibit biztosít, a táborról is beszélnek, a fiúk szét szeretnének nézni a helyszínen, a családfő elvezeti őket oda. Az estéről esik pár szó, a vadászatról, majd a Bowden családfő meghívja a következő találkozóra Monroe-t.

04.jpg

Juliette Adalind-ra emlékezik, közben bogarakat roppant szét, ekkor érkezik az őr jó hírrel, letették az óvadékot érte. Kenneth volt az, próbálja befűzni a boszorkányszörnyet, de a nő még nem hajlik a bosszúra, a férfi ekkor bedobja az aduászt, Adalind Nick gyerekével terhes. Juliette elvonul, Kenneth még odaordítja, hogy hol lakik.

05.jpg

A kihallgatóban az előző tábor résztvevőit kérdezik ki, mindenki elaludt, nem mentek sehova se. Az üggyel nem haladnak, szóval Monroe-nak csak el kellene mennie abba a táborba. Közben Adalind vonul be az őrsre Renard-hoz, Nick-kel kell beszélnie, majd megmutatja a pocakját. A százados rögtön védekezik, nem az övé, Adalind helyesel is, emlékszik kivel feküdt le, Renard szerint könnyebb lenne azt nézni kivel nem feküdt le. A nő megvallja, hogy Nick a gyerek apja, akkor történt, amikor Juliette-ként lefeküdt a Grimmel. Renard megy is az ifjú apukajelöltért, aki kicsit feldühödik a nő láttán. Adalind gyorsan neki is megmutatja a gömbölyödő pocakot, Nick a százados felé néz, aki rögtön védekezik is, ez most nem az övé. A Grimm teljesen ledöbben a hír hallatán, a nő védelemért jött, fél Juliette bosszújától! Nick nem lelkes, de Adalind könyörögni kezd, hogy ha nem a gyerekük miatt, akkor Juliette miatt védje meg, mert tud egy módszert a boszorkányszörny erő csillapítására.

06-1.jpg

06-2.jpg

Juliette érkezik meg az őrsre, Nick közben beadja a derekát, elviszi Adalind-ot a fűszerüzletbe, de nem tudja garantálni, hogy Rosalee segíteni fog. Útban kifelé persze belefutnak a dühös Juliette-be, aki szívesen megölné a kismamát, Nick próbálja védelmezni, talán tudnak megoldást erre az egész helyzetre! Juliette tántoríthatatlan, Nick áll elé, szóval a férfi választott! A Grimm hiába ellenkezik, senkit se választott, Juliette sértetten vonul el, ajjaj!

07.jpg

Monroe Maggie Bowden-nel beszélget, a lány viszi ki a táborhoz, közben kíváncsiskodik, hogy milyen volt emberre vadászni? Monroe hárítja a témát, ez már nagyon régen történt!

Rosalee meglepetés vendéget kap, kíváncsian érdeklődik, hogy mikor és ki csinálta fel már megint, Nick, a válasz még mindig Nick! Adalaind rögtön bele is veti magát a főzet készítésébe, Rosalee is beadja a derekát, nem lát más esélyt. Ekkor csörren meg Nick telefonja, újabb holttestet találtak nem messze az előző helyszíntől.

Juliette Kenneth lakosztályán köt ki, a nő kicsit ki van akadva azon, hogy Nick Adalind oldalára állt. Kenneth egy új életet ajánl fel a nőnek, és ezért csak annyit kell tennie, hogy megüzeni Kelly-nek, hogy a fia életveszélyben van, talán akkor hazajön Portland-be Diana-val együtt.

08.jpg

A táborban Monroe beszél a többiek előtt, arról mesél, hogy meg kell becsülni az életet, el kell nyomni magunkban a gyilkos ösztönöket, bölcs szavak. Kezdődhet is a vadászat, közben Monroe egy nem a táborhoz tartozó oroszlánt vesz észre, követi, kiderül, hogy Maggie az. A lány igazi vadászatra vágyott, Monroe-t is magával hívja a következőre, már ki is szemelte a legújabb áldozatát. A dúvad ellenkezik, a lány így inkább ott hagyja, Monroe rögtön értesíti Maggie családját, majd telefonon Nick-nek is odaszól. Maggie az út szélén stoppoló férfit a bokorba vonszolja, mire mindenki odaér a lány egy késsel a hasában támolyog ki, az áldozat megvédte magát. Maggie megvallja, hogy sosem figyeltek rá, csak játszadoztak a táborban, miközben ő belekóstolt az igazi keveréklény életbe, majd kileheli a lelkét.

09.jpg

Juliette a lakókocsihoz megy tombolni, az írók mesterien érik el, hogy még jobban utáljuk meg ezt a nőt! A boszorkányszörny végül felgyújtja az egészet, majd telefonon értesíti Nick-et, jobban teszi, ha igyekszik, mert még a végén teljesen kiég a lakókocsi!

Címkék: grimm
29 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2016.09.29. 15:22:14

Bölcsész lelkem alapból viszolyog mindenféle könyvégetésből, úgyhogy innen üzenem Julisnak, hogy ő is megértse: Elmész te a pi...ba!

2016.09.29. 17:07:31

Uhhhh, nem is mondok inkább semmit, megint felidegesítettem magam ezen a kártékony nőszerszámon!

2016.09.29. 17:14:54

a heti sztorihoz:
volt pár pillanat, amikor az oroszlánok sejtelmesen néztek monroera, tökaszittem, h a dúvadat akarják megprédálni.
(szörnyen izgultam!)

Pácsó Ármándó 2016.09.29. 19:13:15

Nade! Ki a Vasjankó?
Köszi a hv.-t és a lényképeket!
Nemtom Julis mit agonizál, ő is szülhetett volna Nicknek egy gyereket, már régen!
Ha pedig azt nézzük, megtalálta a helyét a sorozatban: Ellenség.

Gabba 2016.09.29. 19:42:16

@Pácsó Ármándó: Grimm mese, mi más, gyorsan el is olvastam :)

2016.09.29. 20:03:34

@Gabba: én a vadon szavát akarom újra elolvasni, nagy kedvencem, és jutott eszembe most.

Pácsó Ármándó 2016.09.29. 20:40:30

@Gabba: Ez tiszta, az aktuális részben ki volt Vasjankó? Vagy a történet begyezett valahogy?

Gabba 2016.09.29. 21:00:02

@Pácsó Ármándó: nem tudom

viszont a begyesen gondolkodom :)

@Biriksz_Krokiksz!: rátaláltam online, holnap neki is kezdek, gyerekkorom óta nem olvastam

Pácsó Ármándó 2016.09.29. 21:26:02

@Gabba: Az ösztönből jött :-)
Ha a vadon szagára vagytok kíváncsi, menjetek ki a Vadasparkba :-)

2016.09.29. 21:41:42

@Gabba: kb 3 éve láttam a Klondike c. sorit (<3 ajánlom nézésre), én akkor olvastam újra, de most megint előveszem majd.

2016.09.29. 21:42:38

@Pácsó Ármándó: miért, ott laksz? :ppppppppppppppppppp

2016.09.29. 22:23:59

@Pácsó Ármándó: én a mocsárban :PPPPPPPPP

Pácsó Ármándó 2016.09.30. 05:45:28

@Biriksz_Krokiksz!: Na, arról a szagról beszéltem :ppppppppppp

2016.09.30. 06:57:01

@Pácsó Ármándó: magával nem beszélek, pimasz alak!

Kapitánylány 2016.09.30. 09:49:59

@Biriksz_Krokiksz!: @Pácsó Ármándó: @Gabba: de az a Nick-Adalind-Juliette vircsaft nem volt semmi, élveztem minden pillanatát! annyit elmondhatok, hogy Adalind-ot egyre inkább csipálom! :) isteni beszólásai vannak/lesznek!

Pácsó Ármándó 2016.09.30. 10:13:56

@Kapitánylány: Ebben a részben ki/mi a Vasjankó?

Gabba 2016.09.30. 11:58:25

@Pácsó Ármándó: talán Maggie, róla is csak a rész végén derült ki, kicsoda valójában

Gabba 2016.09.30. 11:59:44

@Kapitánylány: nem édeshármas, hanem mesterhármas :)

Adalind for president!

Kapitánylány 2016.09.30. 12:33:12

@Biriksz_Krokiksz!: na még a végén mindenki megegyezik valamiben, még pedig mindenki csipálni fogja Adalindot!

Gabba 2016.09.30. 14:29:21

@Kapitánylány: még jó hogy, begyesek előnyben :D

2016.09.30. 14:58:03

@Kapitánylány: mar evadok ota mondom, h adalinda cool, mar akkor is annak tartottam, mikor badass volt, csak itt a pasik nem lattak tovabb az orruknal, meg a voros hajzuhatagnal ;)

Gabba 2016.09.30. 19:33:24

@Biriksz_Krokiksz!: vörös hajzuhatag, piha!
Tudod, hogy nekem a hajcsavaró jön be, Margit!

2016.09.30. 19:49:34

@Gabba: pistám <3 szalonnacukrot kapsz ma!

Pácsó Ármándó 2016.10.01. 07:18:49

@Kapitánylány: Köszi! :-)
@Gabba: Ez alap! :-)
@Biriksz_Krokiksz!: A vörös jó! :-) A szőke is! :-) És a barna! :-) Meg a fekete :-)
Csak ahogy a Mester mondta, legyen begyes :-)

AaannnaaA 2016.10.03. 11:33:14

Baszki, ez a rész de kemény volt. Juliska megtudja a gyereket, kis híján kibelezi az anyát, Nick is leseggel a hírtől - csak kapkodtam a fejem. És akkor a vége... Az a lakókocsi felgyújtás rendkívül aljas dolog volt, egyetértek a hv író kolléganővel, miszerint "az írók mesterien érik el, hogy még jobban utáljuk meg ezt a nőt". Nálam az utálat kábé itt lett teljes, pedig én még azon kevesek közé tartoztam, akiket nem a kezdetektől irritált Juliska karaktere.
Egész pofás kis évad lett ez, és még nincs vége :)
süti beállítások módosítása