Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ray Donovan 4x03 - Little Bill Primm's Big Green Horseshoe (18+)

2016. július 18. 15:00 - AaannnaaA

A kikötőbe újabb embercsempész rakomány érkezett fiatal lányokkal, de mivel Muncie nyomozó – Ray segítségével – korábban elfogta a górét, így a rendőrök ellenállás nélkül kapcsolják le a szállítmányt. A tetovált rosszarc azonban, akit múltkor már láthattunk itt kóricálni, most is csúnyán néz a rendőrökre, a kérdés csak az, hogy vannak-e társai, vagy egyedül akar bosszút állni a főnök és az áru kiiktatásáért.

Mickey visszatért korábbi rosszalkodása színhelyére (egyelőre még nem a kaszinóba, csak a környékére), és a postafiókjából magához vesz egy dobozt, amiben egyelőre nem tudjuk mi van. Elmegy régi cimboráihoz, a két indiánhoz. Az öreg – akitől a drogot is kapta anno – valamiféle tanmesét zagyvál, de ő nem kíváncsi rá, a társát keresi, aki a benzinkutas lehúzásoknál cinkosa volt, vele együtt akarja egykori munkaadóját négy millió dollárra megkopasztani.

1.jpg

Hősünk késő este fekszik be az asszony mellé az ágyba, aki nosztalgiázós kedvében van, mert Bridget születését emlegeti fel. Végszóra nevezett is megérkezik, Abby lerohan üdvözölni, ám a ház előtt a kocsiban olyasmit művel, aminek láttán anyjának be kell látnia: Bridget már nem csupán az ő kislánya. A gyerek ugyanis vadul szexel az autóban a tanár úrral, akitől eszerint hiába próbálták távol tartani.

Mikor végül bemegy a házba anyja neki esik a dolog miatt, ő viszont nem óhajtja a lebaszást hallgatni, amúgy is nagykorú, szóval azzal dug, akivel akar. Ezzel elrohan, miközben a pasiját hívja, hogy jöjjön érte. Anyus rendkívül dühösen trappol vissza a hálószobába, és adja elő a szitut, de ura nem rohan letolni elsőszülöttjét, szerinte jobb, ha békén hagyják. Pillanatokkal később zaj hallatszik odalentről – úgy tűnik a gyerek mégiscsak visszajött. Apu úgy dönt lemegy, hogy beszéljen vele.

2.jpg

Odalent azonban rohadtul nem a lánya, hanem egy gyilkos várja hangtompítós fegyverrel – a tetkós tag a kikötőből. Vad dulakodás kezdődik, a hangja még az emeletre is felhallatszik. Abby a zajokból rögtön veszi a lapot, a hálószobai fiókban van stukker, de idegességében nem bírja eltalálni a dobozát nyitó számkombinációt.

Eközben Ray alulmarad a küzdelemben, a gyilok ráfogja a fegyvert, aztán mégis ő kap fejlövést Abby jóvoltából, baszki! Hősünkkel együtt esik le az állam, nem gondoltam, hogy az asszonynak ilyen szituban is helyén lesznek a tökei. Na jó, utána rögtön el is száll a hidegvére, a teendők Rayre maradnak. Terry is lebotorkál, őt kéri meg, hogy nézzen körül odakint, vannak-e társai a gyiloknak; Conort – akit álmából riasztottak fel, és aki azt hiszi a tv-t hallgatják túl hangosan – visszazavarja a szobájába, végül hívja Avit: azonnal jöjjön a házához.

Mickey és társa – Ed – kipróbálják az eszközöket, amiket előbbi hozott: két éjjellátót, ezek segítségével akarják másnap kirabolni a kaszinót. Csak a megfelelő pillanatban kell valaki, aki kiiktatja a világítást, ők pedig felveszik a cuccost és a töksötétben, a vendégek orra előtt kiviszik a kaszinóból a góré patkóját, amiben a négy millió dollárt tartja. Majd Silvie, az énekesnő jelzi nekik mikor lépjenek akcióba. Ednek van villanyszerelő haverja, aki a kaszinó felújításán dolgozott, őt is beveszik a buliba.

Reggel lesz, mire hőseink bezsákolják a hullát, és szorgalmasan törölgetik a vért a Donovan család étkezőjében. Váratlanul megjelenik Conor, pont amikor Avi és Ray megemelik a holttestet. Gyorsan ledobják a kanapé mögé, apu faarccal előadja, hogy a többiek azért vannak itt, mert ma van Bridget szülinapja, és este lesz egy kis összejövetel, szóval a fiának ma nem kell suliba mennie. Végszóra betrappol Daryll is, ő persze azonnal meglát egy vérfoltot a földön, de nem szól egy szót sem. Terry elmegy a terembe Bunchyért és Teresáért, Daryll azonnal csápol, hogy velük tart. Lena elviszi Conort pizzázni, de anyus nem hajlandó távozni, csak az urával együtt Bridgethez.

4_1.jpg

4_2.jpg

A rablás előkészületeként a két botcsinálta tolvaj meglátogatja Ed villanyszerelő cimboráját, aki első ránézésre (és másodikra is) egy drogos idióta. Csakhogy estig nem tudnak jobbat keríteni, ezért vele kénytelenek dolgozni – 25 ezer dolcsit kap az áram megfelelő időben való le- majd visszakapcsolásáért.

A holttest eltüntetése után Ray visszatér a házba, közben Muncie nyomozót hívja (mégis mit akar tőle?), egyelőre sikertelenül. Feleségét a hálószobájukban találja meglehetősen ramaty állapotban, ami az éjjel történtek fényében nem meglepő. Ahogy az sem, hogy felvilágosítást követel a gyilkos kilétéről és megjelenésének okáról. A férfi enged és elmondja a sztori egy részét, nem hagyva ki belőle, miszerint Mick miatt jutottak ide: bebukott biznisz miatt felnyomta a zsaruknál az örményeket, aztán a velük üzletelő oroszokot, akik bosszúból lelőtték Terryt (is), mire ők válaszul megöltek mindenkit akit értek. Az asszony rettenetesen kiborul, de a lelkét pátyolgatni igazán nincs idő – el kell hagyniuk a házat, mert itt veszélyben vannak.

5_1.jpg

5_2.jpg

Együtt mennek el Bridgetért, aki a tanár bá’ házában dekkol. Ki is akad menten, amiért faterja idejött, ám ő nem nyit vitát, utasítja lányát, szálljon be az autóba. Erre már Donellen is előkerül, javasolja, hogy beszéljenek meg nyugodtan mindent, odabent kávé mellett. Normál esetben erre hősünk szerintem vagy visszaugatna, vagy levágna neki egyet, most azonban füle botját sem mozdítja. Bridgetet végül nem apja szavai, hanem az autóban ülő anyja elkínzott arca győzi meg arról, hogy jobb, ha velük tart.

Motelbe mennek, egy egész emeletet bérelnek ki; Terry azonban nem jött, amin Ray eléggé felhúzza magát. Mivel Daryll feladata volt, hogy elhozza a teremből, visszazavarja azzal, hogy bármilyen áron vegye rá a klub elhagyására. Az öcskös nem túl lelkes, de hősünk nem tűr ellentmondást. Bunchy sem akar maradni, de terhes felesége kifakadása meggyőzőbb, mint bármely testvéri szigor.

6.jpg

A kaszinóban már délután lézeng pár ember az esti buli előtt, így Mick feltűnés nélkül be tud oldalogni, és jelezni Silvie-nek, hogy találkozzanak odakint. Mikor megtörténik rábeszéli őt, hogy segítsen az este folyamán, jelezzen ha megfelelőnek látja a helyzetet az akció elkezdéséhez. A nő először vonakodik, mégiscsak szeret itt dolgozni, de a férfi győzködi, hogy Bostonban mennyivel jobb dolguk lesz. Végül rááll a dologra.

A motel teraszán Abby a meglehetősen rossz állapotán próbál úrrá lenni ima és pia segítségével, de csak utóbbi csúszik le a torkán, előbbiből egy versszak sem jön kifelé. A küzdelemben lánya zavarja meg, aki tudni akarja miért rángatták el a pasija mellől pont a 18. szülinapján. Anyjának ez a vörös posztó, ő csak egy perverznek tartja a tanárt, nem a pasijának. Bridg szerint a 16 év korkülönbség annyira nem gáz, végülis ha 30 lenne, a tanár meg 46, a kutyát nem zavarná. Jah, tényleg. Abby szerint a gyerekvállalás lesz majd a gond, mert mire olyan korba ér, hogy szüljön, addigra a férfi túl öreg lesz hozzá. Bridget erre kiböki: igazából nem is akar gyereket – ilyen géneket nem szívesen örökítene tovább. Ezzel sikerül teljesen kikészítenie muterját.

7.jpg

Egyre beljebb gyalogolunk a szartengerbe: a Terry után küldött Daryll jelenti a bátyusnak, hogy nemcsak előbbi nem óhajt a motelbe menni, de ő maga is inkább itt marad védeni a termet és a tesót. Fasza! Ray a hírt Muncie nyomozó lakására tartva tudja meg – azért jött ide, mert a nő következetesen nem veszi fel neki a telefont. Veri az ajtót egy darabig, de miután senki nem nyitja ki, úgy dönt a kezébe veszi a dolgokat, és bemegy a házba. Odabent megdöbbentő látvány fogadja: a nő a földön fekszik elvágott torokkal, basszameg! Hősünk ledermed, aztán észbe kap: gyorsan letörli az ujjlenyomatait, majd Avit hívja, hogy segítsen neki bejutni a böribe beszélni Ivan Belikovval – egyértelmű, hogy ő áll a dolgok mögött.

Erre elég gyorsan sor is kerül. Ray azzal indít, hogy megkéri, legyen olyan jó, és állítsa le a családja elleni hajtóvadászatot. Ez most komoly? 'Léééégyszíííí! Oké, leszek…' Persze, hogy nem lesz, pláne mert nem ő a góré. A kérdésre, hogy „akkor mégis ki?” nem válaszol, helyette teljesen behergeli magát, felugrik és lehugyozza a kettejüket elválasztó ablakot. Miközben az őrök elrángatják, őrjöngve üvölti hősünknek, hogy halott ember.

8_1.jpg

8_2.jpg

Abby úgy dönt elmondja lányának mi történt ma. A kislány először azt hiszi, hogy apja volt, aki az ismeretlent megölte a házukban, de gyorsan cáfol: én tettem. A gyerek kiborul, nem is akarja hallani a részleteket.

Az üres teremben Terry és Daryll fegyverrel a kezükben ülnek a csukott ajtóval szemben, várva az ellenséget. Közben beszélgetnek, Daryll arra kíváncsi, a bátyus igazi tesóként tartja-e számon. Persze hogy úgy – egyikük sem dicsekedhet sem fényes gyerekkorral, se extra felmenőkkel, de a fater közös, szóval tesók. Viccelődnek kicsit western filmek szövegének felemlegetésével, aztán a nevetgélések közepette hallják, hogy valaki avászkolódik befelé. Az ajtóhoz lopóznak, és nekiesnek az érkezőnek, ám ő nem az orosz alvilág tagja, csupán Damon, a nyikhaj, aki ellopta Abby táskáját, és akit Terry invitált meg a terembe korábban. Most nem érti miért esnek neki fegyverrel, ijedtében behúz egyet Daryllnek, aztán totál kiakadva továbbáll.

9.jpg

A tesók egymás közt tárgyalják ki az eseményeket, de úgy nézem Conort nem rendíti meg annyira a hír, hogy anyjuk gyilkos lett. Inkább Avit bazgálja, had fogja meg a fegyverét, mert az olyan menő. A férfi kérdésére előadja, ha felnő gengszter lesz, mint az apja. Az persze letolja: apád nem maffiás, miattatok csinálja amit csinál, hogy ti különbek lehessetek nála. Szóval tessék tanulni, és azzal jutni előre. Azt meg már csak én teszem hozzá, hogy a kölöknek amúgy sem szorult elég ész a buksijába az alvilági tevékenységhez. Ugye.

A börtön látogatói listáját szemlélve Lena rájön, hogy Belikovot leggyakrabban Jacob Waller, az ügyvéd látogatta meg, aki – kicsi a világ? – a képtár tulajdonos, Sonia Kovitzky képviselője is egyben. Ray nem sokat teketóriázik, elmegy az ügyvédhez (egy parkolóházban lepi meg), és némi kérdezősködés, na meg a kezének az ajtó és a karosszéria közé szorongatásával eléri, hogy a tag elismerje: van kapcsolat Kovitzky és Belikov között.

10_1.jpg

10_2.jpg

Kislányok futball edzésén látjuk viszont Soniát, ő az egyik gyerek mamája. A nézőtéren Ray csatlakozik hozzá elbeszélgetni kicsit. A férfi elrebegi, fogalma sem volt arról, hogy a nő nemcsak galériát visz, de lányokkal és droggal is kereskedik. Viszont a zsaruk nem tudnak róla, Muncie halott, ő pedig istbiz’ nem fog róla senkinek beszélni, csak szálljanak le a családjáról. Ez persze nem elég, ezért felajánlja, ha kap egy hetet kihozza Belikovot a böriből. Hát, egy hét az hosszú idő. Jó, akkor megtéríti a nő kárát. Küldöm a számlát – így az asszony, azzal faképnél hagyja problémamegoldónkat.

Mick és Silvie a nő szállodai szobájában beszélgetnek (eszerint szeretők is voltak, nemcsak kollégák), aki újfent megígéri, hogy este segít a tolvajoknak a rablásban a megfelelő időpont jelzésével.

11.jpg

Este megkezdődik a Prim kaszinója elleni akció. Miközben az öreg odabent beszédet mond a patkó mellett állva arról, hogy mindjárt feltörik a szerkezetet és a benne található négymillió dolcsit jótékony célra fordítják, Mick és Ed besurrannak a hátsó bejáraton. A beszéd végeztével Silvie sms-t küld a villanyszerelő srácnak, hogy kezdheti a mutatványt, mire elmegy az áram, és a hirtelen jött sötétségben a két tolvaj akcióba lép.

Ahogy közelítenek a bejárathoz, Ed váratlanul leveszi az éjjellátót, de Mick rápirít, hogy ennek még nem jött el az ideje. Nos, ebben téved, a fények ugyanis felgyulladnak, őt magát elvakítják, társa viszont meglép a patkóval. A kijárathoz érve kénytelen rájönni, hogy átverték: Ed és a villanyász lelépett a zsével!

12.jpg

A motelben Avi észreveszi, hogy Abby lelépett, dühösen hívja hősünket a hírrel, aki különösebben nem esik kétségbe, mert a megfelelő program segítségével be tudja mérni felesége telefonját. Közben az irodába megérkezett az ügyvéden keresztül a számla: közel háromszázezer dolcsiba fog fájni a Donovan család elleni megtorló akció leállítása. Ray kiveszi a széfből a lóvét, majd az asszony után indul.

Egy áruház kaja részlegén találja meg totál magába roskadva. Vívnak némi szájkaratét a mai eseményekről, végül a férfi elárulja, hogy megoldotta a problémát azzal, hogy kifizeti maffiózókat. Ugrott az összes megtakarításuk, de Abby leszarja, a lényeg, hogy együtt vannak. Ha már így lelkiznek elmondja azt is, hogy rákos, de nem akarja kezeltetni magát, szerinte a nulladik stádium kamu, esze ágában sincs levetetni a melleit és sugárnak alávetni magát. Férje tiltakozna, de egyelőre az asszonyé az utolsó szó.

13.jpg

Bunchy és Koncsíta a változatosság kedvéért a szexen veszekszik, az asszony szerint urát kéne jól seggbe kúrnia a dildóval. Ugye, tinipuma kolléganő is megmondta, hogy jobb nem a kezébe adni, még a végén kárt tesz vele valakiben. A vitának ez esetben azonban nem műfasszal való hadakozás, hanem valódi dugás lesz a vége, aminek kellős közepén egyszer csak megindul a szülés. Bunchy rohan a folyosóra, ijedtében mindenkit felébreszt, mire Avi közli, hogy nem mehetnek sehova Ray engedélye nélkül. Majd ő segít levezetni a szülést, csak meleg vízre és törülközőre van szüksége. Jó sok filmet nézhetett a témában, az biztos.

Koncsíta állítja le, szó sem lehet a dologról, megoldják ők ketten – kórházban. Végszóra bepottyan Ray is, átadja a lóvéval teli táskát Avinak és kéri, hogy vigye el az ügyvédnek mielőbb. A szűk család ezután megünnepli Bridget szülinapját: nem mondhatnám, hogy túl vidámra sikeredik a dolog.

14.jpg

A balul elsült rablás után Mick titokban Silvie lakásához lopózik. Búcsúzni jött, mert bár a lóvé nem nála van, de őt is keresik az ügy miatt. A nő mérges amiért magára hagyja, de ígéri, megkeresi a tolvajok tolvaját és visszaszerzi a pénzt. Már bőven az út szélén kullogva stoppol, mikor fénykép érkezik a telefonjára első unokájáról. Öröm és bódottá

Címkék: 18+ Ray Donovan
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tinipuma 2016.07.23. 12:53:40

Harmadik. Mármint unoka. Mondjuk Bridgetet és Conort néha én is szívesen elfelejteném :))
Ray szokás szerint egyre jobban merül alá a szarban, kétlem, hogy a keresztanyu meg fog elégedni a pénzzel.

AaannnaaA 2016.07.23. 12:57:05

@tinipuma: Baszki, tényleg - most jövök rá, hogy figyelmetlen vagyok :)

Is 2017.08.10. 09:09:50

@AaannnaaA: Hugyozás közben állítólag Belikov azt monda Raynek, hogy fürödjön. :)

Szegény Mick mindig a lányos oldalára kerül a szerszámnak... :D
süti beállítások módosítása