Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 4x09 - Perishable

2016. július 15. 11:00 - Smiley93

Zsaruapu kisinasa a kocsijában szundikál, mikor arra ébred, hogy valaki buzgón locsolja rá a benzint. Azaz nem is csak valaki, hanem egy kedves kolléga az őrsről, na azért nem személyes az ügy, de 5 millió dollár sok pénz, és Kisinas most pont ennyit ér holtan. Úgyhogy Kisinas rimánkodása ide vagy oda, itt a pénzt vagy életet mit sem ér, itt pénzt és életet van, azzal a kolléga bedugja a fülest s fellobbantja a kocsit, aztán szépen végignézi munkatársa haláltusáját (hogy miért ezt a különösen kegyetlen és macerás halálnemet választotta, rejtély).

1.jpg

Az őrsön Stiles meg Lydia mesélik Zsaruapunak Menőcsaj nagyijának a sztoriját, szerintük a nagyi akár még életben is lehet, mint a Jótevő avagy annak jobbkeze. Na ez máris érdekli Zsaruaput, aki kisinasát hiányolja, s pont a piromán kollégán keresné, aki ártatlan bociszemekkel vonogatja a vállát, mikor utoljára láttam, sültcsirke volt már, s közben a Jótevőnél érdeklődik a jussáról (ó, de miért a munkahelyén?). A válaszig már el sem jut, mert ekkor igen elszánt képpel bemasírozik a meztelen és kormos, viszont nagyon is élő Kisinas, majd úgy legyakja a sokkoltan tátogó kollégát, hogy annak épp csak a fegyverrel hadonászni van ideje, amivel azért még vaktában véletlen eltalálja a lármára kikukkantó Zsaruaput, mert miért ne. Főcím.

2.jpg

Természetfeletti körben megtörténik Kisinas beavatása, akinek vagy polihisztori képességeinek egyike a tűzállóság, vagy maga is természetfeletti. Ezen a ponton megoszlanak a vélemények, Farkasfiú nagyvonalúan maguk közé sorolja Parrisht, Főfarkas a maga részéről a Bestiáriumban lapozna inkább utána, mert ő eddig nem fedezte fel sokrétű tulajdonságai között a tűzállóságot, mint olyant. Kisinas meg egyelőre úgy le van maradva, hogy Főfarkast meg Scottot is Menőcsajhoz hasonlónak hiszi, azaz látnoknak. Derek hősies küzdelmet folytatva magával megállja, hogy szemberöhögje, s előre mulatva Farkasfiúra hagyja a piszkos munkát, aki erre szemforgatva villant egy vörös szemet.

3.jpg

A kórházban Zsaruaput kell műteni, aki a papírok aláírása közben felfedezi, hogy a beavatkozás egy része önköltséges. Ráncolódik is a homloka rendesen, mire Stiles bevallja, hogy tud a sok adósságról, Zsaruapu hiába titkolja. Ezen összezörrennek, mert mindegyik vigyázni akar a másikra, aztán Zsaruapunál hatni kezd a morfium, s hirtelen mindent rózsaszínben lát, boldogság van, fiam. Kisinas beavatása a következő szintre lépett, ahol már a Kanima az anyag, mondjuk ebbe bele is törik még a bicskája, majd a haladó kurzuson visszatérünk rá. Ami fontosabb, a halállista, a bérgyilkosok, satöbbi, Kisinas szerint speciel az ő támadója csak egy lelkes amatőr volt, tehát a kérdés: ki mindenki férhet hozzá a listához, hogy aztán kedvet kapjon az öldökléshez?

4.jpg

Liam épp aludni próbálna, mikor a nyomtatója önálló életre kel, s elkezdi ontani magából a frissített halállistákat, kihúzott nevekkel meg aktuális összegekkel. A makacs jószág addig dolgozik, míg Újfiú ki nem húzza a vezetéket a falból. Menőcsaj Scottnak, Főfarkasnak meg Parrishnek meséli a nagyija történetét: az IBM-nél dolgozott anno, amikor egy túlórázáskor eső hangjára lett figyelmes, holott sütött a nap, mígnem olyan hangos nem lett, hogy sikítani támadt tőle kedve. Egy barátnője ekkor csónakázásra invitálta, elvégre milyen csuda jó idő van, nagyi meg pechjére belement, aztán meg csak kitört az a vihar, amit megérzett, s a barátnő odaveszett. Nagyi ijedtében parapszichológusokhoz fordult, akik összerittyentették neki a hangszigetelt szobát, még Meredith-t is ők húzták elő valahonnan a kalapból. Egy rajta végzett kísérlet során szó szerint az őrületbe kergették szerencsétlent, sosem lett a régi utána. Most meg az unoka az öngyilkosságba kergette, nem lehet túl jó viszonya a csajnak a Martin-családdal. Örökségként Nagyi kódolta a halállistákat, valamint Menőcsajnak is hagyott hátra egy kódot, persze kulcs nélkül.

5.jpg

Ezután szétszélednek: Parrish álmélkodik testének épségén, Stilesék felbiggyesztik a gondolkodós táblára a kirakós legújabb darabkáját, Farkasfiú meg felfedezi Derek új fegyverét. Főfarkas erre vázolja neki állapota súlyosságát, azaz a farkassága elvesztését. Farkasfiú virágnyelven igyekszik közölni vele, hogy az ő neve volt a kulcs a harmadik listához, ami figyelembe véve az első kettő kód tulajdonosának sorsát és hogy egy banshee írta, nem túl biztató. Ja, vágom, meg fogok halni, feleli lazán Főfarkas, mert ő ekkora király. Hazaérve Farkasfiúra kisebb pánikroham tör rá, újraszámolja az ágya alatt rejtegetett pénzt, hogy megvan-e még, de hálistennek meg.

6.jpg

Újfiú szenvedései a suliban folytatódnak, ahol berzerkereket hallucinál a háttérbe, miközben haverja az esti örömtűzön való részvételéről faggatja. Végül a bevillanó emlékképekkel küzdő Liam belemegy, csak hagyja már békén a srác. Stiles Menőcsajjal kódfejt, egyelőre a nagy nulla az eredmény. Edzőbá is az aznap este esedékes örömtűzről szónokol az öltözőben, illetve az elkerülhetetlen részegségről, Scottot mint csapatkapitányt jelöli ki a túl sok alkoholt fogyasztók megrendszabályozására. Az alfa figyelmét eközben gubbasztó bétája kelti fel, lesz még itt hegyibeszéd, annyi szent.

7.jpg

Menőcsaj Stilesszal kódfejt, csapó 2. Stiles kiokoskodja, hogy valami Lydiával kapcsolatos dolog lesz a jelszó, mondjuk valami Nagyival végzett közös tevékenység? Hát sok Kis hableány olvasgatás, a kis Lydia anno hónapokig csak az Ariel névre hallgatott – csak tán nem ez lesz a jelszó? Dehogynem, fel is ugranak sorban a nevek. Újfiú, Scott, kanapé, lelkizés. Farkasfiú alfás kérdezősködésére a béta beszámol a nyomtatós rémálomról, majd a lista egyik példányát is alfája kezébe nyomja, ám mielőtt Farkasfiú alaposabban is megszemlélhetné, Edzőbá kiáltása hangzik fel a folyosón. Odarohanva hőseink látják, hogy frusztráltságának oka egy önálló életre kelt nyomtató, amely szó szerint elárasztotta az irodáját egy lista másolataival.

8.jpg

Stilesék az éppen általuk feltört listát tanulmányozzák, amin csak Lydia nagyijának a neve ismerős, mikor az ő nyomtatójuk is önszorgalomból listákat kezd kiokádni magából, na most tárcsázzuk az Alfa Segélyhívót. Farkasfiúék is magukhoz vesznek egy aktuális listát, s észreveszik, hogy: 1) Derek nincs rajta 2) Újfiú ára meghatszorozódott. Na ettől Liam be is van tojva rendesen, szóval ezért a paranoia. Az új listával Menőcsajék az új szakértőhöz, Kisinashoz fordultak, aki megállapítja, hogy a listán szereplő összes név tulajdonosa halott, ráadásul mind a Visszhangos házban nyiffantották ki magukat.

9.jpg

A sok nyomozás közben leszállt az éj, s fellobban az örömtűz, kezdődhet a vad buli. Farkasfiú téblábol a piáló-bulizó tömegben, némi irigykedéssel figyelve a lerészegedésre képes ifjúságot, akikre neki felügyelnie kell. Közben Maliába botlik, aki egy laposüveggel nyomja, Scott – micsoda ünneprontó – azonmód ki is ábrándítja a farkas = semmi részegség egyenlettel. A bétádnak szóltál erről?, kérdez vissza a csaj, s a haverjával vedelő Liamre mutat, Farkasfiú meg szívrohamot kap. A kis béta tényleg rá van állva a lerészegedés projektre, a haver biztatja is, ha leiszod magad, tán még a végén igazat mondasz nekem. Na erre egy pillanatra megszeppen Újfiú, kínjában elnéz valahova a távolba, ahol épp a Maliával diskuráló Scottot pillantja meg. Ettől újult erőre kapnak benne a csakazértis-reflexek, s már keresi is a következő piát.

10.jpg

Stiles meg Menőcsaj eközben abban törik a fejüket, hogyan pillanthatnának bele az öngyilkosok aktáiba. Hát ehhez csak a Visszhangos ház erőemberét, Bronszkijt kéne lefizetni, aki kerek 1000 dollárért odaadja az összeset. Stilesnak még egy dollárja sincs, Menőcsajnak viszont random 500 lapul a pénztárcájában, ez elég, hogy kinyissa az irattárat. A bulin Farkasfiú próbál némi észt verni Malia fejébe, hogy legyen óvatos Pszichóalfával, meg ne fújjon Stilesra, de a csaj csak táncolni akar, meg be is rúgott már kissé. Na álljon meg a menet, ez nem lehetséges! De az, mert pár méterrel odébb Liam is már csak botorkál, Farkasfiú valamiféle farkasméregre gyanakodhat. Menőcsajék épp beleásnák magukat az iratokba, mikor Stiles felfedezi, hogy Lydia hozzáírta az ő nevét is a listához, pedig a csaj meg nem is emlékszik erre. Ezt sem tudják megbeszélni egyelőre, mert bekukkant Bronszkij, lebuktatja hőseinket, hogy valami kazetta miatt jöttek, majd sokkolóval leteríti Stilest, és nagyon élvezi.

11.jpg

Eközben valahol Braeden ismét a rend őrének álcázza magát, s valami rosszfiút kérdez ki. A rend valódi, szorgos őre, Kisinas az öngyilkosságok aktáit rendezgeti, mikor feltűnik neki egy gyanúsan ismétlődő név, Bronszkijé: ez most vagy véletlen, vagy az #ezBeaconHills klasszikus esete. Stiles és Menőcsaj eközben a sötét alagsorban leláncolva várja, hogy Bronszkij rájuk is sort kerítsen az öngyilkosságnak álcázott gyilkosságok sorában. Az erőemberre nem is kell sokat várni, érkezik és kifejti, ő nem sorozatgyilkos ám, hanem csak megmentette ezt a sok szerencsétlent, hiszen akadnak, akiken csak a halál segít (pl. ő). Most pedig Menőcsaj fog segíteni neki, méghozzá azzal a bizonyos kazettával kapcsolatban, amiről eddig is beszélt, s most betesz a lejátszóba.

12.jpg

Farkasfiú a partin játssza a tyúkanyó szerepét, s vízzel itatja a piás kisfarkasokat. Épp javasolná Liam haverjának, hogy vigyék el a buliból a rosszulléttel küzdő barátaikat, mikor rá is rátör a szédülés – pedig egy kortyot se ivott. Ő még így is tud azonban gondolkodni (szóval tuti nem részeg), s rájön, a tüneteket nem az alkohol, hanem a zene okozza. Menőcsajt a kazettával kínozza Bronszkij, amin ő éppen a nagyiját fenyegeti. Stiles ellenkezik, mire kap egyet az erőembertől, a felvétel meg megy tovább, most jön az izgis rész: a nagyi ugyanis könyörgött Bronszkijnak, hogy ne bántsa Arielt.

13.jpg

Az örömtűznél a szédelgő Farkasfiú megszervezi a DJ szabotázsakciót, amely szerint ő megy, aztán leállítja a zenét, Liam haverja meg ügyel a két ittasnak tűnő farkaspajtásra. A terv ott fullad kudarcba, hogy Scott a DJ-pulthoz se jut el, egy erősebb hangtól majdnem elzuhan, majd a biztonságiak viszik ki. Hasonlóképpen járnak el Maliával meg Újfiúval szemben is, a haver tiltakozására őt pedig nemes egyszerűséggel a földre lökik, valami nem kóser ezekkel a biztonságiakkal. S valóban: Farkasfiút a két másik farkassal a suliba rángatva máris benzinnel öntözik meg, ideje, hogy lángra lobbanjon, méghozzá egy bizonyos Rick megbízásából.

14.jpg

Bronszkij is előkészül Stilesék kiiktatásához, a sztori: gyógyszert loptak, bevették, meghaltak. A bulin Farkasfiú küzd a vég ellen, ám a zene teljesen eltompítja. Még jó, hogy Liam haverja nem olyan töketlen, s fogja magát, majd kihúzza az erősítőt, volt áram, nincs zene. Farkaserő viszont ismét van, Alfa Scott legyűri támadóját, majd erősítésnek befut Főfarkas és Braeden duója, hogy ők hogyan kerültek oda, az érdekes kérdés, Farkasfiú azonban csak Derek pisztolyát hiányolja, mondjuk azt benzin közelében nem nyerő bevetni. Ott a pont, királyság van.

15.jpg

Ezzel ellentétben igen rosszul állnak a dolgok Stileséknál, ahol Bronszkij már éppen a tűt szúrná Lydia nyakába, mikor a Vadászapu belépőin edződött Kisinas toppan be, fegyverrel a kezében, vége a játéknak, Bronszkij. Az erőember csak kacag, és nagy pofával kifejti, Kisinas úgyse mer lelőni senkit, eddig csak filmben láthatott halottat max, mire gyorsan meg is kapja a neki járó golyót, na ezt kapd ki.

16.jpg

Hőseink számára egyértelmű, hogy ezzel magát a Jótevőt iktatták ki, aki Meredith segítségével írta meg a listákat. Bronszkij még épp addig életben marad, hogy ezt röhögve cáfolja, majd kimúlik, s a szót a fal mögül előlépő Meredith veszi át: igazat beszél a jóember, ő nem a Jótevő, és sajna nem szerepelt a listán sem, pedig szar egy alak volt. Mindenki csak bámul leesett állal, ezt most meg kell emészteni.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anncsika93 2016.08.13. 09:52:35

Szia :)
Mikorra várható a kövi rész?
Már nagyon hiányzik egy jó kis Teem Wolf hogyvót...

Smiley93 2016.08.15. 18:58:48

@Anncsika93: szia :) már majdnem kész vagyok vele, hamarosan érkezik!
süti beállítások módosítása