Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Blindspot 1x16 - Any Wounded Thief

2016. július 08. 09:00 - Scott Pilgrim

Egy páncélautó suhan el az úton, ordenáré zene bömböl a vezetőfülkéből, a hátul ülő két ázsiai fickó szeretné, ha a sofőr kikapcsolná, de aztán egyszer csak véres lesz a vezetőfülke ablaka. Valaki egy forrasztócuccal elkezdi kinyitni a páncélautó hátulját. Közben Wellerre váltunk, aki hazaér az üres lakásba, ahol feltűnik, hogy a tesója és annak gyerekének cuccai össze vannak pakolva. Talál egy cetlit is, miszerint Sarah az egyik barátnőjéhez költözik, szombaton meg a többi cuccot is elviszi. Weller felhívja, de csak hangposta kapcsol. Pattersont egy étteremből hívják, ahova még a halott exe foglalt asztalt egy hónappal ezelőtt, érthetően nem viseli ezt jól. Később Weller már Edgarral boxol edzésből, Kurt kideríti, hogy szakítottak a tesójával, de nem sikerül kiderítenie, hogy miért. Beér az irodába később Taylor, Kurt meg felköszönti, mondván, hogy ma lenne Taylor Shaw szülinapja, ő meg ugye még nem tudja biztosra, hogy Jane Taylor Shaw. Ad kis ajándékot is, lenne egy kis meghitt pillanatuk is, de aztán megérkezik Allie és elrontja a bulit. Viszont hozott Wellernek kaját és kávét! Majd megbeszélik, hogy Kurt ma este is átmegy hozzá, most viszont főzni, és végül csókkal válnak el egymástól.

vlcsnap-2016-07-07-20h51m07s617.png

Végül összegyűl a kiscsapat nyomozni, Patterson ismerteti velük, hogy kiraboltak egy páncélautót, vagyis elmeséli a többieknek is, amit mi az epizód elején láttunk, és nyilván ez is kapcsolódik a tetkókhoz. A teherautó logója rá van tetoválva Taylorra. Viszont a cég, amié a logó, hivatalosan nem létezik, úgyhogy le se lehet simán nyomozni, hogy mit szállítottak a páncélautóban. Kimennek a helyszínre, keréknyomból pedig kiderítik, hogy a támadók dzsippel voltak. Az egyik áldozat zsebében találnak viszont némi ellenszert mérges gázokhoz, szóval megvan, mit szállítottak: vegyi fegyvert. A közelben van az amerikai hadsereg vegyi cuccokkal foglalkozó ügynöksége, véletlen volna? Aligha! Megtudjuk még, hogy a három áldozat munkavízummal érkezett Dél-Koreából, egy bizonyos Vanessa Chang jóvóltából. Indulnának vissza, de Taylornak beugrik egy emlék arról, ahogy inkognitóban meglátogatja a saját megemlékezését, azokból az időkből, amikor még eltűntnek volt nyilvánítva.

vlcsnap-2016-07-07-20h51m40s719.png

Beviszik kihallgatni Vanessa Changet, meg a katonai tábornokát a helyi katonai vegyiraktárnak. Annyit sikerül megtudni tőlük, hogy a három dél-koreai fickó állítólag benne volt valami bandában és régiségeket lopott, de nem tud a vegyi anyag – egészen pontosan szarin – bizniszről. A tábornoktól meg azt tudjuk meg, hogy a szarin megolvasztja a belső szerveket, miközben megfullasztja az áldozatot, meg amennyi szarinról szó lehet, azzal ki lehet irtani egy egész államot. Patterson közben arra jutott, hogy a három férfi a rablás előtt 20 perccel egyszerre kapcsolta ki a telefonját. Viszont volt egy negyedik ember is, aki pont akkor kapcsolta ki a telefonját, egy bizonyos Sam Lee, aki lehet, hogy végig az autóban ült és ő lehetett a rablók beépített embere. Elindulnak felkutatni, de kapnak még előtte Pattersontól némi szarin ellenszert, meg infót, hogy egy percük lesz beadni maguknak. Kimennek hozzá, az utcán futnak bele, Lee rögtön fegyvert ránt és túszt ejt, de lelövik. A telefonján 12 nem fogadott hívás van, felhívják a számot, és a tábornok veszi fel. Hoppá.

vlcsnap-2016-07-07-20h51m55s324.png

Patterson bent tanácsot kér a pszichiátertől, hogy mit kéne csináljon a David dologgal, azt a tanácsot kapja, hogy menjen el az étterembe és egy vacsorával emlékezzen az exére, mert lehet jót fog tenni. Később kideríti, hogy a parancsnok trükközött a számokkal, és nem annyi szarint égetett el, mint amennyit lejelentett, ez azt jelenti, hogy akár tonnányi cuccot is felhalmozhatott, szóval ha jól értem, most már az egész világ veszélyben van. Viszont találnak egy céget, ami hozzá köthető, és gyanús summákat dobott oda alkalmazottakhoz, úgyhogy oda mennek. Patterson közben szeretne több embert Mayfairtől, hogy az eddigi ügyek közti kapcsolatokat felderíthesse és eljusson azokhoz, akik a tetoválásokat csinálták. Mayfair azt mondja meglátjuk. Később Wellerék kiérnek terepre, Patterson jelzi nekik, hogy egy tó közepén állnak a műhold szerint, viszont valójában nem, lecsapolhatták a tavat. Kutakodni kezdenek, közben beugrik egy újabb flashback Jane-nek a megemlékezésről, ahogy Weller azt mondja az apjának, hogy senki nem akarja látni őt a megemlékezésen, és minek jött.

vlcsnap-2016-07-07-20h52m06s824.png

Némi téblábolás után megtalálják a cég székhelyének bejáratát, ami egy felnyitható kis tető, betemetve hóval. Felnyitják, és lemennek a föld alá egy alagútba. Rábukkannak a tábornokra, akit üldözni kezdenek, de végül bevárja őket egy szobában egy halom különböző mérgező anyaggal és egy detonátorral a kezében, azzal fenyegetve, hogy megöl mindenkit. Kiderül, hogy a tábornok eladott egy csomó mérget Dél-Koreának sunyiban, meg felhalmozott egy csomót a hadseregnek is, hogy ne vesszen kárba az értékes fegyver. Jane a lelkére beszél és kicsavarja a kezéből hirtelen mozdulattal a detonátort, gyorsan hatástalanítják. Megtudják a tábornoktól, hogy jó eséllyel Vanessa Chang lophatta el a szarint. Patterson gyorsan lenyomozza, hogy a cége két autóval szállít ma este Japánba, eggyel pedig Kínába, de egy hete még Thaiföld volt, csak megváltozott a cél egy hete. Kimennek a szállítócéghez.

vlcsnap-2016-07-07-20h53m00s078.png

Sam Lee belépőkártyájával belopóznak, és meglátják, hogy éppen a szaringázt pakolásszák az autókra. Rögtön tűzpárbajba kerülnek a szállítócég embereivel. Leszednek sorban mindenkit, felbukkan Vanessa, aki rögtön a méregre tüzel, amiből ő is kap, meg Taylor és Weller is. Taylor ellenszerének ampullája eltöri, Weller beadja neki a sajátját, Taylor meglátja, hogy a szintén szarul levő Vanessa is előveszi az övét, gyorsan vállon lövi, odarohan, elveszi tőle, és beadja Wellernek. Edgar odaér, beadja az övét Changnek, aki azt mondja neki, hogy már elkéstek. Arra jutnak, hogy talán belföldi célpontra akarják használni, úgyhogy beviszik kihallgatni. Megtudják, hogy Észak-Koreába akarta szállítani a fegyvert Kínán keresztül, mivel az észak-koreai kormány tett neki egy jobb ajánlatot. A lefoglalt bizonyítékok közt karbantartó egyenruhák vannak, szóval arra jutnak, hogy karbantartónak fogják álcázni magukat a támadók.A cég neve alapján megtalálják a potenciális célpontot is, hol csaphatnak le. Kimennek a helyszínre, és mivel a két merénylő koreai, karbantartóruhában vannak, és egy-egy tartály van a hátukra rakva, hamar kiszúrják és elfogják.

vlcsnap-2016-07-07-20h53m41s133.png

Bent Tasha közli Edgarral, hogy hibát követ el a szakítással. Taylor meg kibontja az ajándékát, egy nyaklánc az, amit az anyukája vett Taylornak. Kiderül, hogy a halála után elárverezték, de Weller lenyomozta és megszerezte. Taylor meghatódottságában feldobja, hogy igyanak valamit, de Kurt közli, hogy neki már programja van, Ellie-vel. Kicsit sem kínos. Mayfair meg megpróbálja kiszedni Edgarból, amit titkol előle, de nem sikerül. Tasha meg valami titkos ázsiai kaszinóba megy játszani. Patterson meg elmegy a vacsorára végül, és amíg kihozzák a kaját, elkezdi megfejteni David utolsó rejtvényét az egyik helyi újságban. Taylor találkozik Oscarral és azt a küldetést kapja, hogy válassza szét Wellert és Ellie-t és kerüljön közel Kurthöz, Taylornak ez nem igazán tetszik, aztán egy szócsata után szexelni kezdenek Oscarral. Közben Patterson pont végez a rejtvénnyel, a megfejtés pedig: „találtam egyet Patterson”. Vagyis megfejtett egy tetkót valószínű. És ezzel vége.

Címkék: blindspot
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása