Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Deutschland_83 1x06 - Brandy Station

2016. április 25. 16:00 - anniewalker

A transzplantáció sikerült, Martin a műtétből lábadozik és walkmanjével zenét hallgat. A háttérben a hírek egy koreai gép szovjetek általi lelövéséről szólnak (1983. szept. 1.).

dtl610.jpg

Martin és Annett örülnek leendő gyermeküknek, meg majd lesz lakásuk is, talán autót is kapnak (igen, ebben a sorrendben!). Martin nem is akar visszamenni, Annett noszogatja: büszke rá, példát mutat, önzetlenül szolgálja a hazát. Menjen csak szépen vissza, Schweppenstette elvtárs is ezt mondja.dtl611.jpg

dtl612.jpg

Alex Bonnban a kocsijában lakik. Yvonne-nak elmondja telefonon, bármi történik, szereti. Mire készül? Támaszpont, Edel tábornokhoz egy fontos úr jött a katonai hírszerzéstől, mert a fia ugyebár már egy hete távol van. A tábornok is a nagyon fertőző vírusra utal, határozottan állítja, az ágyat nyomja. A vendége szeretne Alexszel beszélni. De hát beteg! Óh, ez neki nem gond, 5-re náluk lesz. Addig szétnéz a támaszponton, többek közt Alex és Martin szobájában. Tábornokné otthon már megint a konyhában sürög-forog, robotgéppel dolgozik (miután beazonosítjuk a helyszínt, konstatáljuk, ez nem az NDK-turmixgép, a leszedhető ajtajú, hanem annak nyugati változata), de miért teszi ezt teniszruhában? Ura a sarkára áll, nejét félrelökve beront fia szobájába, ami persze üres. Nem kicsit ideges lesz ettől.

dtl613.jpg

NDK, kórház. Schweppenstette Martint fűzi, hazafias kötelessége visszamenni Nyugatra, minden NDK-állampolgár élete a kezében van. De Martin a gyerekkel maradna, neki úgysem volt apja. És a Nyugat nem készül támadásra, csak a békét akarják. Schweppenstette az Able Archerről kérdez, ami egy hadgyakorlat, szerinte támadás lesz ebből. (Az epizódcímek egyébként korabeli hadgyakorlatok fedőnevei.) Érzékeny búcsúzás az anyától, gyerünk vissza. (Kérdés a szakértőkhöz: veseoperáció után ilyen gyorsan fel lehet épülni?)

A tábornoknak vendége megmutatja azt a fotót, amit az NDK képviselet előtt készítettek Alexről. Aki éppen egy piroslámpás házba tör be, ahol Jackson tábornok lazít éppen hölgytársaságban. Az egészet élőben hallgatják az NDK diplomáciai képviseletén, mert keddenként a belügyminiszter is látogatását teszi eme műintézményben. Szóval Alex azt akarja, Jackson mondja el szépen a kamerába, hogy Amerika háborúra készül, meg minden ilyesmi, a felvétel meg majd a ZDF-nél köt ki.

dtl621.jpg

Lenora Tischbierhez megy, elmeséli, Alex felkereste őket mindenféle őrült ötletekkel, és persze a nyugatnémet titkosszolgálat is tud erről. Most épp egy bordélyban van, majd Kramer kiszedi onnan. A tábornok is neki adta ezt a feladatot.

Az NDK-elvtársak kétségbe vannak esve, mennyi béketüntetés van Nyugaton, majd még átterjed hozzájuk is! Sztyepanov elvárs terel, mikor a koreai gépről kérdezik. Mivel úgy tűnik, a szovjet elvtársnak maradnia kell egy darabig, szüksége lesz irodára. Schweppenstette és Fuchs elvtársak költözzenek csak össze, neki megfelel ez a szép nagy iroda.

Alex elkezdi a felvételt, ekkor átmegyünk bohózatba: a lengén öltözött örömlány fázik, takarót kér, és különben is, négyre a gyermekéért kell mennie, kész lesznek addigra? Jackson szemüveg nélkül nem látja rendesen az Alex által tartott „súgógépet”, majd olyan átéléssel olvas, mint egy másodikos, az örömlány közben sírni kezd (nem örömében). Jackson emelje esküre a kezét, úgy hatásosabb. Ja, hogy a szék karfájához van kötözve? Alex már teljesen kikészült.

dtl623.jpg

Martin megérkezik Berlinből, Kramer felveszi, dolguk van. Piroslámpás házba be, Alexet keresik, akit Jackson épp megtámadott. Lövés dördül, örömlány haldoklik, fiáért valaki más megy majd. Kramer intézkedik, menekülnek, mert már érkezik a Polizei. A kommandósok egy szekrényben megtalálják a belügyminisztert. Ruháit kéri, államügyeket kell intéznie. A menekülés során viszont Kramert lelövik … 

dtl624.jpg

NDK, Schweppenstette elvtárs telefonon fontos, bizalmas ügyet intéz éppen: egy Ladára kell ajtó, az elvtárs mégsem vezethet ajtó nélkül! Rossz fényt vetne rájuk. (Idősebbek még emlékeznek a Merkur intézményére, a fiatalabbak meg kérdezzék meg szüleiktől-nagyszüleiktől.) Majd Schweppenstette és Hartmann jelentéseket tanulmányoznak. Az összegző jelentés szerint az amerikaiak nem terveznek támadást – úgyhogy az összegzést félretesszük, ostobaság, az csak megzavarná az elvtársakat. Csak azt kell lefordítani, ahol a támadásról van szó. 

dtl625.jpg

Edel tábornok háza, fontos úr a katonai hírszerzéstől, a tábornok időt próbál húzni kávéval. Még nem tudja, hogy varázsolja ide a fiát. Meglátja Martint, aki beteglátogatóba jött, és nagybetegünk is épp most sétál le a lépcsőn. Hú, ez meleg volt!

dtl631.jpg

Tischbier és barátja tüntetésen voltak, autóznak hazafele, és a jó hangulatot elrontva barátja elárulja, fél éve van hátra. Nos, igen. Voltak erre utalások a filmben.

 dtl641.jpg

Utolsó percek: Martin, Yvonne, este, kint a kertben, romantikus hangulat, Yvonne megy Udo Lindenberggel turnézni háttérénekesként.

dtl632.jpgBent a házban telefon, Ursula veszi fel: Karl Kramer meghalt. Tábornok megdöbbent.

dtl633.jpg

NDK, elvtársak, a jelentés szerint a támadás a küszöbön áll. Azonnal beszélni kell Moszkvával.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása