Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A titkok könyvtára (The Librarians) 2x03 – A kaján démon (What Lies Beneath the Stones)

2015. november 20. 13:00 - Kapitánylány

Ott fejeztük be, hogy Flynn eltávozott egyedül az elveszett ereklyéket fosztogatni felkutatni, vagy csak távozott utoljára űrlényeket irtani. Eve maradt a kis csapattal, mert számára fontos az "Egy mindenkiért, mindenki egyért!" elv, úgy mint a Muskétásoknál. A Könyvtár meg hisztis/depressziós, az eltűnő/felbukkanó szobákról nekem a Roxfort-ban lévő Szükség Szobája jut eszembe, de akár hogy is, a történet folytatódik, még pedig egy robbantási területen vagyunk, ahol a kerítésen túl tüntetnek, „El a földünkről!” felkiáltások mindenhonnan. Kalapos férfi érkezik, kocsiján Stone Family felirat, na kiről fog szólni a rész?

01.jpg

A főnök érkezett meg, rögtön ki is osztja az ukázt: a tavat le kell csapolni, és nem kell ellenkezni, meg van az az engedély, még ha nincs is iktatva, na persze. Jó munkás indul is a dolgára, cöveket ver a földbe, aminek köszönhetően megnyílik alatta a föld, egy barlangba zuhan. Körbenézve a barlangban láthatunk barlangrajzokat, na meg minitornádót (csak elő ne bukkanjon egy-két cápa), ami rögtön meg is szökik a barlangból, ajjaj. Jó munkásembert kihúzzák a gödörből, a háttérben pedig a tornádó alakot ölt, még pedig a munkásemberét, majd vigyorra húzódik a szája, így:

02-1.jpg

02-2.jpg

Stone elmélyedve ütögeti laptopját, Cassandra érkezik egy bögre kakaóval, kíváncsi mit csinál Jake titokban, de hamar kiderül, hogy csak egy tudományos cikken dolgozik, még mindig álnéven publikál, Cass szerint vállalhatná már önmagát. Ezekiel érkezik, mozizni készül, de az album ekkor jelez, de egyik minialbumra se érkezik üzenet, vajon kinek szól az új küldetés?

Eve Jenkins arcát fürkészi, nagyon aggódik az öreg a Könyvtárért, sose volt ilyen szétszórt a létesítmény, vannak szobák, amik el is tűntek! Az album körül a fiatalok várják, hogy mi legyen, Eve mind hármójukat elküldi az eset helyszínére őrangyal nélkül, tanuljanak meg végre újra együtt dolgozni!

03.jpg

A kis csapat rögtön a tüntetők közé keveredik, az építési területet rendőrök védik, de a srácoknak sikerül bejutniuk, a már várt archeológusoknak adják ki magukat. Jake és Cass azon vitatkozik, hogy akkor ez a terület lehet-e ősi temetkezési terület vagy sem, de Jake ekkor veszi észre az egyik járművön a családi logót, keresni is kezdi a művezetőt, aki épp nincs ott, szóval irány a legközelebbi kocsma. Cassandra és Ezekiel nem érti miért kell egy bárban keresni a főnököt, de hamar kiderül, hogy Jake apuka tényleg ott leledzik egy ital mellett, nem érti mit keres ott a fia.

04.jpg

Forró ölelés nincs, apuka reméli nem melót keres a fia nála, mert jelenleg nincs szabad állás. Jake a helyzetről érdeklődik, közben a háttérben Jones rádöbben, hogy a „rémes apa” álca valós Jake részéről, de Cass lecsendesíti, mindent hallani akar. Apuka elkeseredett, a munka áll a barlang miatt, az állam kiküld archeológusokat, hogy átvizsgálják a területet, Jake közli is, hogy ők azok. Isaac nevetni kezd, Jacob maga mellé is tereli a jól szórakozó társait, Jones-t Dr. Oliver Thompson-ként mutatja be, Cassandra valami jól hangzó geológusként mutatkozik be, Jake pedig lealacsonyodik sofőrnek, még mindig nem vállalja magát. Isaac megmutatja a térképeket, feltételezi, hogy suhancok rajzoltak a barlangban, Cassie-t érdekelné, szóval le kell menniük a tárnába körülnézni.

05.jpg

A területre visszaérve az egyik tüntető, Munsi beszól, hogy csak akkor mehetnek le a barlangba, ha a törzs egy tagja is jelen van. Isaac csak röhög rajta, Jake beszéli rá, hogy engedje be, mert akár keresztbe is tehet a cégnek a törzs, az öreg végül engedélyezi. Épp időben érnek oda, a jó munkásember Andy elrendelte a barlang betemetését, persze Isaac nem adott rá engedélyt, Andy elmondása szerint ő sem volt, most ért vissza az orvostól, szóval ál-Andy lépett akcióba. Jake menne is lefele, de Isaac leállítja, sofőrnek ott nincs helye, „Oliver” megy le velük. Jake gyorsan kioktatja Ezekiel-t, kamerán keresztül mindent látni fognak, illetve egy fülest ad a srácnak, így utasítást is tud adni neki. Munsi szerint a rajzok a choctaw-tól szárazik, Jake szerint ennyi nem elég, napszimbólumokat is keresni kell. Fent közben Cassie lelkizni próbál, de Jake szerint könnyebb hét megalkotott személyiség mögé bújni, mint egyszer őszintén beszélni az apjával. Közben Cassie zavarba kerül a vájatok miatt, míg Jake egy kígyó szimbólumot (Ezekiel szavaival élve kigyusz gigantikuszt) lát meg, ami nem tartozik a choctaw hitvilágába. A tornádó ekkor visszatér Isaac képében, majd kicsapja a lámpákat, így a csapat menekülni kezd, Munsi-t leüti ál-Isaac, majd gyorsan elszivárog, az igazi Isaac kerül ezzel bajba.

06.jpg

Munsi-t elviszi a mentő, de előtte az egyik rendőr még megkérdezi tőle ki ütötte le, természetesen rámutat az öregre. Jake megvédi az apját, a srác már a földön volt mire odaért az apja. Isaac persze nem köszöni meg a segítséget, még mindig lenézi a fiát, dühösen caplat el. A könyvtárosok összegeznek, nem tudják mi ez az egész, akár Isaac is leüthette a fiút, Jacob dühösen hagyja ott őket.

Közben az Annex-ben a szobákat leltározzák, meg van a Nagy Állatterem is, ott lakik Nessie is, Eve teljesen kiakad ezen. Cassie és Ezekiel jelentkezik be, Jenkins-t keresik, aki azt tanácsolja, hogy az eredeti baleseti helyszínen nézzenek szét, majd térjenek vissza az Annex-be, van egy elmélete az egészre. A srácok megfogadják a tanácsot, de közben mögöttük a lény felveszi Cassandra alakját.

07.jpg

Isaac autót szerel, Jake jelenik meg, persze veszekedni kezdenek a cégen, ami veszteséges, Jake tippje szerint az apja torkán ment le a nyereség. Közben ál-Cassie eltéríti Ezekiel-t, aki végül rátalál az igazi lányra, beszélniük kell Jenkins-szel. Jake ál-Cassandra-t találja meg, sikerül a lánnyal összekapnia, el is vállnak útjaik, a lénynek ez volt a célja, robbanóanyagot vesz magához, nagyon el akarja pusztítani a barlangot.

08-1.jpg

08-2.jpg

Az Annex-ben Jenkins eligazítást tart az alakváltókról, a hazugságokból élnek, céljuk minél nagyobb bajt, zűrt keverni, nagyon nehéz őket elpusztítani, inkább csapdába kellene csalni. Irány vissza, pláne, hogy Jake-t egyedül hagyták, aki éppen a kocsmában iszogat. Cassandra közli, hogy egy alakváltóval van dolguk, Jake-nek rögtön leesik, hogy kivel van dolguk, Hokolonote, choctaw csalárd isten, akit a hazugság táplál. A beszélgetést robbanás hangja szakítja félbe, rendőrautó robbant fel, majd nem sokkal ezután több autó is ugyanerre a sorsra jut, nagy a zűrzavar a városban. A kis csapat vissza akarja terelni a csalárd istent a barlangba, aki már ott is van, hogy elpusztítsa korábbi börtönét. Cassie beindul a járatokban, ki is számolja, hogy a kígyós falnak beljebb kellene lennie, Jake a szimbólumhoz ér, a fal erre eltűnik, egy ajtó nyílik meg előttük.

09-1.jpg

09-2.jpg

A falakon számtalan szimbólum, ez volt Hokolonote cellája, ide zárták be, míg végül Isaac első hazugságával életre nem kelt, és ki nem szabadult innen. Ezt már ő mondja el a srácok bőrébe bújva, majd szépen eltűnik zűrt kelteni, bezárva a könyvtárosokat a cellába. Új feladat: kiszabadulni. Gyorsan összefoglalják mit tudnak, majd rájönnek, hogy az igazság felszabadít, szóval csak valót kell mondani. Jake bevallja, hogy félt attól, hogy tényleg az apja ütötte le a fiút, és fél elmondani neki, hogy vesztesnek tartja. Az ajtó nyílni kezd, most már csak két szívből jövő, érzelmi töltetű igazság kell, ami Ezekiel-nek nehezen megy, de végül csak kinyögi, hogy az MI6-nek is dolgozott, az ajtó újra kattan. Cassandra kinyilvánulását nem értettem, az orvosok szerint ő határozza meg mikor hal meg a tumortól, és a lány ki is jelölte a napját, mi van? Mindegy, az ajtó kinyílt, irány Hokolonote-t visszaterelni. Igen ám, de az ajtót nyitva kell tartani, és azt persze párban kell (meg kell osztanod valakivel), szóval Cassie és Ezekiel marad igazat mondani, Jake pedig elindul az alakváltóért.

10.jpg

Jake a felszínre érve látja, hogy robbantás készül, Isaac elrendelte a barlang berobbantását. Jacob ekkor végre színt vall, az apja a meglepetéstől csak annyit nyög ki, hogy szereti a fiát, majd megöleli. Jake persze átlát a szitán, az apja ilyet sose mondana, magával rántja az istenséget a barlangba. A mélyben elkezdődik egy kisebb ökölpárbaj Jake és ál-Jake között, míg Cassie töretlenül tartja az ajtót nyitva. Jake, hogy legyőzze párbaj ellenfelét, igazat kezd mondani, fél használni a valódi nevét, mert akkor nem tudja az apjára fogni a kudarcait, fél attól, hogy vesztes lesz az új életében is. Az igazságnak köszönhetően végül földre teríti ellenfelét, majd becipeli a cellába. A srácok jogosan kérdezik, hogy tényleg ő-e az igazi, Jake erre elmondja, hogy azért nem maradt Peru után velük, mert félt, hogy vesztesnek tartják. A falról ekkor egy kígyó mászik le, láncot fogva az istenség karjaira, majd Cassie elárulja, hogy ő pedig azért akart egyedül dolgozni, mert a többiek betegnek tartják, ezzel az igazsággal a kígyó teljesen körbe fonja Hoklenote-t.

11.jpg

Isaac ekkor érkezik meg, nem érti Andy miért akar robbantani, meg azt se miért szítja lázadásra lent az embereket, a jó munkásember erre csak a fejét csóválja, szerintem megy újra az orvoshoz. Isaac ekkor látja meg az elvert fiát, aki szerint az igazság bánt el vele. Az igazságot nem vallja meg végül az apjának, csak annyit közöl, hogy most már nem érdekli, hogy mit gondol róla Isaac.

Annex-be visszatérve Jenkins elveszti a fogadást, miszerint hány könyvtáros tér vissza, Eve bízott a kis csapatban, végre helyre állt a rend a srácok között.

Jacob a laptopja előtt ül újra, Jenkins érkezik, érdeklődik a mellékes szálról, vagyis mi a helyzet apa-fia fronton, Jake terel, szerinte minden rendben van. Jenkins bölcsessége: „A származást nem befolyásolhatjuk, de mi döntjük el mennyire határoz meg minket.” Jake elgondolkozik a hallottakon, majd végül a saját nevével fémjelzi a cikket.

12.jpg

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2015.11.21. 09:04:41

Milyen pompás linkeket találtál, köszi :)

Ez megint jó rész volt, minden csapattagnak meg lehetne kapirgálni a múltját. Az angol címben a szójáték is vicces.

Flynn ezek szerint nem lesz minden részben :(

Kapitánylány 2015.11.23. 16:29:23

@Gabba: szerintem mindegyiket előveszik, Cassandrá-ra nagyon kíváncsi lennék, bár Ezekiel MI6 múltja is érdekelne...

Flynn szerintem néha elő fog bukkanni, majd megint el fog tűnni az ajtón át... :(
süti beállítások módosítása