Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A muskétások 1x10 - Musketeers Don't Die Easily (Egy muskétás nem hal meg egykönnyen) ÉVADZÁRÓ

2014. december 18. 13:00 - Gabba

Az utcán sétáló Miladyvel kezdünk, akit az erősen ittas Athos elkap és pisztolyt szegez a nyakához, most megfizetsz mindenért stílusban. Porthos berohan a laktanyába, siessetek, Athos valami nőt meg akar gyilkolni a nyílt utcán, barátai és Treville máris rohannak vele. Sokat azonban nem tudnak tenni, Athos arról hörög, hogy ez a nő gyilkos és a bíborosnak dolgozik, amúgy meg az ő felesége. Milady segélykérően néz D’Artagnanra, gondolj a szerelmes éjszakánkra, ments meg, könyörög. Dugtál a feleségemmel?!, dühödik be még jobban Athos, de akkor még nem is ismertelek titeket, védekezik a gascogne-i. Segítőkészen odaugrik a nőhöz, de ekkor Athos fegyvere elsül és D’Artagnan vérző sebbel hanyatlik a földre.

Musk10 01

A palotában Fräulein Charlotte könyörög Mellendorf bankár életéért: Apám ártatlan, ne öljék meg, ennek a poroszok és a svédek se örülnének. Szerintem a király külpolitikai kioktatása saját palotájában nem igazán jó módszer, de Lajos ennek ellenére megígéri, hogy ki fogják bontani az igazság minden részletétét, ahogy ezt pl. Monsieur Gyurcsánytól is hallhattuk pár évvel ezelőtt. Charlotte elmegy, Richelieu viszont erősködik, mielőbb ki kell végezni Mellendorfot, oszt’ kész. Treville szerint nincs ellene közvetlen bizonyíték, a bíboros azonban tovább hőbörög, úgyhogy végül Lajosnak kell leállítania. Anna királyné a háttérben gúnyosan mosolyog.

Musk10 02

Miután Richelieu jól felhúzza magát, elmegy és leordítja a Milady dús haját, maga elcseszte az Anna elleni merényletet, a muskétások is még mindig élnek, stb, stb. Még lökdösi is össze-vissza, nincsenek jó napjai mostanában ennek a nőnek, ezt kár lenne tagadni. Nem érdekelnek a kifogások, csak az eredmény, Athosék haljanak meg!, kiabálja Richelieu Milady arcába. A nő az epizód címével válaszol: A muskétásokat nem könnyű megölni. Ez az utolsó lehetősége, használja ki, mondja búcsúzóul a bíboros, dühösen remegő kecskeszakállal.

Musk10 03

Milady hazamegy, ahol a sebesült D’Artagnant ápolgatja, nocsak. Csábítgatja verbálisan, állj át te is a Sötét Oldalra, az Erő a bíborossal van, a muskotályosoknál elvágtad magad, ott már nincs jövőd, meg ilyenek, a gascogne-i viszont hezitál. Jól emlékszik, hogy amikor először akcióztak nemileg, akkor a nő megölt valakit és D’Artagnanra akarta kenni a gyilkosságot, úgyhogy inkább most arról faggatja, hogyvolt - mivolt közte és Athos közt. Milady töredelmesen bevallja, hogy tolvaj volt, és amikor megismerte Athost, letagadta előtte a múltját. Thomas, Athos öccse viszont egyre erőszakosabban akart bekerülni a bugyijába, végül erőszakra is vetemedett, ezért a nő megölte. Athos azonban nem hitt neki és fel akarta akasztatni. Ismét megmutatja a nyakán lévő sebhelyet, amit a kötél okozott, az ígérted, megölöd, aki ezt tette velem, emlékezteti D’Artagnant az évadnyitó epizódra.

Musk10 04

Treville kapitány érkezik és négyszemközt közli D’Artagnannal, Athos soha többé nem akar a gascogne-ival együtt szolgálni, ezért a srác jobban teszi, ha elhúz másik testülethez. A beszélgetést persze Milady kihallgatja, és a kapitány távozása után ismét győzködni kezdi D’Artagnant, aki úgy dönt, igaza lehet a nőnek. Holnap délben a főtéren megkapod, amit akarsz, búcsúzik tőle. Mindeközben Constance Porthosnak és Aramisnak aggódik D’Artagnan miatt: Tegnap óta semmit sem tudok felőle, én kergettem annak a nőnek a karjaiba, stb., a testőrök megnyugtatják, ha lesz valami hírük, tájékoztatni fogják Constance-t.

Musk10 05

D’Artagnan mérföldes léptekkel halad befelé a laktanyába, Athos már rántja is elő a kardját, muskotályszeletelés lesz itten mindjárt, de Treville leordít nekik az emeletről és a szobájába rendeli az egész társaságot. Ott aztán kiderül a nagy konspiráció: az egész verekedés és lövöldözés csak Milady és a bíboros félrevezetését szolgálta, a testőrök továbbra is a legjobb barátok, egymás hátát lapogatják a nagy örömben. De úgy volt, hogy a karomat lövöd át, emlékezteti Athost D’Artagnan, ugyan, így sokkal hitelesebb, vág vissza amaz. Már csak egy lépés van hátra a teljes átverésből: meg kell ölni Frank Drebint Athost.

Musk10 06

Ezalatt Milady sem tétlenkedik, egy lepusztult krimóban felkeresi régi patrónusát és stricijét, Sarazint. Hogy megmutassa a csávónak, ő már nem kispályás, különösebb fakszni nélkül lelövi Sarazin egyik emberét, amin a főnök csak röhög és hódolatra hívja embereit a nő elé. Majd egyezkedni kezdenek a muskétások meggyilkolása ügyében, és némi vita után sikerül is megállapodniuk. És már itt is vagyunk a Fő téren (kisfiam szerint Főtt tér, angolul tehát Boiled Square), delet üt a harang, Milady egy sarok mögül figyeli Athost és D’Artagnant. Ők először verbálisan abuzálják egymást, majd Athos lő, de nem talál, mire D’Artagnan is lő, és talál. A gascogne-i elmenekül, Porthos valami művérrel összekeni a földön fekvő Athost majd felugrik és bejelenti, hogy a testőr halott. Milady elégedett mosollyal távozik.

Musk10 07

A gascogne-i ismét Milady kérójában lapul meg, a nő szerint most már nincs visszaút, Athos halála miatt Porthos és Aramis sosem fog neki megbocsátani, csak egy út maradt: irány a bíboros. Richelieu először azzal fenyegetőzik, hogy a tiltott párbaj miatt kivégezteti D’Artagnant, aki erre elkapja Milady nyakát és tőrt szegez neki, mondtam ugye, hogy nincsenek jó napjai mostanában a hölgynek. A bíboros azonban nem ijed meg, ölje meg, ha akarja, ő már úgysem tudja hasznát venni leszerepelt segítőjének. D’Artagnan erre taktikát vált és közli: Gallagher beismerő vallomása a királyné elleni merényletről Treville-nél van, és megemlítődik benne a bíboros úr is, ezt ő szívesen megszerzi, ha cserébe bekerülhet a gárdisták közé. Terve egyszerű: saját magát ajánlja fel Porthosnak és Aramisnak cserébe, ha megszerzik a levelet Treville irodájából. A bíboros belegyezik és levelet ír Aramisnak:találka másnap a régi papnevelde előtt a Place mon Pére-en.

Musk10 08

Sarazin nője, Celine is tanúja volt az utcai párbajjelenetnek és elsiet Constance-hoz, mondván, D’Artagnannak szüksége van a segítségére, menjen vele. Persze ez Sarazin csapdája, a gyanútlan Constance-t megkötözve bezárják valami pincébe, a röhögő Sarazin Celine-t jelöli ki mellé őrnek. Névrokonától eltérően ez a Celine nem Dion rágcsál, hanem borosüvegből iszogat, zsenge korához képest masszív alkoholistának tűnik, bár a piát nem nagyon bírja, mert egy üveg után kidől. Constance eltöri az üveget és egy cserépdarabbal elvágja a köteleit, menekülés közben megvágja a rátámadó Celine arcát, a pincéből azonban nem tud kijutni, mert az ajtón épp ekkor lép be Milady és egyetlen ütéssel leteríti, tiszta street fighting woman.

Musk10 09

A temetőben Treville búcsúbeszédet tart Athos sírjánál, nagyszerű harcos, kitűnő vívó volt, stb, Aramis helyeslően közbeszól: És még jóképű is. Inkább kicsit durva vonású, kontráz Porthos, több komolyságot, testőr urak!, kontrázok én. (Umtatta, umtatta, kontrázik a brácsás.) A temetés után az egyik kocsmában találkoznak a néhaival, aki csuklyás köpenyben iszogat a sarokban, egész jó huzatja van ahhoz képest, hogy halott. Bonacieux lép be és a feleségét keresi, akit biztos D’Artagnan szöktetett meg, a két élő testőr megnyugtatja, hogy D’Artagnan biztos nem, neki most teljesen más dolga van. A kereskedő elmegy, Porthos viszont úgy véli, ha Constance két napja eltűnt, azt biztos nem jószántából tette, meg kellene keresni.

Musk10 10

Erre azonban egyelőre nincs mód, mert megérkezik a bíboros levele, menni kell a papneveldéhez. Az egyik oldalon Richelieu és D’Artagnan, a másikon Porthos és Aramis, a testőrök kedélyesen beszólogatnak a bíborosnak, hát szabad ilyesmit csinálni, megöletni a regnáló királynét? Richelieu azzal védekezik, hogy neki az ország stabilitása a legfontosabb, a királyné terméketlen, ha nem lesz trónörökös, nyakunkon a polgárháború, stb. Aramis átadja neki a levelet, a bíboros felnyitja, de csak üres papírt szorongat a kezében. Köszönjük a beismerő vallomást, vigyorognak Aramisék, ugyan már, ki fog hinni részeges testőröknek az ország főminiszterével szemben?, vágja oda nekik Richelieu. Például én, lép ekkor elő Anna királyné, a bíboros döbbent arccal ejti ki kezéből a papírt. Térdre ereszkedik és pardont kér, amit Anna meg is ad, mert Franciaországnak szüksége van Richelieu-re és a király is megbízik benne. A testőrök még egy dolgot kérnek a bíborostól, Miladyt, Richelieu örömmel egyezik bele, így legalább neki már nem kell többet foglalkoznia azzal a nővel.

Musk10 11

Sarazin dühös Constance-ra, amiért elcsúfította Celine pofikáját, ilyen arccal már nem fog neki annyi pénzt hozni, mint eddig. Constance bízik benne, hogy a muskétások majd megmentik, de Milady lehűti: azok most egymással vannak elfoglalva, Athos halála összezavarta őket. Pedig nem, mert a laktanyában Treville közli embereivel, hogy kész a csapda Milady kézrekerítésére. Falból elcsalják a közeli erdőbe, ahol rádöbbentik, hogy a bíboros végleg lemondott róla. De legalább Athos halott, mosolyog a nő, de nem sokáig, mert ekkor előlép a fa mögül a megboldogult. Pisztolyt fog Miladyre (mondtam már, hogy nem jól mennek a dolgai mostanában?), a nő viszont befenyeget: ha megölik őt, sosem látják viszont Constance-t élve. Találkozzunk egy óra múlva a Saint Jacques utcában, mondja és lelép. Ez nyilván csapda lesz, ennek megfelelően a testőrök a laktanyában alaposan felfegyverkeznek és indulás előtt végre elmondják a jól ismert jelszót, amire az egész évadban vártunk: Mindenki egyért, egy mindenkiért. (Franciául: All for one and one for all.)

Musk10 12

Milady örömmel közli Constance-szal, hogy a barátainak hamarosan vége, erre Constance is az epizód címével reagál: A muskétásokat nem könnyű megölni. Sarazin és emberei elhelyezkednek a házakban, tetőkön, Milady meg kiállítja az utca közepére Constance-t. A megbeszélt időpont elérkezik, de a muskétásoknak nincs nyoma, csak egy kétlovas gazdátlan szekér gördül be az utcába. A jószág egy darabig ácsorog majd elindul, a kocsi alól ekkor előbukkan Porthos és lőni kezd, a ponyvával letakart szekérről meg a többiek tüzelnek. Sarazin emberei hullanak, mint a legyek, a bandavezért D’Artagnan veszi üldözőbe és rövid küzdelem után végez vele, grat. Constance menekülne, de Milady elkapja és pisztolyt szegez a fejének.

Musk10 13

Előlép Athos: Hagyd ezt abba, Anne, már elég embert öltél meg, mondja neki, ezt kihasználva Constance kiüti Milady kezéből a pisztolyt, Athos meg lefogja. Athos itt a nyílt utcán végezne a nővel, de társai lebeszélik az önbíráskodásról. Én tettelek ilyenné, most menj, de ha még egyszer meglátlak Párizsban, megöllek, mondja Athos hidegen Miladynek. Egyikünk sem lelhet békességet, amíg a másik meg nem hal, viszonozza a jókívánságot Milady és távozik. D’Artagnan és Constance nem sokáig tud örülni egymásnak, mert a szolgálólány érkezik: Bonacieux úr öngyilkosságot kísérelt meg! Constance rohan haza, a féltékeny kereskedő szerencsésen túlélte a kísérletet, most éppen az orvos van nála. Ezek után Constance nem vállalja, hogy otthagyja a férjét, D’Artagnan nehéz szívvel távozik a házból.

Musk10 14

Az udvarban Lajos magához hívatja Richelieu-t fontos ügyben, az öreg szarkeverőnek mindenféle lebukások cikáznak át a fején, de azért átmegy a trónterembe. Lajos örömmel közli az egybegyűltekkel, hogy a királyné végre gyermeket vár, mire taps és jókívánságok hangzanak fel minden oldalról. A nagy örömben a király úgy dönt, elfogadja Anna kérését és felmenti Mellendorf bankárt a merénylet vádja alól. A királyné visszavonul, Aramis követi és egy félreeső zugban megállnak. Anna szerint a gyermek fiú, és pont olyan erős és bátor lesz, mint az apja, néz sokat sejtetően Aramis szemébe. Aramis megígéri, hogy apjaként fogja majd óvni a kicsit, akár az élete árán is megvédi. Belép Richelieu és kijelenti, ez a terhesség igazi csoda. Anna mosolyogva távozik, a bíboros hosszan néz hol a királyné, hol Aramis után.

Musk10 15

A palota előtt a testőrök lóra szállnak és megállapítják, hogy most éppen se pénzük, se hírnevük, se szerelmük nincs – semmi, ami az életet elviselhetővé teszi. De van becsületünk és ez elég, jelenti ki Athos, mire Porthos csak morog: Azért egy kis pénz is jól jönne. De ezen nem rugóznak sokáig, összeállnak és az allén elindulnak a szikrázó napfény és a második évad felé. So long!

Musk10 16

Címkék: muskétások
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2014.12.20. 21:04:52

ha már szóba került (mert szóba hoztam) a 2. évad: most olvastam, hogy a showrunner szerint az első évados esti 8 órás kezdés helyett 9-kor fogják a BBC-n vetíteni, ami így azt jelenti, hogy véresebb kardozós jelenetek és pucérabb ágyjelenetek várhatók.

Így tehát van esély rá, hogy Constance és Milady dekoltázsa combhajlajtig fog érni :)

limbekcs 2014.12.22. 23:49:39

@Gabba:
jujj, hát belenyúltál a ki nem mondott gondolataimba ezzel a második évad emlegetésével, de nem csak pont erre (incl. a dekoltázsokra) szerettem volna reagálni... : )

szóval miközben keresem a rímelő (nyilván) Macskafogós sorokat (felszalad a slicc mondjuk combig - vagy hogy is? van errefelé még valakinek memóriája?), csak annyit szeretnék leszögezni, hogy hát köszönjükszépen ezt az évadot ebből a friss* cuccból is.

most nekem annyiban nyújtottál újat, hogy kipróbálhattam, mindenféle sorrend szórakoztató:

- ha nem láttam, de olvasom (illetve első alkalommal: olvasom, de nem láttam, mi is ez? - na így kezdtem el nézni a sorozat : ), tök jó!

- ha láttam, de nyilván úgyis elolvasom: tök jó! (bónusz kimaradt apróságok, duplaplusz a poénok - ugye ezért járunk ide : )

- ha már olvastam, akkor is megnézem - tök jó! (olvasott poénok így fejben is újraütnek, plusz a képeken látott pillák rebegnek, keblek zihálnak, stb. stb... : )

- mi is maradt ki? ha nem láttam és nem olvastam? bánat, siralom, pusztulat... (de hát erre van a internet meg a felvevődoboz kitalálva : )

hát és nem akarnák túl közönséges lenni, de hát a KÖZÖNSÉG! hölgyeim és uraim, igazán köszönöm nektek is, hogy építő erejű hozzászólásaitokkal(-vonóval) [stb.] pl. Mazarin bíborosról meg a testőrség egyenruhájáról meg Medici anyakirályné meg a hugenották (Bes'ő Anti bácsi nélkül www.youtube.com/watch?v=pXRltROEYm8#t=28, sőt: www.youtube.com/watch?v=pXRltROEYm8#t=119), meg egyáltalán.

szóval kellemes várakozással tekintünk az angol szájmozgású párisi kovbojok és henger alakú ruhákba szorított érző keblű hölgyeik következő szezonális lövöldözései elébe.

(reméljük, Epres kapitány is a testőrség élén marad : )

______
* "friss": mert hogy tőled eddig főleg régijó cuccok heniális hogyvótját olvastam, amiket egyáltalán nem kellett újranézni, annyira átjött minden, még a hány évtizede kihagyott Onedin epizódok esetén is... : )

Gabba 2014.12.24. 08:47:06

@limbekcs: köszi, ez jólesett, szerencsére nálam éjszaka nem jöttek a hugenották :D

a második évaddal kapcsolatban meg lehet, hogy Nemzeti Konzultációt (NER) indítok: akarja-e Ön, hogy megvárjuk a hogyvolttal az M1-et vagy kövessük a januárban induló BBC bemutatót?
www.spoilertv.com/2014/04/the-musketeers-season-2-filming-updates.html

(Onedinnel kapcsolatban jelzem, hogy lesz folyt.köv., de már csak januártól)

Gabba 2015.11.18. 12:20:13

kérem tisztelettel, a Duna tévé vasárnap délután kezdi a 2. évadot, igy folytatódik a hogyvolt is, naná.

Fegyverbe!
süti beállítások módosítása