Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Foglalkozásuk: amerikai 1x01 - Az emberrablás

2015. szeptember 04. 09:00 - Bruti

Felsorolni is nehéz lenne, hogy FX kábel csatorna, eddig hány zseniális sorozatot készített, ezért nem is kellett nagyon győzködni, hogy a kémes sorozatukról hogyvoltot írjak. A magyar nézők a Cool tévé jóvoltából láthatják kedvenc KGB-seinket, minden csütörtök éjszaka.

vlcsnap-00000.jpg

1981-ben járunk Washingtonban. Egy hirtelenszőke cicababa és egy öltönyös fickó iszogat egy bárban, a férfi azzal próbál csajozni, hogy bennfentesnek adja ki a magát és az igazolványa alapján tényleg az igazságügynek dolgozik. A csaj el van alélva, nemsokára egy lakásban találják magukat, viszont ott már nem a beszélgetésen van a hangsúly… A hölgy később távozik, beül a kocsijába, leveszi a parókáját és elhajt.
Három hónappal később. Két fickó egy sikátorban beszélget, láthatóan várnak valakire, míg női társuk egy fenti lakásból irányítja őket. Az emberünk meg is érkezik, de az utolsó pillanatban gyanút fog és elrohan. A két alak is kivágódik a sikátorból és a nyomába erednek. Az idősebbik üldöző figyelmezteti kollégáját, de hiába, ahogy befordul a sarkon, már le is szúrták. Így már csak egyedül követi, egész addig, amíg a menekülő el nem fárad és szembefordul üldözőjével. A kés újra előkerül, de ez az ellenfél már tapasztaltabb, rövid verekedés után játszi könnyedséggel veszi el tőle a fegyvert. Addigra megérkezik a női segítőjük, bevágják a kocsiba, majd egy sikátorban lecserélik a rendszámtáblákat. A megszúrt srácot kivágják egy kórháznál és lelkére kötik, ha véletlenül túlélné lépjen le. Kedves emberek, na. Rohannak is tovább a kikötőbe, gondolom oda kellett volna vinni a foglyukat, de a hajó már csendesen úszik az óceán felé. Ezt most lekésték.

vlcsnap-00001.jpg
A szövetségi nyomozóirodában vagyunk, ahol Beeman ügynök készülődik a napi melóra, mikor kiderül, hogy Timoshev, aki kiugrott KGB-s nem érkezett meg hozzájuk. Az ürge azért fontos, mert olyan beépített ügynökökről beszél, akiket az oroszok arra képeztek ki, hogy itt éljenek az USA-ban, amerikaiként.
Egy garázsban vagyunk, ahol Philip Jennings felnyitja az autója csomagtartóját és ott fekszik benne megkötözve Timoshev, a volt KGB-s. Meg akarja itatni, de a fickó inkább beszél. Legalább három millát ajánl, ha feladja magát, mint alvó ügynök, majd még ennyit, ha átadja őt az FBI-nak. Philip szépen visszazárja, bemegy a családjához, közli a gyerekekkel, hogy elromlott a kocsi, szóval irány a busz. Mikor egyedül maradnak az asszonnyal, megbeszélik a teendőket. Ő elmegy üzenni az oroszoknak, az asszony meg marad itthon. Kicsit még elmélázik a három millión, de a nő szerint, az másra nem jó, csak gyémánt koporsóra.

vlcsnap-00002.jpg
Amíg Philip egy park padján hagy üzenetet, a felesége Elizabeth a kocsi előtt áll és kapunk egy flashbacket: a ’60 évek környékén járunk a Szovjetunióban. Elizabeth éppen keményen edz, mikor megérkezik Timoshev és elküldi az edzőt, majd rövid küzdelem után megerőszakolja a lányt. Visszatérünk a jelenbe, a nő felnyitja a csomagtartót és felfedi magát Timoshev előtt. A férfi láthatóan nem örül a hírnek. Délután megint együtt a család és elmennek fagyizni, majd Philip parókát ölt és FBI-osnak kiadva magát infókat szerez, egy ténylegesen az FBI-nál dolgozó nőtől. Hazaérve dugja a parókát, majd belehallgat az asszony diktafonjába, amiből kiderül, hogy mit kellett tennie egy kis infóértTimoshevről. A hálóban aztán átbeszélik a fejleményeket: mivel az FBI-nál tudják a kocsijuk típusát és színét, Elizabeth szerint nem kéne kockáztatni, inkább nyírják ki a fickót. Phil még halogatná a dolgot és óvatosan kitér a disszidálás lehetőségére, de az asszony szerint, ez nem vicces.

vlcsnap-00005.jpg
Másnap Philip a lányával shoppingolni indul, de a kiscsaj túl kihívóan öltözködik és a plázában egy fazon ajánlatot tesz neki. Az apja elhajtja, viszont alaposan megnézi a hitelkártyáját. Közben Elizabeth legszívesebben kinyírná a foglyukat, de ő is önmérsékletet tanúsít. Közben új szomszédok költöznek be, így egy tál sütivel beköszönnek hozzájuk. Meglepetésünkre a már ismert Beeman ügynök és családja érkezett az utcájukba. Hamar kiderül, hogy FBI ügynök az elhárításnál, szóval kezdhetnek aggódni. Phil szerint ez egy lehetőség. Adják fel magukat, kapnak egy halom pénzt, és eltűnnek a nagy Amerikában. Elizabeth kiakad, úgy néz ki, ő még hisz a hazafiasságban és elviharzik.

vlcsnap-00004.jpg
Újabb flashback-el 1962-be ugrunk, egyenesen Moszkvában. Philipet ekkor ismertetik össze Elizabeth-el, de nem tart sokáig az emlékezés, mert Phil már a leszúrt társa felől érdeklődik. A hír az, hogy a fiatal kém, még azon az éjjel meghalt, így Phil elindul haza. Otthon belebotlik az új szomszédba, aki egy bikakábelt kér tőle kölcsön. Elég higgadtan beviszi a garázsba és a csomagtartóból, a megkötözött Timoshev mellől elővesz egy kábelt, miközben az ügynök az Oldsmobile-ról kérdezgeti.
Ugrunk az FBI-ra, ahová Beeman ügynök egy hosszabb beépülős meló után került. Kikérik a véleményét Timoshevről. Szerinte még élhet a fickó és a legjobb helyen a kémek otthonában lenne. Ott nehéz megtalálni.
Phil és a fia egy iskolai ünnepségre mennek, ahol eldönti, hogy elviszi a foglyot, az FBI-hoz. A garázsban kiszedi a kocsiból, mikor megjön az asszony és rövid veszekedés után csúnyán összeveri Timoshevet. Phil számára itt derül ki, hogy valami durvát vétett az asszony ellen és gondolkodás nélkül kinyírja, ezzel mintegy sztornózva eddigi terveit. Eltüntetik a hullát, majd Phil Collinsra nyomnak egy békülős sexet az autóban.

vlcsnap-00006.jpg
Újabb reggel. Phil a fiát viszi korizni, mikor összefutnak Beeman ügynökkel. Beeman az a gyanakodós féle, a felesége rá is szól, hogy már nincs beépítve, lenyugodhat, de ez nem hinném, hogy sokat segít. Phil megint parókát ölt és meglátogatja a plázás pedofilt, aminek csúnya verés és pár szúrt seb lesz vége.
Marylandben vagyunk egy KGB-s védett házban, ahol Elizabeth találkozik Zhukov tábornokkal. Egy alapos lecseszés után jelentenie kell Philről, de a nő magára vállalja a hibákat. Még kap egy szónoklatot a vészterhes időkről, meg a hazáról, majd Zhukov lelép.
Az FBI-nál is dúl a hidegháború, Beemannak és társainak most jelenti be egy fejes, Reagan elnök új rendeletét, miszerint mindenképpen fel kell kutatni az alvó ügynököket. A mi alvó ügynökeink alvás helyett, inkább vodkáznak, és a múltjukról beszélgetnek. Egy flashback-ben látjuk őket, ahogy ’65-ben megérkeznek az USA-ba és még a légkondira is rácsodálkoznak.
Az utolsó jelenetben Beeman nem bír magával és éjszaka belopózik a szomszéd garázsába, szemügyre veszi a kocsit, majd kinyitja a csomagtartót. Nem talál benne semmi gyanúsat, így nem tudjuk, hogy megkönnyebbülve, vagy gyanakodva távozik, de az biztos, hogy nem veszi észre a sötétben meglapuló fegyveres Philipet.

vlcsnap-00007.jpg
Ha még többet akarsz megtudni a sorozatról, akkor megteheted a Cool Tv oldalán.

Címkék: The Americans
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2015.09.08. 13:08:08

Sok jót olvastam róla, úgyhogy elkezdtem nézni. Tetszik.
süti beállítások módosítása