Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ray Donovan 2x02 - Uber Ray

2014. augusztus 12. 09:00 - tinipuma

A mútkor ugye ott hagytuk abba, hogy Ray baseball ütővel kiegészülve indult neki jobb belátásra bírni az öregét a LA-be való visszatérést illetően. A terv első része sikeresnek tűnik, tartanak hazafelé, előzetes várakozásommal ellentétben Mick ábrázata makulátlan, semmi külsérelmi nyom, csak a kocsiajtóhoz van bilincselve a biztonság kedvéért. Felébred a pia és (remélem) az ütő okozta kómából, nyugtázza rögzített helyzetét, majd csevegni próbál holmi régi nyarakról. Pontosabban egyetlenegyről, mikor épp nem volt sitten. Meglepő, de Ray elmosolyodik a tengerbe veszett marha drága homárvacsis sztori hallatán, mikor is az alapanyagot Bridget javaslatára visszaengedték a vízbe. Nem tart soká az öröm, Ray érdeklődik: mellesleg nem azon a nyáron kezdtél dugni Claudettel?

Kicsivel később Mickey komolyra vált, tudja ő is, hogy ha a fia azt szeretné már halott lenne. Ray közli, hogy az FBI fejes óhajtja a jelenlétét, és nem, nem azért, hogy keblére ölelje és rohadt sok pénzt fizessen Sully kinyírásáért, mivel a hivatalos sztori más. Micknek csak annyi a dolga, hogy megjelenjen és utána fogja be a száját. Az öreg szemtelenkedik egy kicsit, majd a delfinjét látja újra, integet is neki. Ray nem érti, spirituális élménye volt, mondja, a fia szerint jó lehet, ha a kurvázás és a gyereked rommá veretése ilyesmit okoz, a helyében én leütném megint.

7.jpg

Cochran sajtótájékoztatót tart, fényezi magát rendesen, az ő irányítása alatt történt minden, Sully ölte meg Vant, az elhunyt ügynököt, kinek halála immár nem hiábavaló, a legkeresettebb személyt kivontuk a társadalomból, mondja. Pont. A társadalomból, ja, meg az élők sorából is, és nem ti, mondom én.

Rajtam kívül is vannak olyanok, akik nem veszik be a sztorit, szőke bostoni újságírónő győzködi főnökét, LA-be menne, merthogy Sully rohadtul nem volt nyolc hónapja Kaliforniában, mint ahogy az FBI állítja. Ez a csaj még nagy szart fog kavarni. A nő, miután főnöke elutasítja, Sully mamájához megy csevegésnek látszó kihallgatásra. Mamika elpanaszolja sorsát, korábban vitték a fodrászhoz, most meg nem, nincs már neki senkije. Minden Mick Donovan hibája, néger nőt dugott, azért.

8.jpg

Ray viszi Miceyt az FBI-hoz, ki is öltöztette az öregét, hogy fess legyen. Apus kicsit mismásol, aztán csak benyögi: tudom ám, hova tetted a pap hulláját. Kisfia rámutat, hogy ha köp, nem csak ő, az összes Donovan testvér mehet ülni. Mick a szobába érve előadja magát, "ide a jutalmat, kinyírtam Sullyt!", de Cochran lehűti. A faszi érti a dolgát, felvázolja a lehetőségeket: próbaidő vagy börtön. Attól tartok egyikben sincsenek jó seggű mexikói kurvák, pia és tenger, az öregnek nem is tetszik, de Ray is meglepődik. Próbálja győzködni a főzsarut, Mickeyt sokkal jobb a határon túl tudni, ott kisebb kárt csinál, de hiába. Az FBI-os nem kispályás, nem a jogszabály előírta köztisztviselő lesz az öreg valódi gardedámja, hanem maga Ray, ha mégse jön össze, akkor mindketten beköltözhetnek a sittre. Mellesleg tudja jól, hogy Franket, a fizetett ügynököt mivel tartja sakkban és közli, hogy neki sajnos nincs semmi rejtegetnivalója szóval kár a gőzért.

Mick és Ray érkeznek a terembe, apu azzal vádolja a fiát, hogy átverte, de az visszavág: akarja a bánat, hogy a környéken legyél, most még rád is vigyázhatok. Felérnek, az öreg szuperul adja elő magát, ünnepeljünk gyerekek, megjöttem, itt a pia, buli van. Gyerekei valahogy nem túl lelkesek, megértem, Daryll arcán még látszanak a szerető apa legutóbbi pénzszerző akciójának nyomai, ennek ellenére Mick pofátlanul megkérdezi: hát nem jól mulattunk? A fiú arca egy tanulmány. Rászólnak a faterra, Bunch épp józan, nehogy itassa, az érintett bólogat, jaja, még állásom is van. Kis optimista a lelkem, mondja is Raynek, most már minden jó lesz. Persze.

1.jpg

Ray nekilát, jelentést kér az összes helybéli felügyelőtisztről, kezd látszani milyen vonalon indulna. Magától Franktől akarja az infót, ő se kispályás, lesz itt még Donovan-Cochran meccs, előre örülök. Barátunk feszültséglevezetésképp meghágná az asszonyt, de az tiltakozik. Fáj neki, mármint a pinája, járni alig bír néha, utálja, hogy az ura csak így ráront. Ray arca érdekes, végül mégse erőszakolja meg az asszonyt, zuhanyozni megy, Abby utána, próbál a lelkére beszélni.

Lenát Ray később ráállítja Cochranre, mit lehet tudni, hátha sikerül valamit előásni. A csaj szkeptikus, meglátjuk. Mick az őrsön, épp a tisztjét várja, az unokájával cseveg közben látványosan, szerintem csak azért, hogy jó pontot szerezzen. A felügyelője egy nő, apus rögtön flörtöl vele, némi sikert azért el lehet könyvelni neki, legalábbis a drogtesztet ezúttal megússza.

2.jpg

Ray közben egy eladó házhoz megy, a hirdetést korábban a neje éjjeliszekrényén találta, a kunyhót megnézni viszont nem tudja, Ezra telefonál, gondok vannak, segítenie kell. Az irodában Deb fogadja, ő lett a felelős a rákgyógyászati alapítvány adománygyűjtéséért. Ezra azon problémázik, hogy nem jönnek a felajánlott pénzek, ebben kéne Ray segítsége, itt van mindjárt egy June Wilson nevű nő, aki nem kevesebb, mint ötmillió dollárt ígért, de nem fizetett egy centet sem. Barátunk nem örül, hogy ilyen piszlicsáré ügyekkel kell foglalkoznia, kisebb dolga is nagyobb ennél, de főnökét nem lehet meggyőzni, cseppet el van szállva, neki most magasztos, világmegváltó céljai vannak.

Abby eközben jógaórán, arcán a világ összes fájdalmával fekszik a matracán, már mindenki elment, de ő nem mozdul. Oktatója kérdezi, hogy mi a baj, rövid lelkizés után a nő alaposan lesmárolja, majd elrohan.

10.jpg

Ray az irodában, kaját visz a kollégáknak, ők meg jelentenek. Cochranről semmi, a faszi az első számú jelölt az FBI igazgatói posztra, tényleg nincs semmi zűrje. Megvannak viszont a felügyelőtisztek pénzügyi adatai, itt van használható infó, hurrá, lehet tovább menni. Rayt közben Frances várja, amiatt dühös, hogy a tesója folyton követi és fél, hogy neki, vagy a családjának baja eshetik amiatt, amit látott. Barátunk faarcára kiül a "bassza meg, még ezzel is nekem kell foglalkozni" kifejezés, de közli a csajjal, hogy biztonságban van.

Francest távozás közben az őt most is figyelő Terry próbálja elkapni, de a nő elküldi a francba, így jobb híján a testvérére támad, behúz neki egyet, majd megkérdezi: megfenyegetted a nőmet? Ray nem óhajt verekedni, viszonylag türelmesen elmagyarázza a begőzölt öcskösnek, hogy nem kéne a csajt vegzálni, családja van meg minden, arról nem is beszélve, hogy gyakorlatilag mindent tud a papgyilkolós sztoriról.

11.jpg

Az újságíró csaj közben Sully nőjének anyját faggatja. Kiderül, hogy hetente beszéltek, utoljára egy hónapja, mikor épp úton voltak Kaliforniába. Firkászunk szeme felcsillan az infó hallatán. Bónusznak kap egy fotót is a nőről és a kutyájáról. Vágás, az illető kutyus az ittasan fetrengő FBI ügynök, Frank ölében nyalogatja a whiskeys üveget, szuper. Szőkeség később a főnökével is közli az infót, az mégse küldi LA-be, sebaj, akkor megy magától.

Mickey a felügyelőcsajnak mutogatja az edzőtermet, tessék csak megnézni, jó kis hely ez. Szerencséje van, a nő tényleg normális, nem keménykedik, kedvesen hárítja az öreg nyomulását, figyelmezteti, hogy keressen munkát, aztán lelép. Mick később Conornak osztja az észt, rosszat tettél kisfiam, hátulról nem támadunk senkit, az gyávaság, szégyellheted magad, de bocsánatot, na azt egy Donovan nem kér. Conor csillogó szemmel hallgatja a nagyapja agyament baromságait.

3.jpg

Otthon Abby csomagot bontogat, vásárolni volt. Fehérneműt, akarom mondani szexruhát vett, arckifejezéséből ítélve nem feltétlenül a férjét akarja vele boldogítani, nocsak, lehet hogy mégsem olyan szörnyűek azok az ágyéktáji fájdalmak?

Főhősünk egy kaszinóba érkezik, ahol Avi várja, nagydarab fekete fickó az emberük, épp most vesztett tíz rugót. Ray munkához lát, rögvest az elkenődött pasas mellé telepszik a bárba. Annak persze marhára nincs kedve cseverészni, de kap egy italt, aztán még vagy kettőt és csak megered a nyelve. Csórikám nem valami nagy szerencsejátékos, a szerencsétlen csak a lányának akar szép esküvőt rendezni, a kiscsaj ugyanis kinézett magának egy tizenötezer dolláros ruhát, egyem a jó ízlését. A papa viszont a meglévő pénzét is elbaszta, ezért van úgy nekikeseredve. Ray megértő, nehéz lehet köztisztviselői fizetésből ennyi pénzt félretenni, ki is tesz egy vaskosabb borítékot a pultra. A másik arca megnyúlik: ki a fasz vagy te? Barátunk udvariasan bemutatkozik. Embere nem akar rögtön táncba menni, kicsit kéreti magát, a tizenötezres borítékon túl Ray rolexe is gazdát cserél, az üzlet megköttetik.

4.jpg

Abby az új "ruháját" próbálgatja otthon a tükör előtt, mikor üzenetet kap: Conor az edzőteremben van. Hívja is a férjét, hogy menjen a gyerekért, ezek szerint neki más dolga van? Elvitatkoznak kicsit arról, hogy mégis hogy került a kölyök egyedül oda (anyu előfizetett neki egy okostelefonos taxiszolgáltatásra, mert unja a sofőrködést). A teremben Conor és nagyapja épp boxedzést tartanak mikor Ray befut.

A gyerek nem óhajt az apjával menni, ő nem kér bocsánatot, ne is akarjon belőle puhányt csinálni senki, böfögi szépen vissza Mick hülyeségeit. Megérkezik az anyja is, szóval csak elindul. Abby az utcán hisztizik egy sort a férjének, miszerint az már megint hazudott, elhallgatta, hogy az öreg újra a városban van, meg egyébként is, talán nem is akarja megmenteni a házasságukat. Ray nem teljesen érti a kirohanást, a maga részéről azt se tudta, hogy meg kéne menteni.

5.jpg

Nincs sok idő családi gondokon rágódni, meló van, barátunk épp Ezra dolgában jár. Egy étteremben találkozik egy szikével és vegyszerekkel kortalan milffé szabott szőkeséggel. Kellemesen elcseverésznek, Ray ugye a felajánlott ötmillióért jött, a nő duzzogva kiállít egy csekket, így el kell adnia a műkincsgyűjteményét, de nincs mit tenni, Ezrától láthatóan tart a szöszi. Barátunk megszánja és eltépi a csekket, kár érte, a kórháznál esetleg hasznosan is fel lehetett volna használni a pénzt, így viszont csak a nő plasztikai sebészének és dzsigolójának számláját fogja alighanem gyarapítani.

Lena telefonál, Cochrant követi épp, aki egy bár parkolójában öltözködik: szakadt farmer, bőrmellény, kendő, lehet hogy mégiscsak talált valamit? Sajnos nem, a pasas csak egy zenekarban játszik a szabadidejében. Nem is rosszul.

12.jpg

Mickey az edzőteremben éppen lefekvéshez készülődne, mikor megzavarják. Szerencsejátékos faszi érkezik, az új felügyelő tiszt, szerintem be kellett volna zárni az ajtót. Apu először gyanútlanul kérdezi, mi történt Lupitával, de hiába, Ray kemény legényt vett a pénzéért. Mick egy percet nem maradhat tovább ezen a bűntanyán, itt fogadásokat szoktak kötni, az meg káros a próbaidősök lelki fejlődésére, szóval csomagoljon.

Gondos rendőrként elkíséri patronáltját az új szálláshelyére, kissé lepukkant szoba, ágy, asztal, szék, meg első ránézésre egy élemedett korú hűtő, mindez kb. hat négyzetméteren. Jó, az edzőterem se egy Sheraton, de ez azért mégis gáz, Mickey arca nyúlik rendesen. Felügyelő távozik, az ajtóból még visszaszól: ja és reggel ötkor kelés van, munkába mész pajtás, lerendeztem neked. Mick álla a padlón én pedig azt gondolom magamban hogy, Ray, barátom, ez szép munka volt. Lássuk, mit lép rá az öreg.

6.jpg

Ray anyut hívja, gyere, találkozz velem valahol, küldöm a címet, nem fogod megbánni. Abby még mindig duzzog, de végül csak elindul. Jól teszi, a randi az eladó háznál van, apu megveszi, neje boldog, helyreállt a családi béke.

Címkék: Ray Donovan
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2014.08.12. 11:41:44

Először is köszi szépen az írást, meg hogy átvetted tőlem a fele melót :P
Másodszor, a résszel kapcsolatban azért lenne pár meglátásom, aztán majd kiderül más hogy látja:
- az újságírócsaj rápusztulása a témára eléggé hajánál fogva előrángatottnak tűnik, kivéve ha később kiderül, hogy személyes indokok vezetik, egyelőre kicsit mű ez a ráizgulás
- Abby rámozdulása a jógaedzőjére kissé fura volt, bár sosem jógáztam :D
- Ahogy Ray becserkészte a szerencsejátékozó felügyelőtisztet, az zseniális!
- A kortalan MILF (hirtelen nem ugrik be a neve) szerintem alkesz, vagy drogos, én legalábbis úgy láttam...

Utóirat: Aki munkaidőben OLVASSA a kommenteket, annak kiscica farkincája a fülébe! /Tudja, akinek üzenem, a többiek ne vegyék fel ezt az inget :)/

Johnny336 2014.08.12. 14:23:45

@AaannnaaA: én munkaidőben olvasom, de tuti nem nekem szánod :D

A kortalan MILF tuti piás.

Én ma világosodtam meg, hogy Avi nem más, mint....dobpergés...Manny a Scarface-ből :)

AaannnaaA 2014.08.12. 14:28:11

@Johnny336: Ja, az IMDB is azt mondja, hogy ő az :)

tinipuma 2014.08.12. 17:28:57

@AaannnaaA: Szívesen :)
Szerintem ha a firkászcsaj megpiszkálja kicsit az FBI hazugságait, akkor Cochran se lesz annyira nyeregben mint most.
A kaszinós jelenet szerintem is hatalmas volt, de a vége is, mikor a pasas elköltöztette Mickeyt.

@Johnny336: Tényleg Manny volt, sose jöttem volna rá magamtól, mondjuk régen láttam a filmet :)

Is 2016.12.31. 12:44:47

@AaannnaaA: Igen, az újságírócsaj megvilágosodása és gyanúja elég erőltetett volt. A jógaoktatós ráugrást viszont meg tudom érteni a jelenlegi lelkiállapotában. Mickey meg rendesen rákerült a szopórollerre. Bár azt én sem igazán értem, hogy az FBI helyi főnöke miért is akarja a városban tartani. Mármint a forgatókönyvírók akaratán kívül.
süti beállítások módosítása