Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A célszemély (Person of Interest) 3x02 - Nothing to Hide

2014. július 31. 15:00 - AaannnaaA

Kora reggel Főncsi Medvét sétáltatja, Shaw pedig azzal próbálkozik, amibe már Johnnak is beletörött a bicskája két évaddal ezelőtt: követi kedvenc informatikusunkat, hátha megtud róla pár plusz infót. Naná, hogy nem jár sikerrel, Harold lazán lerázza, Johnba viszont belefut, végül pedig Főncsi hívja hősünk mobilján, és utasítja el udvariasan, hogy utána szaglásszon. Szívás. Mindenesetre irány az iroda, új szám érkezett.

Carter Cal sírját látogatja meg, amikor összefut Alonzo Quinnel, akivel kölcsönösen udvariaskodnak kicsit, majd a HR feje a lényegre tér: úgy tudja Beechert Elias emberei ölték meg, exnyomozónk viszont kételyeinek ad hangot, és távozik. Quinn ekkor felhívja egy emberét azzal, hogy Carter nem adja fel a Cal halála utáni nyomozást, ebből még gond lehet. Na ja. Távozóban Carter is telefonál, egykori társát hívja, nézzen utána, hogy áll a Beecher gyilkosa utáni nyomozás, amit némi hezitálás után Fuszkó meg is ígér.

1.jpg

2.jpg

John időközben már az új célszemélyt figyeli, Főncsi pedig az irodából sorolja a tudnivalókat: a tag Wayne Kruger, a LifeTrace nevű cég vezetője – a vállalat lényegében adatokat gyűjt emberekről (életük lehetőleg minél több területéről), és ezeket értékesíti. Nos, ha célszemélyünk tényleg ezzel foglalkozik, már itt zsigerből utálom, pedig asszem ilyet még egyetlen hogyvótban sem írtam le. Mindenesetre ez a tevékenysége Főncsi szimpátiáját sem nyeri el, de haladjunk. Wayne-t az irodájába ezúttal nem John, hanem Shaw követi, az álcája szerint itt dolgozik – lecsüccsen egy asztalhoz, és próbál észrevétlenül figyelni. Klónozza a férfi mobilját, azon át hallgatja Wayne tárgyalását.

A férfi leendő üzletfeleit egy meghökkentő ötlettel igyekszik meggyőzni arról, milyen szuper is az információval kereskedés: egyik tárgyaló partnerének ajándékot ad át, születendő gyermeke örömére. A tag álla leesik, ugyanis még senkivel sem közölték, hogy a felesége állapotos. Nos, mondja Wayne, az elmúlt hetekben megváltozott a fogyasztási szokásuk, elhagyták az alkoholt, ezzel szemben rengeteg tejterméket vásárolnak – ergo az asszony terhes. Ezt tudja a LifeTrace, minden apró információmorzsát összeszednek, hogy minél többet megtudjanak az emberekről, és így partnereik célzottan tudják őket ajánlatokkal megkeresni. (Én itt szeretném célszemélyünket fagyasztott, döglött macskával folyamatosan kupán csapkodni, addig, amíg mozog – nyugi, ezzel le is állok a személyes véleményem hangoztatásával.) Amikor tárgyalópartnerei egyike megkérdezi, hogy mindez nem ütközik-e törvénybe, Wayne nemet int azzal, hogy mindig akad, akinek nem tetszik a tevékenységük, de annak bizonyára rejtegetnivalója van. Neki nincs, fel is tette a profilját a cég honlapjára. Éljen.

3.jpg

Carterhez váltunk, járőrkocsijában ücsörög, célszemélyünket ellenőrzi Főncsi kérésére, de semmi extrát nem talál. Aztán bepattan a kocsiba új társa, és szegény exnyomozónk egy fokkal morcosabb lesz. Az akadémiáról frissen kikerült zöldfülűt Mike Laskeynek hívják, pincsikutyus tekintettel néz Carterre, aki egy szép barokk körmondattal letörli Mike képéről a rajongó vigyort, azzal útnak indulnak. Hehh, értem én, nincs kedve újoncok mellett óvónénit játszani.

Shaw még mindig bent csücsül a LifeTrace-nél, egyelőre működik az álcája, bár amikor a takarító a szemetesét akarja megközelíteni, úgy rámarkol a nála két súlycsoporttal nehezebb férfi alkarjára, hogy az rögtön kereket old. Igen, mosolygós de harapós a néni.

4.1.jpg

Wayne kellemetlenséggel szembesül: az asszisztense közli, hogy a mai céges buli szervezéséhez főnöke hitelkártyáját használta volna, de az étterem visszadobta, tán nincs rajta lóvé. A főnök morog egy kört, a kollégájának mondja, hogy szerinte az asszisztense dekoratív, de ostoba, mint a tök.

Este a partyn ott van John és Shaw is, ez utóbbi két pofára tömi magába az ingyen hamit – mehh. John és Főncsi az ügyről beszélnek. Harold annyit derített ki, hogy vannak, akiknek nem tetszik Wayne cégének működése (naná), de a férfi minden erre utaló jelet megpróbált eltüntetni a netről – még egy csoportos per is folyt a cég ellen, egyelőre nem tudjuk meg milyen témában.

Az este fénypontjaként Wayne egy kisfilmet indít el, amit a feleségének szán arról, mennyire szeretik ők egymást: közös életük képei villannak fel lágy zene kíséretében. Aztán a zene bedurvul, és a szerelmes férj arca helyett a félredugó férj képei villannak be – a társaságnak leesik az álla. Célszemélyünk rájön, hogy valaki babrált a felvétellel, azonnal leállíttatja, de már késő: az asszonytól begyűjt egy pofont, a kollégáktól meg jópár tucat lesajnáló pillantást. A céges bulinak vége. Főncsi szerint Wayne számát nem azért kapták, mert valaki meg akarta alázni, a helyzet ennél csak rosszabb lesz, ideje megtalálni, ki műveli ezt vele.

4.2.jpg

Másnap reggel Shaw azzal hívja Főncsit, hogy megszerezte az étterem biztonsági kamerájának a felvételét, azon rajta van, ki szabotálta a házaspár szerelmetes videóját. A nő azok közül való, akik beperelték a LifeTrace-t, mert az általuk gyűjtött személyes adatokkal valaki visszaélt. A pereskedők között akadt, akinek a nevében bűntényt követtek el, volt, akit zaklattak, sőt olyan is, akinek a lányát a zaklatója megölte. Az, aki tegnap este kitolt Krugerrel, az áldozatok egyike, Karen Mills – Főncsi Cartert küldi a nyomába.

Exnyomozónk tehát igazoltatja Karent, és közben kifaggatja az előző este történtekről. A nő elmondja, hogy valaha vőlegénye volt, de a LifeTrace oldalára exbarátja szexképeket töltött fel róla, amit persze meglátott a vőlegénye, és ezzel odalett a boldogsága. Aztán kapott postán valakitől (ő sem tudja kitől) egy DVD-t, benne az instrukciókkal, hogyan vághat vissza Wayne Krugernek, ő pedig megtette. Carteren látom, hogy együtt érez a nővel, így útjára küldi egy ejnye-bejnyével és azzal, hogy a csomagot amit kapott, adja le az Őrsön Fuszkónak. John és Főncsi minden szót hallott, szerintük azt kell megtalálni, aki a csomagot küldte, mielőtt további húzásai lennének.

5.jpg

Wayne az irodájában egyre nehezebb helyzetbe kerül: először az asszisztensnője mond fel, mert valaki felvette és eljuttatta hozzá azt a tegnapi beszélgetést, amiben a főnöke dekoratív töknek nevezte; aztán tegnapi tárgyalópartnereit látja távozni, akik szóba sem állnak vele, pedig ma kötötték volna meg a nagy bizniszt. Egy szót sem ért az egészből, a tárgyalóterembe rohan, ahol munkatársai végre felvilágosítják: a profilját, amit tegnap nagy boldogan feltöltött a LifeTrace honlapjára valaki meghekkelte, így nyilvánosságra került, hogy fiatalon sitten volt ittas vezetésért. Nem csoda, hogy leendő üzleti partnerei ilyen sietősen távoztak. Társainak most már elegük van a lúzer Wayne-ből, és egyszerűen szabadságra zavarják. Célszemélyünk totál begőzölve puffogja, hogy kideríti, ki műveli mindezt vele, aztán helyrehoz mindent.

Ezzel eltrappol, beszáll a liftbe, ahol újabb kellemetlen meglepetés éri: ismeretlen számról hívják, egy eltorzított hang közli vele, hogy túl sok embernek ártott, azzal a lift zuhanni kezd – valaki meghekkelte ezt is. Főncsi sem tud közbelépni, mert a lift rendszere nincs hálózaton. John gyalogosan rohan az épület tűzépcsőjén lefelé (nem tudom miben reménykedik, talán, hogy előbb leér, és elkapja zuhanás közben a liftet? – múltkor már játszott Batmanust a 2x15. részben, meglehetős sikerrel, meglátjuk most mire jut). A parkoló szinten végül rendben megáll a lift, nem csapódik be kinyiffantva ezzel a célszemélyt, hanem simán kinyílik az ajtaja, amin a meglehetősen megviselt Wayne kitántorog, az autójába pattan, és gázt ad. Ekkor ér le John, trappol a kocsi után, de már nem éri el - így nehéz lesz Krugert megvédeni.

6.jpg

Nem sokkal később Főncsi kideríti, ki áll Wayne bankszámlájának kiürítése hátterében – nincs min meglepődni, egy tag a csoportos per résztvevői közül, akihez szintén névtelen küldeményben érkeztek az információk, hogyan tud kitolni a LifeTrace vezetőjével, és ő élt a lehetőséggel. Viszont a perben szerepelnek még pár százan, nehéz lenne mindenkit lenyomozni, így az értelmi szerzőt kell felkutatni. Addig is nem ártana Krugerre vigyázni, ez John feladata – a célszemély még a kormányt tekeri, Főncsi bemérte merre jár, így hősünk utána ered.

Carter és Mike egy gyilkosság helyszínén vannak, persze nem nyomozni, csak a helyszínt biztosítani. Zöldfülűnk most lát először holttestet élőben (he-he), ezért nemcsak a füle, hanem a feje is elzöldül, mielőtt megörvendeztetné társát egy rókakölyökkel. Carter, hogy rosszkedvét feledje (vagy inkább tetézze) felhívja Fuszkót, hogy legyen olyan jó, és tartsa be az ígéretét, nézzen bele a Cal halála utáni nyomozás aktáiba, amit a férfi meg is tesz, de okosabb nem lesz, mert az akta zárolva van. Nyilván túl sok a kíváncsi szem, aki ugyanerre akarna pislogni.

7.jpg

Kora este van, mire John végre utoléri Wayne kocsiját. Célszemélyünk Peter Colliert hívja, ő egyike a tegnapi tárgyaláson részt vett leendő üzleti partnereknek, akik aztán ma reggel sietve távoztak, mikor meglátták Wayne priuszát. Colliernek csupán a hangpostája felel, erre mondja rá a kétségbeesett cégvezető, hogy találkozzanak, és hozzanak helyre mindent. A következő pillanatban azonban elveszti az uralmát autója felett – kívülről meghekkelték a járművet, a kormány és a pedálok irányíthatatlanok. John és Főncsi is észleli a helyzetet, de tehetetlenül nézik végig, ahogy a férfi autója tripla szaltót vet, majd az oldalára fekve megáll. A célszemélyünket ért mai rengeteg szarság között megvan az első szerencsés motívum: egészben kászálódik ki az autóból, John pedig segítő kezet nyújt neki mindehhez.

Kruger így hamarosan zsákkal a fején hőseink biztonságos lakásában találja magát, Főncsi, John, Shaw és a figyelmeztetően morgó Medve társaságában. Kérdésére, hogy mégis mit keres itt, John ad tömör választ – megpróbáljuk kideríteni ki próbálja kinyiffantani. Főncsi ennek érdekében szorgalmasan dolgozik a laptopján, és rájön, hogy a LifeTrace elleni csoportos per áldozatai közül a megölt lány nevében édesanyja perelt, az apjáról, Stu Sommersről a perben nem esett szó. Most, hogy jobban megnézi az adatait, rájön, hogy három hónappal ezelőttig mérnökként dolgozott, azóta viszont mindenes Wayne cégénél (igen, ő az, akinek Shaw a karjába markolt, hogy húzzon a szemeteskosara mellől). Nyilván így került közel Kruherhez, és a képességei is megvannak egy lift vagy egy autó megbuherálásához. Jó, most már legalább tudják, kit keresnek. John a LifeTrace-hez indul, talán Stu ott tartózkodik, Shaw pedig a férfi lakására.

8.1.jpg

8.2.jpg

Főncsi és Wayne kettesben maradnak a lakásban, ez utóbbi meglehetősen izgága, nem bír a valagán, Főncsi nyugalomra inti, Medve pedig morran egyet a nyomaték kedvéért. Sok foganatja nincs a dolognak, fél óra sem telik el, és Wayne sunyiban a telefon után nyúl – nem jár szerencsével, Főncsi kihúzza a vezetéket a falból. Célszemélyünk szájkaratét vív Főncsivel, mert szerinte az adatokkal kereskedés igenis fontos, és nem tehet róla, hogy ezzel valaki visszaélt, és emiatt egy lány meghalt, és az idióta apja bosszúból most meg akarja őt ölni. Főncsi kiakad, látom a fején, de azért higgadt marad: ha Wayne annyira az üzeneteit akarja lehallgatni, hekkeljék meg a mobilszolgáltató szerverét, onnan is hallhatják amit kell. Így is tesznek, Wayne pedig cefet izgalomba jön az üzenettől, amit kapott: az elszalasztott nagy biznisz egyik tárgyalópartnere, a korábban általa újra megkeresett Collier rábeszélt a rögzítőjére azzal, hogy találkozzanak egy hotelben, és tárgyaljanak, hátha helyre lehet hozni a dolgokat. Főncsi szerint nem tanácsos odamenni, mert Collier üzenetét más is lehallgatta, vszg Sommers, és a hotelben fogja várni, hogy kinyiffantsa célszemélyünket. Főncsi ellenvetései azonban nem érnek célt, Wayne egyszerűen lecsapja egy vázával (hogy rohadnál meg!!), sőt mivel kifigyelte, John melyik fiókba tette a stukkerét, azzal felszerelve távozik.

Harold arra tér magához, hogy Medve nyalogatja a képét, konstatálja az eltűnt fegyver tényét, és értesíti az esetről Johnt azzal, hogy azért Medve némi kárt tett a célszemélyben, mielőtt az lelépett (azt mondjuk nem értem, a torkát miért nem harapta át, ha már a gazdit bántotta – jókora koki az íróknak, de haladjunk). John épp Sommers szekrényénél van a LifeTrace-nél, megtalálja benne a megölt lánya fényképét. A férfi nyilván a hotelnél lesz – ideje ennek a sok szarságnak véget vetni.

9.1.jpg

9.2.jpg

És tényleg, a hotelben Sommers várja Krugert, aki azonban már tudja, hogy ő üldözi, így fegyvert fog rá. Rövid szájkaraté után célszemélyünk arra kényszeríti Stut, hogy vele menjen a találkozóra, amit Collierrel beszélt meg. Amikor belépnek a helyiségbe, tárgyalópartnere közli, hogy csupán udvariasságból jött el, személyesen akarta közölni, hogy nincs biznisz. Wayne teljesen bepörög, előrántja a fegyverét, Stura fogja azzal, hogy ő okozta minden problémáját, ami miatt az üzlet ugrott, szóval ismerjen be szépen mindent, hogy újra helyrejöjjön az élete. A férfi azonban tökösebb legény, Krugerre ugrik és elszedi a stukit.

Ekkor lép be John, és némi lelkizéssel rábeszéli Stut, hogy adja át a fegyvert, ne legyen gyilkos, még ha a lánya emiatt a gyökér miatt halt is meg. A férfi lenyom ugyan egy nagymonológot a LifeTrace és annak vezetője felelőtlenségéről, de végül átadja a fegyvert.

10.jpg

Hirtelen két lövés dördül, az egyik Johnt találja telibe, a másik pedig Wayne-t, baszki!! És hogy ki lőtt? Collier! Stu marad egyedül talpon, Collier pedig szónoklatba kezd: ő küldte a csomagot, adott lehetőséget a férfinak a bosszúra, de most már vége, távozzon. Stu el, Collier pedig a fetrengő Krugerhez lép, és a nagymonológ folytatódik: nem egyedül dolgozik, ezrek vannak még, akik ugyanígy éreznek azzal kapcsolatban, ha valaki elveszi a személyiségüket, a magánéletüket – legyen az egy cég, vagy a kormány. Ez volt az első lecke, hogy igenis visszavágnak mindenért, de Wayne valószínűleg nem értette meg, így hatásosabb üzenet kell, azzal szó nélkül még egyet a férfiba durrant, aki leadja a kanalat, Collier pedig elsétál (én pedig az államat keresgélem).

Főncsi ledermedve hallgatja az eseményeket a fülesén. Mikor a gyilok távozik, John megmozdul, így kiderül, hogy golyóálló mellény volt rajta (a kurva életbe, remélem ezentúl minden részben felveszi!), és amikor Shaw végre beszédül, együtt elbaktatnak.

11.1.jpg

11.2.jpg

Másnap reggel Cartert látjuk, munkába indul zöldfülűje társaságában. Mike mondani akar valamit (Carter kínlódva sóhajt): sűrű nyelvcsapásokkal élteti exnyomozónkat, pl. azért akart a társa lenni, mert az akadémián sokat hallott róla - a nő végül barátságosra veszi a figurát.

John, Főncsi és Shaw Medvével sétál az utcán, és közben az esetről beszélgetnek. Harold kiderítette, hogy Collier csak pár hónapja dolgozott a munkahelyén, mára már persze eltűnt. A LifeTrace áldozatai az ország különböző pontjairól kapták a küldeményeket, amik a bosszújukhoz segítették hozzá őket, tehát Collier igazgat mondott azzal, hogy sokan vannak azok, akik felveszik a harcot a Wayne-hez hasonló emberekkel és cégekkel. Főncsi szerint ha ez tényleg az első lecke volt ettől az ismeretlen csoporttól, félő, mi jöhet még ez után? Nos gyanítom, nemsokára megtudjuk.

12.jpg

 

... végül pedig térjünk vissza régi jó szokásunkhoz, íme egy nagy adag Medve, szeretettel ...

Bear2.jpg

Bear1.jpg

Bear3.jpg

Bear4.jpg

Bear5.jpg

38 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lorelai21 · http://thepeoplewithdisabilities.wordpress.com/ 2013.10.31. 12:32:13

NNnnna, én leszek az első gratuláló!!! :)) Bevallom, nem láttam még a részt, de elolvastam... :)) Hát, Medve talán jól tette (höhö, az írók írták, h mit csináljon, de mindegy), mert lehet, hogy ha nagyon ugrált volna, még a végén lepuffantotta volna ez a gyökér... Bár akkor meglincselik az írókat!!! Ugye???

AaannnaaA 2013.10.31. 13:04:20

@lorelai21: Köszi :)) De ne lődd le magadnak a poént, inkább nézd meg, utána olvasd, izgalmasabb, hidd el :)

A Medve dologban végülis egyetértünk, én sem nevettem volna, ha beledurrantanak, de van ő olyan képzett gyilok, hogy a fegyver ellenére elharapja a torkát annak, aki bántja a gazdit. Viszont akkor nem lett volna tovább a sztori, így ez a megoldás született. Nem lett rossz ez sem, de azért amilyen szimpi volt a jelen célszemély (mint fentebb írtam), én azért megnéztem volna mondjuk egy fél leharapott füllel :))
(Azt, hogy a végén leadta a kanalat, igazán sajnáltam.)

higeona 2013.10.31. 13:31:27

A Medve dolgot én sem értettem. Szerintem még az előtt le tudta volna kapcsolni a fickót, mielőtt az megszerzi a fegyvert. Már, ha az írók úgy akarták volna. A másik, amit nem értettem, hogy John miért nem puffantotta le Colliert. Mármit nyilván fájt az a lövés meg minden, de hát a fickó nem is felé nézett. Ráadásul John ennél húzósabb helyzetekből is kimászott már, és most még fegyver is volt nála. Áhh! Tény, hogy a fickó egyáltalán nem volt szimpi, de izgalmas lett volna megnézni, hogy hogyan változik meg a történtek hatására.
@lorelai21: Nagyon remélem, hogy Medvének nem esik bántódása. Ha mégis, ígérem saját kezűleg csapok szét az írók között. :)
@AaannnaaA: A hogyvolt persze ismét király!

AaannnaaA 2013.10.31. 13:50:59

@higeona: Aranyos vagy, köszi :)
Szerintem John csak azért nem lőtte le Colliert, mert a férfival egy új történetszálat vezettek be, és azt halottan nehezen tudná véghez vinni. Úgyhogy mondták neki az írók, hogy John fiam most ne lőjj.... :)
Medvéről különben már eszembe jutott, hogy milyen király rész lenne, ha egyszer állatorvos lenne a célszemély, és kamuból oda hordanák a vaut. Szerintem tök jól meg lehetne írni egy ilyet.

Pácsó Ármándó 2013.10.31. 13:51:52

@higeona: Ezt a Medve dolgot én sem értettem. Nekem inkább kutyára hasonlít! :-)

higeona 2013.10.31. 13:58:41

@Pácsó Ármándó: :D
@AaannnaaA: Tudom, de haldokolva is elnyököghette volna, hogy ezren vannak, és ez csak az első lecke volt. "Engem megölhetsz, de az semmin nem változtat MUHAHAHAAA!" Mindezt nyilván suttogva, miközben némi vég csordogál a szája szélén. Mennyivel fanatikusabbnak hatott volna. (Lehet, hogy elmegyek forgatókönyv írónak?)
Amúgy, ha nem tudnám, hogy nem láttad a következő részeket, azt hinném, hogy spoilerezel.

AaannnaaA 2013.10.31. 14:00:33

@higeona: Nem, nem láttam. Úgyhogy ha spoilert emlegetsz, nekem lövöd le a poént, Te csúnya! Helló!!

higeona 2013.10.31. 14:08:18

@AaannnaaA: Direkt volt. ;D
Amúgy nagyon jó képeket szedtél ki! A másodikon tök jól látszik, hogy itt akkor most ki mennyire akar jópofizni a másikkal, és ki vesz kit komolyan és mennyire. De a nyolcadik is különdíjas.

AaannnaaA 2013.10.31. 14:26:50

@higeona: Nyakon foglak vágni, most mehetek haza a két (három) fennmaradó részt megnézni. Pedig pont úgy akartam, hogy megnézem, rácsodálkozom, megírom - úgy az igazi, Te ünneprontó :)) Legközelebb találkozunk, fagyasztott macskával várlak....
Ja, a nyolcadik kép nekem is a kedvencem.

higeona 2013.10.31. 14:54:35

@AaannnaaA: Ünneprontó? Én? Nemis! Hát, mondtam én egy szóval is, hogy nézd meg őket? Nem. Naugye. :D

AaannnaaA 2013.10.31. 14:57:19

@higeona: Oké, nem nézem, de úgy hogy lesz belőle hogyvót??
(Ne ronts a helyzeteden, mert fagyasztott kutya lesz belőle, az nagyobban üt. Asszem Murphy kezdhet aggódni :)

higeona 2013.10.31. 15:01:53

@AaannnaaA: Képes lennél lefagyasztani egy kutyát, csak hogy fejbe vágj vele? Teeeee! De úgy is én vagyok az erősebb :P

AaannnaaA 2013.10.31. 15:04:54

@higeona: A következő spoilernél megteszem! :)

nautilus64 2013.10.31. 15:09:16

@AaannnaaA: Murphy-t ne bántsd, mert én meg akkor fagyasztott csirkével ütlek meg! :) (utána felengedjük és megsütjük a csirkét :D )

higeona 2013.10.31. 15:17:09

@AaannnaaA: Nem is én spoilereztem, ez nem ér!
@nautilus64: Épp most adtam le a rendelést Gabbánál, de a csirkéből is megkínálhattok. ;)
Az az érzésem, hogy az a Murphy, akiről beszéltek, nem az aranyköpéseiről híres. Szóval, ki ő?

AaannnaaA 2013.10.31. 15:29:20

@nautilus64: A sütésben benne vagyok, az előtte lévőket hagyjuk :)
@higeona: Murphy egy szép német juhász (így írják?) vau, szerintem találkoztál vele...

higeona 2013.10.31. 15:36:04

@AaannnaaA: Igeeeen, tudom, hogy emlékeznem kéne rá, de nem megy. nem ugrik be, hogy hol találkoztunk. Segíts még! :)

nautilus64 2013.10.31. 20:24:03

@AaannnaaA: @higeona: akkor vattacukorral ütjük el az időt és AaannnaaA-t a sült csirke után... :-) de előtte bemutatunk Murphy-nek újra :-)

Lackapac 2013.11.01. 15:47:04

@AaannnaaA: Ez egy kiemelkedően jó hogyvolt volt, tetszett a sok vicces szófordulat. John-nak tudomásom szerint eltört a bordája és eszméletlen volt, azért nem lőtt vissza. Egyébként golyóálló mellényt már sok rész óta hord, és korábban is volt rá szüksége. Ő is tudja, hogy azért a golyók nem pattannak csak úgy le róla.

AaannnaaA 2013.11.01. 18:19:21

@Lackapac: Szia! Örülök, hogy visszatértél, nemcsak olvasni, hanem hozzászólni is!
Igen, a törött borda stimmel (utólag nem is értem, a hogyvótba hogy nem került bele, bár az uccsó képen látszik, ahogy fogja a fájós oldalát), és nekem is eszméletlennek tűnt, viszont azért gondolom szándékos írói húzásnak a kiájulását és a vissza nem lövését, mert pl. amikor az előző évad 2x04-ben Riley Cavanough (célszemély), vagy Shaw beledurrantott, korántsem veszítette el az eszméletét, most mégis mitől? Gondolom azért, hogy a leendő új történetszál felvezetője elmenekülhessen.
Mondjuk az is igaz, amikor az 1x20-ban Tommy Clay (célszemély) rálőtt a mellényére, akkor is elvesztette az eszméletét, és Carter lapátolta össze őt a kórházban.
Az okosok majd megmondják, hogyan lehet, ha mellény van rajta, egyszer meg sem kottyan neki, egyszer meg így kidől...
Hm?

nautilus64 2013.11.01. 20:46:01

@AaannnaaA: az én "nagyokosom" azt mondja, hogy azért nem támadott a kutya halálosan, mert nem kapott rá utasítást.

A mellénnyel kapcsolatban pedig lehet, hogy ha úgy találják el, akkor el is ájulhat az ember.

Viszont ez a rész csak annyiban tetszett, ahogy szívatták az eheti célszemélyt. :-) Bár igzán nem számoltam rá, hogy kinyírják.

Most tényleg? Megint valami eszement ellenség/ellenfél? Nem fognak tetszeni.

Tényleg! Az írást dícsértem már? :-) Nem? Akkor megragadom az alkalmat...

nautilus64 2013.11.01. 20:49:13

...és megdicsérem. :-)

Shaw-ról, erről az állandó lövöldözési mánijájáról nekünk Rico jutott eszünkbe, aki mindig robbantani akar... :-)

AaannnaaA 2013.11.01. 20:51:48

@nautilus64: Jókat írsz, ez is egy lehetőség mind a kutya, mind a mellény szempontjából.
Kíváncsi vagyok kapunk-e más véleményt is komment formájában...
A dicséretet köszi, májam csókoltat.
Le vagyok lassulva, Rico miben is van?

AaannnaaA 2013.11.01. 21:09:51

@AaannnaaA: Jaj, leesett, lassú a reakcióidőm :))
A hasonlatod tényleg megáll :)

Flankerr 2013.11.02. 19:56:00

"azt mondjuk nem értem, a torkát miért nem harapta át, ha már a gazdit bántotta – jókora koki az íróknak, de haladjunk"
Ez nekem is feltűnt. Tipikus irói inkozisztencia húzás, hogy a történetbe lehessen tovább lépni.
Az elájulás Resse-nél. A fizikai sokk ,amit egy golyó okoz, függ a távolságtól, és főleg a felhasznált fegyver és lőszer erejétől, a becsapódás helyétől és szögétől. Szóval belefér, hogy van ,amikor elájul, és van ,amikor nem.
Én "örülök", hogy meghalt a célszemély, mert "ilyen is kell". hogy ne érezzük az, hogy mindig a jó nyer.

AaannnaaA 2013.11.02. 20:22:17

@Flankerr: Köszi a gondolatokat a golyó/eszméletvesztés témában, hasonlón gondolkodtam magam is.
A célszemély halálánál pedig majd lefordultam a székről, úgy meglepődtem, de igazad van, nem baj, ha nem egy illatos, virágos réten sétálunk állandóan, kell lennie ott némi kutyakakinak is :)) Úgy életszerűbb. Ugye.

lorelai21 · http://thepeoplewithdisabilities.wordpress.com/ 2013.11.03. 12:03:21

Hát ja, asszem ezért a pörszönofinteresztért senkinek nem sírt a szája... Nem lehet mindig Leon-t megmenteni, vagy egy tündéri, egyemmeg babát, ugye... Bár arra azért kíváncsi lennék, hogy nem fordult-e meg az írók fejében, hogy John azt mondja: hát, vele is csak többen vagyunk, inkább vegyünk ki egy szabadnapot, és üljünk be sörözni! :)Ilyesmit ugye már mondott a maffiavezéres részben...

AaannnaaA 2013.11.03. 14:22:48

@lorelai21: Igen, de azok alvilági gyilkosok voltak, nem egy fasz cégvezető. Nakkülönbség.
John nem fog ilyet mondani, Shaw viszont egyszer már benyögött hasonlót (ne kérdezd melyik részben, nem ugrik be, a hogyvótból meg kimaradt), mire Főncsi letromfolta, hogy "mi sem sem mérlegeltünk, amikor magát megmentettük".

lorelai21 · http://thepeoplewithdisabilities.wordpress.com/ 2013.11.03. 14:43:42

Ott a pont! :)) Akkor én biztos nem leszek meghívva Főncsi csapatába, mert én biztos nem strapáltam volna magam érte...

Lackapac 2013.11.03. 21:57:33

@AaannnaaA: Ami azt illeti az pont ebben a részben volt :D

AaannnaaA 2013.11.03. 22:45:04

@Lackapac: Jogos. Már a kettővel későbbi hogyvótját írom, kicsit keverednek a mondatok. Hja, hol vannak már azok a legendás idők, amikor még minden részt vagy ötször láttam - persze nem egymás után. (Elárulom, az az első évad volt, a másodikkal még nem sikerült eljátszanom ezt a mutatványt, pedig nem ártana még egyszer újra nézni, csak időm nincs rá).

Köszi, hogy kisegítettél!

lorelai21 · http://thepeoplewithdisabilities.wordpress.com/ 2013.11.04. 12:10:47

Na, akkor talán nem is írtam akkora hülyeséget...!!! :)) Egy húron pendülök Shaw-val?? Ez milyen!!! :))

Lackapac 2013.11.05. 22:11:25

@AaannnaaA: Szívesen, a munkám itt véget ért :D

AaannnaaA 2013.11.06. 06:59:14

@Lackapac: Az lehet, de kezdődik holnap kilenckor, a köv. rész hogyvótjánál. Olyan könnyen nem szabadulsz, ha már vállaltad az állást :)

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2014.08.04. 10:56:00

Ami a meghekkelt Range Rovert illeti ("a kormány és a pedálok irányíthatatlanok"), ma még igencsak lehetetlen, meredeken futurisztikus.
Ugyanis egyszerűen nem engednek drive-by-wire autókat forgalmazni, félnek a megbízhatatlansági problémáktól, fizikai kapcsolatnak kell lennie a kormány és a kerekek között pl. Tudtommal egyetlen kereskedelmi forgalomban létező steer-by-wire autó van, az Infiniti Q50.

AaannnaaA 2014.08.04. 19:07:21

@bonifac: Köszi szépen a plusz infót (az előző résznél is), mindig örülök, ha jön valaki, aki ilyesmiben jobban otthon van.
süti beállítások módosítása