Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Chicago Fire 1x02 - Szerelem életre-halálra

2014. július 24. 15:10 - sdt

A második rész első néhány perce természetesen a „mitörténteddig” összefoglaló, igaz, ha valaki hetente-kéthetente nézi, még ezzel is komoly memória kell a mozaikok összerakásához.Hogy húzzam az időt, Chicagóról sajnos mindig eszembe jut egy aranyos anekdota, reméljük nem igaz, mert nagyon kínos. Valamelyik komolyabb nagyváros komolyabb koncertzenekara koncertet adott Chicagóban. A részletek Beethoven műveiből rakódtak össze, nagy siker, persze Beethoven mindig az. Előadás után polgármester fogadást ad, pohárköszöntőjében valami nagyon udvariasra készül, ami így sikerül. „Chicago nagy város, többmillió lakossal, iparral, vágóhidakkal, sportjelennel és -múlttal, sok tehetséges lakos gazdagítja közösségünket, de állítom, nincs közöttük három, aki ilyen zenét tudna írni, mint Beethoven.” Szóval egy pici jelenet arról, hogy Severidge meglátogatja az elhunyt tűzoltó feleségét, hogy van, de nagyon furcsás a viselkedése, szerintem az érdekli, lebzselnek-e elhunyt barátja felesége körül, ez ügyben főleg az amúgy teljesen ártatlan Caseyre pikkel, de nem mondja ki. A feleség láthatóan nem szereti a felesleges felügyeletet, másrészt ki is mondja, a sorscsapásért Severidgét hibáztatja.

vlcsnap-2014-07-24-09h12m53s91.png

Magánlakás kicsi tüze, mint kiderül, konyhatűz, rémült férfi áll a lángoló sütő előtt, na, most aztán ezért kirak a lakásból a fullbarátságtalan háziasszony. Casey is látja, hogy az asszony valóban egy mindenre képes Brehm, ezért gyorsan kitalál valami műszaki marhaságot, és rákeni a lakóra, hogy tulajdonképpen ő mentette meg a házat. Severidge levezetésként Mills egzecíroztatja, de érződik, a valóságban Casey-t szeretné orrbakormányozni. Az állomáson mindenki nyűgös, Otis pld. az egység festett címerét, a kecskét akarja lecserélni. Boden kapitány felhívja a figyelmet az egység kertipartijára, igaza van, mint mindig. Járókerettel, mint afféle aknakeresővel bebiceg Hermann, de miután látja, hogy aggódó család nincs csak aggódó kollégák, felpattan, táncot jár, és ha valaki ebből nem látná, bejelenti, meggyógyult. Boden bemutatja az új adminisztrátor hölgyet, akiről sugárzik a kiszéphaénnem önelégült tartás. A fogadtatása körüli viszolygás megül a levegőben.

Fennforgás van, újabb hívás, ezúttal beszakadó alapozás vitt magával egy munkást. Kiderül, a vízzel teli tömlő lemászórúdként is jól szolgál, többen körülveszik a betontömb alá szorult munkást, aki rémülten mondja, mindezek ellenére ő még csak-csak, de társa mélyebbre esett, ott nagyobb a baj. Severidge lemászik, pedig nemcsak sérült állapota instabil, az épület is az. Severidge nem mondja, de a képire van írva, hajjaj. Belső vérzés, vérkeringés-összeomlás, súlyosan roncsolt végtagok. A kimentés egyetlen lehetséges módja: baleseti sebészt hívnak a helyszínre, amputációhoz. Sérült megdöbben, láb nélkül megy fel, ha felmegy. Borzasztó. Sebészt a gyorsaság érdekében helikopterrel hozatják, látszik, ez nem kismagyarország, ahol pár napja a filmen inneni valóságban csak órák alatt sikerült kideríteni, hogy az életveszélyes állapotú beteget a területi illetékes kórház és más, felvételtől elzárkózó kórház helyett saját betegei rovására melyik cég vegye fel. Kelly már maga is levágná tűzoltófűrésszel a lábat, csak menekítse a beteget, aki mindent tud és Kellytől telefont kér, de mint kiderül, nem telefonálni akar. Vált a kép, megjön a baleseti sebész, Kelly épp kimászik – közli, másnak visszamászni már nem kell. Sajnos. Tűzoltók kollektíve rosszul vannak, még a kocsik is csak vánszorognak visszafele az állomásra.

 vlcsnap-2014-07-24-09h21m08s146.png

Az állomáson Hermann és számos gyermeke köszönetet mond a mentőslányoknak. Otis még mindig a kecskés címernél tart. A tárgyalóban egy szakértő magyarázza, szerinte műszaki hiba történt Darden halálakor. Kelly hangulata a mélyponton, nem tudni, attól-e, hogy a válla fáj, igazándiból sejtjük. Millst közben felhomályosítják, a kerti parti díszegyenruhát követel. Kiderül ez olyan parti, ahova mindenki jön, még Casey barátnője is rábeszélteti magát, no meg Darden felesége is ott lesz.Ebben a városban folyton fennforgás van, most a mentőslányokat kapja telibe egy új hívás. Részeg amerikai, akinek angol ősei feltehetően a Mayflowerrrel jöttek, ír kocsmában akart egy kis lokálpatriótizmus keretében kikapcsolódni, úgy látszik, ezt erősen hangoztathatta, mert vérző fejjel épp a pult alatt fekszik. Pultos biztosítja a mentősöket, minő pech, senki nem látott semmit, nagyon túlzsúfolt a kocsma. A sérültet kicipelik a kocsihoz, szépen be van b…, bocsánat, rúgva. Utolsó erejével megfogja Dawson fenekét, majd konspiratív ájulásba zuhan.

vlcsnap-2014-07-24-09h23m31s56.png

A kórházban Dawson az egyenjogúság nevében kerti partira (értsd randi) hívja a szimpiorvost, hiába, ha az embernek szakkérdésben igazat adnak, a nevezett csak szimpatikus lehet.Kerti buli. Megérkezik Mills, díszegyenruhában, persze a sok atlétatrikós két sör közt jól kiröhögi. De van bennük emberi érzés, mert az első arra tévedő csinos hölgynek már felpattanva, nemhogy kapitányként, egyenesen tűzoltóparancsnokként mutatják be az újoncot. A hangulat jó, csak Severidge üldögél „nincs semmi bajom,” arckifejezéssel. Dawsont hergelik a részeg angol fenékfogdosása alkalmából. Severidgének nincs jó napja, Heather (Dawson) rövid úton ismét értésére adja, hibáztatja. Mindezt gyorsabban lezavarja, mint ahogy leírom, hiába a nők egy nézéssel és egy negyed mondattal is passzra tudják vágni az embert. Az új leány sűrű fenékrázások és huhh majdnem leírtam mivel rászáll Severidgére. További női pillantások, Casey két semleges mondatot vált Dawsonnal, a jelenetet barátnője úgy nézi a távolból, mint aki itt dönti el, hogy na, tényleg elválik.Severidge és Shay közös lakása. Újleány újabb próbálkozása, ravaszul felviszi Severidgéhez a partiban felejtett kabátját, kicsipuszi, leányzó még az ajtóban felajánlkozik, (spoiler érződik) Kelly-Kelly, baj lesz ebből. Shaytől elköszön a barátnője, búcsúölelgetés neglizsében, istenem, micsoda bombázókat szerepeltetnek.

vlcsnap-2014-07-24-10h21m02s6.png

Közben Otis már nagyban forszírozza a kecskemotívum törölhetőségét, de ezzel olyan jelenetbe szalad, amikor valakit reménybeli távollétében szidunk, de persze richtig a hátunk mögött áll. Kiderül, a kecske Boden parancsnok első mentora beceneve volt. Otis balra el. Persze, lehet, Boden csak ugratta, a fene tudja ezt a főnököknél, közepes humor.Rég volt esemény, most van. Én már tudom, a film negyvennégy részében á’ 2-3 katasztrófajelenet van, de nincs két egyforma. Most egy emeletes ház külső tisztításánál használt állvány zuhog lefelé, több darabban. A beszorult kocsiból mentik az utast, Boden szortírozza embereit a feladatokra. Egyik nőt kimentik, a másik sajnos, halott. Tizedmásodperccel a kimentés után lezúg mögöttük a tizedikről a maradék üvegtábla, az ember utólag is szívdobogást kap és vérnyomása lesz. Közben aggódó anya érkezik, a lányát keresi, szőke, mondja. Casey hirtelen nem tudja, melyiknek volt szőke hajszíne, az elhunytnak-e, mit mondjon, de társa a mentőautó felé bólint, Casey az ájulás határán mondja, jól van, ott viszik. Megrázza a helyzet, sorsszerűséget lát, eljegyzési gyűrűt vesz barátnőjének, megkéri a kezét. Ki tud ilyenkor nemet mondani?

vlcsnap-2014-07-24-09h28m46s157.png

Buli a kocsmában, mindeni ott van, mindenki boldog. Severidge hiányzik.Kiderült, a beszorult munkásnak mire kellett a telefon. Severidge az elhunyt munkás feleségénél van, aki utolsó erejével a telefonra videóüzenetet mondott, amiben elbúcsúzik feleségétől.

vlcsnap-2014-07-24-09h32m03s37.png

Szoktam érzelmességet kerülendő átmenni cinikusba – de ez a jelenet szóról szóra tökéletesen megkoreografált.Meghatódtam. Ezzel ért véget a második rész.

Címkék: chicago fire
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása