Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Defiance 1x10 - If I Ever Leave This World Alive

2013. december 24. 10:00 - Szencsike

Az előző epizód végén beharangozott járvány már teljes erővel fertőz. Mindenki bezárkózik, az utcákon csak a bátor kereskedők vannak, akik különféle gyógyszereket, eszközöket adnak el, amivel megkönnyíthetik a rémült vásárlóik életét. Rómeó a rádióban szolgálati közleményként a járványról mesél: Irathiak a fertőzés terjesztői, rajtuk kívül a betegség csak az emberekre veszélyes, érintés útján terjed, arcmaszkot felesleges venni. Amanda, Doki, Nolan az orvosi központba mennek, tábori kórházra hasonlít a hely, a betegek folyamatosan érkeznek, sajnos a halottak egyre sűrűbben távoznak. Lenne orvosság, Doki felveszi a kapcsolatot egy San Francisco-i kollégájával, náluk is volt járvány, van ellenszerük. Ha Defiance-nek mázlija van, egy rádióközpont továbbíthatja az üzenetüket. A betegség első tüneteként az izzadás jelenik meg, Nolan a sajátját ráfogja a melegre. Főcím.

1.png

Rómeó sikeres üzenetküldésről számol be a rádióban, ez jó hír, kedvcsinálónak egy dalocskát is berak: The Thermals: We are sick. A rossz, hogy FKözt-ös kocsik zárják le a városból kivezető utat. Ugorjunk a Vágyálomba, Szépfiú alkohollal fertőtlenít, Amanda és Nolan számon kérik rajta, miért lett lezárva a város. Elővigyázatosság, nehogy tovább terjedjen a fertőzés. A lezárással elkéstek, a nulladik beteg, egy Irathi már elment a városból még a kitörés előtt. FKözt ezt megoldotta, vagyis halott, nekik édesmindegy, hogy hányan pusztulnak el a városban, akár van ellenszer, akár nincsen. Szépfiúval együtt hagyják kihalni a várost, úgyis az kell nekik, ami a föld mélyén van. Amandát a városi tanács hívatja, az ex és a törvényőr először ért egyet: Amandát kár lenne elveszíteni. A város egy másik részén zendülés van, Castik kontra Irathiak, a Lélekjáró bandát zavarják el, mikor Irisa rájuk talál. Castik szívesen dobálóznának tovább, de ha a harcias lány megharaphatja őket, már ők is betegek lesznek, inkább elhúzzák a csíkot. Az Irathi csapat gyógyszerért és egyebekért jött a városba, de a karantén miatt nem mehetnek el. Irisa meghívást kap egy közös imádkozásra, hátha attól jobb lesz a világ.2.png

Városházán Amanda magára maradt, a tisztelt tanácstagok az Irathiak karanténját erőltetik, a helyszín a bányaterület lenne. Datak Tarr elmagyarázza a miért okait. Az Irathiak vírushordozók, de ők maguk ritkán betegek, a votan népek ezért tisztátalannak tartják őket. Amanda kissé naiv, az Irathiak amúgy is otthon vannak, önként vállalták, hogy nem teszik ki a lábukat a házból, nem fogja őket bezáratni Rafe bányáiba. Sajnos a többségi nyomás erősebb, egy szavazással megerősítik az akaratukat, kezdődhet a begyűjtés. Az első kis letartóztatott Irathi csoport Irisa és a Lélekjárók lennének. Rafe a békés imájukat zavarja meg, akár tanúsítanak ellenállást, akár nem, felpakolják őket a kocsira és mehetnek száműzetésbe. Irisáék ellenállást tanúsítanak, a Lélekjárók szétszaladnak, a csapat vezetői, a testvér Rathus és Nizar, bíznak Irisa találékonyságában. Sajnos a lányt elkapják, Nolan követeli, hogy engedjék el őt, ja egyébként a begyűjtésről ő még nem is tudott, hiába tart vele Amanda a csődülethez. Rafe kész lelőni Irisát, Nolan kész lelőni Rafe-et, ha Irisa nem nyugtatja le Nolant. Ez a személyes játszma senkinek sem jó, a közösségnek végképp nem, Irisa meggyőzi Nolant, akciónak vége, a lányt viszik a telepre.

3.png

Nolan kézbe veszi az ügyet, a törvényőrségen pakolja a cuccát, kiszabadítja a lányát, hisz ebben állapodtak meg: együtt élnek, együtt halnak. Amanda szerint egyrészt beteg, mármint a vírustól, másrészt a Sukar miatti bűntudatát enyhíti ezzel a felszabadító akcióval. Szerencsére Doki toppan be hozzájuk, megküldték az ellenszert, ám a városon kívül, az FKözt-ös karantén után landolt a csomag. Szépfiú túlkúrálta magát, kótyagos az alkoholtól, de küldetése van: Nolannel együtt kimennek a gyógyszerért, neki kéne meggyőzni az FKözt-ös bandát, engedjék át őket. Amandán is látszanak a betegség első jelei, a rádióból halljuk, ahogy Rómeó ezeket sorolja: első fázis köhögés és izzadás, második eszméletvesztés. Quentin sétál az utcán, közben látjuk ahogy a városban lakó Irathiakat begyűjtik, a srác a kávézóba ül be, Nicky már várta őt. Anyukájáról szeretne hallani, de Nicky ingyen nem beszél, az aranytárgy kell neki. A bányákhoz egyre több Irathit deportálnak, a Lélekjárók biztosak benne, hogy idehozták őket meghalni. Még a régi világukban a Castik ugyanígy ölték meg őket: barlangokba vitték a népet és klórgázzal gyilkoltak. Ismerős a helyzet a második világháborúból? Irisa hiszi, hogy Nolan megoldja a helyzetet. Otthon Quentin megtalálta az aranytárgyat, Luke figyelmezteti, hogy nem látja többé, ha átadja, de Quentinnek az anyja fontosabb. A srác kap egy hívást, nagy a baj, Júlia is beteg lett, a lány óriási fájdalmak között fekszik az orvosi központban. Rafe fájdalomcsillapítóért és orvosért kiállt, nem mintha másnak nem kellenének ugyanezek, de az orvos elfoglalt, a gyógyszer elfogyott. A Tarr-család is velük aggódik, Datak a saját gyógyszerkészletéből ad egy darabot, Rafe kénytelen elfogadni, hogy lánya ne szenvedjen. Szegény lány már a halott anyját emlegeti, Rafe és Quentin egymásra néznek, Rómeó meg kétségbeesett. Sajnos újabb beteget hoznak, Amanda összeesett az irodában, elkapta a vírust.

4.png

Nolan és Szépfiú hajtanak a gyógyszerért, Nolan egyre betegebbnek tűnik, de csak a meleg miatt izzad mint egy ló és sápadt mint egy szellem. Inkább férfias témákról beszélgetnek, kellemesen teljen az utazás: Szépfiú a háború alatt a hírszerzőknél szolgált, és ugye Amanda is jó témát ad. Szépfiúval három évig voltak együtt, de nem ő volt az, aki hibázott. Amanda gyereket várt tőle, Szépfiú aggódva ugyan, de készen állt a gyereknevelésre az új világban, ám Amanda a tudta nélkül elvetette a babát. Ennyit a kellemes utazásról, viszont megérkeztek az útlezáráshoz, ahol a katonák már emelik is a fegyverüket. Szépfiú a parancsnokukkal akar beszélni, hát nem előjön Marsh ezredes mellett Olfin Tennety is? Nolan szigorú szemekkel méregeti a nőt, a diplomáciai jópofizás után előadják miért jöttek, de mindenki csak a „Forduljanak vissza!” szöveget fújja. Szépfiú kész az életüket ajánlani, a csomag lőtávolon belül van, ha bármi gyanúsat látnak, lőjék le őket, csak engedjék átvenni a gyógyszert. Nolan győzi meg őket: az FKözt együttműködést szeretne a várossal. Ha nem engedik őket a gyógyszerhez, gondoskodni fog róla, hogy páros lábbal rúgják ki őket, mert hagyják meghalni a lakókat. Olfinnak elege van Nolan pofázásból, tűzparancsot ad, de az ezredes felülbírálja őt. Átengedi őket és mehetnek az oltásért. Szépfiú szavaival élve, utálom ezt a ribancot.

5.png

Vissza a városba, kihalt utcák, bezárkózott lakosság, a kórházban egyre több a beteg és a halott. Politizálni most is kell, Stahma Amandát győzködi, hogy férje legyen az ideiglenes Polgárjenő. Amanda csak beteg, de nem hülye hatalmat adni ellenlábasának, Rafe a hivatalos utód. A bányáknál az Irathiak imádkoznak, amivel nem ártanak senkinek. Egy őrnek viszont túl hangosak, a büdös vírusterjesztők csak nem akarják abbahagyni a kántálást, ezek egyenes utat jelentenek egy halállal végződő balesethez, a Lélekjárók egyik vezetőjét, Rathust lelőtte az őr. Quentin megkötötte az üzletet, Nicky az aranytárgyért cserébe mesél a családi titokról. Luke és Quentin gyerek volt, Christie még kisbaba, mikor a család a városba érkezett. Az anyjuk beteg volt, a háború miatt a gyógyszerekhez alig lehetett hozzájutni. Nicky beszerzőtiszt volt, vagyis megszerezte az anyjuk gyógyszerét, Datak Tarr segítségével. Az anyuka, Pilar állapota javult, a McCawley család boldogan élt. A gyógyszer hatása egy idő után elmúlt, Pilar kezdte elveszíteni önmagát, beteg embernek nincsen helye a megváltozott világban. Majdnem megmérgezte a gyerekeit, Rafe első felindulásában lelőtte volna a feleségét. Akkoriban Nicky és Rafe szeretők voltak, a nő tudta, ha Rafe megöli a feleségét, kettejüknek nincsen többé esélyük. A kapcsolatuknak egy idő után vége lett, Pilar viszont még él egy intézetben, Mendocinoban. Elveszi Quentin beléptetőkártyáját, ha már megy anyuhoz, neki nem fog kelleni.

6.png

Nolan és Szépfiú visszaértek a városba, Nolan egyre betegebb, legalább beismeri, de addig nem fog megállni, amíg el nem juttatja az oltást a kórházba. Valami azonban az útjukat állja, a Lélekjáró banda szabad tagjai kapták el őket. A gyógyszer lesz az alkualap, engedjék ki a népüket és megkapják az anyagot. Nolan kénytelen a polgármestert hívni. Az első számú helyettes a kétségbeesett Rómeót vigasztalja, aki felkészült menyasszonya halálára, a második számú jelölt a feleségével a fiát és az új rokont figyelik. Amanda asszisztense jön a hívással, kifejezetten Rafet kéri a telefonhoz, hisz ő a kijelölt utód, de Stahma Tarr közbelép. Rafe a lányáért aggódik, képtelen ellátni a feladatát, majd a drága férje elintézi a helyzetet. Datak kezébe került az irányítás, mikor megtudja Nizar követelését, aki Rathusszal akar beszélni, ám fogalma sincsen mihez kezdjen, hisz ő már halott. Asszonykája javaslatára elengedi a bezárt Irathiakat.

7.png

A városi foglyoknál Nolan egyre rosszabbul van, el is ájul mire Datak Tarr betoppan. Közli Nazirral, hogy a testvére halott, és az embereket hibáztatja. Szerinte ez a járvány egy új esélyt ad a votan népeknek, az emberek megérdemlik a halált. Pusztuljon a gyógyszer, pusztuljon az emberiség és egy kanna benzint locsol az oltóanyagra. Szépfiú nem tudja hova tenni ezt az árulást, Nizar tehetetlen, Datak kidobja az utcára a gyógyszerkészlet egy dobozát. Nizar lehetőséget kap, hogy egy pisztolylövéssel elpusztítsa az anyagot, de egy lézerpötty tűnik fel a ruháján, Nizart lelövik. Datak lelövi a másik Irathit, de a harmadik, egy nő elkapja a Castit és fojtogatni kezdi. Szépfiú leszedi róla a nőt, és Datak minden dühét az Irathin vezeti le. Szépfiú szól rá, hogy hagyja abba, Datak lenyugszik, és bocsánatot kér Szépfiútól, amiért ezt látnia kellett és fejbe lövi. Ezt nem fogom megbocsájtani neked... A Casti azt hiszi, hogy Nolan színleli az ájulást, de nem, a törvényőr valóban nem reagál semmire. Fogja a hívóját, jelenti, hogy megvan az ellenanyag, Nolan legalább megkapta a saját oltását. Datak a halott Irathi nő kezébe rakja a fegyvert, ezzel megmagyaráz majd mindent.

8.png

Az endsong alatt láthatjuk (Patti Smith: Gone again), ahogy a kórházat fertőtlenítik, hivatalosan is vége a járványnak, a halottakat elégetik. Irisa a sajátjaitól búcsúzik, Amanda Szépfiút siratja meg. Quentin anyuhoz készül, Rafe dühöng, egy másik szülő-gyerek páros kibékül, Irisa és Nolan között újra szent a béke. Az utolsó néhány perc tartogat még egy meglepetést. Amanda rádióban a járványt összegzi, nehéz volt mindenkinek, sok jó embert vesztettek, köztük Szépfiút is. Ezek mellett Datak Tarrnak is meg kell köszönni a hősiességét, hisz megmentette a gyógyszert. Datak is szól pár szót, Rómeó kihúzza Amanda mikrofonzsinórjait, apu pedig beszélhet. Ráébredt, hogy mennyire fontos neki ez a város, mikor a vezetés nehéz terhét viselte. Felesége felnyitotta a szemét, sokkal többet tehet, ha a várost kezdi szolgálni. Amanda megköszönné a szép szavakat, de süket a mikrofon, Datak folytatja: ő is indul a polgármester-választáson. Amanda kénytelen a pr szöveget nyomni a barátságos versengésről, de forrnak benne az indulatok. Ezt a kis párbeszédet hallgatja Nicky a kocsijában, mikor beül mellé Doki. Ezek ketten régen együtt dolgoztak, Nicky hiányolja is az Indot maga mellől, mint összeesküvő társ. Doki köszöni, nem kér a társulásból, Nicky viszont megemlíti, hogy megvan az egyik kolován, az arany tárgy, vagyis van még egy. Milyen meglepetések lesznek még?

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.12.28. 11:18:55

Ismét duplán kell megköszönnöm a hv-t, mert most sem sikerült megnéznem (rajzfilmet rögzített a rendszer, egyem a zúzáját. De legalább nem pornót, mint amikor a História X-et akartam felvenni).
Szépfiúért őszinte részvétem.
A vörös kiscsajt egyre jobban bírom, Datak neje pedig a barátosném :D
Olfinról meg lemaradtam :(

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.12.28. 11:23:59

Oh ja és Patti Smith-től a Rock & Roll nigger a kedvenceim között van.
Biztos a Gone again is hatásos zárózene volt, újabb ok a sajnálatra, amiért lecsúsztam erről a részről.

Gabba 2013.12.28. 18:37:32

pöpec rész volt, végre lett volna egy szimpatikus FKöztös, erre azt is lelövik.

Datak indoka milyen volt már? "nem illene a zsáneremhez, ha ez kitudódna rólam"
süti beállítások módosítása