Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 2x18 - Tűzgyűrű

2013. augusztus 13. 15:00 - nyauuuuu

A mai idézet Grimm, Az ördög három aranyhajszála, gyerekkoromban nagyon szerettem azt a mesét (most meg újraolvasva kiakadtam, hogy miről is szól igazából). Gyönyörű környezetben indulunk, havas hegycsúcs, erdő, miegyéb. Egy geológusnő egy füstölgő lyukat csodál, köveket gyűjt műanyag zacsiba a környékéről, és arról magyaráz fényképezés közben, hogy mekkora meglepetés itt egy fuvarolát találni, hú. Mozgást hall a fák közül, úgyhogy a kocsijához indul. Mikor rakodna befelé a hátsó ülésre, egy idősebb fickó kitépi a kezéből a táskáját, mondván, hogy ezt nem viheti el, nem az övé. A nő észnél van, lefújja a bácsit gázspray-vel, bepattan a kocsijába, és a köveivel együtt elhajt. Telefonon meséli a főnökének az atrocitást, a csalódott fickó pedig gyorsan valami új lénnyé alakul, szarva van és patája is – jó kezdés.

01.jpg

Hank bent ül az őrsön, de a kollégái egyszerűen kigurítják székestől, söpörjön el Hawaiira, négy éve nem volt már szabadságon. Vajon kivel fog nyomozni akkor Nick, megint Monroe-val? Juliette hazaér, és szokás szerint mindenütt Nickeket lát, a múltkorihoz képest annyi a változás, hogy átlátszó kísértetek helyett totálisan élethű valamennyi, ráadásul átjárkálnak saját magukon is, bizarr. Julis kezd begolyózni, ordítva kiviharzik, kocsiba vágja magát – de Nick ott is ott van, az anyósülésről magyaráz valamit. Az őrület határán Juliette odacsap, persze a keze átszalad rajta – a kocsi meg fel a padkára, és egy ott parkoló másik autónak csapódik. Főcím.

Adalind Bécsben épp az áldott állapot örömeit élvezi a WC-kagyló felett, mikor kopogtatnak. Nem igazán szeretne látogatót, így nem is örül a múltkori cigányasszonynak túlzottan. Pedig a banya megszervezett neki egy találkozót a fekete-erdei cigányok királynőjével, úgyhogy azonnal indulniuk kell. A szőkeség húzódozik, elvégre rosszul van, de a boszi szerint ki kell deríteni, hogy mennyit ér a gyermek. Nick berohan Juliette-hez a kórházba, örömködik, hogy nincs semmi baj, csak egy kis agyrázkódás. Julis viszont teljesen ki van akadva, hogy mindenütt őt látja, úgyhogy rövid úton elküldi a fenébe, soha többé nem akarlak látni felkiáltással. A birka Nicknek még ez is rendben van, csalódott arccal elkullog.

02.jpg

Az első jelenetbeli geológusnő hazaér a házába, és miközben leteszi a gyűjtött köveket az asztalra, konstatálja, hogy 4,3-4,5-ös földrengés remegteti épp a virágait. Pakolgat tovább, kimegy a helyiségből, mire visszajön, mert zajt hall, a kövek már nincsenek a zacskókban, az összes meg is olvadt rendesen. Általánosan felforrósodott a hangulat, és mire ezt észleljük, már egy teljesen tűzből álló lény támad a nőre. Monroe és Bud meccset néznek (igazi focit, semmi amerikai), Nick meg mögöttük búsong Juliette miatt egy sör társaságában. Mint kiderül, a két pasi fel akarta vidítani a közös meccsnézéssel, de láthatóan nem sikerült. Nyomozónk el is indul aludni, de jön a hívás a gyilkosságról, indulnia kell. Monroe szerint ez tiszta szerencse, legalább valami eltereli a figyelmét a bánatáról. Juliette bekopog a spanyol ajkú boszorkányhoz, segítséget szeretne a problémájára, mert már nem is mer hazamenni.

03.jpg

A helyszínen Wu tájékoztatja Nicket, a lakásban mindenütt égésnyomok, de mégsem lehetett tűz, mert semmi sem égett meg. A hulla is úgy fest, mint amit megsütögettek, kézlenyomatok égtek a karjára és a nyakára. Majd a halottkém megmondja, mi történt itt. A hátsó ajtón is égésnyom van, ezért nem egyértelmű, hogy betörtek-e, vagy sem. A nőci fényképezőgépén megtalálják a felvételt, amit délután készített, Wu csak azt nem tudja, mi az a fuvarola. Juliette panaszkodik, mindenütt Nicket látja, nem bírja már tovább. A boszi megitatja valami teával, ami segít koncentrálni, most ugyanis minden elfelejtett emléke küzd Julis figyelméért. A megoldás az, ha kiválaszt közülük egyet, és azt átéli, úgy, mintha teljesen ott lenne. Nem tehet mást, be kell lépnie a múltjába, hogy rendbe tegye a jelent, különben elveszíti a jövőt (ezt jól megmondta az ördöngös boszorkánya, ugye?).

04.jpg

Adalind megérkezik a cigányok táborába, láthatóan eléggé fél, de igyekszik tartani magát. A főboszit Stefániának hívják (a többi nevétől tekintsünk el, túl hosszú), és örül a találkozásnak. Betereli Adalindot és a másik banyát a sátrába, ahol két csöpp kisfia (darabonként legalább száz kilósak) várja őket, és nem értik az angolt. Stefánia igazolni akarja a gyermek származását, különben nem tudja megállapítani az értékét – ennek érdekében Adalindot a két benga lefogja, és vért vesznek a magzattól. Ez a banya szerint teljesen ártalmatlan rutineljárás, én biztos más stúdiumokat hallgattam. Adalind ordít, nyilván fájdalommentes is annyira, mint amennyire ártalmatlan. A geológusnő főnöke szerint senki nem volt jobb a csajnál, és nem érti, hogy halhatott meg így. Elmondja a támadást is, talán egy környezetvédő lehetett. Megmutatja, hogy merre járt a csajszi.

05.jpg

Megint a hegyen vagyunk, ezúttal a geológus főnök társaságában. Most ő gyűjt köveket, miközben Nicknek és Wunak magyarázza, hogy a fuvarola arra utal, forrósodik a magma, lehet, hogy kitörés várható. Mikor visszaérnek a kocsihoz, az kissé meg van rongálva, konkrétan több kilós kövekkel betörték az összes ablakát. Wu bejelenti az esetet, Nick pedig a fák közé indul, utánanézni. Meg is látja az első jelenetben támadó idősebb férfit, aki gyorsan átalakul a kedvéért. Ő azonban nem ijed meg, sőt szinte megörül, hogy olyan lényt lát, amit eddig még nem. Kis űzőcskézés után elkapják a bácsit, aki arról magyaráz, hogy nem mutattak tiszteletet, ezért meg fognak halni.

06.jpg

Stefánia a fia segítségével összekeveri valamivel a magzat levett vérét, mire az addig vörös folyadék kékre színeződik át. Ím, a magzat valóban kékvérű, tehát értékes királyi származék, nem kell végezni Adalinddal. A szőkeség közli, hogy ő ezt mindig is tudta, felesleges volt ez a hercehurca. Stefánia ötszázezer eurót ajánl a babáért, ha fiú, hétszázötvenet, ha lány, épen és egészségesen átadva, egy nappal a szülés után. A banya szerint ennél még a budapesti piacon is többet adnak a gyermekért (én nem járok Pestre, meséljetek: tényleg lehet ott gyereket venni?!), mire a másik közli, hogy messze van innen Budapest. (Csak szerintem vannak eltévedve az amerikai forgatókönyvírók? Bécsből indultunk, túl messzire nem mehettünk, bár a Fekete-erdő nem Ausztriában van. De Bécstől Pest azért nincs olyan messze...) Adalind azonban nem pénzt akar, hanem azt, hogy változtassák vissza boszorkányszörnnyé. Stefánia szerint lehetetlent kér, a banya meg arra biztatná, hogy fogadja el a pénzt, Adalind viszont nem alkuszik.

07.jpg

A tiszteletet reklamáló férfit Marcusnak hívják, archeológus, és rémesen hosszú priusza van, mindenféle hegyeken rongált és testet sértett. Az esze 15 évvel ezelőtt ment el, korábban egyetemen is tanított, de azóta megrögzött öko-harcos lett belőle, legalábbis az aktája szerint. Nick ezúttal főrendőrrel beszéli meg az esetet. Marcus felesége szintén régész volt, és éppen úgy halt meg tizenöt éve, mint a mostani geológusnő. Nick kiböki, hogy a pasi keveréklény, mire Sean rezzenéstelen arccal rávágja: ma már mindenki az. A százados is be akar segíteni a kihallgatásba, erre kíváncsi leszek. De előbb Juliette hazaér, nagy hangon közli, hogy kezdhetik, de amikor rögtön elindul a többszólamú Nick-beszéd, kirohan a házból. Némi önszuggesztió segítségével ráhangolja magát a feladatra, és a felé közeledő, hatalmas dobozt cipelő Nicknek kinyitja az ajtót. Egyszerre eltűnnek a színek (a borzalmas zöld ingét leszámítva), és máris ott találjuk magunkat, amikor Nick beköltözött Juliette-hez. Párbeszédük kedves és évődő, valamint csöpög a szerelemtől, ezt könnyű lehet Julisnak átélni, úgyhogy a kép is kiszínesedik egészen.

08.jpg

Nick és főrendőr kihallgatnak, kicsit az Észlelésben Moretti ügynök által használt módon, vagyis a százados közli, hogy a fickónak nem esett jól a lefújás, és ezért követte a nőt és megölte. Marcus viszont senkit sem ölt meg, csak figyelmeztetni próbálta a csajt, hogy mi lesz, ha elveszi azt, ami a másé. Folyamatosan egy Ő-t emleget, aki felébred, ha felsír a föld, és megbüntet mindenkit, aki a kincseihez nyúl. Nagy nehezen csak kihámozzák belőle, hogy Vulcanalis az Ő, és hogy bár ő nem akarja a hegyen leélni az életét, de látta, milyen pusztítást visz véghez, ha feléled. A feleségét is ez a valami ölte meg.

09.jpg

A két rendőr, végezvén a kihallgatással, összegzi a benyomásait. Vulcanalis a százados szerint a római tűzisten volt. Nick a halottkém jelentésén tűnődik, a geológusnő belülről sült meg, Marcus pedig nem járt a házában. Összebeszélnek, hogy titokban fognak vizsgálódni (ami, gondolom, Grimm-melót jelent), mire is megremeg a föld, pont, mint a csaj elleni támadás előtt. Wu érkezik, a Csendes-óceáni Tűzgyűrű részét képező vulkánoknál sok helyről jelentettek már támadást, különböző országokból is. A mondák szerint aki ellop egy szent kavicsot, csúnyán meglakol, teszi hozzá. Erre Nicknek eszébe jut, hogy a főnök elvitt néhány követ, tehát figyelmeztetniük kell, nehogy a nő sorsára jusson. A főnök a vacsija mellett nézegeti a köveket, aztán ő is zajt hall, arrébb megy. Mire visszaér, kövek sehol, viszont a kannában magától forr a víz. Villany elalszik, és őt is karon ragadja a tüzes akármicsoda.

10.jpg

Ekkor ront be az ajtón a százados és Nick, felszólítják a micsodát, hogy engedje el a férfit, majd nyomatékul egy-egy tár ólmot is beleeresztenek, bár közben szörnyen fulladoznak a füsttől, és alig-alig látnak valamit. A lénynek a golyó meg sem kottyan, ordítva kirongyol a házból, Nick alig tud elugrani előle. Mentében még felgyújt egy-két fát, majd az üldöző Nick szeme láttára egyszerre csak a föld nyeli el. A másik Nick, amelyik Juliette emlékében él, épp egy bűn giccses Elvis-lámpát csomagol elő, amiről a nő kategorikusan kijelenti, hogy vagy ő, vagy a lámpa. Elvis a szemétben landol, Julis elmegy sörért – és egyszercsak megint a jelenben van, és a ház is üdítően Nick-mentes. Megkönnyebbülten elmosolyodik.

11.jpg

A valós Nick a lakókocsiban keresgél, ezúttal Monroe társaságában. Gyorsan lelnek leírást Marcusról, aki egy ősbika, és rettenthetetlen harcos, bárkivel megküzd, semmitől sem riad vissza. Monroe megleli a Vulcanalist is, de a szöveg latinul van, úgyhogy elsöpörnek olyanhoz, aki érti e nyelvet – és aki nem más, mint Renard százados. Folyékonyan fordít, a történet az ókori Pompei-ben játszódik, a lakosok szerették lopkodni a köveket. A falu lakói meg is lakoltak érte, majd a Vezúv haragja lecsapott a városra is. A történetet jegyző Grimm elmenekült, később tudta meg, hogy Vulcanalis nem azonos a sátánnal, hanem a tűzhányókban él, és mindig előjön, mielőtt egy-egy vulkán kitörne. A három összeesküvő ötletelni kezd, mit tehetnének a figura ellen, mert hát félő, hogy a St. Helens is ki fog törni, ha így folytatódnak a dolgok, akkor meg jaj Porland-nek is. A százados szerint nem tűzzel kéne ellene harcolni. Nick szerint Marcust is be kellene vonni, hiszen mindenkinél jobban ismeri. És persze Monroe is menni akar megmenteni a várost.

12.jpg

Marcus erősen tiltakozik az ötlet ellen, mert bár az idők végezetéig üldözni akarja, amíg be nem fagy a pokol, ám Vulcanalis olyan, mint egy természeti csapás, nem lehet ellene harcolni. Ezzel jó ötletet ad Nicknek, úgyhogy elindulnak együtt, befagyasztani a poklot. Egy halom követ összepakolnak a fuvarolánál, bepattannak egy autóba, és valami isten háta mögötti ipari létesítménybe hajtanak. Ott a köveket a placc közepére tornyozzák, Marcus ott marad csaléteknek, a három bátor meg egy-egy folyékony nitrogénes palackkal megbújik az árnyak közt. Nem kell sokat várniuk, némi földrengés kíséretében elröpül a csatornafedél, és megérkezik Vulcanalis. Marcus kicsit dühíti, majd mikor elég közel ér, három helyről egyszerre kap a nyakába a nitrogénből. Gyorsan megfagy, ahogy illik, csak a szemei világítanak. Hogy teljes legyen a meló, Marcus egy kalapáccsal széttöri az eleven szobrot. Picit még pislákol a kis szeme, de aztán obszidiánná válik az egész.

13.jpg

Zárásként Juliette kipakolja a korábban eltett, Nick-kel közös fényképeket, és kezébe akad az a nyomorú gyűrű (ami már a pilot óta kísért minket). Visszamegy az emlékeiben a lánykéréshez, végighallgatja újra, mosolyog, visszatér a jelenbe, és tovább mosolyog. Itt a vége, ebből sem lesz már szakítás.

Címkék: grimm
84 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pácsó Ármándó 2013.08.13. 15:42:46

Köszi a hogyvoltot és a képeket! A "fuvarolát" én sem tudom mi, a fumarola viszont: (latin fumus, füst) olyan nyílás a földkérgen, vagy más égitest kérgén, amelyen keresztül gőz és gázok (szén-dioxid, kén-dioxid, hidroklórsav, hidrogénszulfid, bórsav, alunit, ammónia) törnek a felszínre :-)

Pácsó Ármándó 2013.08.13. 16:00:35

Monroe és Bud nagyon viccesek voltak! Szerintem Adalindék Bécsből elutaztak a Fekete-erdő környékére a mesebeli cigánytáborba és ott Stefánia Vagdalt Popescu arra célzott a "messze van mint a Budapesti szabadpiac a Fekete-erdőtől" szöveggel, hogy ha nem adják el neki a gyereket, akkor lekapcsolja őket a bandája valahol Bécs és Budapest között, így nem fognak tudni odáig elérni a gyermekkel.
Azért vicces, hogy Nickék golyóval lövöldözik a lávaembert :-) Mégis mire számítottak?
Az Elvis-lámpa tényleg nagyon giccses volt. Az ősbika a feliratosban Minotaurusz Harcos.
A legvége előtt még jó volt az a Monroe poén :-)

Pácsó Ármándó 2013.08.13. 16:39:42

Nem írok többet ígérem, csak még annyit hogy a labdarúgó meccsen stílusosan a San José-i Földrengetők játszottak a Portland-i Szálfákkal :-) A Portland Timbers volt zöld-fehérben.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.13. 17:36:35

Nekem a végső leszámolásnál a Terminátoros mimetikus polialoid megsemmisítése jutott eszembe. Vártam, hogy újra összeálljanak a cafatok, de aztán mégse.
Julisnál ott borultam meg, mikor a menetrend szerinti hisztirohamában félrekapja a kormányt. De kupán vágtam volna azt a nőt...Ostoba.
Köszi a HV-t, fincsi volt.

Pácsó Ármándó 2013.08.13. 18:00:58

@aggyistenbiri:
"Nekem a végső leszámolásnál a Terminátoros mimetikus polialoid megsemmisítése jutott eszembe" Azt hiszem nekem is. Julist azon túl, hogy nagyon irritáló volt, megsajnáltam.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.13. 18:10:32

@Pácsó Ármándó: Valóban, megsajnáltad? Frászkarikát vagy te gránit! Egy vaj pubi vagy, nem más.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.13. 18:23:47

@Pácsó Ármándó: A fehér bundáddal a fehér hóra, én meg majd világítok az én feketémmel? Nagyon biztos győzelemre játszol, de megeszlek reggelire.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.13. 18:24:55

Gránit. Azóta is ezen nevetek. A hónap vicce.

Pácsó Ármándó 2013.08.13. 18:32:56

@aggyistenbiri: "Fagyott gránit gyémántból"
Klasszikusokat, csak pontosan művésznő!

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.13. 18:38:06

@Pácsó Ármándó: Páhdon moá möszjő lö doktőr medám e möszjő zsö mapél bonzsúhv.

Gabba 2013.08.13. 18:46:08

nekem ez a rész nem jött be, bealudtam, pedig felvételről néztem.
az elején Hank búcsúztatása vicces volt, mindenki szépen integetett

Pácsó Ármándó 2013.08.13. 18:49:03

@Gabba: Kicsit olyan volt, mint amikor Ace Ventúrát búcsúztatták a tibeti szentek :-)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.13. 18:50:31

@Gabba: Nekem sem. KÖSZI! Megint nem haladt tovább a Házak Ellentéte fonal. Adalind gyereke kinek és miért kell? Sokkal izgalmasabbak ezeket a témák.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.13. 18:53:32

@Gabba: Amúgy nem itt kéne panaszkodnod, te vagy a mi NAAAGY megmondóemberünk (lásd TV2 és lásd avatárod), légy szíves intézkedj a forgatókönyv íróknál.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.13. 19:06:37

@Pácsó Ármándó: :DDDDDDDDDDD Nem igazán vagy normális, mondták már?

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.13. 19:10:29

Halló mindenki. Keresek egy számot, sem a címe, sem az előadója nem ugrik be (hisz ezért keresem). Dúdolom: mmmmmm-eee-mmmmmmmmmmm-eee. Rémlik valakinek? Megköszönném a segítséget.

2013.08.13. 19:24:52

Na helló! Úgy látom két kedvenc macsekunk harapdálja egymást, ideje közéjük tennem a mancsom (vagy dugnom a képem?)
Szóval.
Először is köszi a hogyvótot, nagyon jó lett, meg a sok képet, szupereket válogattál össze!!
Én nagyon bírtam ezt a részt, hogy végre Nick és Fr összedolgozott, úgy ahogy azt kell!!!!! Csak így tovább!
A Bud-Monroe-Nick focinézési kísérlet zseniális volt, vinnyogtam a röhögéstől. Örülök, hogy mostanában Bud többet szerepel, én nagyon bírom.
Amúgy ezt a részt is végre újranéztem magyarul (mint az előző brekkencses kedvencemet), mert a 15-16-ot nem akaródzott, azokat annyira nem csíptem.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.13. 19:41:26

@Dogla: Gyere Te Macska, Te! dugd ide közénk a bolyhos nyuszitappancsodat, Te MacskaÁllat, Te nagyon Te! :DD(most olyan SomaMamaGésás hangon beszéltem, remélem átjött).
Azt mesélje már el nekem valaki fanatik, pl Dogla, mit esztek Budon? Annyira nem jó és vicces szerep, de hátha megvilágosítjátok sötét elmémet.

2013.08.13. 19:50:46

@aggyistenbiri: Átjött, Drága, átjött :)
Budról annyit érdemes elregélni, hogy szerintem vicces, szerinted meg nem. Evvan. Azért nincs olyan sokat, hogy zokogva fordítsál hátat a tv-nek, ha megjelenik :) Én bírom a karaktert.

Pácsó Ármándó 2013.08.13. 19:54:36

@aggyistenbiri: Bud olyan igyekvő, fél de ugyanakkor van önérzete, ingadozik az egyenrangúság a Grimmel és a régi alázatosság között. Nem gondolja át mit akar mondani és amikor ráeszmél, hogy ezt akár másként is lehet érteni, akkor gyorsan továbbmagyarázza amitől ismét elköveti ugyanazt a hibát.

@Dogla: Én is ezt szerettem ebben a részben, FR hihetetlenül alkalmazkodó volt Nickkel, udvarias és előzékeny. Érezhetően komolyan meg akarja magának nyerni.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.13. 20:00:06

@Dogla: @Pácsó Ármándó: Meg nem győztetek, de legalább már értem. Köszi.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.13. 20:37:54

Egyébként azt találtam ki, hogy minden új poszt alatt más leszek. A múltkor Szellemidézős Szeánszos Vajákos voltam, a mai alatt MamaGésa leszek. Köztes időkben meg Undok, ami nem kérdéses.

nyauuuuu 2013.08.13. 20:53:45

@Pácsó Ármándó: Bocsika, ezt benéztem (behallottam). Igazság szerint rákerestem guglin, kiadott egy csomó spanyol nyelvű találatot, amely nyelvet én nem bírok (másokat sem). Ergo arra a következtetésre jutottam, hogy biztos valami sajátos mexikói szakszó, csak én vagyok butus hozzá. Még jó, hogy te vagy nekem :).
@mindenki: cukik vagytok, köszönöm a dicséreteket.
@aggyistenbiri: Nem lehetnél valaki más? Zsigeri szinten hat rám az említett hölgyemény, a stílusával, hangjával, mindennel együtt. Téged viszont szeretlek. Ne zavarj össze.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.13. 21:03:40

@nyauuuuu: Drágám! nem, Te nagyon Te! Voltam már Máté Krisztina is, most ő jutott eszembe. Ellenben szavazhatsz, te Assszonyiállat, ki legyek legközelebb!

(a fuvarola nekem is feltűnt, de annyira aranyos volt, le mertem fogadni, hogy a Kalapos fogja kijavítani) A fuvarolának bár itt sok értelme nincs, Te, de olyan jó a ritmikája, a hangzása, az a mély szekszuális töltése. Te kis Vacak! :D (bocsibocsi)

nyauuuuu 2013.08.13. 21:15:36

@aggyistenbiri: Oké, akkor légy Erős Antónia :). Vagy esetleg ... bakker, egy másik celebnő sem jut eszembe, akit kedvelnék, pedig biztos van olyan is. Mit szólsz Katona Klárihoz? Vagy ő már nagyon kiment a divatból?

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.13. 21:23:59

@nyauuuuu: Antónia nem lehetek, mert neki az a védjegye, ahogy pislogás nélküli kígyó tekintettel mondja a kamerába a blőd híreket. Írásban nem jönne át. Katona Klárit szeretem, énekelni és szépen tudok (ne lepődj meg). De az sem jön át. Amúgy az egész színjátékomnak pont az a lényege, hogy ne legyek feltétlenül kedvelhető, inkább kicsit nagyon megosztó személyiség. Trvtkó leszek :DDDD

nyauuuuu 2013.08.13. 21:42:08

@aggyistenbiri: Oké, azt szívesen megnézem! :) A hajadat is kopaszra nyírod? :D

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.13. 21:50:19

@nyauuuuu: Édes AsszonyI Állat TE! Most cseréljem le az egy este növesztett loboncomat bézból sapkára és kopaszságra? Nem vagy túl kedves hozzám.
A kedvedért megteszem (hacsak nem jut addig jobb figura az eszembe).

Pácsó Ármándó 2013.08.13. 22:17:32

@aggyistenbiri: Jaj!

@nyauuuuu: Hát Szaki Fumarolára már senki sem emlékszik? Ezért dolgozom? :-)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.14. 18:03:14

@aggyistenbiri: @nyauuuuu: Tényleg, Maaargit is voltam már, Besenyőné.

nautilus64 2013.08.14. 20:42:35

Jó rész volt, köszönöm a hogyvoltot! :-)

Pácsó: készül a rajz, csak kicsi önbizalom kell a befejezéshez. :-D

Gabba 2013.08.14. 20:50:14

@aggyistenbiri: Margit, te horgolsz álmodban!

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.14. 21:09:05

@Gabba: Pista, mert neked kötök beléd még éjszakába nyúlványosan is, azért! Mikor a nyulak nyála nyúlik.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.14. 21:10:29

@nautilus64: Nekem az nincs, (önbibi) de adok belőle:)

Pácsó Ármándó 2013.08.14. 21:15:27

@nautilus64: Előre is köszönöm!

@aggyistenbiri: Egyszer tessék már a szófogadót eljátszani.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.14. 21:18:15

@Pácsó Ármándó: Szófogadót. Na, az valóban nagy kihívás lenne számomra. Meg unalmas is.

Pácsó Ármándó 2013.08.14. 21:30:38

@aggyistenbiri: Gondoltam, hogy nem megy. Semmi gond, a csiga is elesik!

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2013.08.15. 07:16:26

Sziasztok!

Na belekezdtem a sorozatba, eddig tetszik! Az első két epizód hogyvoltját elolvastam itt, szóval egyből a 3. résszel kezdtem, sőt utána egyből még egyet megnéztem, mert kíváncsi voltam hogy mi lesz. Eddigi vélemények:
A főszereplőről sokszor olvastam hogy nem egy nagy színésztehetség. Nekem, ha nem olvasom ezt előtte akkor nem tűnik fel, szóval vele nincs bajom.
A barátnője viszont eléggé idegesít. Úgy vagyok vele, mint Anakin Skywalkerrel voltam, hogy nem tudom hogy rendezői instrukció, hogy ellenszenves legyen, vagy csak tehetségtelen a színésznő, de nem szimpi.
Monroe viszont nagy kedvenc :) Amit olvastam róla (meg a prekoncepció miatt) azt hittem, ilyen vagány bőrdzsekis marlonbrandós karakter lesz, nem olyan aki kardigánt hord, bogárhátúval jár és csellózik, de ez így sokkal viccesebb :D
A rendőrfőnök ő még nem tudom kiféle/miféle (később biztos kiderül), valami wesen nagyfőnök lehet, mert a kaszásember letérdelt neki. Szóval még nem világos hogy ki kivel van. Meg a BIG PICTURE az még nem állt össze, hogy most kik ezek a wesenek? Mutáns emberek? Vagy csak embereknek néznek ki, de valami evolúciós oldalág? Gondolom nem egy faj, ha ennyiféleképpen néznek ki, de miért pont létező állatokra hasonlítanak? Mennyien vannak, sokan, vagy 1-2 mindegyikből? Vagy ne ilyen tudományosan álljak hozzá?
Egyelőre ennyi, a hogyvoltokat most már nem merem olvasni, mert akkor spoileres, majd csak ha utolérem az itteni részeket.

2013.08.15. 07:30:33

@Yooha: Üdv a köreinkben! Nagyon örülök, hogy tetszik, remélem ez így is marad.
"Szóval még nem világos hogy ki kivel van. Meg a BIG PICTURE az még nem állt össze, hogy most kik ezek a wesenek? Mutáns emberek? Vagy csak embereknek néznek ki, de valami evolúciós oldalág? Gondolom nem egy faj, ha ennyiféleképpen néznek ki, de miért pont létező állatokra hasonlítanak? Mennyien vannak, sokan, vagy 1-2 mindegyikből? Vagy ne ilyen tudományosan álljak hozzá?" - Erről az első részben elég sokat beszélt Nick nagynénje, aki maga is Grimm volt. De majd a kedves kommentelő társak mondnak pár SPOILERMENTES szót. Ugye, többiek?

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.15. 17:49:48

@Yooha: Új játszótárs az itteni homokozóban! Szia! :) Az van, hogy muszáj megnézned minden részt, mert úgy adagolják a fontos infókat. Nem is nagyon tudnék én sem válaszolni neked anélkül,hogy ne lenne bojleres. A vonatkozó HV-k elolvasása szintén több mint ajánlott,mert Nyau nagyon jól ír. Szóval hozd magad mielőbb képbe, és gyere kommentelni. (Még bőven van időd, amíg kezdődik az ÉH következő évadja) :)

Pácsó Ármándó 2013.08.15. 18:37:41

@Yooha: Szia! Nincs tudományosan levezetve a filmben a féllények származása. Mindig is voltak, alapvetően emberformában, de át tudnak változni. Persze nem tűnik el a kezük lábuk, úgyhogy vannak korlátok. Többen vannak, családban élnek és az utódok is féllények. Különbözőek is házasodhatnak, itt is inkább az emberi részük dominál. Gondolom azért hasonlítanak létező állatokra, hogy azok tulajdonságait kidomborítsák és a különböző népek legendáiban is ilyenek szerepelnek. (Meg ki a fene találna ki ilyen sok fantázia szörnyet?)
Nézd meg az első két részt is!

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.15. 19:53:31

@Pácsó Ármándó: Nem mindegyik él családban, a gonoszok általában egyedülállóak, pl az a féllény, aki elrabolta a kislányokat az erdei kunyhójába (amikor Monroe-ról kiderült, hogy farkas). Vagy a kretyaevő Bakok. És vannak, akik nem családban, hanem csoportba verődve élnek. Ez mondjuk válasz Yohaa-nak is: nem, egy fajnak sokkal több egyede létezik.

Pácsó Ármándó 2013.08.15. 20:22:45

@aggyistenbiri: Igaz. Lehet családjuk is vagy élhetnek egyedül is, pont mint az emberek. Köszi, túl általánosan fogalmaztam.

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2013.08.15. 21:13:08

Ja, a duvad a feliratban az "verszomjas" :S Nehany wesen nevet meg annyira erthetetlenul ejtik, hogy nem is ertem. A "felleny" szo meg nem tetszik, de elfogadom ha ez a nevuk.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.15. 21:32:45

@Yooha: Jön, és máris köteGszik. Ékezet nélkül, de pláne. Hogyan magyarítanád? Csak kérdezem.

2013.08.15. 21:46:26

@Yooha: Igen, a szinkron és a felirat között elég erőteljes eltérés van. Gondolom máshogy magyarították a szinkronosok, a feliratos meg úgy csinálja, ahogy ő megszokta. Szóval furcsa, de meg lehet szokni. A hogyvót a szinkronos alapján készül, ezért használja nyauuu a dúvad szót.
Eszembe jutott egy "hasonlat" Tolkien is meghagyta a fordítóinak, hogy amit lehet tegyenek át a saját nyelvükbe, így lett Göncz Árpád fordításában a Hobbit-ból Babó, most meg már csak lesünk, ha az a kiadás kerül a kezünkbe, hogy mi van?? :))

2013.08.15. 21:48:14

@Yooha: Ja, nézéssel hol tartasz? Csak érdeklődöm. Még mindig bejövős? Reméljük igen.
Kommentelni akkor is szeretettel várunk, ha még nem láttad ezeket a részeket, ha feljebb olvasol, látod, hogy nem csak az adott részről csacsogunk, hanem rengeteg témáról :)

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2013.08.16. 06:49:29

@aggyistenbiri: Jóvanna. Aztat OKOStelefonról írtam, ott meg macerás előcsalni az ékezeteket. Nem is kötekedésnek szántam, csak "megszoktam" az angol elnevezéseket - mert utazásom Grimmiában a wikin kezdődött - és most meg bejött az itteni, meg a feliratos terminológia, ami nem egyezik. De nem gond ez (nagylelkű vagyok, tudom)!
Pl. a feliratban nem is emlékszem, hogy a féllényeket hogyan hívják általában. Vagy olyan epizódokat láttam, amiben pont nem hangzik el. Csak nekem tetszik, hogy az angolban egy csomó német szó van, ezért pl. a wesen elnevezés nekem bejön, a fordításához sem ragaszkodnék. A "klingon" szót sem fordították "rücskösfejű"-nek.
@Dogla: 1x06-nál tartok. Jó lenne naponta 1-2-t megnézni, majd meglátom hogy haladok. A négynaposon talán több időm lesz.
@Pácsó Ármándó: Egyelőre előre haladok mostmár. Inkább az érdekel, mi lesz még, és nem azt nézem meg, aminek elolvastam a hogyvoltját. De majd pótolom.

Pácsó Ármándó 2013.08.16. 08:30:23

@nyauuuuu: A csúcson kell abbahagyni.

@Yooha: Csak ezért mondom, hátha van benne olyan amitől jobban összeáll a kép.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.16. 19:35:37

Mindjárt vége :( brühühühüüüü. hozzánk mikor érkezik vajon a 3. évad?

nyauuuuu 2013.08.16. 21:47:36

@aggyistenbiri: Majd egyszer. De az is két darabban, közte fél éves kihagyás.

W.Jack. 2013.08.16. 22:15:01

@nyauuuuu: Hát ill. has, jobban mondva/írva Nos: ez remek :(

Pácsó Ármándó 2013.08.16. 23:09:41

@nyauuuuu: @nughop: Az NBC is október 25.-én kezdi el sugározni a 3.évadot, előtte semmiképp.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.16. 23:30:34

@nyauuuuu: @Pácsó Ármándó: Hasznos válaszok, köszönöm. A külföldit tudtam, nem is az volt a kérdés. "A majd egyszer" nos, pláne köszi. :) (nem muszáj ám minden kérdésre válaszolni, ha nincs érdemi info)

nyauuuuu 2013.08.17. 00:21:19

@aggyistenbiri: Én már meg sem próbálok ez ügyben a tv2-höz fordulni. Az ügyfélszolgálat roppant udvarias levélben, de azt írja, hogy ők ezt nem tudják, de továbbítják, és akiknek továbbítják, azok meg nem válaszolnak. Szerintem Gabbának se tették, nekem biztos nem írtak semmit. Ergo tőlük nem lehet érdemi infot szerezni, mást meg nem tudok, aki tudná. Bocs. :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.17. 00:37:03

@nyauuuuu: Semmi gond, majd felveszem a kapcsolatot a Fehér Macskával. Csak azok a szép zöld hogyvoltok fognak nagyon hiányozni :) illetve :((((

Gabba 2013.08.17. 14:14:22

@nyauuuuu: nem válaszoltak, pedig még azt is írtam, hogy benne vagyok a 18-49 célcsoportban

igaz, azt is írtam, hogy mostantól más csatornákon fogok sorozatokat nézni, nem náluk

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2013.08.18. 07:57:17

Jelentem haladok a sorozattal, már 13 részen vagyok túl. Kicsit beleolvasok azokba a hogyvoltokba, amiket már megnéztem, kíváncsi vagyok nyauuuuu hogy látja őket. Pont a 13. epizódról (amiben a Hatalom Három Érméje van) írta hogy "végre valami izgi", pedig nekem a többi is nagyon tetszett, de ebben tényleg több volt a rejtély, meg a múltidézés; remélem az érmékről lesz még szó. A féllény-hitler meg külön piros pont. Tartok tőle, nem fogom utolérni a hogyvoltokat, mielőtt az utolsó 2. évados epizód posztja is kikerül, de azért próbálok jelen lenni az aktuális tapasztalataimmal és véleményemmel.

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2013.08.18. 10:35:54

Ja igen, a grimm epizódok wikipédia szócikkében minden epizód eleji idézet egy link, feltehetően az idézethez kapcsolódó helyre. Bár némelyik csak simán a Grimm testvérek szócikkhez vezet, de vannak egész jók. Pl. az erdőben felnőtt dúvadlány epizód Rapunzelhez "hosszú haj ugye", a bátor egérkés sztori meg John Steinbeckhez, aki az Egerek és emberek szerzője. Az idézet pedig az köszönőbeszédéből való, amit a Nobel díj átadásakor mondott. Ezek után levadászom mind (bár a legtöbbet nyauuuuu vagy a kommentelők megfejtették).

Pácsó Ármándó 2013.08.19. 01:33:39

De jó! Új hét, új hogyvolt! Vajon mivel lep meg minket Nyauuuuu?

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.19. 14:08:57

@Dogla: Beszélnünk kell! majd jelentkezem :)

nyauuuuu 2013.08.20. 11:05:41

@aggyistenbiri: Milyen pénteki rész? Én a csütörtökit írtam meg :).

Pácsó Ármándó 2013.08.20. 12:17:55

@nautilus64: Végre! :-)

@nyauuuuu: A következő részt másnap adták le. Te nem is nézted?!
:-)

Pácsó Ármándó 2013.08.20. 21:13:29

Ma se tűzijáték, se Grimm hv :-(
Mi lesz a következő? A kenyér?!

nautilus64 2013.08.21. 08:11:45

@Pácsó Ármándó: és még Gabba poszt se volt, ez már az Armageddon :D

Pácsó Ármándó 2013.08.21. 12:48:25

@nautilus64: Na, legalább egy remek Grimm hv. már van! Visszahívom a népfelkelőket :-)

nyauuuuu 2013.08.21. 15:46:57

@Pácsó Ármándó: Nem én időzítek. Vasárnap délután már fel volt töltve, én sem értem, miért kellett megvárnia a szerdát. Nagyon szoktam igyekezni, nehogy keddi betevő nélkül maradj, mint az már egyszer (aljas indokból elkövetett nyaralás miatt) megtörtént :).

Pácsó Ármándó 2013.08.21. 15:58:48

@nyauuuuu: Tudom cicus, nem neked címeztem!

Gabba 2013.08.21. 17:29:27

@nautilus64: @Pácsó Ármándó:
Onedinék is fel lettek töltve időben, de csak majd 25-én lesz olvasható.

Haláli zsaruk valszeg jövő héttől folyt.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.21. 18:14:15

@Gabba: Csúszik a Haláli Zsaruk, ejnye. Akkor mikor fogom kiírni magamból, hogy Travis mennyire mérhetetlenül bosszantó, és mennyire szívesen kupán vágnám néhányszor? Jó, akkor most megírtam.
(bocsi nyau az off-ért, nem én kezdtem)
süti beállítások módosítása