Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 5x22 - Still

2013. május 30. 15:00 - Zenóbia

Castle ágyba viszi a reggeli kávét, megint szívvel a tetején, még rózsát is, de hol marad a mosolygó palacsinta? Ahelyett újság van, a palacsintával jobban járt volna, mert amiatt nem rohant volna el Beckett egyből dolgozni. Így igen, mert a címlapon a robbantás, ami tegnap történt. Már van is gyanúsított, irány Archibald Fosse lakása. Archi hat éve felrobbantotta a bukmékerét is, úgy látszik ez a módszere a nézeteltérések rendezésére. A húsz év helyett három hónapja kiengedték, de hat év nem volt elég, hogy leszokjon a BUMM-ról. A lakása felé menet találkoznak Diegoval, aki épp baseball kártyákat akart venni a pasitól, szóval valószínűleg otthon van MacGyver. Otthon volt, de menekül lefelé a tűzlétrán, Espoék el is kapják, de azért még simán élesít egy bombát. Ami hol van vajon? Az eddigiek alapján simán biztosra venném, hogy Castle lába alatt, de nem, mert most Kate az, aki odacövekel a pasi nappalijának egy pontjára.  Castle próbálja meggyőzni, hogy hamarosan békésen ehetik a rántottájukat, mi meg tudjuk, hogy ez nem így lesz. Maximum házhozszállítással.

5x22_castle1.jpg

Ezt megerősíti a bombaszakértő Mahoney hadnagy is, Beckett lehetőség szerint ne most kezdjen el szteppelni tanulni, mert annak szar vége lenne. Tíz kiló bombán áll, baszki. MacGyver azért robbantott fel tegnap egy nőt a lakásán, mert az tanúskodott ellene hat éve. Nem egy feledékeny fajta. Totális elmebeteg, nyilván nem fogja elárulni, hogyan lehet hatástalanítani a bombát, már ha lehet egyáltalán. Nem is, de arra van esze, hogy ügyvédet kérjen. Kate köré meghúzzák a bűvös kört, a vonalat tilos átlépni, ez egyre rosszabbul néz ki. Castle-t is evakuálnák ha hagyná. Kate is elküldené, de nem mozdul mellőle, még jó, az baszna be, ha kisétálna csokis fánkot enni.

Ennél sokkal jobb ötlete van, visszatér a reggeli évődéshez arról, hogy Kate tuti már akkor beleszeretett, amikor először meglátta. Ezt persze Beckett tagadja, mert Castle volt számára akkoriban a legirritálóbb ember, akivel valaha is találkozott. Éééés, felelevenítenek nekünk egy csomó jelenetet, amikor Kate látszólag nem annyira díjazta Castle hülye poénjait, és basszus de fiatalok voltak, és de rövid volt Beckett haja, és de rohadtul meghízott Castle. Aztán áttérünk a tapogatós jelenetekre, bár azokban leginkább Castle fülét tépi Kate, az nem tudom mennyire a szerelem jele. Ha az ovis hajtépés az, akkor végül is… Majd a szexuális célzások, először Kate részéről, aztán tromfol, és megkapjuk Castle aranyköpéseit is. Ez az igaz szerelem, ha egy pasi tényleg emlékszik egy nő összes hajviseletére, ilyen nincs is. Valójában tényleg nincs, ne reménykedjetek. A viccek sem tartanak örökké, és mocskos szar lehet a tudat, hogy nem mozdulhatsz meg, mert az ember annál inkább meg akar mozdulni, előbb-utóbb a lába is remegni fog, ha más nem a tudattól, hogy mi van, ha remegni fog.

5x22_castle2.jpg

Kate nagyon koncentrál belül, de nagyon fél, még jó, hogy nem tudja amit mi, hogy a csodálatos bombaszakértők eddig arra jutottak, hogy biztosan azzal a kis dobozzal élesítette Archie a bombát, amin az a piros gomb volt. Nem mondják. De, de szerencsére azt is hozzáteszik, hogy talán lehet vele deaktiválni is, csak kéne hozzá egy öt jegyű kód. Amit ha elrontasz, kampec. Archie megmondja a kódot, amennyiben amnesztiát kap. Hehe. Az ügyvédje éppen csak mutálni kezdett, fél a saját ügyfelétől és dadog. Remek lesz vele együtt dolgozni, biztos nagyon hatékonyan fogja MacGyverből kiszedni a kódot. A pasi továbbra is ragaszkodik az amnesztiához, amit nyilvánvalóan nem fog megkapni, még akkor sem, ha ezzel feláldozzák Beckettet. Esponak támadt egy ötlete, épp itt volt az ideje, mert az ember lányának előbb utóbb pisilnie is kell, meg ilyenek, nem állhat ott az örökkévalóságig. Persze elkésett, mert a balfasz ügyvéd adott egy ceruzát Archie-nak, aki nemes egyszerűséggel nyakon döfte magát vele, úgyhogy a kódot magával vitte a sírba.

5x22_castle3.jpg

Archie-nak agyrákja volt, úgyis megpusztult volna hamarosan, de nem akart magányosan meghalni, így a nyakondöfés előtt még felrobbantott egy pár embert, akik közrejátszottak a leültetésében. És vajon hány bomba van még odakint, arra várva, hogy beteljesítse a bosszúját? Reméljük elég ahhoz, hogy a bombaszakértők rájöjjenek, hogyan működik az az egy, amin Beckett sóbálvánnyá vált. Optikai szálas kamerával próbálkoznak, ami némi vibrációt is okozhat, de sebaj, csak csinálják. Ismét visszaröpítenek minket az időben, még pedig azokhoz a tipikus esetekhez, amikor a barátaid már régen tudják, hogy mit érzel, csak te nem vallanád be még akkor sem, ha kínoznának. „Kicsike Castle babákat akar neki gyártani!” – emlékeztek erre, ez mekkora volt! És nem hiszem el, mármint tényleg nem, hogy Castle az összes csiniruhás Kate-re is emlékszik. Ilyen sincs, nehogy elkezdjetek reménykedni! Fordul a kocka, most Kate az, aki biztos benne, hogy Castle valójában azért állt be mellé nyomozónak, mert már akkor halálosan-őrülten-megrögzötten szerelmes volt belé.

5x22_castle4.jpg

Mivel képtelenek dűlőre jutni, ezért nincs más megoldás, majd Espo megmondja, ki szeretett először a másikba. Espo sem, és Ryan sem mondja meg, lassan fel kell tennem a kérdést, hogy és szerintetek hogy is volt ez? Azt viszont Ryan megmondja, hogy a bombák amiket Archie csinált, mind különbözőek voltak, úgyhogy minden a bombaszakértőkön múlik, akik fúrnak-faragnak rendületlenül, csak aztán nehogy túlzásba vigyék. Oó. Addig fúrnak-faragnak, míg felfedezik, hogy ez bizony egy időzített bomba. Van még fél óránk. Az nem túl sok, valljuk be. Castle hisz a happy endben, hiszen voltak már máskor is szarabbnál-szarabb helyzetekben, és lám, mégis itt állnak most együtt. Igaz, az egyikük egy bombán, de azért mégis. S lőn, lássuk azokat a rázós helyzeteket újra. Amúgy klassz epizód ez, csak hogyvoltot kurva szar írni belőle. A legrázósabb rész? Szerintük az, amikor Kate elbújt a szekrénybe Martha elől. Na igen, a két merész lepedőakrobata.

5x22_castle5.jpg

Castle most így az utolsó tíz percben elkezd gondolkodni a jelenlegi ügy megoldásán is, épp ideje, mert végül is mindig is így volt, hogy Kate bizonyítékokat keresett, ő meg felépítette a sztorit, és a kettő együtt vezetett a megoldáshoz. Hű, tényleg volt egy mélypont Beckett frizurájánál, lásd alább. Nos, Archie attól tartok nem volt se zombi, se Nagylábú, se űrből érkezett robotharcos, se sátánista kretén, se őrült tudós, se nem támadták meg az agysejtjeit a bombagyártásra késztető vírusok, amik úgy kerültek a vérébe, hogy megcsípte egy mutáns madárpók, amit Afrikából hozott át a cipőtalpán egy gyanútlan félszemű-kampókezű törpe. Bár ha jobban belegondolunk agyrákja volt, úgyhogy az utóbbi még lehet is. Kicsit azért nyomozzunk is, Castle-ban felmerül, hogy Archie mi a fenének foglalkozott baseball kártyák eladásával a bombák mellett, és tényleg, minek is? Diegonak valahogyan kapcsolatban kellett állnia az ő ügyével, mert nyilván azért csalta a lakására Archie, hogy őt robbantsa fel.

5x22_castle6.jpg

De akármilyen csúnyán is néz Espo Diegora, attól annak még az égvilágon semmi nem jut eszébe, amivel segíthetne. Sajnos Mahoney hadnagynak sincsenek biztató hírei, azon kívül, hogy tíz perc múlva vagy így, vagy úgy, de vége lesz ennek az egésznek. Viszont Castle-nak muszáj távoznia, na tessék, az öt évad alatt először képes vagyok itt könnyezni meg gombóc van a torkomban meg minden, kapunk szeretleket mindkét részről, és még fokozzák tovább, mert Beckett az apját is felhívja búcsúzni, hol egy zsepi?! Vagy inkább egy egész csomag, mert nem kímélnek minket, megkapjuk a végére Beckett összes életveszélyes, felkavaró, illetve életveszélyesen felkavaró szerelmes jelenetét is. Amikor már semmi mást nem várunk, csak a robbanást, megjelenik Castle két pohár kávéval. Jött hatástalanítani a bombát, mert az egy százalék esély is esély, ugye. Oké, ezt itt most nem annyira értem, hogy nekik miért csak most esett le, hogy a bombát nem is nekik szánták, hanem a kártyagyűjtő Diegónak, de ha most, hát most.

5x22_castle7.jpg

Az asztalon egy laptop, Castle már nézi is az előzményeket, pornó-pornó-pornó-bombagyártás-Angus MacGyver-pornó-magánnyomozó. Archie keresett valakit, de kit és miért? Ez lesz a világ leglassabban letelő tíz perce, de nem baj amúgy, ezen még túl tudok lépni. Dorothy Novakot kereste, aki a vád fő szemtanúja, és az ő akkori barátnője, illetve gyermeke anyja. A kis MacGyvert az apja iszonyúan meg akarta találni, ezért kellett neki Diego, aki az oktatásügyben dolgozik. A gyerek neve lesz a kód, de mi a gyerek neve, egy perc van hátra, Castle nem megy még így sem sehova, mert ő fogja beütni azt a nevet, ha belehal, akkor is. William, de hogy becézik a Williamet, mert nekünk csak öt betű kell, a döntés Billy, és beüti és megnyomja a gombot, és zöldre vált, és Beckett kilép a körből, és végre ölelés. A többiek is befutnak, a Vaslady-vel együtt, aki közli velük, hogy ugyan csókolják már meg egymást, hiszen azért ő sem teljesen idióta. Ezt valahol sejtettük. A végére mi másból kaphatnánk összeállítást, mint a csókjaikról, nézzétek csak:  

5x22_castle8.jpg

5x22_castle9.jpg

5x22_castle10.jpg

5x22_castle11.jpg

Címkék: castle
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása