Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 2x08 Collision

2013. április 09. 13:00 - Szencsike

Ana Lucia flashbackjével nyitunk, a lőtéren gyakorol, majd utána a pszichiáterével beszéli ki a gondjait. Eléggé unottnak tűnik, még az sem rázza meg, hogy a barátja szakított vele. Talán jobb neki egyedül. Felvidul, mikor végre a lövészetről beszélhet, a doki megdicséri őt, mennyit fejlődött négy hónap alatt, mióta hozzá jár. Anát csak az érdekli, hogy a felettese mikortól számít rá a munkában. A felettes hölgy a doktorra bízza a döntést, akinek jó híre van, Ana mehet dolgozni. Visszakapja a jelvényét, irány a rendőrség! Vissza a szigetre, Ana telibe találta a szőke lányt, az arab fickó gyűlölettel teli pillantása őt találja meg. Sayid pisztolyt fog a lányra és le akarja lőni, Mike bőszen tiltakozik, végül Dzsungelharcos teríti le Sayidot és verekedni kezdenek. Ana lerúgja Arabot Dzsungelharcosról és megszerzi Sayid fegyverét, amivel a többieket is sakkban tartja. Főcím.

pic1.png

Ana utasítja Ekot, kutassá át az eszméletlen Sayidot, a többiek tiltakoznak, Ana nincs eszénél. Ekonak meg kellene kötöznie a férfit, mert megpróbálta megölni, de a néger harcos nem fog senkit se megkötözni. Ana így Libbyt jelöli a feladatra, a szőke hölgy is vonakodik, a hordágyat kellene szétszedni kötélért. Ha Sawyer nem jut el egy orvoshoz, meg fog halni, de Anát ez cseppet sem érdekli. Flashback, Ana megkezdi az első munkanapját, jelentkezik a felettesénél, aki a kijelölt beosztássál beletapos a frissen rehabilitált rendőrlány lelkébe. Ana sem szívbajos, ő nem fog egy asztal mögött punnyadni, járőrözni akar, nem is akar mást. Elég szabadon beszél a rendőrfőnöknővel, aki viszont továbbra sem enged, Ana egy utcai lövöldözés áldozata, nem kap kocsit. Ana spanyolra vált, a főnökasszonya egyben az édesanyja is, sem főnökként, sem anyaként nem támogatja Ana ötletét. Ha kap egy kocsit, Anára a protekciós bélyeget süthetik, áthelyezni nem fogja, amit Ana kér tőle, így kaphatna kocsit. Végül rendőranyu megtörik, Ana mehet járőrözni. Egy kolléga kopogtat az ajtón, Anát telefonhoz hívják. Kolléga el, anyu elmondja, hogy a kollégák egy kis meglepit készítettek neki, lepődjön meg, ha lehet.

pic2.png

A sziget civilizált részén Rose üdvözli Dokit a bunkin kívül, kissé sápadt lett mióta ott tölti az idejét. Egy kósza golflabda csapódik be hozzájuk, Doki elindul a labda gazdáit megkeresni. Ők pedig a Kati, Duci és Rocker trió lenne, és ki tudja messzebbre elütni a golflabdát játszanak, Kati nyerésre áll. Doki is megérkezik, rögtön oktatja a lányt, hogy kellene golfozni, nem csak elütögetni a labdát, végül a kihívás is megtörténik. A másik csapatnál a távozásra voksolnak, Ana maradni akar, ez alól nem bújhat ki, megölte egy társukat. Arab is megkötözve ücsörög egy fánál, végül Eko lesz az, aki elindul Sawyerrel a vállán.

pic3.png

Flashback, Ana kívánsága teljesült, kapott egy járőrkocsit, kollégájával már az utakat róják. Ana visszakapta régi társát is, aki csevegne vele mindennapi dolgokról, mint a volt barátja, de Ana inkább a melóra koncentrál. Nem tetszik neki, hogy a kolléga egy biztonságos környékre hozta az első napon, de ezt is leginkább rendőranyu utasítására tette. A békés járőrözésnek lőttek, mikor a rádióból hallják, hogy a közelükben egy családi veszekedés fajult el. Ana rögvest szól, hogy ők épp arra járnak, megnézik. A helyszínen a párocska veszekszik mikor Anáék megjönnek, a zsivaj a két rendőr láttán egyre nagyobb lesz, Anánál meg elszakad a cérna és fegyvert ránt. Kollégája csillapítja le, végül hajlandó eltenni a pisztolyát.

pic4.png

A szigeten Anának fogalma sincsen a továbbiakról, csak üldögél egyedül. Libby Sayid elengedését javasolja, de Ana a férfi bosszújától tart, Sayid így marad. Mike vizet visz a megkötözött barátjának, Ana kénytelen megengedni. Itatás ürügyén Mike hivatalosan is bemutatja Sayidnak Anát, és Walt elrablásáról is beszámol. Arab kezdi bánni, hogy nem hitt Shannon-nak, Mike szerint megoldják a dolgokat valahogy. Egy békésebb részen Doki és Kati kezd neki a játéknak, Kati profi módon végzi el az első ütést, ami talál. Dokié sajnos elkerüli a lyukat és a fák között landol. Kati a győzelme biztos tudatában figyeli, ahogy Doki megkeresi az eltűnt labdát, Dokinak nem számít, mit mond a lány, ő nyerni akar. Már épp készülne az ütéshez, mikor Kati arca falfehér lesz, Doki is nagyot néz, mikor meglátják a hatalmas néger férfit, a vállán az eszméletlen Sawyerrel, és a fazon az orvost keresi.

pic5.png

A bunki csendes magányában Kopaszember fejt rejtvényt és várja a világ megmentését, mikor megérkezik Doki, Kati és Sawyer. Sawyert a fürdőbe viszik, hűtőfürdőt kap, hogy lemenjen a láza, Katit a gyógyszerekért küldi el. Kati után Locke megy oda lábatlankodni, de a riasztó megszólal, Doki figyelmezteti, hogy mentse meg a világot. Eko eközben a bunkert tanulmányozza és összetalálkozik a világmegmentő Locke-kal. Ana továbbra is csak üldögél és mered maga elé a fegyvert szorongatva, mikor Bernie és Libby próbál a lelkére beszélni, közel a tábor, hadd menjenek oda, Bernie végre láthatja a feleségét. Ana csúnyán leteremti a férfit, miatta van életben, neki most nincsen szava. Libby Ana további terveit kérdezi, ám Sayid közbeszól, nincsenek Anának tervei, csak bűntudata és fegyvere. Több sem kell a lánynak, Mike-tól érdeklődik, hogy mennyi töltény van a táborban, és ezen kívül hozzon ruhát, valami ágyneműt, mindent, ami csak kellhet a túléléshez. Ha ezeket Mike elhozza, Ana elenged mindenkit. Mike tiltakozik, együtt marad a csapat, Sayid is kéri tőle, hogy hozza a cuccokat, Yin bölcs koreai szavai győzik meg, hogy elmenjen. Ana egyedül akar maradni, amúgy is magányos.

pic6.png

Flashback, Ana és kollégája visszatért az őrsre, kolléga morcos, ha Ana később is ilyen ingerülten fog reagálni mindenre. A vitát nem folytatják, mert Anát a kihallgatóhoz hívják, megvan, aki elintézte őt. A férfi mindent bevallott a rendőröknek, az ujjlenyomatai is egyeznek azokkal, amiket Ana lelövésének helyszínén találtak. Minden klappolna, de Ana szerint nem ő az. Rendőranyu hiába próbálkozik meggyőzni a lányát, ő hajthatatlan, nem ez a férfi a tettes. A szigeten Ana Shannon holtteste mellett próbál gondolkodni. A bunkiban Eko elmondja Locke-nak mi történt, Kopaszember Eko csapatáról érdeklődik, el is menne hozzájuk, de Eko nem fogja elvinni Locke-ot, nincs itt az idő. Doki Sawyert próbálja életre kelteni, Kati meghozta a kért gyógyszereket. Sawyer reszket a láztól, fertőzése van, de a lázcsillapítót Doki nem tudja belediktálni, Kati átvállalja a feladatot, és a suttogó módszerrel sikerül lenyeletnie Sawyerrel a pirulát. Dokiról süt a féltékenység, de kénytelen megköszönni a lánynak a segítséget.

pic7.png

Ana visszatér a gondolkodásból, és azt kell látnia, hogy Bernie fellázadt ellene, ő el fog menni. Libby is támogatja az öreget, Ana félreismeri az embereket, ha azt hiszi, hogy a másik csapat gyűlölni fogja. Nem tud mit tenni a lázadókkal, így kelletlenül elengedi Libbyt, Bernie-t és Yint, aki csak Sayid engedélyével távozik. A trió elindul, Ana és Sayid kettesben maradnak. Mike lélekszakadva rohan vissza a partra, és az első személy, akibe belebotlik, az a kiskertet gondozó Sun. Sietve megnyugtatja a riadt nőt, minden rendben a férjével, de most Jacket kell megtalálni. Doki a bunkiban Ekot faggatja, meglehetősen dühösen, tudni akarja, hol van Eko csapatának a többi tagja, és mi történt Sawyerrel. Locke próbálja menteni a csöndes négert, nem az ő hibája, ami Sawyerrel történt. Végre Eko is hajlandó megszólalni, de válaszával csak tovább hergeli Dokit. Sun és Mike is megérkeznek, gond van, jelenti a visszatért férfi.

pic8.png

Doki már a fegyvert pakolja össze, Locke átgondolná a helyzetet, ám Doki szerint egyértelmű a dolog. Shannon meghalt, Sayidra fegyvert fognak, mit kell ezen gondolkodni? Hátra sem nézve indul el fegyverrel a kezében, mikor Ekonak is végre megjön a hangja, és kimondja Jacknek a varázsszót, Ana Lucia nevét. Dokit ismét sikerül zavarba hozni, beugrott neki a reptéren megismert lány. Eko odavezeti Dokit hozzá, de fegyver nélkül. Ana továbbra sem tud mihez kezdeni magával, inkább a fegyverével játszik. Elkezdi Sayidot faggatni, a férfi kelletlenül, de válaszol neki. Elbeszélgetnek arról, hogy Ana meg akarná őt ölni, Sayid csak helyeselni tudná a döntését. Talán még meg is érdemelné, hisz embereket kínzott. Ana ezért cserébe elmeséli, hogy kapott négy golyót a mellkasába. Betöréshez riasztották őket, ő elölről, a társa hátulról vette be a házat. Ám a házból egy srác lép ki, szerinte tévedés az egész, ő csak egy diák, még az igazolványát is megmutatja. Ana hitt a srácnak, de igazolvány helyett a fegyver kapott elő és Anára lőtt. Mi lett a sráccal?

pic9.png

Flashback, Ana egy bárban iszogat egyedül, háta mögött az ő gyanúsítottja távozik épp a klubból. Ana megissza az italát és ő is távozik. A parkolóban éri utol a srácot, szól neki, a srác nem is tudja ki ő. Ana közli vele, hogy gyermeket várt, mikor lelőtte őt, majd három golyót ereszt a férfi mellkasába. A srác összeesik, Ana odamegy hozzá majd még három golyót lő a srácba. Sayid kérdésére azt válaszolja, hogy sosem kapták el őt. Ana felkapja a bozótvágó kardját, Sayid már várja a végső csapást. Ana a nyaka helyett a kötelet vágja el és a megadás jeléül átadja neki a fegyverét, álljon bosszút, ha akar. Semmi értelme sem lenne, úgyis halottak mindketten, feleli bölcsen Arab és hazaindul Shannon holttestével. A bunkerban Sawyer hánykolódik, Kati nyugtatgatja. Mike visszatér a partra, Vincent üdvözli őt lelkes csaholással. Rocker gitározik békésen, mikor egy ismerőst és két ismeretlent lát közeledni. A csapat többi része is felfigyel a Yin, Libby, Bernie trióra. Mindenki köréjük gyűl és boldogan üdvözlik a visszatérő koreait és a két új barátot. Rose és Bernie, Yin és Sun is boldogan ölelik át egymást. Eko ígéretéhez híven elvezeti Dokit Anához, útközben találkoznak a Shannon testét cipelő Sayiddal. Arabék mögött pár méterrel Ana bandukol, felismerik egymást, Dokitól talán megkaphatja a felmentést.

Címkék: lost
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása