Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 2x05 ...And Found

2013. március 18. 11:00 - Szencsike

Sun és Claire a parton mossák a ruhákat, a hajósok már négy napja mentek el, de az útjuk sokáig fog tartani, merengenek. Sun észreveszi, hogy eltűnt a jegygyűrűje, pánikba esik. Flashback, Sun randevúra készül, vakrandi lesz, mert anyu egy lapos talpú cipőt választ neki, hátha a legény alacsonyabb lesz nála. Szegény lánynak egy kioktatást is végig kell hallgatnia, talált volna magának párt az egyetem alatt, nem kellene közvetítőhöz fordulni. Sunnak a suli fontosabb volt, majd lesz neki párja, ha eljött az idő. Apa szerint eljött az idő. Egy sokkal alacsonyabb kategóriás helyen, Yin jó barátja szerint, rá fog találni a szerelem, a sors könyve szerint, amit az ő nagyija is használt. Yin nem hisz az egészben, a barát kitartóan állítja, hogy a narancs fogja meghozni az ő szerencséjét. Szerencse, nem a szerencsével fog Yin előbbre jutni. Egy férfinak keményen meg kell dolgoznia a sikerért, akkor főleg, ha egy halászgyerekről van szó. Egy fontos állásinterjú áll előtte, ha a szerelem hívná, üzeni neki, hogy várjon.

pic1.png

A sziget másik oldalán Yin mereng a világ dolgairól, Mike próbálja meg őt megnyugtatni. Ana és csapata róluk beszélgetnek, és a döntésük értelmében halat és vizet kell hozniuk, mert költözni fog a csoport. Elmennek a sziget alvégére, Mike-ék csapatához. Főcím után testületileg kivonulnak a bunkerjükből, és mivel tiszta a levegő, kereshetnek kaját. Mike nagyon kíváncsi, hogy mitől paráznak ennyire, Ana inkább utasítja a társaságot, tegye mindenki a dolgát, minél gyorsabban és csendesebben. Libby és Mike gyümölcsöt szednek, Ana és Bernie halászni mennek. Yin megérti a hal szócskát, ő is csatlakozik hozzájuk.

pic2.png

Sun eközben feltúrja minden cuccát az elveszett gyűrű miatt. Doki épp arra jár, és feltűnik neki a nő furcsa viselkedése. Sun annyira megszokta az ékszert, észre sem vette, hogy elvesztette. Doki is elvesztette a saját gyűrűjét, képes volt még a lefolyót is szétszedni, hogy megtalálja. Végül egy ékszerész készített neki egy másolatot, így asszonyka nem tudta meg a dolgot. Ma pedig a gyűrű a zoknis fiókban van. Felajánlja Sunnak a segítségét, de Sun inkább egyedül keresi tovább. Férjura egy tengeri sünt szed szét és dobálja a vízbe, míg Ana és Bernie a hálóval vacakolnak és sürgetik Yint, hogy csináljon ő is valamit, ha enni akar. Yin egy bölcs koreai felelettel válaszol, és elhajítja a hálóját, amiben pillanatokkal később ott lapul néhány halacska. Flaschback, Yin az interjún ül, az internyúzó meglepődik mikor megtudja, hogy Yint az előző munkahelyén előléptették pincérsegédből felszolgálóvá. Yin azon ritka kivételek közé tartozik, akit a szigorúságáról híres hotelben előléptettek. Nyúzó úr is szeretné tudni miért, hisz Yin nem városi, lerí róla, hogy parasztgyerek. Ám Yin legnagyobb meglepetésére alkalmazza őt, azonnal kezd, nincs fizetésemelés vagy szabadság, mindig dolgoznia kell. Yin megkapja az egyenruhát, a főnöke utolsó figyelmeztetésként még leszögezi, hogy a hotel ahol dolgozni fog, a város legjobb hotelje. Parasztoknak belépni tilos.

pic3.png

Mike és Libby gyümölcsöt keresnek, Libby elnézést kér, amiért Mike-ot és a barátait a lyukba dobták. Mike a két srác közül csak az egyiket tartja barátjának, nem Sawyer az. Libby-ék féltek, nem bíztak bennük, azért kötöttek ki a föld mélyén. Mike nem próbálja megérteni inkább a gyümik után kutat. Egy fás részt már Libby-ék leszedtek, a földön még akadhat néhány gyümölcs. Ha kicsivel beljebb mennének, ott a fák teli vannak, javasolja Mike, de Libby nem akar oda menni. Az a rész az Ő területük. A bázison Sawyer szunyókál, Dzsungelharcos egy kardot ránt ki az övéből és neki adja, kell a biztonságos úthoz. Megtudjuk Dzsungelharcos igazi nevét is, Mr Eko. Sawyer megjegyzéseit Libby rémült segélykérése szakítja meg, Mike eltűnt. Ana azonnal indulást vezényel, Yin magyaráz valamit, egyedül Walt nevét lehet érteni a koreai szövegből. Ana indulni akar, Yin Sawyert győzködi, neki tökmindegy, hogy mi lesz Mike-kal. Yin elindul a barát után, Dzsungelharcos állja az útját, mire Yin behúz egyet neki, válaszként a néger lefejeli őt. Miután összeszedték magukat, Yin elindul, de rossz irányba tart, a néger fickó visszafordítja. Útitársa Dzsungelharcos lesz, akitől egy botot is kap fegyverként. Ana nem fog a keresőkre várni, Dzsungelharcos nem is kérne ilyet tőle.

pic5.png

A civilizációban Sun és Duci beszélik át, hogy lehetne megtalálni a gyűrűt. Sun átgondolja, hogy mit csinált aznap, mivel a programban Vincent etetése is szerepel, lehet a kutya a megoldás. A kettős Vincent nyomában jár, várva hogy a gyűrű kijöjjön a kutyából. Sun nem hiszi, hogy a kutya megette volna, de Duci állítja, hogy igen, mert az ő kutyája megevett egy maréknyi ötcentest. Sunnak is volt kutyája, még Yintől kapta. Flashback, Sun megérkezik a randevú helyszínére, anyja tanácsokkal látja el a csemetét, mit tegyen és mit ne tegyen. Megérkezik a közvetítő hölgy is, a jövendőbeli művelt és gazdag. Családja több tucat hotelt birtokol, köztük ezt is, ahol a randi lesz. Az ajtónálló mosolyogva üdvözli a hölgyeket. Yin az. Az étteremben a két fiatal feszengve ül a két anya és a közvetítő hölgy között, mindketten megkönnyebbülnek, mikor végre a hölgyek eltűnnek. Sun hamar megtalálja a közös hangot, a Harvardon középkori orosz irodalmat tanuló kopasz úriemberrel. Van valami a levegőben.

pic6.png

Dzsungelharcos és Yin Mike nyomában vannak, az erdőből baljós hangok szólnak. Yin a hangok irányba indul, de csak egy vaddisznóval találkozik, aki lelöki őt domboldalról, és a mélybe zuhan. Ezt még túlélte, de az elé táruló látvány vérfagyasztó: egy férfi fekszik háton kiterülve, mellkasát egy hosszú faág szúrja keresztül. Goodwin a neve, ő is a Többiek közül való, ad magyarázatot Dzsungelharcos. Tovább bolyonganak az erdőben, Dzsungelharcos kiszedi Yinből, hogy van egy felesége és ő is a gépen utazott. Feleség eközben a kiskertet kutatja át, dühében az összes növényt kitépi a földből. Kopaszember jár arra, ő nem akarta észrevenni, ahogy Sun dúlja a saját kertjét. A kis füllentésével mosolyt csal a nő arcára, és a dühöngésről beszélnek. Locke régen sokat dühöngött, de mára lehiggadt, mert megtalálta amit keresett. A nagy igazság pedig, ami eltűnik, az elő is kerül.

pic10.png

Flashback, Sun újból randizni készül Harvarddal, a férfi mikor megérkezik ajtónálló Yintől kéri el a kis rózsáját, ami az egyenruhájára van tűzve. A randi kellemesen zajlik, Harvard már a legcikibb szállodai sztoriját eleveníti fel. Harvard és Sun is nagyon szimpatikusnak találják egymást, kapcsolatuk egy újabb szintre emelkedhet. Sun mosolyog, és lelkesen várja a folytatást, de a férfi nem azt mondja, amit hallani szeretne. Amerikában van a szívszerelme, akit szeretne feleségül venni. Nagyon kínos pillanatok ezek, Harvard nem győz szabadkozni, amiért Sun azt hitte, hogy talán más is lesz közöttük. Sun persze nem mondhat mást, örül, hogy Harvardnak van valakije, inkább gyorsan kimenti magát, és elsiet. Dzsungelharcosnak sikerült nyomokat találnia Mike-tól, azt fogják követni. A Többiek sosem hagynak nyomokat. Bent járnak az erdő mélyén, mikor Dzsungelharcos megállítja Yint, csendre inti és fülelni kezd. Pillanatokkal később a bokor mélyén lapulnak és várnak. Kis idő múlva emberek vonulnak el előttük, mezítelen, sáros lábakkal, szakadt nadrágban. A sor utolsó embere egy kis játékmacit húz maga után. Elmúlt a veszély, kibújnak a bokor mögül, Yin Mike-ot említi. Nincsen baja, mert a Többiek és ő ellentétes irányban haladtak, nem kapták el őt. Szerencséje volt. Yin visszaküldi Dzsungelharcost, de ő marad Yin mellett.

pic7.png

Flashback, Yin nyitogatja az ajtót bőszen, a ki-be jövő vendégeknek, a nagy hajlongás közepette Sunt észre sem veszi, ahogy feldúltan siet el mellette. Ám ekkor egy tiltólistán szereplő férfi és kisfia lép Yin elé, vészhelyzet van, a gyereknek sürgősen használnia kellene a wc-t. Yin habozik, a hotel mosdóját csak a vendégek használhatják, és az utca végén van egy nyilvános wc. A gyereknek nagyon kell, Yin végül enged. Alig győzi betessékelni a papát, mert ő csak hajlong a tisztelete jeléül, de sikerül beterelni őt. Yinnek sajnos nincsen szerencséje, főnöke látta ezt, a szabály ismert, lepukkant civilek nem léphetnek a hotelba, ha meg akarja tartani az állását hozza ki őket de azonnal. Yin köszöni, inkább a munkanélküliséget választja, de nem akar többé különbséget tenni ember és ember között.

pic8.png

Sun ücsörög magányosan, Kati barátnője csatlakozik hozzá, aki Ducitól tudja, hogy elveszett a jegygyűrű. Sun próbálta magát meggyőzni, hogy nincs jelentősége, de érzi, hogy valami nem stimmel. Kati nyugtatná, Sun kifakad, ő tudja, hogy baj van és a palackról is beszélni kezd, amit eltemetett. Anaék vándorolnak tovább, Sawyer egyre rosszabbul néz ki, megáll egy kis pihenőre. Ana egyik kezével ad, a másikkal elvesz: átadja Sawyernek a palackot, de ha a férfi hátráltatni meri őket, akkor otthagyják. Dzsungelharcos nélkül a part mentén kerülik meg a szigetet, de tuti biztos, hogy ő vissza fog térni. Yinék is megálltak pihenni a pataknál, ám Mike nyoma elveszett, Eko megkeresi, így Yin magára marad. Mike azonban meglepi Yint, ott áll a patak másik oldalán, és visszaküldi Yint, ne jöjjön utána, majd elrohan. Yin megy utána.

pic9.png

Mike Walt után kiabál, Yin utolérte őt, Dzsungelharcos is beérte őket. Nem megoldás, ha kiabál, de vissza kell fordulniuk. A Többiek sok mindenre képesek, nem fognak rájuk akadni csak úgy. Mike egyre kétségbeesettebb, ő Walt nélkül nem akar menni sehova, de kénytelen hallgatni Yinre és Ekora, így elindulnak a csapat után. Sun elviszi Katit a palackhoz, persze Kati nagyon keresi az egyik üzenetet. Ő nem tudott elköszönni Sawyertől, mintha tudna bármit javítani a helyzeten. Sun visszapakolja a leveleket, Kati észrevesz valamit a földben. Megvan a gyűrű, Sun a tehertől megszabadulva sírva nevet. Flashback, Yin a folyópartra sétál, ott próbálja feldolgozni a munkanélküliség első keserű pillanatait. Mindenhol beszélgető vidám embereket lát, majd egy narancsruhás lány sétál felé. Eszébe jut a sorskönyv jóslata, így a lány után fordul. Sajnos nem figyelt a szembe forgalomra, egy hölgy ütközik bele, Sun. Yin úriember, segít összeszedni a táskájából kiborult cuccokat, majd egymásra mosolyognak. Így találkozott a majdani házaspár.

Címkék: lost
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása