Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

13-as raktár 3x11 - Emily Lake

2013. január 15. 09:00 - Gabba

A nemzetközi forgalmazásban két részre bontották a dupla évadzáró epizódot, így sugározta a Viasat is, és így hogyvoltozzuk mi is, nézzük az első felet, aminek a végén kaptunk az arcunkba rendesen. Válsághelyzet a raktárban, valami már jó ideje lassítja a rendszereket, amíg Claudia ennek próbál utánajárni, addig Myka és Pete a raktár különböző részlegeit vizsgálják át feszült arccal. A polcok közt minden rendben lévőnek tűnik, aztán Claudia végre rábukkan az idegen jeladóra, a művészeti galéria részlegben van valami, rohannak oda. A plafon sarkában egy sereg nanit röpköd, amik a Sally Stukowski által elcsórt majd visszajuttatott Van Gogh festményből kerültek elő (amint arra emlékszünk a 3x06 Don’t Hate the Player c. epizódból). A többszáz apró kémrobot adatokat továbbít valahová a raktáron kívülre, és mivel napokba telne egyesével dekódolni őket, Pete radikális, de hatékony megoldást választ: az egy bolyban gyülekező nanitokat egy hosszú Tesla-sorozattal kisüti. A jelátvitel ezzel megszűnik, ezt érzékeli a Sykesnek dolgozó Tyler Struhl, a 3x03 Love Sick-ben csajokat kukkoló számteches csávó, és azonnal jelenti főnökének. Sykes megnyugtatja, hogy már megszerezte a raktárból, amit akart.

Emily01

Claudia a belső rendszert átvizsgálva rájön, hogy Sykes többek között letöltött egy Atlas 66 nevű kódolt file-t is, amihez kizárólag a Régenseknek van hozzáférése. Erről beszámolnak a raktárba megérkező Jane Lattimernek, aki igyekszik megnyugtatni az ügynököket azzal, hogy a Régensek már elindították saját ellencsapásukat, de magáról a titkos doksiról nem mond semmit. Pete ezzel látszólag egyetért, de aztán félrevonja Mykát és elvezeti saját oroszlánbarlangjába, ahol a faliújságon különféle infókat gyűjtött össze Stukowskiról és Sykesról. Ezek szerint Sykes hatalmas vagyont szerzett különböző befektetési alapkezelők révén, tehát a raktár elleni támadáshoz bőven van forrása. Fő célja valószínűleg a Collodi-féle karkötő visszaszerzése, aminek révén újra egészséges lehet. Már csak az a kérdés, kik segítik őt ebben? Mi már tudjuk a választ, Sykes előtt ugyanis felsorakozik Tyler Struhl és Marcus Diamond, majd végszóra odalép Steve Jinks is: Készen állok, jelenti ki a geciembernek. Főcím.

Emily02

Sykes megígéri Jinksnek, hogy a raktár elleni sikeres akció után segít neki ismét új életet kezdeni, akár régi munkahelyén az ATF-nél, akár máshol. Eközben Claudia sem tétlenkedik ám, a nanitokat vizsgálva sikerül megfejtenie Tyler elektronikus szignóját, majd a letöltéseket átnézve eljut egy wyomingi címhez. A panzióban Jane és Adwin Kosan vitatkozik, Kosan szerint több Régenst is be kellene vonni az akciótervbe, de Jane ezt ellenzi, mondván, hogy Sykes már így is túl sok Régenst ölt meg információkért, tehát minél kevesebben tudnak a tervről, annál nagyobb a siker esélye. Claudia titokban az Atlas 66 feltörésén kezd dolgozni, de váratlanul belép Artie és lebuktatja: Hagyd békén azt a titkos file-t, inkább azt áruld el, hol van Myka és Pete!

Emily03

Ők azonban már elhúztak Wyomingba, közelebbről a városi középiskolába Cheyenne-ben, ide vezetett ugyanis a Claudia által talált internetes cím. Pete és Myka szétnéz az épületben, és az egyik osztályteremben váratlanul ismerős alakot vesznek észre: Helena Wellst! Itt tanít irodalmat a hologram, ez meg mi a frász? Pete pisztolyt szegezve beront a terembe, hát te mit keresel itt, már megint miben sántikálsz, ordítja, amitől Helena úgy megijed, hogy elájul, pedig korábban igencsak tökös csajnak ismertük meg. Ráadásul nem is hologram, képes megfogni a tárgyakat, van fizikai kiterjedése, és a táskájában talált iratok szerint a neve Emily Hannah Lake. Mi folyik itt?

Emily04

Hármasban elmennek a nő lakására, mindenhol levelek és újságok Emily Lake nevére, majd előkerül a csaj macskája, aki a Dickens névre hallgat, Emily félre is vonul vele, hogy megetesse. A falakon fotók, Emily itt, Emily ott, Myka viszont kiszúrja, hogy az egyik fényképen, ami valami tükörteremben ünneplő társaság körében ábrázolja Emilyt, nem látszik a csaj tükörképe. Pete-tel gyorsan kombinálni kezdenek, aha, ez itt a Régensek által kreált tanúvédelmi program lehet, az Atlas 66 meg arra utal, hogy Helena 1866-ban született és Londonban az Atlas Házban élt. Pete az ablakon kitekintve észreveszi az érkező Marcus Diamondot, a rosszemberek már a kapu előtt vannak! Myka lekíséri a garázsba Helenát, a lakásba lépő Marcus és Pete között pedig kemény bunyó tör ki, ahol nincsenek szabályok. A verekedés végén Pete-nek sikerül lelöknie Marcust az erkélyről, aki az öt emeletnyi zuhanás után kicsavart végtagokkal és véres fejjel fekszik a kövezeten.

Emily05

Pete siet a nők után a garázsba, ahol kellemetlen meglepetés fogadja: Jinks megszerezte Myka Tesláját és most ezzel tartja sakkban őket. A helyzet fokozódik, amikor váratlanul megjelenik Marcus, vazze, ez nem halt meg?! Terminátorral keresztezett highlander, vagy mi a pék? Jinks lesokkolja Mykát és Pete-et, majd Marcus-szal betuszkolják Emilyt/Helenát a kocsijukba és elhajtanak valami nagyméretű csarnokhoz. A szegény csaj egyre csak azt hajtogatja, hogy az ő neve Emily Lake, Marcus viszont egy ereklyével akarja vallomásra bírni. Egy ládából kiveszi Cecil DeMille (amerikai filmrendező a múlt század első feléből) lovaglópálcáját, Sykes szerint azonban ez a lelet ilyen esetben nem hatékony, mert az elmére nem hat, csak a tetteket befolyásolja. Tyler hamarosan megfejti a titkos file-t, addig hagyd békén a nőt, szól rá Sykes Marcusra.

Emily06

A raktárban újabb válságmegbeszélés, Mykáék elmondják, hogy Jinks is Sykesnak dolgozik és együtt elfogták Emilyt, Claudia természetesen nem akarja elhinni, hogy Jinsky átállt a sötét oldalra. Jane szerint a Régensek fontos információforrásnak tartják Helenát, ezért megpróbáltak neki normális életet biztosítani. És hogyan? Egy aranyból vert Janus érmével elválasztották a testét a tudatától, és eredeti személyiségét és korábbi tudását lementették az érmére. A fizikai testébe új személyiséget és új tudást tápláltak be, így lett irodalomtanár Cheyenne-ben. A Janus érmét a Régensek titkos raktárában őrzik Elk Ridge-ben (ami szintén Dél-Dakotában található, akárcsak a raktár), az ügynököknek gyorsan ide kell hozniuk, nehogy Sykes szerezze meg előbb. Jó is lesz sietni, mert váltás után azt látjuk, hogy Tyler is pont ekkorra fejti meg az Atlas 66-ot és tesz róla jelentést Sykesnak, aki Marcust és Jinkst küldi el az érméért.

Emily07

Pete, Myka és Claudia megérkezik a titkos régens raktárba, ami közönséges Valu-mart üzletként működik (nyilván vicces utalás az amerikai madarasteszkó-hálózatra, a Wal-Martra). Az üzletvezető lekíséri őket a hűtőraktárba, és a Jane-től kapott kulccsal kinyitja az egyik rekeszt, amiből előkerül az érme és a holokivetítő gömb. Claudia bedugja a Janus érmét a nyílásba, és megjelenik Helena hologramja. Az ügynökök pár szóban elmesélik neki a szitut, fizikai tested új tudatot kapott, az eredeti tudásodat viszont egy ritka szemét geciember akarja megszerezni, szerinted miért? Helenának fogalma sincs róla. Hívják Artie-t és Jane-t, akik parancsba adják, hogy az érmét nagy körültekintéssel szállítsák a raktárba.

 Emily08

Pete vezeti a SUV-ot, és hirtelen ötlettől vezérelve egyszer csak lehajt valami erdei bekötőútra. Megvan, hogyan tudnánk megvédeni a raktárt: el kell pusztítanunk az érmét, és akkor Sykes nem tudja felhasználni a raktár ellen, közli megdöbbenve néző társaival. Myka és Claudia tiltakozik, ez így  közönséges gyilkosság lenne, Claudia bekapcsolja a holokivetítőt, hadd hallják a leginkább érintett véleményét is. Mindent összevetve azonban Helena is az érme elpusztítása mellett van, némi vigaszt ad neki, hogy régi teste tovább él tanárként, és bár új tudattal, de így legalább az irodalom iránti szeretete is megmarad. Lírai jelenet, Helena elbúcsúzik mindenkitől, végül az ügynöklányok könnyezve félrevonulnak, Pete pedig felemel egy bazi nagy követ, hogy azzal zúzza szét az érmét.

Emily09

Lesújtani azonban nem tud vele, mert izmait váratlanul különös erő bénítja meg, na ez nyilván valami ereklyétől származik. És úgy is van, ugyanis a fák közül előlép Jinks és Marcus, az utóbbi kezében Cecil DeMille lovaglópálcája, aminek az a tulajdonsága, hogy befolyásolni lehet vele az áldozat testmozgását. A lelettel Marcus megbénítja Pete-et, aki úgy marad, felemelt kezében a kővel. Jinks diadalmasan közli, hogy Claudia mobiljának jelét követve találtak rá az ügynökökre. Myka pisztolyt ránt és Jinksre fogja, Marcus azonban a lovaglópálcával arra kényszeríti Pete-et, hogy a kővel dobja fejbe Mykát. Ügynöknőnk kidől, Claudia viszont a kavarodást kihasználva felkapja az érmét és berohan a fák közé, Jinksy utána.

Emily10

Nem sokkal később két lövés hallatszik, basszus, ha baja esik Claudiának, pofán vágom a rendezőt, az biztos. Feltűnik Jinks, kezében az érme és odaszól Pete-nek, hogy ha meg akarja menteni Claudiát, akkor jó lesz sietnie, majd Marcus-szal együtt lelép. Pete feltámogatja Mykát és együtt mennek megkeresni kedvenc hekkerünket, akire rá is bukkannak egy közeli tisztáson, épen és vidoran. Claudia szokásos beszédtempójánál kb. négyszer gyorsabban elmondja, hogy ez a Jinksy gyerek valójában a Régensek terve alapján épült be Sykes emberei közé és megadta neki Sykes jelenlegi búvóhelyének címét is, ami a Skybrook 3 nevű, egy használaton kívüli reptéren található hangár.

Emily11

A hangárban Sykes megköszöni Jinsknek a segítséget, majd Helena tenyerébe helyezi a Janus érmét, és így a fekete démon összes régi emléke visszatér. Nem sokkal később száguldva megérkeznek ügynökeink is, de addigra Sykes az embereivel együtt már eltűnt. Amíg a lányok a földszinti részt kutatják át, addig Pete az emeleten néz szét. Az arcán látszik, hogy nagyon megrendült attól, amit talált, bennünk meg elkezd kúszni felfelé az ideg, és sajnos balsejtelmünk beigazolódik: az egyik teremben ott hever a szerencsétlen Jinksy, holtan. Claudia rémült sikolya még sokáig cseng a fülünkben.

Emily12

Címkék: warehouse 13
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nautilus64 2013.01.15. 10:58:12

örülök, hogy végre működik a géped. :)
én először azt hittem, hogy ez a befejező rész, 1 héttel később jöttem rá, hogy van még egy... nagyon ütősre sikeredett ez az évad, tetszik! :)

Gabba 2013.01.15. 11:50:26

@nautilus64: én is örülök neki :)

ez az évad tényleg nagyon faja lett, hozzá méltó zárással. Holnap reggel jön a hv az évadzáró 2. feléről.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.15. 20:49:13

@Gabba: jelentem tisztelettel, elkezdtem nézni! még nagyon az elején vagyok. jól látom, bántalmazás éri a szerelmemet?! köszi a képet és hv-t is!

Gabba 2013.01.15. 22:12:50

@aggyistenbiri: jó döntés! remélem, olvasod hozzá a vonatkozó hv-kat is :)

szerelmedről holnap is lesz kép, de sorsáról nem sok biztatót tudok mondani...

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.15. 22:16:59

@Gabba: még nem kezdtem el olvasni, bevallom. előbb magamtól szeretném felvenni a fonalat,de pár rész után fogom, becsszó. képekért előre is, utólag is gigatenksz. szóval ki fog purcanni szegény szerelmem. whatapity. majd nézem máshol tovább :)

nautilus64 2013.01.16. 08:53:11

@aggyistenbiri: de jó a profilképed! :D a gonosznak előbb-utóbb halnia kell! :(
süti beállítások módosítása