Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Terápia 1x35 - Péntek 20 óra, Ágnes (7)

2012. december 10. 11:00 - Zsoofka

Múlt péntek itt.

Péntek van. A heti események tükrében, Máté halála és a fűszálas hasonlattal meggyászolt házasság-végek után, a mai ülés hangulata enyhén szólva is megjósolható. Ezen előzmények után, ahogy meglátom András feketébe öltöztetve, egy szemernyi kétségem sincs a felől, hogy a mai nap nem lesz sétagalopp.

1.jpg

És mégis. Mire véget ér a mai szeánsz, én boldogabb vagyok, mint az elmúlt hetekben bármikor. Hiába a szomorú tények sora, az elméletem ma igatolást nyer – romantikus lelkem ünnepel. Na, mindjárt elmagyarázom miért, leírom hogyvót.

András ma egyedül jött, így pakolással indul a rész, egy szék felesleges. A házaspár már nem beszél egymással, közeleg az elköltözés. A férfi nagy nehezen leül a helyén maradt fotelbe, húzza a hátát rendesen, vonaglik ezerrel.

Dargay rögtön baszogatással indít, na ne már, hogy csak neki fájjon a dereka, lelke, szenvedjen a vele szemben ülő nő is. Pedig Ágnes csak udvarias akart lenni, amikor részvétét fejezte ki Máté halála kapcsán. Dargay szerint könnyű neki: nem igazi páciensei vannak, „csak” regényt ír, ott mindenki kaphat tetszőleges sorsot, boldog életet. Bezzeg ő megmártózik a fertőben, a sok félbolond ember szennyében.

„El kell mennem a temetésére”, mondja Dargay. Hát ez a dilemma ugye már ismerős Máté kapcsán. Jó, lehet, hogy erőltetett a párhuzam, de mégis mit keres ott egy pszichológus, aki 6szor találkozott a pasival ebben az életben. Aztán, amikor azt mondja a terapeutánk, hogy ő volt az utolsó, aki életben látta Mátét, valahogy mégis egyet kell értenem a részvételi szándékával. Dargay telefonon beszélt Máté feleségével, Kingával, már megígérte, hogy elmegy. E telefon alapján fura benyomása volt a nőről, más, mint ami a Máté elbeszéléseiből korábban megrajzolódott az agyában. A feleség kedves volt, érzelmes. Egyáltalán nem az az érzéketlen jégasszony, akinek Máté leírta.

2.jpg

Ekkor megfogalmazza az első olyan mondatot, ami számomra már korábban is dilemma volt, és amit mégis furcsa egy szakember szájából hallani: Ők, a pszichológusok, hallgatják a pácienseket, akik elmesélik életük nagy tévedéseit, az ezekben szerepet kapó szüleiket, férjüket, feleségüket…. A szakember ezek alapján a sztorik alapján alkot egy képet az embertársakról, akik vagy olyanok – vagy nem. De leginkább nem. Mert egy ilyen lerajzolt kép csak egyoldalú lehet. Azok az embereknek is van szerethető oldala, motivációja, ami más nézőpontból pont a páciens által rajzolt kép ellentéte…. Furcsa, hogy ez az élmény most milyen elementáris erővel hat a zaklatott pszichológusra. Dargay azonban még ennél is tovább megy: azt mondja, nehezére esik kiismerni a saját betegeit is. Például Petrát. Pedig nekem ott egész profinak tűnt. Jól tud úgy csinálni, mintha értené az embereket…. „Nem ismerem ezeket az embereket, a képet ismerem, amit én alkotok róluk” És vajon jó az a kép?

3.jpg

Dargayban most (már) erősek azok a dilemmák, amelyeket én a gyógyszeres úgy kapcsán is „hiányoltam”. Komolyan felelősnek érzi magát a Mátéval történtek miatt, pedig ezúttal - mi vagyunk a tanúk - csak jót tett/akart tenni Mátéért, a történésekért pedig nem tehető felelőssé. Szerinte a férfi öngyilkos lett. Az egész élete egy nagy tragédia volt. De –teszem hozzá, ha nem is szándékosan száguldott bele valamibe 220-szal, akkor is felmerül a dilemma: látható volt-e az állapota, ön és/vagy közveszélyes volt-e annyira, hogy nem lett volna szabad kedden reggel útnak engedni? És, ha ezt látta is a doki, mit tehetett volna? Milyen jogosítványai vannak egy pszichológusnak? Ez most nem költői kérdés! Tudja valaki a választ?

A lényeg a szempontunkból annyi, hogy Dargay komoly lelkiismeret-furdalással küzd. Egyrészt érzi, most már érzi, hogy magánéleti válsága bizonytalanná teszi szakmai értékítéletét is. Másrészt vádolja az általa választott tudományágat, a pszichológiát is. Annak korlátait és hiányosságait. Érdekes mondatokat mond a halott páciensről: dicséri, már-már magasztalja jellemét, sőt humorát. Ágnes meglepett: eddig egy arrogáns faszkalapként jellemezte Mátét Dargay. Halottról vagy jót, vagy…. Ha a pszichológus visszatekint a keddi ülésre, úgy érzi – így, utólag – Máté azt várta tőle, hogy kerek perec tiltsa meg neki a zágrábi utat, a munka világába való visszatérést. Bár Dargay mindent megtett, hogy lebeszélje az üzleti útról, e tiltás nem hangzott el. Mi tudjuk, sőt tiszta pillanataiban Dargay is, hogy esélye sem lett volna Máténál. Egyrészt nem az a típus volt, akinek csak úgy meg lehet valamit tiltani, másrészt tökélyre vitte azt, hogyan értse félre a pszichológusa szavait. Harmadszor Máté annyira megijedt önnön lelki válságától és olyan szintű tagadásba menekült, hogy esély sem volt rávenni a mélyanalízisre. A pasi menni akart, hát ment. Valaki, ott fenn, így akarta, hát így lett.

4.jpg

Ahogy Dargay egyre mélyebbre ás a lelkében, egyre jobban szenved a derékfájástól. Sőt. Már azt sem tudja, hogy kínlódjon. Fogja magát, és lefekszik a padlóra. Ugye nem kell magyaráznom e kép átvitt értelmét? De, nem, nem akar ő semmit demonstrálni, fáj a dereka és kész. De a padlón sem bír megnyugodni, fészkelődik össze-vissza. Máté egyik történetével jön: a pilóta, amikor elveszíti a levegőben a kontrollt az érzései helyett a műszerekhez kell, hogy meneküljön. A baj csak az, hogy ő most a műszerei kudarcától tart. Az ő „műszere” a pszichológia és a jó doki jelenleg úgy érzi, befuccsolt a tudománya. Úgyhogy köszöni szépen, kidobja az egészet a kukába (már nem hisz a korábbi vallásában, a pszichológiában), jöjjenek inkább az érzések, érzelmek. Innen már csak egy ugrás a „dobjunk el mindent, jöjjön Laura” című lemez.

7.jpg

Újabb visszatérő motívum: Ágnes szerint Dargay nem vele, hanem önmagával vitázik. Saját magát akarja meggyőzni arról, hogy a fenébe a szakmával, családdal, jöjjön a csábos Puma. És Ágnes már kezdi kurvára unni a ráosztott bokszzsák szerepet. Az ülések alatt most először kilép a szenvtelen pók szerepből és felveszi a kesztyűt. Mi a fenét akarsz te tőlem? – kérdi minden gesztusával. A Csákányi Eszterre ráadott piros kardigán szemléletesen igyekszik demonstrálni, itt ma más lesz a leosztás, mint korábban.

Dargay azonban nem veszi észre, hogy ez most egy másik Ágnes. Tovább baszogatja. Most épp a fal színe nem tetszik neki, ami szerinte kifejezi a nő negatív személyiségét. Amikor a nő visszavág, Andrásunk, bár még mindig a padlón hempereg – már a plafonon van. Pont jó a pozíciója ahhoz, hogy rugdossam Ágnes helyett is…. Mert D.A. helyett már megint Ágnes a téma – és nem dicsérjük. Ágnes már nem is él Dargay szerint, ő a „megközelíthetetlen Szent”, aki érzelemmentesen vegetál. És mindez miért? Mert Ágnes elmenekült a Dávid-féle szerelem elől. Nem hiszem el, hogy Dargay ezt képes a fejéhez vágni! Ki a fene ő, hogy azért baszogasson egy férjes pszichoasszonyt, hogy az nem lépett le a szerelmes, félbolond páciensével (Dáviddal)?

6.jpg

Ágnes még mindig némán ül, már majdnem sír. De Dargay nem kegyelmez, folytatja. Miért nem ragadta meg a nő a kínálkozó szerelmet, amikor köztudott volt, hogy MIKLÓS-férje fűvel-fával csalja? Hogy engedhette el Dávidot? „Halálra rémültél attól, hogy élj”- mondja neki. A nő már már szipog. Ki fog törni, érzem.

Dargay tudja, hogy Ágnes tudja – azért erőlteti a férfi a témát, mert ezáltal akar áldást a Laura-féle „szerelemre”. András tovább ostorozza a pszichológiát, szerinte az egész lesüllyedt a konyhapszichológia szintjére, nem más mint egy kedvtelés, unatkozó háziasszonyok számára. Aztán megint belemar Ágnesbe: csak a nő, meg néhány másik dinoszaurusz ragaszkodik a régi pszichológia dogmáihoz, mert, ha elengedné őket, üres maradna az élete. Igen, tudjuk, üres maradna, mert elengedte azt az überfasza Dávidot.

Ágnes beszélni kezd: Nem igaz, hogy érzelemmentes, szenvtelen. Sokkal inkább tudatosan visszafogott, mert attól tart, túl érzelmes ő ehhez a munkához és az nem helyes. És igen, megérintette a csábítás szele, szíve szerint lefeküdt volna azzal a szerencsétlennel, de nem tette. Nem azért, mert a pciho-etika ezt írta az egyik dogmába. Azért nem, mert SZERETTE MIKLÓSt, tiszta szívéből. Igen, tudott a megcsalásról, de ez nem rengette meg az ő érzelmeit. Sőt, azt mondja ez a félrekúrás „járt” az urának. Ez utóbbit nem magyarázza meg, talán meg sem értenénk, mert nincs sok értelme egy kívülálló számára. De nem is ez a lényeg. A lényeg: VAN AZ A SZERELEM, AMELY KITART, AMELY MEGBOCSÁT. Ez a mai epizód és talán a sorozat legnagyobb tanúsága, amit nagyon jó érezni, nagyon jó megélni. A harmadiknak csak akkor van esélye, ha a pár szerelme már megkopott, ha már e szerelem menthetetlen, már elmúlt. Dargay szerelme a felesége iránt, ahogy láttuk csütörtökön, már a végét járja. Ő ezért nem tudja, nem akarja megbocsátani Judit félrelépését, sőt talán meg sem akadályozta volna akkor sem, ha lehetett volna ellene valamit. Egész egyszerűen, mert az ő szerelmük ekkor már nem ezen a szinten működött. Ágnes soha nem bánta meg, hogy így élt Miklóssal, örül, hogy a párja lehetett, mert mellette önmaga lehetett.

8.jpg

Dargay kezd rájönni, nagyon rossz helyen kopogtatott, előbb csendesen bocsánatot kér, majd némán hallgat. Ágnes úgy érzi Dargay róla is kialakított egy számára kényelmes képet, és idejött, hogy 10 év után azzal bokszoljon. Minek? Miért bántják egymást? Csak mert kényelmes lenne Dargaynak, ha az általa „dinoszaurusz-pók”-nak tartott nő adná áldását a románcra? De nagyon rossz helyre jött: Ágnes nem hogy nem lépett félre, még el sem hajlandó ismerni, hogy számára ez rossz döntés volt. Lehet, hogy vonzotta Dávid, de soha sem szerette. Te meg Laurát akarod? – kérdi tőle. Akkor húzzál oda, dugd meg és viseld a következményeit. De ne akard rám tukmálni a döntés felelősségét. És ha lehet,kattanjunk már le Dávidról egy életre.

Ugyanakkor félti a férfit, épp, mint Dargay kedden Mátét: fél elengedni egy ilyen hangulatú ülésről. De ha neki az kell, induljon Laurához és lássuk mi lesz. Lehet, hogy megéri, de az ár súlyos lesz. Dargay a fejét rázza, hogy a mondat melyik részével nem ért egyet, azt csak megtippelni lehet…

9.jpg

Ágnes már sír, most legszívesebben ő menekülne az ülésről, hogy ne kelljen még jobban kiadnia magát… de hová is futhatna, elvégre ez az ő lakása. Jobb híján az ablakhoz megy, néhányat szippant a friss levegőből.

Dargay le van forrázva. Megdöbbenti az az érzelemhullám, ami Ágnesből árad. Megdöbbenti a nő őszintesége, a hallott vallomás. Nem tudja, mit mondjon, de köszöni. Ágnesnek elege van, megkéri, távozzon.Elég sebet szakított mára fel.

10.jpg

Imádtam ezt a részt. Én is köszönöm.

Címkék: terápia
44 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

genevieve 2012.12.10. 11:38:23

beleolvastam az előzetesekbe:-((

genevieve 2012.12.10. 11:39:47

az jutott eszembe mikor andrás agóniáját néztem, hogy az eszébe nem jut,hogy a lányával pl. valamit ő rontott el...
inkább nem beszél se a feleségével, se a lányával, se a fiával....

és ő a pszichológus...

genevieve 2012.12.10. 11:43:01

a piros kardigánról nekem is hasonló gondolataim voltak:-))

Zsoofka 2012.12.10. 11:44:03

@genevieve:
:(

Én meg ma hajnalban meg akartam nézni a hbogo-n a mait, de nem jött be, nem tudom mikorra lesz ebből poszt :(
Olvasni direkt nem olvastam....

karinn 2012.12.10. 11:44:24

Nagyon jó írás!

Viszont én valahol nem értettem Ágnes elgyengülését, hiszen, ha nem jelentett Dávid számára semmit, miért zavarja, hogy András evvel b*szogatja? Persze, biztos fárasztó ezeket a köröket futni, miután András ilyen csökönyös, "boxoló" páciens, akit nem igazán lehet kitéríteni hitéből (bár ő sem jár olyan rég óta szupervízióra, hogy ez ennyire kétségbeejtő legyen). De, ha én Dávidot sosem szerettem, akkor azt gondolnám nem lehet olyan érzékeny pont, főleg, mivel az szánalmasan átjön, hogy csak a saját életével akar párhuzamot vonni.

genevieve 2012.12.10. 11:45:37

Tulajdonképpen azt akarta ágnesből kicsikarni, hogy eldobta a szerelmet, bezzeg ő (andrás) nem fogja ezt megtenni...

csak ott esett pofára, hogy ágnes a férjébe volt szerelmes és nem dávidba..tehát ágnes igenis a szerelmet választotta...és ezt nem keverte össze a fizikai vággyal (ahogy szerintem andrás igen), és akkor sem hagyta el a férjét mikor kiderült, az rendszeresen csalja (ellentétben adrással, akinek mentőöv az a tény, hogy a felesége megcsalta)

genevieve 2012.12.10. 11:49:14

@genevieve: megint egy rugóra járt az agyunk:-)

genevieve 2012.12.10. 11:49:57

@karinn: dávid a kettejük (ágnes-andrás) viszonya miatt érzékeny pont...

genevieve 2012.12.10. 11:50:31

@mokamini: az előzetes szerint elég kemény lesz a mai rész....

karinn 2012.12.10. 11:53:24

@genevieve: Miért is? Mert András küldte hozzá?

genevieve 2012.12.10. 11:58:18

@karinn: azért is, meg azért mert dávid, andrás barátja volt...érzelmileg mind a 3 fél érintett volt a dologban

karinn 2012.12.10. 12:13:06

@genevieve: Ezt jó, hogy mondod! Azt hittem csak valami ismerőse volt. Mondjuk azt elhiszem, hogy kellemetlen fölemlegetni, hogy "cserben hagytad Dávid páciensed", hisz az tényleg érzékeny dolog lehet, hogy lerázta az illetőt. De, ha neki nem volt pálya, és A. csak avval élcelődik, hogy "nem a szerelmet választottad" én azt tuti nem szívnám mellre, mert nevetséges.

Alterra 2012.12.10. 13:18:58

Azért lehet érzékeny pont, mert Dávid meghalt (hogyan is?) és mint pácienséért, Ágnes nyilván felelősséget érzett érte. András korábban ezt is a szemére hányta, hogy cserben hagyta a páciensét. Meg egyébként is, ha kitaróan baszogatnak valamiért, még ha alaptalanul is, az azért előbb-utóbb ki tudja borítani az embert .
Ágnes sokáig azt gondolta szerintem, hogy akkor lesz jó pszichológus, ha tűri a boxzsák szerepét. Volt most egy ilyen félmondata, hogy "talán tényleg nem vagyok jó terapeuta", pedig épphogy most volt jó.
Nehéz hivatás lehet ez, ez egyértelműen kiderül a sorozatból.

Alterra 2012.12.10. 13:19:54

@genevieve: jó hogy szólsz, akkor én kifejezetten kerülni fogom az előzeteseket.

genevieve 2012.12.10. 13:34:23

@Alter E: dávid beteg lett (ez most derült ki) és azért halt meg...

de mint előbb is irtam, nem "egyszerű" paciens volt, hanem adrás barátja...

Kekszemu 2012.12.10. 13:45:25

Fura, mert nekem az ablak nyitós résznél egész más gondolatom támadt,
ha az ember kimondja azt amit igaznak érez, őszintén gondol, attól megkönnyebbül, nem pedig szorongva levegő után kapkod, vagy mégsem?!

döm 2012.12.10. 13:54:20

Annyira bírtam ezt a részt, hogy tele volt párhuzamokkal. Ott volt, először ugye az említett temetéses párhuzam, de egy csomó volt még. DA. ugye Ágnes engedélyét próbálta végig kicsikarni, de ugyanezt tette vele is Máté, meg az elején Petra és Tamás, mikor a gyerek elvetetéséről volt szó. Akkor amikor elkezdte cseszegetni Ágnest valami tök random témával (fal színe) az teljesen ugyanaz volt, mint amit Zsófi szokott vele csinálni. Meg amikor vádolta Ágnest, hogy ő csak ül és hallgatja őt, de teljesen kívülálló, és nem mutat érzelmeket; akkor ugyanazt adta, amit megkapott a sorozatban vagy 2-3szor is a pácienseitől (Laura, Petráék). Meg a kedvencem, hogy a sorozat elején ő volt legjobban kiakadva Ágnesre, hogy megérzések alapján tájékozódik, és nem szakmai szempontok alapján, most pedig ő maga pont ezt tartaná helyesnek
Egy picit azt érzem, mintha DA péntekenként végig csinálná mindazt a hülyeséget és bunkóságot, amit a páciensek részéről a másik oldalról tapasztal; és annyira zavaró, hogy nem veszi észre, hogy amit heti négy napban a páciensektől kap, páciensként ugyanazt adja a terapeutájának.

genevieve 2012.12.10. 14:05:33

@Kekszemu: de ágnes idáig elfojtotta magában ezeket az érzéseket, nagyon fegyelmezte magát és andrás folyamatosan piszkálta vele, plusz...nagyon személyes dologról volt szó ami nyomasztotta, és ettől fizikailag volt rosszul, ezért kellett ajtót nyitni... és ahogy mókamini is irta, ágnes nem tudott elrohanni (mivel ő volt otthon), ezért az ablakhoz menekült

vasszűz 2012.12.10. 14:50:26

Azért az nagy kérdés, hogy Ágnes TÉNYLEG boldog volt-e.

"Ez utóbbit nem magyarázza meg, talán meg sem értenénk, mert nincs sok értelme egy kívülálló számára."

Jaj dehogynem, dehogynem, igazi önbecsapás.

Tillike 2012.12.10. 15:05:23

Szerintem Andras is tudja valahol legbelul hogy Lauraval nem lenne boldog, a lany inkabb csak egy menekulesi utvonal a boldogtalansagbol, gondokbol.
Hianyozni fog a sorozat, olyan jo boncolgatni masok problemait. Es orulok hogy nem lettem pszichologus (gimiban az akartam lenni), nem lehet konnyu masok kinjait hordozni magadban....

Kekszemu 2012.12.10. 15:35:27

@genevieve:

nem lennék ebben olyan biztos, sok ember addig hazudik és csapja be önmagát, h a végén el is hiszi a vélt igazát.
Nem kétlem, h szerette a férjét, főleg h egy esetleges hosszú betegség és törődés végén eltemette, de mennyi fájdalom gyűlhet össze egy olyan emberben, akit éveken át nyíltan csalnak, még a látszatra sem adva.
Persze nem gondlom, h egy "páciens" szerelme lenne a megoldás, főleg ha az egyoldalú volt.
Csak valahogy nekem úgy jön le, h igenis kényelmes volt "a menő férj" mellett maradni megcsalt asszonyként és behunyni a szemét...

régi_vendég 2012.12.10. 15:55:41

@Kekszemu: nekem sem volt ez olyan egyértelmű. szerintem is volt ebben valami fals önigazolás okozta feszültség. végig olyan érzésem volt, hogy az ágnes féle magyarázat (hogy nem lépett félre, mert a férjét szerette) az valahogy így sánta, vagy csak nincs teljesen kibontva. valamit érzett a dávid nevű páciens iránt a szakmai érdeklődésen túl ez biztos. valamennyire belement ő is a "kapcsolatba". lehet, hogy pont ez ébresztette rá, hogy ő a férjébe szerelmes, vagy az is lehet, hogy tényleg elmenekült a választás kényszere elől a férjével külföldre (valamelyik korábbi részben ez volt) és utólag ezt úgy magyarázta magának, hogy azért tette mert miklóst szerette. én is azt éreztem minden alkalommal, mikor anno kiraktam a pasijaimat, hogy jól döntöttem (most is így érzem :-)) de ha másként döntök akkor meg úgy lett volna jól. az hogy miklós meghalt, ágnes ezen döntése szerintem megítélhetetlen. nem tudható, hogy ágnes valóban a boldogságot választotta hosszútávon, mert egyik pasi sem él. nincs pokoli házasság, elviselhetetlen nőügyek, és nincs pozitív visszaigazolás sem.
szerintem árulkodó volt az is, hogy azt mondta "az lehettem mellette aki mindig is akartam." nekem ez pont olyan kapcsolat érzetét kelti, mint judit és andrás kapcsolata. ha igaz, ágnes inkább függött miklóstól mint kezdetben judit andrástól, és ő még csak fel sem lázadt a megalázó megcsalásokért (mert azért bárki bármit mond az azért megalázó.) sőt még valahol fel is menti a férjét, akit istenszereppel ruház fel ezzel a mondattal. főleg, hogy a ffi nem él.

jah és konkrétan a poszthoz: szerintem az hogy valaki szeret valakit az nem azon mérhető le, hogy még egy megcsalást is képes elnézni neki, hanem pont azon, hogy nem tesz ilyet a társával, még akkor sem, ha már elmúlt a szerelem. én megtisztelem a partneremet azzal, hogy őszinte vagyok és ha szeretem akkor azért, ha meg már nem szeretem akkor meg azért nem alázom meg azzal, hogy félrekefélek. nekem ez megbocsáthatatlan lenne. és nem azért mert nem szeretem, hanem azért mert számomra a kapcsolat lényege a bizalom, ha az nincs meg akkor lehet erőlködni az már nem ugyanaz, csak a megaláztatás érzése és az érzelmek elárulása marad. ezért én nem tudom azt gondolni, hogy ágnes olyan jól döntött anno a csalfa férjjel. én kivágtam volna a fenébe és nem azért hogy dáviddal önfeledten kefélgessek, hanem azért mert megalázott elárult és kisemmizett. (ezt szvsz addig nem érti az ember míg meg nem történik vele.) én azt vallom, hogy érzelmek terén bármi jobb mint az árulással összekötött megszokás, de én elég impulzív alkat vagyok ezért olyan férjet is fogtam aki bírja ezt az olasz frigy tempót.:-))

régi_vendég 2012.12.10. 16:12:55

@genevieve: szerintem jó helyen kapirgált andrás! ha valami nincs akkor azt mindjárt helyre lehet tenni, de itt volt valami és ágnes igenis sebzetten hallgatott eddig. nem az első alkalom piszkálódásaikor tette tisztába az ügyet, hanem a hatodik ülésig hagyta érlelődni és hát azért eléggé zaklatott állapotban nyílt meg. valahogy tényleg benne van az a pók-ság amivel vádolják. (csákányi zseniális egyébként!!!)

Susie201 2012.12.10. 17:58:29

@döm: Teljesen ezt érzem én is. Eddig is feltűnő volt, hogy András péntekenként mennyire más páciensként, mint terapeutaként, valóban nagyon hasonlóan viselkedik Ágnes előtt, mint a betegei. Elszomorodom, ha arra gondolok, ez az utolsó hét. Rég volt ilyen sorozat, ami ilyen mélyen megérintett, nem beszélve ezekről a remek színészekről, akik egy hollywoodi produkcióban is megállnák a helyüket, élmény a játékuk.

Zsoofka 2012.12.10. 19:02:43

Remélem csuklik az a kocsog, aki a hbogo-t üzemelteti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

genevieve 2012.12.10. 19:19:27

@régi_vendég: kérdés, hogy ha elmúlt a szerelem és a vágy akkor becsületből is egymás mellett kell-e maradni vagy véget kell vetni a házasságnak?

genevieve 2012.12.10. 19:20:35

@régi_vendég: nem hiszem, hogy ágnesnek andrás piszkálódását kellett volna hallgatni egyáltalán...hiszen andrás ment hozzás segítségért és nem fordítva...

régi_vendég 2012.12.10. 19:30:10

@genevieve: ez mindenkinél egyéni. én csak becsületből nem maradnék. ha elmúlik a szerelem meg a vágy, akkor a helyére lép valami más. bár szerintem a vágy az nem feltétlen múlik el. és itt most nem a testi vágyra gondolok elsősorban, hanem a vágyra hogy megbeszéljünk valamit, a vágyra, hogy elérjünk együtt valamit, hogy eljussunk valahova stb. a kérdés az, hogy kivel? ha a lángoló szerelmesed helyén megszületik az a valaki akire én nem tudok jó szót (barát, bajtárs, szeretett ember, a félszavakból értő, a megbízható, a sziklaszilárd, az aki mindig megnevettet, aki megvigasztal stb stb elegye és még sokkal-sokkal több) akkor szvsz az a világ legszerencsésebb embere lehetsz.

régi_vendég 2012.12.10. 19:31:43

@genevieve: akkor ezt már az elején el kellett volna vágni, de nem tette. miért?

bárisnya 2012.12.10. 20:22:15

A kezdettől fogva Ágnes karaktere idegesített a legjobban. A közhelyes "én állást nem foglalok, mindent visszakérdezek, én vagyok a tükör, az érzelemmentes foncsor szaros kis nyöszörgéseidhez" pszichológusi archetípusától a falra másztam.
Most pénteken viszont szinte katartikus volt a metamorfózisa, és végre kisodorta a haját az arcából!!! Azt a tincset, azt az életidegen, magam-mögé-bújok függönyt rühelltem a legjobban. És mire Ágnesből esendő és megbántott ember lett, újra láttam a színésznő zsenialitását.

foxglove (törölt) 2012.12.10. 21:21:22

úhhh, ez a csaj (a doki lánya) baromi idegesítő, ezek az allűrök... ez az egyetlen melléfogás a castingban idáig, főleg az eredetihez képest. Az amcsi kiscsaj nagyon édes volt, kicsit koravénnek ábrázolták, de nagyon szimpatikus volt arra emlékszem.

szombatreggel 2012.12.10. 21:34:43

@régi_vendég: teljesen egyetértek veled abban hogy hogy nem az mutatja hogy szeretek valakit ha elnézem a félrelépéseit hanem inkább fordítva. Főleg nem egyet, hanem többet is. Ha szeretek valakit akkor nem vagyok képes elviselni hogy rendszeresen így bánik velem, akármivel is magyarázza. Nekem se volt az olyan egyértelmű hogy Ágnes tényleg a férjével volt boldog, inkább mintha utólag szeretné igazolni a döntését.

foxglove (törölt) 2012.12.10. 21:36:19

és ha nem zavar senkit, gyorsan összehasonlítom a többieket is, bár a magyarból nem sok részt láttam bevallom:
Marozsán Erika kicsit más karaktert alakít szerintem, az amcsi Lauránál jobban kijött, hogy egy szeretetéhes lány, M.E. viszont igazi nő, nem annyira lány
Maté szimpatikusabb, mint az Alex, sokkal érzékenyebb, játékosabb, az amcsi kicsit karót nyeltebb volt
Zsófi teljesen uazt tudja hozni mint Sophie, ami szerintem nagy szó, mert Mia Wasikowska (jól írtam?) zseniális volt, nem véletlenül fedezték fel a sorozatból
A házaspárt nem láttam magyarban, de Josh Charles hmmmmm hát ő nagyon ott volt a szeren, a kis kockás ingjeiben, farmerben...*sóhaj*

szombatreggel 2012.12.10. 21:40:23

@foxglove: én kíváncsiságból megnéztem az első részt az amerikai verzióból de Mácsaihoz képest az amerikai doki egy igazi pojácának tűnt és a lány is eléggé irritált, mintha túljátszotta volna kicsit a szerepét.

foxglove (törölt) 2012.12.10. 21:43:23

@szombatreggel: igen, a csajnak egyébként is ez a színészi stílusa, én azóta nem bírok megnézni olyan filmet, amiben ő szerepel. kicsit túltúltúl, valóban.

Hát Mácsai az Mácsai:)
(bár én Gabriel Byrne-t is bírtam)

foxglove (törölt) 2012.12.10. 21:44:09

@szombatreggel: Marozsán E. ezerszer elviselhetőbb

foxglove (törölt) 2012.12.10. 21:46:50

@szombatreggel: egy Sophie-s részt azért mindenképpen nézz meg:)

Kekszemu 2012.12.10. 21:59:40

@foxglove:
Diana Wiestet nem bírtam, az a botoxos felpuffadt arc ijesztő volt. Viszont az amcsi házaspáros fényévekre van a hazaitól, természetesek voltak, nem ennyire megjátszottak. Főleg a női karakter nem volt jó választás nálunk.

foxglove (törölt) 2012.12.10. 22:02:45

@Kekszemu: én is mindig arra tudtam csak gondolni h TE JÓ ÉG AZ ARCA.
:D
sajnos a mi házaspárunkat még nem láttam:(
de Sophie mellett a Férj volt a kedvenc karakterem.

Kekszemu 2012.12.10. 22:29:45

@foxglove:
Ez lehet kicsit sértő lesz, de a mi 'Petrank' sokkal inkább tűnt egy felkapaszkodott újgazdag prolinak, mint egy lelkibeteg felsőközéposztálybeli úrilánynak, aki szerelemből kicsit alábbadta.
A magyar karaktereket kicsit 'durvának' ábrázolták.

foxglove (törölt) 2012.12.10. 22:31:59

@Kekszemu: érdekes jellemzés, kíváncsivá tettél:)

Lac1 2012.12.11. 14:43:58

Hétfői részhez lesz hogyvolt? Asszem lenne pár keresetlen szavam Judithoz, ha tényleg úgy igaz Réka skype-os sztorija.

Spoiler:

De most nem? Egy ehhez kísértetiesen hasonló manőver egy évtizedre megmételyezte szegény Zsófi lelkivilágát. Rékának volt annyi "szerencséje", hogy egyrészt nem látta színről színre, másrészt van annyira érett azért, hogy teljesen jogosan megharagudjon a saját anyjára. Hogy lehet Judit ennyire felelőtlen? Réka saját, szintén elég rebellis kamaszkora (amibe úgy tűnik, saját szülei kergették bele) sem tűnik annyira fékeveszettnek, mint Judit különbejáratú forradalma saját családja szétverésére.

Bocs, de ez most nagyon kikívánkozott belőlem.

Kekszemu 2012.12.11. 15:55:40

@Lac1:
miiiivan?

számomra az volt furcsa h dargay még a saját lányával sem volt képes őszintén beszélni, csak rébuszokban, félszavakból is értették egymást, vagy éppen félre...

DE a temetős pofára-esés nagyon tetszett :)
süti beállítások módosítása