Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 2x02 - A csók

2012. december 03. 10:00 - nyauuuuu

Az idézet ezúttal a Csipkerózsikából van. A rész ott folytatódik, ahol az előző véget ért, Nick hátat fordít a hulláknak, mire az egyik feláll, és a kardfogú áll előttünk. Nick háta mögé lopakodik, ráveti magát, de a nyomozó ügyesen védekezik, így a kardfogú lerepül róla. Nick fegyvert ránt, lő egyet, a golyó nem éri a kardfogút, az felrohan egy lépcsőn, bujkálni kezd, mire hősünk a mindenféle ott lévő gépeken kezd el utána mászni. Közben anyuci is megjelenik egy emeleti ablakban, lemászik, és észreveszi a plafonra felfüggesztett FBI-ost, akinek a kezéhez bilincselve lóg a másik ügynök alkarnál leharapott keze, csöpög belőle a vér. Nick közben zajt hall, megfordul, mire a hátára ugrik a kardfogú, kiveri a kezéből a pisztolyt, de a nyomozó jól irányzott dupla lábas rúgással lélegzetvételnyi szünethez jut, amit arra használ, hogy a pisztolya után eredjen. Az sajna, beesett valami tartály alá, hiába nyújtózkodik érte, nem éri el, a kardfogú már újra támadja.

01.jpg

Közben Eddie és Rosalee odaérnek a kórház elé, de Nick még sehol. Monroe azon szántogat, hogy Nick biztosan elindult már, ugyan mi mást csinálhatna. Hát, éppen a kardfogút püföli, persze puszta kézzel, és elég hatékony is benne, bár egyszercsak a kardfogú a földre teperi, ütésre lendíti a kezét – mire anyuci lerúgja a fiacskájáról. Innentől hol egyik, hol másik Grimmel kell a macskacicónak megküzdenie, két oldalról ütik-rúgják, miközben Monroe azon szántogat, hogy már fáj a hasa, annyira izgul, de nincs semmi baj, Nick biztos meghitt beszélgetést folytat az anyjával. Ehelyett együtt verik szegény cicuskát, Nick a földre kerül, de a mama hátulról gyorsan átkarolja a macsek nyakát, kezében egy késsel, és faggatózni kezd, ki küldte témakörben. A kardfogú csak azon bánkódik, hogy két Grimm van, és hogy ő nem tudott erről, aztán kiugrik anya kezéből, fel a második szintre, de Grimm asszony erre számított, ergo látjuk, hogy a kés tövig a cicus nyakában van. Kis szenvedés után visszaadja lelkét a teremtőnek, és persze emberré alakulva leesik a földszintre. Mama még szeretné kikutatni, hogy megtudja, ki küldte, de Nick elrohan kórház iránt.

Rosalee a löttyöt nézegeti, szerinte kezd fakulni, szóval már csak néhány percük maradt. Monroe elhatározza, hogy akkor Nick nélkül mennek, bár a terv részleteiben nem igazán kimunkált. Szerencsére mire betörnének a kórházba, befutnak a Grimmek, úgyhogy mehet Nick hat-hat cseppet Juliette szemébe csepegtetni. Rosalee nem tudja, mikor fog a lötty hatni, és különben is, ettől nem tér magához, ez csak megállítja az emlékezet-vesztést. Nick bemegy, csepegtet, közben az aggódó személyzetet a dúvad és anyuci együtt tartják vissza. A doki elrohan az őrökért, szerencsére a cseppek elfogytak, úgyhogy ők angolosan távoznak. Nicket Hank hívja, mehet vissza helyszínelni a fűrésztelepre, anyát meg a két féllény fuvarozza haza. (Sajna, szavakkal nem tudom visszaadni, micsoda metakommunikáció zajlik eközben Eddie és anyuci között, pedig a rész egyik erőssége ez a szál, ahogy ők ketten barátkozgatnak egymással szóban, miközben az arcjátékuk által kilátásba helyezett tettek olyan tíz év szigorított fegyházat érnének bármely jobb bíróság előtt.)

02.jpg

Wu kiszúrja, hogy Nick megint verekedett, aki az egészet annyival elintézi, hogy másnap minden seb rosszabbul fest. Anyus kőkemény arccal ül a bogár hátuljában, Eddie meg próbálna vele csevegni, persze anyát nem olyan fából faragták, inkább ő kezd faggatózásba. Leginkább a fiával való ismeretség részletei érdeklik, és teljesen ki van akadva azon, hogy Nick bízik egy dúvadban. Gyorsan tisztázzák, hogy a két féllény is megbízik a Grimmben. A mama ennek láthatóan nem örül. A helyszínelésen főrendőr ismerteti a részleteket, Wu-val karöltve, de hát azt mi már mind tudjuk. Az áldozatok egyikén sincs golyóütötte lyuk, Wu azonban talál egy 9 mm-es hüvelyt, ez ugye Nick célt tévesztett lövéséből származik. Nick rádöbben, hogy a fegyvere azóta is a tetthelyen kucorog az egyik tartály alatt, úgyhogy gyorsan odasettenkedik, és visszaveszi. Két új FBI-os érkezik, szépen megindul a ki a nagyobb legény játszma, ahogy az lenni szokott ilyenkor. A rendőrök elindulnak haza, az egyik ügynök meg rutinból megnézi, kit hívott utoljára a csajszi. Hát nem Nick veszi fel a kagylót? Sejti, hogy valami gáz lesz, mert a szolgálati fegyverét íves dobással hajítja kicsit később a tengerbe.

03.jpg

Monroe végre hazaér anyucival, már öreg este van, szabadkozik is, hogy nem szokták lezárni a hidat. Rosalee kicsit próbálja győzködni anyát, hogy Eddie milyen készséges és segítőkész Nickkel, de persze anyuci hajlíthatatlan, szerinte ennek a barátságnak nincs túl sok értelme. Megegyeznek, hogy ez persze nem is számít, mire Rosalee odamegy, és megöleli a mamát. Ő kényszeredetten visszaöleli, megpaskolgatja a hátát, majd iszonyú fintorral az arcán kibontakozik, és szó nélkül bemegy a házba. Rosalee erre bizonygatni kezdi Eddie-nek, hogy anyuci elmosolyodott, ennek örülnek. A kapitányságon közben Nick megállapítja, hogy a fűrészüzemben megölt ismeretlen vérengzett a hajón, legalábbis az ujjlenyomata egyezik. A hírrel rögtön a századoshoz rohannak, aki nem akarja bevenni, hogy a két halott ügynök végzett a gyilkossal, az meg velük, szerinte volt ott még valaki. Szerencsére az ügyben már az FBI nyomoz, akik nem vevők a rendőrök segítségére, úgyhogy ennyiben hagyják a történetet, akta lezárva – de befutnak az ügynökök, és arról érdeklődnek, miért Nick-et hívta utoljára a halott ügynöknő. Ő elüti valami egyszerű magyarázattal a kérdést, de az ügynökök szeretnék a fegyverét is ballisztikai vizsgálatnak alávetni – a pisztolya meg, mint tudjuk, ázik a tengerben. Ezen a két FBI-os felbuzdulna, de főrendőr megvédi a nyomozóját, elvégre senkit sem lőttek le, lehet menni a sunyiba. A mélygarázsban Hank még szól pár keresetlen szót Nickhez, miszerint lehetnek titkai előtte, ő bízik a társában, de azért ne keverje bajba.

04.jpg

Főrendőr a kardfogúról készült képet szemléli, majd a telefonért nyúl, és felhívja az előző részben ismerősnek talált poétikus hajzatú vallatót. Anyám, baldachinos ágy, főúri pompa és szőke cicababa veszi körül, és hoppácska, főrendőr tesónak szólítja! Ezek rokonok! Nocsak-nocsak! Arra kéri főrendőr a bátyóját, hogy a jövőben legyen kicsit kreatívabb, mert a kardfogúja meghalt. A másik szerint a család már így is sokáig várt, főrendőr szerint meg akkor sem kellett volna egy kardfogút küldeni, hogy végezzen a Grimmel. Ők csak tesztelték a Grimm képességeit, de azt nem nézik el, hogy főrendőr folyton beavatkozik. Biri kedvence nagyképűen közli, hogy neki nem is kell beavatkoznia, és bontja a vonalat. Tesó kajánul vigyorog, miközben távolodik róla a kamera, és meglátjuk, hogy egy iszonyatosan nagy kastélyban nyomorog szegényke, olyanban, amilyenben a mesék hercegei szoktak lakni. Nick a lakókocsiban ébred, a könyvére borultan. Boszimama látogatást tesz Rosalee-nál, ismét a jó kis boszorkány-arcát felvéve tud lealkudni egy ötvenest a hozzávalók árából. Monroe szívesen átharapná a torkát annak a smucig tyúknak.

05.jpg

Nick hazaér, csekkolja, hogy ügynökök figyelik a házát. Anyuci a nappaliban épp hasizomgyakorlatokat végez, és aggódott a kicsi fiáért. Nick szerint a helyzet egyre forróbb, elvégre saját magát kellene elfognia, amikor a kardfogú gyilkosát kergeti nyomozóként. Anya nem aggódik a rendőrök miatt. Rosalee telefonál, jelenti, hogy boszianya elvitte a szert. Nick magához veszi az otthon tartott fegyverét, és indulna, hogy beszélgessen a boszorkányszörnnyel, de anyuci átveszi a feladatot, inkább ő fog csevegni, mint anya az anyával. Hank a számítógépről sorolja, hogy a halott gyilkos ujjlenyomatát legalább egy tucat európai emberölésnél fellelték. Főrendőrt boszimama hívja, hogy jöjjön a szerért, nem akarja ő bevinni az irodájába. Az FBI-os ügynökök letartóztatják Nick-et, mert okuk van feltételezni, hogy köze van két ügynökük meggyilkolásához. Az új fegyverét lefoglalják, és bár főrendőr kissé tiltakozik, azért Nicknek csak velük kell mennie. Főrendőr boszimamától egy félig trutymóval telt dunsztost vesz át, és megtudja, hogy ezt nem Juliette-nek kell beadni, hanem ő kell megigya. Boszimama szerint csak egy tisztaszívű ember ébresztheti fel a lányt, ilyet pedig nem könnyű találni. Mivel főrendőr csak félig ember (hoppácska!), ezért a bájital által gerjesztett tisztulási folyamat neki nem lesz egyszerű menet. Főrendőr el, Grimm-mama be.

06.jpg

Az anyák egymást közt először is tisztázzák a kilétüket, aztán Grimm-mama közli, hogy aki kiszúr a fiával, annak vele kell számolnia – jó kezdés egy barátságos beszélgetéshez. Ennek szellemében torkon is ragadja az átalakulni készülő boszit, aki kinyögi, hogy a szálak nagyon magasra vezetnek, van egy herceg itt, Portland-ben. Jóképű, vonzó, és fattyú, mármint zabigyerek. Arra a kérdésre, hogy mégis konkrétan kicsoda a herceg, viszont nem kíván válaszolni, tehát verekedni kezdenek, anyuci puszta kézzel, a boszi késsel. Eleinte épp ezért anyuci maradgat alul, de aztán összeteker egy színes magazint, és azzal olyan ügyesen elpüföli boszimamát, hogy az többször is lefejeli a szobában lévő tükröket, végül az egyik úgy megvágja, hogy kiszenved szegény. Halála előtt még közli, hogy a Grimmek sehogy sem menthetik meg Juliette-et, arra csak a herceg képes. Nicket az ügynökök vallatják, de nem mennek vele semmire, ráadásul a pisztolya sem az, amiből a lövést leadták, úgyhogy bár érzik, hogy a történet nem kerek, mégis elengedik. Hank-et közben riasztják boszimama hullájához, az érkező Nick is vele tart a helyszínre.

07.jpg

Hank kiszúrja, hogy a hullának ugyanaz a vezetékneve, akárcsak Adalind-nak, fel is merül benne, hogy esetleg rokonok. Főrendőr be akarja venni a bájitalt, de előszörre elkapja a Woge, és kicsit átalakul, de aztán erőt vesz magán, és megissza a szert. Előbb rém elégedett magával, hogy nem is érez semmit, ám elkapják a görcsök, és onnantól nagyon szenved szegény, még az inget is letépi magáról. Nick hazaér, mama beszámol neki a boszival vívott csatáról, meg hogy a herceg az egyetlen gyógymód, de azt sajna nem tudja, ki lehet az. Nick megkéri anyucit, hogy húzzon el a vérbe, mert nyomozni fognak a boszi miatt, és nem akarja, hogy anyát letartóztassák. Főrendőr közben továbbra is látványosan szenved, mindenféle fekete füstöket fújkál ki magából, végül elterül a hálószobája padlóján, és egészen elvörösödik. Nick odaadja anyucinak az érméket, kicsit lelkiznek, anyu felhívja Nick figyelmét, hogy ne kövesse el ugyanazt a hibát, amit ő, ne hagyja el az szeretteit (akkor Juliette marad, hogy a macska rúgja meg!). Nagy összeborulás, anyuci könnyezik, háttérben hősies zene szól, hurrá, anya megígéri, hogy visszajön, ha tud. Még megkéri a fiát, hogy vigye ki a pályaudvarra.

08.jpg

Főrendőr teljesen kiterülve fekszik, már nem vörös, hanem inkább kékesszürke. de aztán köhint egyet, és visszatér a normális színe. Ezek szerint akkor most már tiszta szívű, hurrá. Nick kiteszi anyucit a pályaudvaron, aki azzal a lendülettel vissza is settenkedik, ahogy a fia elhajt, és feltör egy autót. Nick a kórházba hajt, de Juliette szobájába nem őt látjuk belépni, hanem a tiszta szívű herceget. Bemegy, csókol, távozik, Juliette meg magához tér, immár kék szemmel. Döbbent nővérke elrohan orvosért, Nick éppen nem fut össze a távozó főrendőrrel.

09.jpg

Nick nagy örömében össze-visszacsókolja a menyasszonyát, mire az teljes döbbenettel elhúzódik tőle, és megkérdezi, hogy ő ugyan vajon ki fia-borja. Ezt a bekezdést pedig csak azért kezdtem el, hogy a csókjelenetet még odatehessem az előző végére :). De ha így alakult, azért feltennék egy kérdést: jól értettem én, hogy főrendőr nem csak úgy simán fattyú, hanem ráadásul hercegi édesanyja (esetleg édesapja) egy féllénnyel kefélt félre?!

Címkék: grimm
28 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2012.12.03. 12:36:56

csodálatos! (csak ki ne derüljön, h ezek most ketten összejönnek, mert akkor csúnyán berágok).

2012.12.03. 14:47:43

Köszi a hogyvótot!!!
Szombat reggel néztem vissza ezt a részt felvételről, és szomorúan láttam, hogy a TV2 annyit késett, hogy a box már nem vette fel a végét. Pont ott szakadt meg a felvétel, hogy főrendőr összeesik a bájitaltól. Csapkodtam egy kört, aztán úgy döntöttem megvárom a hogyvótot. De lehet mégis letöltöm, hogy a saját szememmel lássam...
A "macska rúgja meg" kifejezésen hangosan felröhögtem.

nyauuuuu 2012.12.03. 16:27:15

@Dogla: Öööö... elsőre nem ezt írtam, de aztán moderáltam magam :). Örülök, hogy tetszett.

nyauuuuu 2012.12.03. 16:28:43

@aggyistenbiri: Ennyi?! Hát ezért dógoztam én?! Hát számoltad te, hogy a kilenc képből hányon van rajta a nagy Ő? :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2012.12.03. 17:10:38

@nyauuuuu: imádlak is érte! még mindig az események hatása alatt állok, azért nem tudtam megfelelően reagálni, de egyszerűen felfokozott érzelmi állapotban lebegek :)

Pácsó Ármándó 2012.12.03. 21:48:33

@nyauuuuu:@aggyistenbiri: 5 főrendőr és 1/2 (írd és mond fél) szörnyi, az is főrendőr. Biri, neked nagyon kedveznek itten! Mondom Neked! :-)

buranyl 2012.12.04. 00:10:06

@nyauuuuu: Igen jól értetted, a FR apja herceg, az anyja féllény, mégpedig egy

********SPOILER********

boszorkányfajzat. Ezért is él Portlandben, "önkéntes" száműzetésben.

aggyistenbrittudós (törölt) 2012.12.04. 09:11:11

@Pácsó Ármándó: én is úgy érzem, de mivel fülig szerelmes lettem, ezért nem is bánom :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2012.12.04. 09:13:15

@buranyl: annyira nem is számít spoilernek, mert sejthető volt, amikor küzdött az átalakulása ellen. valamint ahogy tegnap kutakodtam kicsit (egész nap!) az interneten, akkor ott is egyből kiderült.

Pácsó Ármándó 2012.12.04. 15:34:24

Gondolom most Julis pár részen keresztül csak arra lesz használva, hogy megpróbáljon visszaemlékezni Nickre, az meg majd újra kénytelen lesz neki udvarolni. Monroe és Rosalee szintén egymással lesz elfoglalva egyre jobban. A fransziák küldenek megint valakit, de mivel erővel nem mentek sokra, most valami kém-macskanő vagy tolvaj-szarkanő kerül bevetésre esetleg. Hanket tovább gyötrik a rémálmok és egyre több minden lesz neki gyanús. A Főrendőr tiszta szívűként elkezd templomba járni, cölibátust fogad és megbánja bűneit. Ja és újabb örült tekintetű alak nem lesz egy darabig.
Persze csak találgatok :-)

nyauuuuu 2012.12.04. 17:49:23

@Pácsó Ármándó: Az én tippem az, hogy most egy időre megint visszatérnek az új rész - új szörny vonalhoz, hogy ne vonják el a figyelmünket a "szerelmi" szálról. Anno a bosziszörnyes vonalat is sok-sok részen keresztül altatták.

Gabba 2012.12.04. 18:26:02

azért a félig átalakult főrendőr meglehetőst emlékeztet a Terminátorra :P

aggyistenbrittudós (törölt) 2012.12.04. 20:44:45

@Pácsó Ármándó: @nyauuuuu: gyakorlatilag mindegy nekem, hogyan folytatják, de ha kitalálják, h J beleszeret FR-be, akkor nagy balhét csapok (magamban), pláne ha FR viszonozná is az érzelmeket. abba kicsit bele fogok halni és nem lesz többet biri.

aggyistenbrittudós (törölt) 2012.12.04. 20:46:39

@Gabba: egyébként igen. kilométeres távolságból, félszemmel nézve, háttal. :)

Pácsó Ármándó 2012.12.05. 17:38:04

@Gabba: Épp néztem, hogy a 2.évad főcím-filmjében (vagy miben) is benne van a FR átváltozása.

@aggyistenbiri: Én nagyot nevetnék akkor, persze együttérzőleg,de nagyot. Nem hiszem hogy így lesz, bár Csipkerózsika is abba szeretett bele, aki felébresztette asszem :-)

aggyistenbrittudós (törölt) 2012.12.05. 20:36:06

@Pácsó Ármándó: kérlek kérlek kérlek ne így legyen. remélem nem te vagy a forgatókönyvíró :) de ha mégis, akkor nehogy errefelé sződd tovább a szálakat, mert le lesz szedve a hátadról csíkokban a bőr, és fejed se marad. Egy se.

Pácsó Ármándó 2012.12.05. 21:22:43

@aggyistenbiri: Ez igazán nem rajtam múlik! :-)
Még ha így is lenne, Adalindnak (és az anyjának) akkor sokkal agyafúrtabbnak kellene lennie, hogy ennyire hosszútávra tervezze a bosszúját Nick, Julis és FR ellen, mint ahogy eddig a karakteréből kinézett, meg amúgy is Adalindot leléptették már. Juliette sem tűnik olyan csélcsapnak és FR se tűzhet össze Nickkel, ha már eddig dédelgette. Ha meg nem bírnának ellenállni a boszi-mágiának, majd Rosalee kifőz valami ellen-cuccot nekik. Már ha valahogy a tudomására jut a dolog.
Szóval relax, én sem aggódom :-)

aggyistenbrittudós (törölt) 2012.12.05. 21:38:48

@Pácsó Ármándó: de én igen :) te keverted bele a csipkerózsa szálat, imádkozz nehogy igazad legyen, mert lásd mint fent.

Pácsó Ármándó 2012.12.05. 21:55:19

@aggyistenbiri: "A szerelem sötét verem!" :-)
FR úgyis a boszorkányszörnyekhez vonzódik, nem az emberekhez. Mihez kezdene egy csinos, fiatal és odaadó nővel, aki intelligens, szereti az állatokat, formás a teste és olyan szexi a nyaka, hogy bárki beleharapna :-)

aggyistenbrittudós (törölt) 2012.12.05. 22:06:02

@Pácsó Ármándó: nahát, te is olvastad? ez egy nagy kövér piros pont, de még nem radírozza ki az eddig összegyűjtött feketéket. és igen a cél érdekében szívesen lennék boszorkányszörny. határozottan igen. hát erről már lecsúsztam, annak idején rossz sorba álltam be, de majd legközelebb :)

Pácsó Ármándó 2012.12.08. 12:07:58

Jó volt a kövi, várom a hv-t!

aggyistenbrittudós (törölt) 2012.12.08. 13:22:06

@Pácsó Ármándó: nagyon tetszett, kellőképpen izgalmas volt! sok féllénnyel, mégha egyforma fajta is volt mind. Hank végre kiokosodott :) szegényt sajnáltam, h bolondnak hiszi magát, de a pajtában elég hamar vette a lapot. jó rész volt.

aggyistenbrittudós (törölt) 2012.12.08. 13:28:38

@nyauuuuu: elég masszív rajongótáborod alakult :D lássuk a hogyvoltot mihamarabb, szólj sixxnek, egy bonusz valami jár neked.

Pácsó Ármándó 2012.12.08. 14:53:19

@aggyistenbiri: Hanknek én is örülök, bár még nem világos, hogy ő akkor most szintén mindig látja őket vagy nem. És ha igen, akkor a grimmség ragályos?
Látod, semmi csipkerózsikás sem volt benne.

nyauuuuu 2012.12.11. 11:58:46

@Pácsó Ármándó: @aggyistenbiri: Jé, ti tényleg itt is beszélgettek. Manóba, ezentúl az előző részt is olvasgatnom kell :).
süti beállítások módosítása